Ћириличар Написано Август 28, 2015 Пријави Подели Написано Август 28, 2015 Tja više je subjektivan i površan Види се да немаш непосредног искуства са босанском политиком Субјективан је када су у питању десничари ( лик је некакав социјалиста, шта ли ), али када је у питању стање у Босни ( генерално говорећи ), вјеруј ми, веома је објективан. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 28, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 28, 2015 Ма класичан титоиста, што не значи да није добар критичар. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Tja više je subjektivan i površan Niti govora Da ne bude tema o njemu, ali kad je vec stavio klip sa izbeglicama, pa iskoristih. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Evo koja mesta u Srbiji bi mogli da nasele azilanti http://www.vestinet.rs/aktuelno/evo-koja-mesta-u-srbiji-bi-mogli-da-nasele-azilanti Narodom koji nije ljubitelj hriscanstva neki bi da povecavaju natalitet Srbije... ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Ideja o naseljavanju azilanata u Srbiji, kako bi se "relaksirala" EU i postala zahvalna, uveliko poprima konture pravog plana. Снежана је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Srbija da podigne zid na granici sa Makedonijom http://www.blic.rs/Vesti/Svet/586407/TVRDjAVA-EVROPA-O-onome-na-sta-EU-trosi-milione-evra-ksenofobi-u-ostatku-sveta-mogu-samo-da-SANJAJU ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Ideja o naseljavanju azilanata u Srbiji, kako bi se "relaksirala" EU i postala zahvalna, uveliko poprima konture pravog plana. To je odlična ideja! Daj da ih odma posrbimo, napravimo od njih patriJote, naučimo da su EU, USA i NATO zlo (to je najmanji problem), damo svakom "Ideologiju srbskog nacionalizma" i kad njih 2-3 miliona grune da oslobađa svetu srbsku zemlju (Kosmet) ko bi mogo da nas zaustavi?! U slavu, za premijera i otadžbinu! Dogodine u Prizrenu! Плутон, Agnostik, Dijasporka and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 – Treba razmisliti, ponuditi opciju da ti ljudi ostanu u delovima Srbije koji su pusti. Tu bi trebalo uraditi selekciju, detaljnu bezbedonosnu procenu – kaže Jankovićeva. http://www.vestinet.rs/aktuelno/evo-koja-mesta-u-srbiji-bi-mogli-da-nasele-azilanti Rođena je 18. januara 1973. u Čačku. http://rs.n1info.com/a64155/Vesti/Brankica-Jankovic-nova-Poverenica-za-zastitu-ravnopravnosti.html Мен' ова Бранкица сумњива, што би се 'но у нас казло, к'о роса у подне. Млађа од мене целих седамнаес' дана, а тако озбиљна, скоро к'о пред пензију... мож' бит' и да лажира за године, ко ће знати, то је данас fancy. Можда су је и отимали ванземљаци, ил' бар ови Сајлонци, па је сад нешта у шоку... 'оће и то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Август 30, 2015 Пријави Подели Написано Август 30, 2015 http://77.46.136.69/Arhiva/2015/Video/swf/nikolic_o_imigrantima_2908.flvhttp://www.tanjug.rs/full-view1.aspx?izb=196312 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Август 30, 2015 Пријави Подели Написано Август 30, 2015 Ne lupaj molim te. Niko od Srba koji odu se vise ne vrati u Srbiju... To je sigurno zbog toga sto ih tamo tretiraju ko "kerove"... Moja neposredna iskustva su da je svim ljudima koja ja licno poznajem, u dijaspori otprilike sto puta bolje i skoro svi imaju isti komentar- "sto nisam ranije otisao." Al znas kad cu ja ikome od vas da objasnim ista od toga... Nikad... Nekima je pljuvanje i nasilje jednostavno u krvi bez ikakvih sposobnosti za empatiju Ti sto odu iz Srbije nikad se ne vrate , to je tacno, ali je tacno i to da su tamo uvek tretirani kao niza bica, ljudi drugog i treceg reda. Tacno je da ljudi koji odu iz Srbije govore to sto govore ali se to ne odnosi na tretman koji imaju od strane domorodaca tamo nego na sistem i na mogucnost da se zaradi i zivi pristojno , jer cak i kao ker u nemackoj mozes da zradis vise i zivis pristojnije nego u Srbiji (zasto je tako je tema za neku drugu temu). Znas ,i ja sam naputio Srbiju , i sreo sam i srecem mnogo stranaca , najvise amerikanaca i engleza , ono sto oni osecaju prema nama(sa retkim izuzecima) nije za forum.Kad sam jedom idiotu pokusao da objasnim sta je niihovo bombardovanje uranujumom ucinilo Srbiji on mi ladno covek rekao da samo zasluzili da budemo potrovani i iztrebljeni kao nacija. On je to rekao otovoreno jer mi nije pri ruci a gomila koje sam sreo misle isto samo sto nece to da kazu u lice jer se plase Srba . Doziveo sam da covek nece da mi pruzi ruku zato sto sam Srbin , da redovno ustuknu korak nazad kad kazem da Srbin . Zato decko , pre nego nalepis nekom etiketu ucini ono sto sam ti rekao , nuci malo istorije i idi malo po svetu , cisto da vidis kako stvari zaista stoje . Sto se tice nasilja i pljuvanja , koliko vidim , ovde na forumu si ti najistknutiji upravo u tim aktivnostima , znas i verbano nasilje je nasilje , tako da nisma bas siguran da je tvoja kvalifikacija upucena na pravu adresu , mozda bi prvo svoju krv trebalo da pogledas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 30, 2015 Пријави Подели Написано Август 30, 2015 Ti sto odu iz Srbije nikad se ne vrate , to je tacno, ali je tacno i to da su tamo uvek tretirani kao niza bica, ljudi drugog i treceg reda. Tacno je da ljudi koji odu iz Srbije govore to sto govore ali se to ne odnosi na tretman koji imaju od strane domorodaca tamo nego na sistem i na mogucnost da se zaradi i zivi pristojno , jer cak i kao ker u nemackoj mozes da zradis vise i zivis pristojnije nego u Srbiji (zasto je tako je tema za neku drugu temu). Znas ,i ja sam naputio Srbiju , i sreo sam i srecem mnogo stranaca , najvise amerikanaca i engleza , ono sto oni osecaju prema nama(sa retkim izuzecima) nije za forum.Kad sam jedom idiotu pokusao da objasnim sta je niihovo bombardovanje uranujumom ucinilo Srbiji on mi ladno covek rekao da samo zasluzili da budemo potrovani i iztrebljeni kao nacija. On je to rekao otovoreno jer mi nije pri ruci a gomila koje sam sreo misle isto samo sto nece to da kazu u lice jer se plase Srba . Doziveo sam da covek nece da mi pruzi ruku zato sto sam Srbin , da redovno ustuknu korak nazad kad kazem da Srbin . Zato decko , pre nego nalepis nekom etiketu ucini ono sto sam ti rekao , nuci malo istorije i idi malo po svetu , cisto da vidis kako stvari zaista stoje . Sto se tice nasilja i pljuvanja , koliko vidim , ovde na forumu si ti najistknutiji upravo u tim aktivnostima , znas i verbano nasilje je nasilje , tako da nisma bas siguran da je tvoja kvalifikacija upucena na pravu adresu , mozda bi prvo svoju krv trebalo da pogledas Sta se bre bunis, bar su ti sagovornici znali gde je Srbija. Ja kome god sam pokusala od objasnim odakle sam, pocinjalo je od Srbija pa ex Jugoslavija pa Balkan i na kraju kad kazem jugozapadna Evropa, tek onda vidim da im se ocice cakle-culi ljudi za Evropu pa im drago da bar to razumeju Btw. nije istina ovo sto pricas ili ako negde i jeste tako, nije sigurno pravilo. Danas je zaista jako mali broj ljudi na Zapadu generalno koji se rode, odrastu i ostare u istoj zemlji. Svi se krecu u potrazi za boljim poslom i zivotom, tako da sama rec "starosedelac" sve vise gubi na znacaju. Naravno, uvek postoje kojekakvi ekstremisti i primitivci sa nekim fasistickim idejama i podelama ali hvala Bogu ipak su to, bar za sada, marginalne grupe. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Август 30, 2015 Пријави Подели Написано Август 30, 2015 Sta se bre bunis, bar su ti sagovornici znali gde je Srbija. Ja kome god sam pokusala od objasnim odakle sam, pocinjalo je od Srbija pa ex Jugoslavija pa Balkan i na kraju kad kazem jugozapadna Evropa, tek onda vidim da im se ocice cakle-culi ljudi za Evropu pa im drago da bar to razumeju Btw. nije istina ovo sto pricas ili ako negde i jeste tako, nije sigurno pravilo. Danas je zaista jako mali broj ljudi na Zapadu generalno koji se rode, odrastu i ostare u istoj zemlji. Svi se krecu u potrazi za boljim poslom i zivotom, tako da sama rec "starosedelac" sve vise gubi na znacaju. Naravno, uvek postoje kojekakvi ekstremisti i primitivci sa nekim fasistickim idejama i podelama ali hvala Bogu ipak su to, bar za sada, marginalne grupe. A vidis ja sam doziveo da baba baca magije na mene samo zato sto sam beo , ja sam plakao od smeha , nisam mogao da verujem . Sto se tice marginalnih grupa , gde god je neki hrvat otisao trovao je ljude protiv Srba , ne znam ni sam koliko puta sam morao ljudima da objasnjavam kava je stvarno situacija izmedju Srbije i hrvatske i da ih uputim da pogledaju zvanicne podatke medjunarodnih organizacija i beroju zrtava i izbegica od 1914 do danas ako bas meni ne veruju na rec. Nisu to marginalne grupe , zapadnjaci mrze Srbe ili u najboljem slucaju misle da smo nekave zveri koje jedu malu decu i ubijaju iz zabave . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 30, 2015 Пријави Подели Написано Август 30, 2015 *jugoistocna https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 30, 2015 Пријави Подели Написано Август 30, 2015 A vidis ja sam doziveo da baba baca magije na mene samo zato sto sam beo , ja sam plakao od smeha , nisam mogao da verujem . Sto se tice marginalnih grupa , gde god je neki hrvat otisao trovao je ljude protiv Srba , ne znam ni sam koliko puta sam morao ljudima da objasnjavam kava je stvarno situacija izmedju Srbije i hrvatske i da ih uputim da pogledaju zvanicne podatke medjunarodnih organizacija i beroju zrtava i izbegica od 1914 do danas ako bas meni ne veruju na rec. Nisu to marginalne grupe , zapadnjaci mrze Srbe ili u najboljem slucaju misle da smo nekave zveri koje jedu malu decu i ubijaju iz zabave . Ne znam, ja imam potpuno drugacije iskustvo. Ovde kada bi pokusao nekoga da "trujes" na taj nacin kako si opisao da Hrvati rade, verovatno bi utekao sto pre, ako vec ne bi zaspao od dosade. Moj utisak je da su ljudi generalno slabo zainteresovani i za neke vece svetske "igre" u smislu odnosa Kine, Rusije, Amerike a kamoli nekog tamo brdovitog Balkana. Doduse, moram priznati da se igrom slucaja ne krecem nesto ni u srpskim ni u hrvatskim krugovima pa mozda zbog toga i nemam dodira sa bilo kakvim pricama te vrste. Sto se ostalih stranaca i domorodaca tice, primetila sam da ih slabo sta zanima tog tipa. U marketima ce uredno donirati hranu u korpama koje stoje za svrhe humanitarne pomoci kod ulaza/izlaza, otici ce i u neku versku ili humanitarnu misiju u neku siromasnu i unesrecenu zemlju,pomoci ce, ne nedostaje im humanosti i covekoljublja ali nisu spremni da tako lako zauzmu stav "za" ili "protiv" neke strane. Pre su u fazonu da ih ne interesuje, ili ako ih nteresuje- da konkretno pomognu nekom ko je unesrecen, bez dublje analize ko je kriv za tu njegovu/njenu nesrecu ili mrznje prema nekome koga eventualno targetiraju kao "uzrok" nesrece. Jako retko nailazim na nekoga ko posmatra stvari "crno-belo". Naprotiv, cini mi se da se bas trude iz petnih zila da i iz neceg jako loseg i sablaznjivog uvek pronadju nesto dobro i pozitivno i to stave u fokus razgovora. E da, primetila sam i da su po nekim pitanjima bas levicari i to mladi i obrazovani ljudi i to me iskreno poprilicno razocaralo, ali razumljivo je s obzirom da nisu imali tu (ne)srecu da upoznaju levicarstvo na delu Ovo su naravno samo moji utisci... cloudking је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Август 30, 2015 Пријави Подели Написано Август 30, 2015 Ne znam, ja imam potpuno drugacije iskustvo. Ovde kada bi pokusao nekoga da "trujes" na taj nacin kako si opisao da Hrvati rade, verovatno bi utekao sto pre, ako vec ne bi zaspao od dosade. Moj utisak je da su ljudi generalno slabo zainteresovani i za neke vece svetske "igre" u smislu odnosa Kine, Rusije, Amerike a kamoli nekog tamo brdovitog Balkana. Doduse, moram priznati da se igrom slucaja ne krecem nesto ni u srpskim ni u hrvatskim krugovima pa mozda zbog toga i nemam dodira sa bilo kakvim pricama te vrste. Sto se ostalih stranaca i domorodaca tice, primetila sam da ih slabo sta zanima tog tipa. U marketima ce uredno donirati hranu u korpama koje stoje za svrhe humanitarne pomoci kod ulaza/izlaza, otici ce i u neku versku ili humanitarnu misiju u neku siromasnu i unesrecenu zemlju,pomoci ce, ne nedostaje im humanosti i covekoljublja ali nisu spremni da tako lako zauzmu stav "za" ili "protiv" neke strane. Pre su u fazonu da ih ne interesuje, ili ako ih nteresuje- da konkretno pomognu nekom ko je unesrecen, bez dublje analize ko je kriv za tu njegovu/njenu nesrecu ili mrznje prema nekome koga eventualno targetiraju kao "uzrok" nesrece. Jako retko nailazim na nekoga ko posmatra stvari "crno-belo". Naprotiv, cini mi se da se bas trude iz petnih zila da i iz neceg jako loseg i sablaznjivog uvek pronadju nesto dobro i pozitivno i to stave u fokus razgovora. E da, primetila sam i da su po nekim pitanjima bas levicari i to mladi i obrazovani ljudi i to me iskreno poprilicno razocaralo, ali razumljivo je s obzirom da nisu imali tu (ne)srecu da upoznaju levicarstvo na delu Ovo su naravno samo moji utisci... Moji utisci su na zalost takvi kakvi su. Lako je otrovati nekoga ukoliko nikad nije cuo za Srbiju i hrvatsku pa mu se onda servira prica po zelji . Generalno ljudi zele da pomognu ,ne zele da se udubljuju u nikakve probleme drugih i generalno lako skliznu u rasizam ( srecem se sa tim svakoga dana) a o tome sta anglosaksonci, nemci i amerikanci istog porekla misle o drugima mislim da nije potrebno pricati. Cak se i drugi evropljani (holandjani , italijani , francuzi ) dele moje misljenje gelde engleza i amerikanaca a isto tako i amerikanci kineskog i korejskog porekla . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука