Jump to content

Живот овде или у Царству

Оцени ову тему

Препоручена порука

Svi pravoslavci koje znam zele da zive sto duze. Zasto bi iko pravoslavan zeleo sto duze da ostane u truleznom zemaljskom zivotu prepunom patnje i bola?

Zar ne bi trebalo da smo kao apostol Pavle koji jedva ceka smrt da bi se izvukao iz ovog horora i pridruzio Gospodu?

Подели на овим сајтовима

Svi pravoslavci koje znam zele da zive sto duze. Zasto bi iko pravoslavan zeleo sto duze da ostane u truleznom zemaljskom zivotu prepunom patnje i bola?

Zar ne bi trebalo da smo kao apostol Pavle koji jedva ceka smrt da bi se izvukao iz ovog horora i pridruzio Gospodu?

Možda zato što nemaju veru kakvu je imao Apostol Pavle pa nisu ni sigurni da li će se pridružiti Gospodu.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Па вероватно зато што имају Веру, Наду и Љубав. У осталом није ли и сам Христос молио Оца да га мимоиђе чаша.

П.С. Није баш ни логично да желимо да умремо млади, па ко би се "млатио" са атеистима кад не би било нас :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Možda zato što nemaju veru kakvu je imao Apostol Pavle pa nisu ni sigurni da li će se pridružiti Gospodu.

Mislim da to bi to bio jedini dobar razlog jednog dobrog pravoslavca xD

Al cini mi se da nije on nije ni na kraj pameti nama i nasim bracama i sestrama... vec je svar nagona kao sto kaze zuti car.

Подели на овим сајтовима

Zato sto imamo zdrav nagon za samoodrzanjem

A želeti biti sa Gospodom što pre je nezdravo?Zašto Apostol Pavla ima želju da napusti telo i smrt smatra za dobitak?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Зависи на које православце мислиш. Монахе или на оне у свету, ожењене свештенике...

Човек који је у свету, има жену, децу, унуке, праунуке... сасвим је нормално да жели што дуже да живи, да им помогне, диви им се...

Исто важи и за поједине монахе који нису можда остварили све планове, који су веома потребни људима.

Апостола Павла треба разумети. Није он неки писац буквалиста. Мени се то његово писање први пут док сам читао чинило као жеља за самоубиством. Касније када га мало боље упознаш кроз посланице схватиш да је он далеко био од таквих помисли.

Подели на овим сајтовима

Mislim da to bi to bio jedini dobar razlog jednog dobrog pravoslavca xD

Al cini mi se da nije on nije ni na kraj pameti nama i nasim bracama i sestrama... vec je svar nagona kao sto kaze zuti car.

Pa veliko je pitanje u kakvom je stanju vera današnjih pravoslavnih vernika.Nije džaba rekao Gospod kada dođe hoće li naći veru na zemlji.

Подели на овим сајтовима

Апостола Павла треба разумети. Није он неки писац буквалиста. Мени се то његово писање први пут док сам читао чинило као жеља за самоубиством. Касније када га мало боље упознаш кроз посланице схватиш да је он далеко био од таквих помисли.

Želja da bude sa Hristom,ne želja za prestankom postojanja.

Подели на овим сајтовима

Па вероватно зато што имају Веру, Наду и Љубав. У осталом није ли и сам Христос молио Оца да га мимоиђе чаша.

П.С. Није баш ни логично да желимо да умремо млади, па ко би се "млатио" са атеистима кад не би било нас :)

Hristos je molio Oca iako je vec sve znao sta ce se desiti... dobro on je sve to radio zbog nas, da nam bude primer. Znao je vec scenario, igrao je predstavu. A realno suicide cult ne bi dugo opstao xD

Kako god, jedno je "zapovest"- zivi sto duze da budes na duhovnu korist bliznjima a drugo je zeleti dug zivot sam po sebi. Ovo drugo je tako bedno da ja nemam reci.

Ujedno i apsurdno je jer -

Подели на овим сајтовима

@@Kratos,

Апостол Павле се обожио и у овом свету и добру трку истрчао, ипак смо ми далеко од тога :)

Pa ja mislim da se nije obožio,da je to nešto što on očekuje,u šta veruje i čemu se nada da ćemo svi biti kao Hristos.Ustalom sam kaže sada vidimo kao u ogledalu a onda ćemo licem k licu.A dobro trku mislim da je trčao u smislu propovedanja jevanđelja.

Подели на овим сајтовима

Hristos je molio Oca iako je vec sve znao sta ce se desiti... dobro on je sve to radio zbog nas, da nam bude primer. Znao je vec scenario, igrao je predstavu. A realno suicide cult ne bi dugo opstao xD

Христос је у овом свету био богочовек, значи волео је, патио и болело га је исто као свако друго људско биће, а дошао је не да нама одглуми витеза, него да би откупио и својом жртвом спасао нас.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Želja da bude sa Hristom,ne želja za prestankom postojanja.

Сви ми хришћани би желели да будемо са Христом, а не желимо престанак постојања. Питање је другачије формулисано.

Апостол Павле јасно каже због чега он(али и сваки хришћанин би требало) остаје у свету

1:20 Као што чекам и надам се да се ни у чему нећу постидети, него да ће се и сад као свагда са сваком слободом Христос величати у телу мом, било животом или смрћу.

1:21 Јер је мени живот Христос, а смрт добитак.

1:22 А кад ми живљење у телу плод доноси, то не знам шта ћу изабрати.

1:23 А обоје ми је мило, имајући жељу отићи и с Христом бити, које би много боље било;

1:24 Али остати у телу потребније је вас ради.

1:25 И ово знам јамачно да ћу бити и остати код свих вас на ваш напредак и радост вере,

1:26 Да хвала ваша мноме изобилује у Христу Исусу кад вам опет дођем.

Апостол Павле је био посебан човек апостол коме се лично јавио васкрсли Господ и лично га подучио шта да говори, рекаовши му да га је изабрао од утробе...Можда је Павле има посебну понуду од Христа, можда чак и узнесење код њега... Сам Бог зна због чега је он тако писао, као да може слободно да бира у сваком тренутку пресељење код Исуса Христа или наставак живота међу људима на земљи.

Ми нисмо апостоли. Желимо бити са Исусом Христом, али се љубав према Њему показује управо кроз љубав према људима, служењу ближњима, помагању, чишћењу од греха... што више у овоземаљском животу То му дође као неки парадокс, али је тако.

Подели на овим сајтовима

Христос је у овом свету био богочовек, значи волео је, патио и болело га је исто као свако друго људско биће, а дошао је не да нама одглуми витеза, него да би откупио и својом жртвом спасао нас.

Nije nas spasao sve dok ne poverujemo i pokajemo se. A sve to uz milost Njegovu.

Nije glumio ali jeste odigrao ulogu xD   Ne mislim da ovim stavom banalizujem, naprotiv.  "Citav svet je pozornica..."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...