Ћириличар Написано Септембар 19, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 hour ago, Џуманџи рече Ma, htela sam reci isto sto i Juan - nema to toliko veze sa establismentom i (pre)zasicenjem istog, vec bas sve one grupe (a ima ih sigurno vise) koje sam pobrojala imaju tu istu "nit" koja je mix paranoje, histerije i jake agresije. Deluje mi da svi se oni identifikuju kroz negaciju. Zasto sam pomenula Vukija? Zato sto si rekao da nam je "to daleko i strano", nije uopste, politicki hype je globalni u nas zapadnjaka , ali ono sto je razlicito jeste to sto kod nas nema "polomicu ti kicmu jer vidis Srbiju kao clanicu NATO", dok je kod njih to bas stravicno (jes' da je verbalno, ali je potpuno bolesno). Secam se jednog klipa gde neko govori devojci koja je protiv da Milo odrzi neki govor na koledzu :" You are a feminist, therefore, ur cancerous to society." Mozda je bezvezan primer, ali decko (po glasu mi se cinilo) ide za ovom i pljuje, pljuje, mislim, kad u tako maloj zajednici (campus) imas ljude koji te svakodnevno identifikuju kao idiota i neprijatelja no1, ne znam sta se desava sa mozgovima ako je stalno takva atmosfera, ja ne bih izdrzala ni dana. A ove attention whores samo grokcu preko svih mogucih i nemogucih medija i raspiruju vatru. Pa i to dovodi do nekih anonimusa koji ustanu da ih iskritikuju (npr. vidim juce na Flipboard-u naslov vesti da je neki tamo antropolog, sociolog objasnio da Tramp praktikuje orangutansko ponasanje, Boze me sacuvaj, ludaka, cime se (")strucnjak(") bavi). Ја бих рекао да има, али да је та експлозија због презасићења за собом повукла такве елементе, а јавне личности само зајахаше на том таласу. А тај момак је сигурно велики Милов обожавалац, јер Мило исто говори Ма лудост, нема тога код нас у јавности ( још ), али има таквих људи. Ено, неки дан поставих у статусу Ћирилицу гдје се Јелена Милић понаша баш као неко са анти-Трамп или анти-феминистичким ставовима. Замисли да код нас испливају на површину разни Фирери, Љотићевци, Анархо-синдикалисти, Натовци и шта све већ не и натјерају странке да почну фурати њихову реторику. Вучко би ти изгледао као мила мајка наспрам њих Једноставно, избори су дали одређену врсту луфта свакаквим ликовима, али након њих све ће то полако почети се смиривати док не дођу нови избори. Но, ако ћемо о ближим опасностима, мени није фино када помислим какво тумбање Европу очекује сљедеће године. Одржавају се избори у Француској, УК, Њемачкој, а можда и у Италији, а поред тих тумбања унутар тих држава, долази и тумбање између држава унутар ЕУ. А сви симптоми су исти као у Америци, само што је тамо све огољеније и видљивије него у Европи. Ако се повуку паралеле - ту су засићеност и незадовољство мејнстрим политичким естаблишментом ( зато су Лабуристи добили Корбина као вођу, а сви "етаблирани" Блеровци сада дижу куку и мотику на њега не би ли га скинули ), уздизање десног екстремизма који преко приче о мигрантима даје луфта опет тим маргиналцима да издувавају свој расизам или шта већ их мучи, а највише проблема постоји у земљама које су најсличније Америци, тј. у њима влада тај "лијеви" јавни дискурс. Са друге стране најстабилније су земље попут Пољске, Мађарске и остале наше родбине ( па и ми смо стабилни у том погледу ). Мора се човјек замислити шта је онда одговор? Да ли да лијевица ублажи своје снисхођење и идеализам? Да ли ће десница успјети одољети својим фашистоидним елементима? Гдје је та равнотежна тачка којој треба стријемити? Одговор на макар једно од ових питања нам могу Амери дати. И сад сједи и чекај. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Daj Boze da bude k'o sto velis, pa da se stisa, ali, obzirom da ce problem migranata da traje i nakon izbora ne bih bila tako sigurna. Recimo, imam kolege "Trampovce" i Ok, slazemo se da su BLM smejurija, ali neki imaju stavove poput onih koje je Juan citirao (o IQ, superiornosti "belih" i sl.) i zabrinjavajuce je sto je uhvatilo maha ne samo kod njih i nas, nego svuda. A ostale grupe su umrezene u taj kolektivni bes, tj. ovo "psiho" sto Juan pominje se siri kao virus i projavljuje se svuda. :/ Ћириличар, Paradoksologija and Juanito је реаговао/ла на ово 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 19, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 hour ago, Џуманџи рече Daj Boze da bude k'o sto velis, pa da se stisa, ali, obzirom da ce problem migranata da traje i nakon izbora ne bih bila tako sigurna. Recimo, imam kolege "Trampovce" i Ok, slazemo se da su BLM smejurija, ali neki imaju stavove poput onih koje je Juan citirao (o IQ, superiornosti "belih" i sl.) i zabrinjavajuce je sto je uhvatilo maha ne samo kod njih i nas, nego svuda. A ostale grupe su umrezene u taj kolektivni bes, tj. ovo "psiho" sto Juan pominje se siri kao virus i projavljuje se svuda. :/ Гледај то с ведрије стране - макар нас такви ликови подржавају у уклањању ћевапа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 hour ago, Ћириличар рече Ено, неки дан поставих у статусу Ћирилицу гдје се Јелена Милић понаша баш као неко са анти-Трамп или анти-феминистичким ставовима. Немам појма ко је та, нити шта је рекла. Блажено живим у незнању, не гледам вести, у последње време их и не читам. Једино Сомборца пратим и тако сазнам за разне глупости. Сви које готивим кукају на ту Милићку, тако да верујем да булазни свашта. Али... Пре неки дан један окачио ваљда тај исти клип и написао: "Гуско једна, треба десеторица да те силују!" Лика сам упознао у једној летњој школи хемије, физике и астрономије, па онда у Петници. Поред технолошког факултета, професионални је оперски певач. Празилук фазон. Увек је био неки као демократа (да ли баш ДС, не знам, углавном на тој страни). То је потпуно неприхватљиво. Шта год да је та жена изјавила (не желим да знам), за овакве испаде нема и не сме да буде ни трунке оправдања. Управо о оваквим стварима говорим, боли ме уво и за Трампа и за "естаблишмент". Људи су једноставно прсли. Ми не контамо колико је ова планета на ивици равнотеже и колико људи има који су на ивици пуцања и само им мало треба. Не смемо да имамо разумевања према оваквим стварима, без обзира да ли долазе с лева, десна од "естаблишмента" или не знам кога. Aquilius Cratus and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Juan рече То је потпуно неприхватљиво. Шта год да је та жена изјавила (не желим да знам), за овакве испаде нема и не сме да буде ни трунке оправдања. Управо о оваквим стварима говорим, боли ме уво и за Трампа и за "естаблишмент". Људи су једноставно прсли. Ми не контамо колико је ова планета на ивици равнотеже и колико људи има који су на ивици пуцања и само им мало треба. Да ли ти је пало на памет да су овакве ствари, попут Интернета, страначких скупова и сличних ствари, добар начин да се управо такви издувају на не баш најсрећнији, али друштвено најбезопаснији начин? Шта би било са таквима да их потпуно отераш у илегалу (односно да их сатераш у ћошак)? 3006 and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 6 minutes ago, RYLAH рече Да ли ти је пало на памет да су овакве ствари, попут Интернета, страначких скупова и сличних ствари, добар начин да се управо такви издувају на не баш најсрећнији, али друштвено најбезопаснији начин? Шта би било са таквима да их потпуно отераш у илегалу (односно да их сатераш у ћошак)? Уопште не говорим о било каквој забрани (осим можда о уклањању бљувотина са овог форума, али ни то не мора). Говорим о васпитању. Где смо то погрешили као човечанство? Шта су то његови родитељи пропустили, па да њихов син тако олако потеже силовање, а колико је само страшна ствар у питању. Шта можемо као друштво да учинимо? Сматрам да није добро да игноришемо и не укажемо на проблем. Морамо јасно означити такво понашање као апсолутно неприхватљиво, а не као "издувавање". Морамо тим ликовима ставити до знања да је такво понашање друштвено кажњиво (не законски) и да неће имати пријатеља ако се не поправе (осим сличне себима). Не смемо се смејати њиховим бљувотинама, "лајковати" и делити около. Смета ми синдром француске собарице код нормалних људи, као што сте ти и Гризли. Може бити да сам превише осетљив, али мени су ове ствари страшне... RYLAH, Paradoksologija, Ronald and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 5 minutes ago, RYLAH рече Да ли ти је пало на памет да су овакве ствари, попут Интернета, страначких скупова и сличних ствари, добар начин да се управо такви издувају на не баш најсрећнији, али друштвено најбезопаснији начин? Шта би било са таквима да их потпуно отераш у илегалу (односно да их сатераш у ћошак)? To je stvarno dobro pitanje. Možda. A možda se takvi okuraže, misle da ih ima mnooogo više nego što im se ranije činilo, da svi misle isto, da treba preći sa reči na dela... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Juan рече Уопште не говорим о било каквој забрани (осим можда о уклањању бљувотина са овог форума, али ни то не мора). Говорим о васпитању. Где смо то погрешили као човечанство? Шта су то његови родитељи пропустили, па да њихов син тако олако потеже силовање, а колико је само страшна ствар у питању. Шта можемо као друштво да учинимо? Сматрам да није добро да игноришемо и не укажемо на проблем. Морамо јасно означити такво понашање као апсолутно неприхватљиво, а не као "издувавање". Морамо тим ликовима ставити до знања да је такво понашање друштвено кажњиво (не законски) и да неће имати пријатеља ако се не поправе (осим сличне себима). Не смемо се смејати њиховим бљувотинама, "лајковати" и делити около. Смета ми синдром француске собарице код нормалних људи, као што сте ти и Гризли. Може бити да сам превише осетљив, али мени су ове ствари страшне... Колико сам ја сконтао, највећи број тих ликова прети јер нема појма о чему прича. Значи они коментари са Јутјуб канала "ја убити, ја заклати" падају у воду чим лик изађе из куће и суочи се са стварним светом. На неки начин иживљава своје мрачне фантазије по друштвеним мрежама, и онда нема ни потребе да тако нешто проба вани. То се понашање на свкаом кораку означава као неприхватљиво, али видимо колико тај приступ даје резултата. Са друге стране, да би се тако нешто у потпуности искоренило, треба читав један друштвени систем (за који не знам како би изгледао, ал знам да треба да буде различит од свега овога што имамо данас), који би можда био и глобални или универзални да би радио, који би сваку разлику између људи која није заснована на квалитету него на пореклу учинио у највећој мери небитном. Свакако да се за сада ради о утопији, али мислим да је тако нешто могуће, јер се људи не рађају као дискриминатори, то стичу успут. Што се тиче синдрома "француске собарице", врло је могуће да ја неке ствари не видим као ти, јер прво нисам се толико упуштаоп у све те приче јер ме нису интересовале, а друго, једноставно не гледам тако на свет и не оптерећујем се уопште тим стварима. По мени је сасвим прихватљиво зезљање на расној основи, или на основу неких разлика типа пол, сексуално опредељење, нација и слично, све док је у границама доброг укуса, и док нема намеру да повреди било кога. Што даје простора и за арбитрарност, свакако, али хоћу да кажем да прихватам и зезање на свој рачун, и да ми се дигне свака длака на телу кад видим оне преваранте који зарађују паре на промовисању "политичке коректоности". Мени, који радим са свакаквим светом, и одавде, и са свих других страна света, и са којима се понекад зезам на те форе врло отворено, али пазим да не пређем границе доброг укуса. Не знам, врло је могуће да то доживљавам различито од тебе зато што то нисам доживео у мери у којој си ти доживео, па немам тај осећај, али ја стварно врло често не видим проблем у овоме о чему сам причао (што се свакако не односи на онај Твитер налог који си ми послао или онај клип на који ми је Авокадо указао, оно је бљувотина чиста. Проблем је што задњих дана и немам толико времена да прегледам детаљно сваку тему). Тешка тема, и тема за главоломку, свакако. Моја је само полазна основа да не треба ни претеривати у сатеривању тих ликова, односно да је боље друштво обликовати полако. Ево погледај где се Србија била пре двадесет година, а где је сад. Иако и даље имамо огроман пут испред себе да бисмо се унормалили, ја ипак видим огроман помак на боље. Paradoksologija and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 7 minutes ago, RYLAH рече По мени је сасвим прихватљиво зезљање на расној основи, или на основу неких разлика типа пол, сексуално опредељење, нација и слично, све док је у границама доброг укуса, и док нема намеру да повреди било кога. Наравно да је и мени прихватљиво, одрасли смо на енглеском хумору. Само се код ових alt-right ликова уопште не ради о таквим шалима, ал добро сад. RYLAH and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Juan Šta podrazumjevas pod ovim praziluk fazon? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, Ronald рече Juan Šta podrazumjevas pod ovim praziluk fazon? Ronald and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 19, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 hour ago, Juan рече Уопште не говорим о било каквој забрани (осим можда о уклањању бљувотина са овог форума, али ни то не мора). Говорим о васпитању. Где смо то погрешили као човечанство? Шта су то његови родитељи пропустили, па да њихов син тако олако потеже силовање, а колико је само страшна ствар у питању. Шта можемо као друштво да учинимо? Сматрам да није добро да игноришемо и не укажемо на проблем. Морамо јасно означити такво понашање као апсолутно неприхватљиво, а не као "издувавање". Морамо тим ликовима ставити до знања да је такво понашање друштвено кажњиво (не законски) и да неће имати пријатеља ако се не поправе (осим сличне себима). Не смемо се смејати њиховим бљувотинама, "лајковати" и делити около. Смета ми синдром француске собарице код нормалних људи, као што сте ти и Гризли. Може бити да сам превише осетљив, али мени су ове ствари страшне... Ако ти је за утјеху, људи су одувијек били говеда и психићи, само без безопасних вентила за издувавање. Нек се издувају, а притом нама, бившим идеалистима, фино руше идеалну слику и показују реалност Јесте ружно, јесте страшно, али.. Боже мој, то је ништа наспрам онога што је до сада се десило. Пусти ђецу нек се изиграју, па када налете на неког јачег од себе, добиће по ушима и научити нешто, или макар заћутати. 1 hour ago, RYLAH рече Ево погледај где се Србија била пре двадесет година, а где је сад. Иако и даље имамо огроман пут испред себе да бисмо се унормалили, ја ипак видим огроман помак на боље. Свака част Вучићу RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 19, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 2 hours ago, Juan рече Немам појма ко је та, нити шта је рекла. Блажено живим у незнању, не гледам вести, у последње време их и не читам. Једино Сомборца пратим и тако сазнам за разне глупости. Сви које готивим кукају на ту Милићку, тако да верујем да булазни свашта. Даћу ти само мали "sneak peek" - у емисији Ћирилица, коју сам псотавио на статусу, одмах је напала Ведрану Рудан ( како испаде из чиста мира, мада ко зна зашто заправо ) како шири ( пази сад ) истовремено мизогинију и мизандрију. Но, шта је Ведра урадила тада ( и због чега је од сада сматрам царицом над царицама )? Само је рекла:"Ах, па госпођо, како можете рећи да ја мрзим мушкарце? Па ја сам прије прве брачне ноћи била са деветорицом. Не знам јесам ли више времена провела поред или испод мушкараца." Ведрана <3 RYLAH and Juanito је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 10 minutes ago, Ћириличар рече Јесте ружно, јесте страшно, али.. Боже мој, то је ништа наспрам онога што је до сада се десило. Пусти ђецу нек се изиграју, Duzi vremenski period + ponavljanje + podsvest... Ne bi' ja to olako shvatala. Juanito and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 hour ago, Juan рече Смета ми синдром француске собарице код нормалних људи, као што сте ти и Гризли. Може бити да сам превише осетљив, али мени су ове ствари страшне... Ја стварно не знам шта је то овде било толико "страшно"... Колико знам, овде на форуму нико није претио силовањем нити се шалио са таквим стварима, јер би одмах летео напоље. А шта неко на другим сајтовима пише ми стварно нисмо одговорни. Ја стварно не могу и немам времена да прекопавам сваки сајт са кога је неко нешто поставио. Нити је то потребно, јер битно је само оно што је овде постављено. Подразумева се да кад поставиш цитат-слику-снимак са неког сајта, то не значи да подржаваш апсолутно све што је било ко и било када написао на том сајту, већ само то што си поставио. Та нека "асоцијативна кривица" не постоји. Ако сам добро разумео о чему се овде ради, јер још увек ми није сасвим јасно... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука