Jump to content

Форпост - тврђава љубави, живота, наде...Филм који морате погледати!

Препоручена порука

hvala ti za ovo, ovo me bas ohrabrilo t4431 - stalno sam se pitala, zar tako svijetlih prica u nasoj Crkvi nema... :-X

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 75
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

"Iskustvo koje je nama u porodici pruzio Forpost je otreznjenje, ono totalno."

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

da, obi-wan, potpuno!

impresivna je i poruka na samom kraju filma.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

"Iskustvo koje je nama u porodici pruzio Forpost je otreznjenje, ono totalno."

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

da, obi-wan, potpuno!

impresivna je i poruka na samom kraju filma.

Ma film je cist ukor za 99% ljudi, nema sta...

Evo nesto ukratko o filmu... ako se ne varam, sajt je spanskih pravoslavaca, verovatno ogranka Ruske crkve...

http://ortodoxia.md/...55-forpost-film

forpost.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Sada cu da nadjem, pa cu ti ostaviti. :)

Хвала :)

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Film je kao snimljeno zitije svetih... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

I kad samo vidim taj film, pa kad se setim sta sam sve ovde vidjao medju hriscanima (i monasima!), dodje mi da kukam.

Da li smo daleko?

Od onog stvarno Jevandjelskog, koje se blista na delima, neizmerno smo daleko. Moje misljenje.

Ne svi, naravno, ali vecina nas.

Не бих се сложио.

Филм јесте јак и леп и дирљив, али мислим да не треба да буди у нама апетит за превелике залогаје, па онда и да нас одведе у критику онога што је око нас јер се то што је око нас не подудара са утиском који је на нас оставио филм, и са оним што је у филму.

Сви смо ми много пута, хвала Богу, били отац Михајло у својим животима.

Ако смо дали свој сендвич мршавом кучету на улици - били смо отац Михајло.

Ако смо опростили другом - били смо отац Михајло.

Ако смо макар речју утешили оног коме је тешко, ако нас је болела његова бол - били смо отац Михајло...

итд.

Подели на овим сајтовима

Не бих се сложио.

Филм јесте јак и леп и дирљив, али мислим да не треба да буди у нама апетит за превелике залогаје, па онда и да нас одведе у критику онога што је око нас јер се то што је око нас не подудара са утиском који је на нас оставио филм, и са оним што је у филму.

Сви смо ми много пута, хвала Богу, били отац Михајло у својим животима.

Ако смо дали свој сендвич мршавом кучету на улици - били смо отац Михајло.

Ако смо опростили другом - били смо отац Михајло.

Ако смо макар речју утешили оног коме је тешко, ако нас је болела његова бол - били смо отац Михајло...

итд.

Ovo sto ti kazes je lep primer one, danas tako ceste, sklonosti savremenih hriscana da relativizuju i razvodne sve i sva, ma i nesto najsjajnije i najcistije.

Drugim recima - ako to nisam JA uradio, sta je taj-i-taj tamo veci ili bolji od mene pa gledamo na njega?

I kakav apetit za velike zalogaje? O cemu ti to uopste pricas?

Film, ako ga gledas otvorenih ociju, budi u coveku odusevljenje za sve lepo i dobro.

A to sta se sve ne podudara oko nas sa utiskom iz filma (i iz Jevandjelja, i zitija nekog svetog, itd.) - pa naravno da se ne podudara, jer je tamno i naopako, necisto i pokvareno.

Ovakvi filmovi su izuzetni bas narocito po tome sto drmusaju i bude nasu ustajalost i budjavost na svim planovima, sto osvetljavaju i bistre nasu svakodnevicu da je ne gledamo tako rozim naocarima, nego kakva zaista jeste, i da krenemo - makar tim odusevljenjem - da je menjamo na bolje...

Подели на овим сајтовима

Ovo sto ti kazes je lep primer one, danas tako ceste, sklonosti savremenih hriscana da relativizuju i razvodne sve i sva, ma i nesto najsjajnije i najcistije.

Drugim recima - ako to nisam JA uradio, sta je taj-i-taj tamo veci ili bolji od mene pa gledamo na njega?

I kakav apetit za velike zalogaje? O cemu ti to uopste pricas?

Film, ako ga gledas otvorenih ociju, budi u coveku odusevljenje za sve lepo i dobro.

A to sta se sve ne podudara oko nas sa utiskom iz filma (i iz Jevandjelja, i zitija nekog svetog, itd.) - pa naravno da se ne podudara, jer je tamno i naopako, necisto i pokvareno.

Ovakvi filmovi su izuzetni bas narocito po tome sto drmusaju i bude nasu ustajalost i budjavost na svim planovima, sto osvetljavaju i bistre nasu svakodnevicu da je ne gledamo tako rozim naocarima, nego kakva zaista jeste, i da krenemo - makar tim odusevljenjem - da je menjamo na bolje...

Што се тиче овог апетита - то је требало да значи да када видимо тако изванредан пример падамо у искушење да обезвређујемо мање изванредне примере. Отприлике сам то хтео да кажем.

Некако си ме све у свему криво схватио, или ја нисам добро презентовао своју мисао.

Подели на овим сајтовима

Svaki put mi krenu suze kad vidim scenu gde onaj dečko nije uspeo da dobije plišanog medu. Kako su to čista srca!

Često razmišljam o roditeljima ove dece. Šta mislite kako bi se oni osećali kada bi svoju decu prepoznali gledajući film...

Ko nije pogledao film, neka obavezno pogleda, a ko jeste, neka pogleda opet! bighugbighug

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

http://www.pravmir.ru/arximandrit-longin-zhar-batyushka-usynovivshij-253-malysha-episkop/

Архимандрит Лонгин (Жар), известный во многих странах тем, что усыновил более 250 детей, возведен в сан епископа и является Епископом Банченским, викарием Черновицкой епархии.

Слава Господу!

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Гости

Браћо и сестре, вечерас ћемо имати ванредно предавање или разговор са о. Серафимом, игуманом манастира Денковца који ће да вам говори о свом путу у Украјину и упознавањем са Владиком Михаилом, оснивачем манастира светог Вазнесења и читавој причи око чувања усвојене деце.

Ја не бих да дужим јер и ја желим да чујем све ово из уста драгог о. Серафима. Ја се веома радујем вечерашњем предавању.

Вечерашње окупљање заказујемо за 21:30 на нашем видео каналу на адреси

http://www.stickam.com/pouke

или са насловне стране форума где ћемо поставити видео плејер.

Ово је више него интересантно предавање, јер сам успео да "ухватим" оца Серафима који ће вечерас бити мој гост.

Ако ниста гледали филм о чему се ради, ОБАВЕЗНО погледајте, а вечерас ћете и чути уживо сведочење на више него интересантан начин.

Наравно, поделите овај линк са вашим пријатељима на фејсбуку, твитеру... такође, питања можете постављати директно на каналу (учлањујете се преко фејсбука или овде код нас на форуму на овој теми). Видимо се вечерас. smiley.gif

Једна мала напомена:

Ако вам којим случајем буде прекидао видео линк, сецкао, само искључите видео и оставите аудио звук и неће бити проблема. Видео се искључује у горњем десном углу плејера који ћемо поставити на насловној форума или директно да пратите са адресе http://www.stickam.com/pouke

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...