Jump to content

Избори у САД 2016. - Бернард Сандерс

Оцени ову тему

Препоручена порука

Да и ја мало допринесем квалитету дискусије...

giphy.gif

Подели на овим сајтовима

On 7/30/2016 at 13:01, Avocado рече

Ozbiljna, detaljna i argumentovana analiza...

После ове Херисове анализе сам натерао себе да погледам једно десетак минута Доналда Трампа док даје интервјуе, јер ми никако није ишло у главу да неко толико дуго опстаје на сцени (и пословној и шоу бизнис сцени), а да је баш толики балван каквим га описују. И нисам се преварио.

Интервјуи које је Трамп раније давао, пре него што је обзнанио да ће да се кандидује за председника, су у највећем делу смирени и често аргументовани, а анализе, посебно оне везане за рат у Ираку, чак и врло прецизне и далекосежне. Има и тона глупости, наравно, човек се бавио естрадом, али није ни приближно овоме што ради у кампањи или у оним ријелити емисијама које је правио.

Из тога могу да се роде само два закључка: 1) Човеку је одједном пао И ку за неких седамдесет поена откад се кандидовао за председника, или 2) Боравећи на јавној сцени деценијама човек је научио феноменално да глуми и да стално тера жваку која је добра његовој публици, док се либерали згражавају, али га не скидају из својих емисија.

Ипак мислим да је овај други приступ у питању, јер сви говоре искључиво о њему, макар и у негативном контексту. На тај је начин као тотални аутсајдер добио председничку номинацију код републиканаца, а сад се изгледа налази на путу да на тај начин потпуно засени Хилари и да било коју њену аргументацију у старту учини небитном јер је далеко бољи шоумен од ње. Уз то, делује да Трамп, сад кад је привукао свачију пажњу, полако почиње да мења причу, и да ће тамо негде до октобра прича да му буде сасвим рационална. Мене, који сам у почетку мислио нешто сасвим другачије, ово познавање јавности и медија одушевљава.

А што се тиче Хериса, Џона Оливера, Колбера и свих осталих, које стварно ценим, упали су у баш ту замку коју је (претпостављам) сам Доналд поставио, и њему стално посвећују огромне (бесплатне) минутаже и стално га држе пред очима јавности.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, RYLAH рече

А што се тиче Хериса, Џона Оливера, Колбера и свих осталих, које стварно ценим, упали су у баш ту замку коју је (претпостављам) сам Доналд поставио, и њему стално посвећују огромне (бесплатне) минутаже и стално га држе пред очима јавности.

Јесу, упали су у замку, али са друге стране... он је превише укусан залогај да би га пропустили. И Стјуарт се вратио на пар тренутака чисто да и он мало грицне :))) Их, колико је био срећан једном када је чуо да ће се овај кандидовати.

Трамп чак о овоме пише у својој књизи "Умјетност договора", како је његова јавна личност само наступ који користи како би добио што боље услове за себе за шта год било. Али, не подцјењуј ни Хилари. Она је тиха бура која се спрема увелико унапријед за Трампове лудорије. Сад је на Трампу да јој баци финту и натјера је да помисли како ће он увијек бити будала, па да је изненади потпуно одличним наступом у дебатама. Али, али, али... ја ипак мислим да ова лудост је и дио његове личности, тако да се може ту и тамо оклизнути.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

4 hours ago, RYLAH рече

Ипак мислим да је овај други приступ у питању, јер сви говоре искључиво о њему, макар и у негативном контексту. На тај је начин као тотални аутсајдер добио председничку номинацију код републиканаца, а сад се изгледа налази на путу да на тај начин потпуно засени Хилари и да било коју њену аргументацију у старту учини небитном јер је далеко бољи шоумен од ње. Уз то, делује да Трамп, сад кад је привукао свачију пажњу, полако почиње да мења причу, и да ће тамо негде до октобра прича да му буде сасвим рационална. Мене, који сам у почетку мислио нешто сасвим другачије, ово познавање јавности и медија одушевљава.

Pa da, dobro si primetio...

Dobija mnogo besplatnog publiciteta. Do sada je Crooked Hillary (njeni sponzori i gospodari tj.) potrošila 57 miliona dolara na reklame, on samo 4 miliona i opet je vodi... :)

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Ћириличар рече

Али, не подцјењуј ни Хилари. Она је тиха бура која се спрема увелико унапријед за Трампове лудорије.

On je porazio 17 drugih kandidata do sada, i to ih je pokidao...

Ona je jedva sa Bernijem izašla na kraj.  Koliko teško to mora da bude? :)

Подели на овим сајтовима

On ‎7‎/‎18‎/‎2016 at 20:49, florenntina рече

Pazi kad uopste ne pratim puno Trampa ali mi je drag samo sto izaziva toliku histeriju levicara diljem nam lepe planete. Sou program :)

Kvantitet ne znaci kvalitet :)

Подели на овим сајтовима

On 30.7.2016. at 13:01, Avocado рече

Ozbiljna, detaljna i argumentovana analiza...

Да, јако се потрудио да говори 'озбиљно' и 'интелектуално'... :)

Хилари је квалификована? :)Чекај да видимо... Била је фрст лејди. После тога су је угурали у Сенат (где ништа није радила...), са очигледном намером да јој то буде платформа за кандидатуру за председника (не можеш баш као прва дама Арканзаса и Беле куће да се кандидујеш за прецедника, јбг...). Је л'  заиста мислиш да то није био план све време?

Након тога се борила са Обамом у изборима за демократску номинацију и изгубила је. Онда је добила да буде Secretary of State као утешну награду и ту је била толико некомпетентна и толико је компромитовала националну сигурност да су њене политичке везе и утицај једини разлог што није завршила у затвору.

Подели на овим сајтовима

30 minutes ago, Господин Дареалис рече

Ako je neko imao sumnje koliko je on zapravo slep. :)

Slepi su oni pored kojih je on svoje zanimanje za duhovnost koji i dan danas praktikuje nasao u budizmu. A znas zasto je to tako i zasto ce to jos dugo biti tako? Zato sto zapadne vere, hriscanstvo, islam, judaizam svi skupa kada se izlaze pred ljude i daju svoje vidjenje stvari u 99% iznose nesto sto je totalni failed science i nista drugo. Samo jedan od bezbroj banalnih primera te vrste je "klimatoloska teorija" mitropolita Amfilohija. Mislim ne oras biti toliko pro Trump da ne vidis da je to failed science kao i jos gomila stvari sa kojima zvanicnici velikih religuija izlaze u javnost. Sa druge strane istocnjaci cute o takvim stvari i izlaze sa meditativnim i kontemplativnim tehnikama i objasnjenjima koje se ticu isljucivo odnosa svesti i sadrzaja. Naravno da je naucno tehnicki orijentisani zapadnjak kome je dosta glupih prica potpuno okrenut tome u praksi i ako nema gde da cuje da bi takve i jos bolje tehnike i ezoterne teorije mogao naci unutar velikih zapadnih religija. A primarni uzrok tome sigurno nije slepilo tog modernog zapadnjaka.

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Господин Дареалис рече

Да, јако се потрудио да говори 'озбиљно' и 'интелектуално'... :)

Хилари је квалификована? :smeh1:  Чекај да видимо... Била је фрст лејди. После тога су је угурали у Сенат (где ништа није радила...), са очигледном намером да јој то буде платформа за кандидатуру за председника (не можеш баш као прва дама Арканзаса и Беле куће да се кандидујеш за прецедника, јбг...). Је л' ти заиста мислиш да то није био план све време?

Након тога се борила са Обамом у изборима за демократску номинацију и изгубила је. Онда је добила да буде Secretary of State као утешну награду и ту је била толико некомпетентна и толико је компромитовала националну сигурност да су њене политичке везе и утицај једини разлог што није завршила у затвору.

Sto je i dalje svetolsonim godinama ispred Trampa, dakle coveka koji na novinarsko pitanje o klimatskim promenama odgovara "Ja se zalazem za sto cistiji vazduh.". Da, mislim tesko od ovog pajaca biti kvalifikovaniji.

Подели на овим сајтовима

31 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Sto je i dalje svetolsonim godinama ispred Trampa, dakle coveka koji na novinarsko pitanje o klimatskim promenama odgovara "Ja se zalazem za sto cistiji vazduh.". Da, mislim tesko od ovog pajaca biti kvalifikovaniji.

I ti misliš da je moron? :)  

I urge you to reconsider.

Dakle rekao je da je koliko on vidi, cela priča način za određenu interesnu grupu koja ima specijalni interes da uzme velike pare dok Kina jede njihov ručak.  (zato što Kina naravno neće ništa uraditi oko toga i imaće prednost u tržišnoj borbi)

A i logičnije mi je da neka interesna grupa gura tu agendu (ne kažem da nije realan issue!) , nego što su šatro-gistro zabrinuti za planetu i ekosisteme...  :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...