Православац_РС Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Лични непријатељи су завидни и пакосни људи око нас,непријатељи Божији су (сви који нису православни),а непријатељи отечества су сви они који су окупирали територије које су србске.....Наравно ратови се воде часно без злочина са крстом у једној руци,а у другој са мачем,без пљачке витешки као и доликује и то само ослободилачки и одбрамбени ратови..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 On 30. 1. 2012. at 22:50, Александар Милојков рече Видим како вам се вођа "храбро" држао пред Судом и како је протумачио оно "Чекамо вас". Лицемери и кукавице, срам вас било! Брукате Цркву! Јел омеђи ти Брате Србију око Београда.... видим и речник Хришћанске љубави..помирења је у првом плану! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 pa to su te doktrine koje suzavaju svest, Obraz im je veca crkva nego istinska Crkva @Nishizawa ovo davno nisam sluso Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православац_РС Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Нема помирења братства и јединства,и тих заједничарења ваших екуменистичких,само је дозвољен икуменизам,посвједочиш му вјеру која је исправна и која даје спасење,ако те не послуша,незнабожац је,а самим тиме и непријатељ,то не значи нужно да га требаш тући или шта већ чинити,само се удаљиш од таквих..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 On 30. 1. 2012. at 23:00, DYNABLASTER рече pa to su te doktrine koje suzavaju svest, Obraz im je veca crkva nego istinska Crkva @Nishizawa ovo davno nisam sluso А ви оваквим нападима сведочите Цркву?? колико видим ту сте..само две медаље истог новчића.. Ајде искрено..како за било кога можеш овако нешта да тврдиш.. зар страха од Бога нема ни секунде? ја се дивим вама некада... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 On 30. 1. 2012. at 22:58, Православац_РС рече Лични непријатељи су завидни и пакосни људи око нас,непријатељи Божији су (сви који нису православни),а непријатељи отечества су сви они који су окупирали територије које су србске.....Наравно ратови се воде часно без злочина са крстом у једној руци,а у другој са мачем,без пљачке витешки као и доликује и то само ослободилачки и одбрамбени ратови..... Ај` сад то све поткрепи Јеванђељем? Где је Христос тако учио, или било који од апостола? У реду за одбрамбене ратове, то стоји. Али, мени се чини да теби није само до одбрамбених ратова. Теби је до нестанка, до истребљења свих који не мисле као ти. Само да знаш да је нетрпељивост према другом корен свих грехова. Из тебе букти самољубље, драги мој заблудели брате у Христу. Твоја је самообмана што то своје самољубље називаш "србством" и "православљем". То нема везе ни са нашом националном традицијом, а још мање са православљем. Јеванђеље у руке. Свете Оце у руке. Душу и тело у Цркву. Молитву у срце и на устима. Да ти да Бог да изађеш из секташтва у које си упао, верујем из незнања а не из зле намере. Ја сам теолог, а био сам и војник, професионални припадник војске, дуго година. Знам шта значи носити и крст и пушку у руци. Зато ти ово братски и искрено говорим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 On 30. 1. 2012. at 23:01, Православац_РС рече Нема помирења братства и јединства,и тих заједничарења ваших екуменистичких,само је дозвољен икуменизам,посвједочиш му вјеру која је исправна и која даје спасење,ако те не послуша,незнабожац је,а самим тиме и непријатељ,то не значи нужно да га требаш тући или шта већ чинити,само се удаљиш од таквих..... Kakvih zajednicarenja? A ovaj drugi deo boldovan me je, priznajem, malko obradovao... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 On 30. 1. 2012. at 23:05, Михајло рече А ви оваквим нападима сведочите Цркву?? колико видим ту сте..само две медаље истог новчића.. Ајде искрено..како за било кога можеш овако нешта да тврдиш.. зар страха од Бога нема ни секунде? ја се дивим вама некада... Pa evo, ja cu se sloziti s tobom da bi prema obrazovcima trebalo da pokazemo vise ljubavi... ja prvi nemam strpljenja s njima, kao ni sa nekim drugima... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православац_РС Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 On 30. 1. 2012. at 23:06, Александар Милојков рече Ај` сад то све поткрепи Јеванђељем? Где је Христос тако учио, или било који од апостола? У реду за одбрамбене ратове, то стоји. Али, мени се чини да теби није само до одбрамбених ратова. Теби је до нестанка, до истребљења свих који не мисле као ти. Само да знаш да је нетрпељивост према другом корен свих грехова. Из тебе букти самољубље, драги мој заблудели брате у Христу. Твоја је самообмана што то своје самољубље називаш "србством" и "православљем". То нема везе ни са нашом националном традицијом, а још мање са православљем. Јеванђеље у руке. Свете Оце у руке. Душу и тело у Цркву. Молитву у срце и на устима. Да ти да Бог да изађеш из секташтва у које си упао, верујем из незнања а не из зле намере. Ја сам теолог, а био сам и војник, професионални припадник војске, дуго година. Знам шта значи носити и крст и пушку у руци. Зато ти ово братски и искрено говорим. Не позивам ја на истребљење никога сви су људи потекли од истога претка,али је суштина да су многи иновјерни или у јереси (заблудјели) и да се не спасавају,и такви у нашој држави морају да буду лојални власти,наравно уживаће слободе свог вјерског изражавања,али ће бити сурово кажњавани у случају свога прозелитизма.Као што су богумили били кажњавани због своје јереси. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 On 30. 1. 2012. at 22:59, Михајло рече Јел омеђи ти Брате Србију око Београда.... видим и речник Хришћанске љубави..помирења је у првом плану! Брате, немам друге речи за оног ко се јуначки соколио против хомосексуалаца, позивајући на линч, а после себе тумачио као да их је позивао на покајање. То су лицемери и кукавице. Не видим какве везе ово има са државним границама Србије? Ја са за исту ратовао. А ти? Желе Зека је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 On 30. 1. 2012. at 23:11, Православац_РС рече Не позивам ја на истребљење никога сви су људи потекли од истога претка,али је суштина да су многи иновјерни или у јереси (заблудјели) и да се не спасавају,и такви у нашој држави морају да буду лојални власти,наравно уживаће слободе свог вјерског изражавања,али ће бити сурово кажњавани у случају свога прозелитизма.Као што су богумили били кажњавани због своје јереси. Иако сам ја у СПЦ већ се помало плашим тог вашег уређења.Очекујем неке моралне полиције и рације. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 On 30. 1. 2012. at 23:10, petar m рече Pa evo, ja cu se sloziti s tobom da bi prema obrazovcima trebalo da pokazemo vise ljubavi... ja prvi nemam strpljenja s njima, kao ni sa nekim drugima... Па кад ти неко још ни не уђе у кућу, а с врата крене да те клевета и вређа, при том ни сам не знајући одакле је шупаљ, јако мало места остаје за љубав и стрпљење... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 On 30. 1. 2012. at 23:11, Православац_РС рече али је суштина да су многи иновјерни или у јереси (заблудјели) и да се не спасавају Откуд знаш да се не спасавају? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православац_РС Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Образ је имао грешака,није се требало на Литургијама онако поступати,урлати у Смедерву као што је био случај,могло је се то много боље одрадити.ЦРква је жив организам и вјеру не треба сводити на форму,већ на суштину.Некима сметају електрична кандила мени не сметају рецимо,да ли су двери отворене или затворене и то могу да сварим,јер бит су добра дјела,и моралан живот,а не форма,наравно иконостас да се не дира,јер је ипак љепота умјетничка која краси храм..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православац_РС Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Ниси православан нема спасења,једино Божијом само милошћу,Господ може некога да спаси незнабошца због његових заиста добрих дјела,а који није имао могућност да спозна Истину јер мисионарска нога до њега није дошла,само тако...Нико не треба да се боји никакве полиције,ако поштује државу и њено уређење,а зна се зашта се ми залажемо.За теодулију и симфонију цркве и власти,ствар јасна као дан..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука