Jump to content

"ОБРАЗ" култура...

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322159263' post='532500]

не ради се о вољењу нације или ксенофобији, већ слепоћи за другог и његове потребе.

национализам у постулату вуче удесно и самим тим понижава однос двеју нација јер стално једни мисле да су бољи од других и инсистира на томе.

Pa relanost je da neki jesu bolji od drugih. Samo sto treba znati zasto si stvarno bolji, i koliko, kao i da budes svestan da taj neko sutra dan moze da bude bolji od tebe.

:)

A gradjanski nacionalizam pomaze u tome, jer za razliku od etickog ne uci da su npr "srbi sveti narod" da su oni oblji i posteniji od drugih jer su eto.. .sveti. A ovi ostali, e pa oni nisu toliko svesti.

Isto i ameri imaju problem "god bless USA" to je opet krsenje gradjanskog principa, gde ste vi unija ljudi koja saradjuje oko zajednickog cilja - boljitka za tu uniju (Grupu) koja se organizovala u organizacij udrzave.

Etnicki veruju da smo mi neki "rod" pa da smo zbog toga blizi ili bolji da nosimo neku bolju krv i tako te nebuloze.

тако нешто увек доводи у питање било какву сарадњу, јер се односи двеју нација никад не заснивају само на економији.

Svaka saradnja je ekonomskog tipa. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Прочитам сад ово, у овако насловљеној теми...

Nisu Srbi naj naj oni su 2 po najnajnosti a prvi su braca Rusi, jel tako? :)

... и паде ми на памет да питам:

У којој мери би ово, данас, могла бити контраверзна фотографија?

ObrazovciDocekaliPutina_008.jpg

Подели на овим сајтовима

Претерујеш Милане...

Сад би ти ту мене "распојасао", па да ти "вијорим"... greengrin greengrin greengrin

Мани...

не треба да се стидиш да кажеш да си образовац greengrin greengrin greengrin

Подели на овим сајтовима

Pa relanost je da neki jesu bolji od drugih. Samo sto treba znati zasto si stvarno bolji, i koliko, kao i da budes svestan da taj neko sutra dan moze da bude bolji od tebe.

:)

A gradjanski nacionalizam pomaze u tome, jer za razliku od etickog ne uci da su npr "srbi sveti narod" da su oni oblji i posteniji od drugih jer su eto.. .sveti. A ovi ostali, e pa oni nisu toliko svesti.

Isto i ameri imaju problem "god bless USA" to je opet krsenje gradjanskog principa, gde ste vi unija ljudi koja saradjuje oko zajednickog cilja - boljitka za tu uniju (Grupu) koja se organizovala u organizacij udrzave.

Etnicki veruju da smo mi neki "rod" pa da smo zbog toga blizi ili bolji da nosimo neku bolju krv i tako te nebuloze.

Svaka saradnja je ekonomskog tipa. :)

реалност је у бирању вођа и пута државе, а не у способности.

етнички национализам и нема везе са светошћу једног народа а камоли са његовом већинском или бираном вером, како светост и не постоји као категорија на глобалном плану, већ се човек освећује појединачно, иако у заједници учествује својом грешношћу.

друго, амери не крше устав јер је њихов устав постављен на хришћанским темељима и тако и у оснивачким документима и гласи.

сарадња је дипломатија патриотизма и није само економског типа, већ се зове мулитилатералан и/или билатералан однос и подразумева културно, социјално, научно, политичко, економско и духовно узајамно деловање.

унилатералан однос је једностран однос и увек је агресивне природе и не подразумева кооперацију, а узрокован је национализмом.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322224564' post='532944]

не треба да се стидиш да кажеш да си образовац greengrin greengrin greengrin

ninjafenjernjache.gif

Милане ти с' баш свирн'о кроз дудове рашље, што би се 'но казло.

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322225137' post='532946]

мулитилатералан и/или билатералан

Подели на овим сајтовима

ninjafenjernjache.gif

Милане ти с' баш свирн'о кроз дудове рашље, што би се 'но казло.

видиш, а ја сам приметио да ти никад и ништа не умеш да кохерентно аргументујеш и да умеш само да покушаваш да се спрдаш кисело и/или вређаш кад ти остане горка празнина после нечије аргументације у немогућности ни да прднеш.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322268705' post='533411]

видиш, а ја сам приметио да ти никад и ништа не умеш да кохерентно аргументујеш и да умеш само да покушаваш да се спрдаш кисело и/или вређаш кад ти остане горка празнина после нечије аргументације у немогућности ни да прднеш.

Оно што сам ја малочас, и то поприлично касно, приметио из ове реченице...

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322268556' post='533408]

ја поверење не поклањам ни родитељима, а камоли...

... ми је донекле одгонетнуло твоје cohaerens лапрдање на тему патриотизма.

Можда ти размишљање Моме Капора "Patriotizam nije ideologija, to je stvar kućnog vaspitanja. To te nauči baba." помогне да превазиђеш то стање или бар да се посаветујеш с неким стручним, пошто сам готово сигуран да имаш неких породичних проблема.

Или си имао, и то се примети у твом васпитању.

И опхођењу, које ја нисам дужан да трпим. Толико од мене, и више немој да пишеш нешто на чега треба да одговорим.

Подели на овим сајтовима

Оно што сам ја малочас, и то поприлично касно, приметио из ове реченице...

... ми је донекле одгонетнуло твоје cohaerens лапрдање на тему патриотизма.

Можда ти размишљање Моме Капора "Patriotizam nije ideologija, to je stvar kućnog vaspitanja. To te nauči baba." помогне да превазиђеш то стање или бар да се посаветујеш с неким стручним, пошто сам готово сигуран да имаш неких породичних проблема.

Или си имао, и то се примети у твом васпитању.

И опхођењу, које ја нисам дужан да трпим. Толико од мене, и више немој да пишеш нешто на чега треба да одговорим.

видиш како си лично понижавајуће настројен, кад се ниси удостојио ни да прочиташ оно што сам писао на тему патротизма и национализма а то је да подржавам патриотизам а да национализам сматрам квази-набеђеним патриотизмом.

примећујем да и даље не умеш да одговориш кохерентним смислом већ злехудим током мисли, само умеш на личност да се плезиш, а сад и моје квалитетно васпитање од родитеља који су ме научили да све преиспитујем па чак и њихове изјаве, доводиш у питање.

ти си драги мој, у недостатку бољег израза, мањак брат и вишак присуство и свеукупно нужно зло, што се мене тиче.

а биће ми и убудуће задовољство да преиспитујем твоје ставове, за то ми не треба твоја дозвола.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322272365' post='533436]

видиш како си лично понижавајуће настројен, кад се ниси удостојио ни да прочиташ оно што сам писао на тему патротизма и национализма а то је да подржавам патриотизам а да национализам сматрам квази-набеђеним патриотизмом.

примећујем да и даље не умеш да одговориш кохерентним смислом већ злехудим током мисли, само умеш на личност да се плезиш, а сад и моје квалитетно васпитање од родитеља који су ме научили да све преиспитујем па чак и њихове изјаве, доводиш у питање.

ти си драги мој, у недостатку бољег израза, мањак брат и вишак присуство и свеукупно нужно зло, што се мене тиче.

а биће ми и убудуће задовољство да преиспитујем твоје ставове, за то ми не треба твоја дозвола.

Ало, режија... вид' овог?! Шта је ово!?

Иначе сам "драги мој" пажљиво читао шта си писао на тему "патротизма", укључујући и неписмену употребу термина идентичног или веома блиског значења, и мишљења сам да идејно-политичким ставом, или идеолошко-религиозним ако хоћеш, само вешто маскираш неку "унутрашњу природу мотивације и хтења" за коју се не сматрам стручним да...

Подсетио бих те да ме цимаш од летос, и то без неког видљивог разлога.

Подели на овим сајтовима

ja bi celu ovu temu obriso

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Наднационални карактер Цркве

Педесетница је дан у који се Светим Духом изграђује Црква као заједница људи који су ступили у нови однос са Богом и обнову узајамног односа једних са другима. Чудо Педесетнице се састоји у томе да се људи подељени по националности, језику и раси, дејством Духа Светог приводе у јединство. Подела људи на нације и расејање народа по Библији је настала као резултат вавилонског хаоса и било је казна за грех безбожног градитељства, за покушај достизања неба земаљским средствима. Градња вавилонске куле свагда је остала симбол стварања социјалних система без Бога: једнодушност људи у безбожним подухватима неизбежно води до раздора између њих и рушењу самог подухвата. Задатак Цркве свагда је био савладавање свих подела које се јављају у људској равни и достизање јединства благодаћу Духа. Због тога је, наиме, Цркви туђ национализам сваке врсте.

Епископ Иларион Алфејев

http://bogosvest.wor...BA%D0%B2%D0%B5/

Подели на овим сајтовима

dokumentarac traje nekih 20ak minuta, UPOZORENJE film je prepun nasilja, u nekoliko navrata se vidi ikonografija Obraza i druga tipa "pravoslavlje ili smrt" "nasi" itd, na cistom srpskom. u svakom slucaju ocigledno postoje simpatije a rekao bi i mnoge paralele i istovetnosti sa nasim "organizacijama".

inace ne mogu da se otmem utisku da je rec o dizajniranim pokretima i organizacijama od strane ljudi "iza zavese" koji drustvenim inzenjeringom ostvaruju svoje planove a za to su im potrebne i ovkave kreacije

http://current.com/s...a-with-hate.htm

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Прочитам сад ово, у овако насловљеној теми...

Nisu Srbi naj naj oni su 2 po najnajnosti a prvi su braca Rusi, jel tako? :)

... и паде ми на памет да питам:

У којој мери би ово, данас, могла бити контраверзна фотографија?

ObrazovciDocekaliPutina_008.jpg

Да не бих био схваћен погрешно, к'о што већ полако постаје ствар хрђаве навике...

Моја недоумица од пре пар дана, или питање, је проистекло из примене форме плаката као изражајног средства у ангажованој графици.

Реч је о овом плакату.

ObrazovciDocekaliPutina.jpg

Заправо сам по томе и запамтио ту фотографију.

И мислим да је по том питању јединствена, јер раније плакат нисам имао прилику да видим у цркви. Ни на улазу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...