Avocado Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Прочитајте кадкад Псалтир. Procitaj katkad neku knjigu iz istorije... Meda ti je vec objasnio... Тачно, ниподаштавате Образовце (питам се са којим правом, познајете ли их? Но добро). Између осталог, иа зато што доводе гуслара на славу. Или је то била можда опаска на мој рачун? Одмах да се оградим, нисам ја никакав Образовац. Ја сам православни Србин, а имам чак и странку за коју гласам. Ne moram licno da ih poznajem. Dovoljno je da procitam program, poslusam izjave i ispratim delovanje... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мољац Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1321316634' post='527047] брате, гусле не постоје у Светом Писму, ни у добу у којем су писали људи те текстове, већ се преводи са најближим и најпријемчивијим терминима како би људима био приближен смисао а без губитка у преводу. помиње се и "немац" у Вук-Даничић преводу, па се мисли на реч странац, а не на данашње Немце ... а гусле нисмо ниподаштавали, већ смо се шалили мало на рачун твог аватара ... нема потребе да долази толико свештеника за освећење колача, јер не могу сва шесторица да га освештавају, а КАТАСТРОФА је да свештенство, или било који грађанин СВЕТА, а не само Србије, подржава неког ко овакве ствари пише и заступа, а камоли чини: http://www.obraz.rs/...rijateljima.htm јер, ако се називаш Православним, онда си свестан да су СВИ ти људи са тог списка грешници, ако не и сами Православци и немаш права да им одричеш БИЛО КОЈЕ ПРАВО, сем оног које је криминално а о томе се бави полиција и судство а не руља организована на линч, која је намерена да истребљује и оштећује тело и живот нечији. друго, службена дужност сваког свештеника је да не да подржава греховне страсти и оправдава, а камоли промовише тако нешто, него да криви и расветљује умове таквих. уколико је свештеник и сам помрачен, ништа паметно не може да испадне, и онда води сваког којег тами учи нигде другде него у пакао саможивотности, а не у спасење и ка Богу. треће, ниједан од двојице поменутих није епископ Православне Цркве, док је отац Артемије још увек у Цркви а Свјатјејши Отац, папа римски, како му се свети Марко Ефески обраћа по титули не и по благодати, није део Православне Цркве и не треба мешати и користити за партијске или идеолошке потребе такве ствари, пошто везе немају са Православним стварима. а што се тиче наводне папске безгрешности, узима се да је у име Римокатоличке Цркве безгрешан, како се и наш свети архијерејски Сабор потписује - "изволе се Духу Светоме", а не лична безгрешност. следећи пут, кад се ухватиш полемике о нечему, боље провери нешто што ти је неко саопштио. Драго ми је да сам коначно добио одговор од Вас. Сматрате да је лоше што ти свештеници подржавају Образ. Опростите ако сам био мало нападан. Не желим да улазим у расправу о папској безгрешности. Имам своје мишљење о томе. Нисам га изградио сам, већ на основу писања православних Отаца. А о гуслама можемо расправљати, и тек како су постојале у врло сличном облику данашњим. Овим бих завршио расправу на тему Отачаственог покрета Образ. Хвала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мољац Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Procitaj katkad neku knjigu iz istorije... Meda ti je vec objasnio... Имам диплому из те работе. Мало ли је? Осећао сам дужност да Вам одговорим, као што екох не бих настављао расправу на ту тему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Имам диплому из те работе. Мало ли је? Осећао сам дужност да Вам одговорим, као што екох не бих настављао расправу на ту тему. Svaka cast na diplomi... meni ce i dalje ostati nejasno kako jedan istoricar istovremeno navodi da su gusle nas "nacionalni instrument" i da se pominju u Bibliji... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 не мислим да је лоше да свештеници подржавају образ, сматрам да је катастрофа. а ниси морао да провоцираш, могао си да питаш, ја се не плашим да напишем шта мислим о нечему и некоме. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мољац Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Svaka cast na diplomi... meni ce i dalje ostati nejasno kako jedan istoricar istovremeno navodi da su gusle nas "nacionalni instrument" i da se pominju u Bibliji... Гусле су можда уз још неке дувачке инструменте најстарији. И наравно да се помињу у Библији. А наш национални инструмент су јер смо ми у њих унели своју душу и опевали на њима своју историју. Певају уз гусле и Шиптари и још многи, али нико у дестетерцу као Срби. Поред Библије народне епске песме су нешто највредније што Срби имају, уз Горски вијенац. Нисам ја рекао да су Срби измислили гусле. Мада сам назив јесте словенског порекла и значи жица. Више о томе у ромејском списима о Словенима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 ajd sad da ja ne tupim dalje o guslama i njihovom pominjanju u Bibliji... nije ni bito... ono sto me povuklo da prokomentarisem je zaista ideja koliko bi paradoksalno i komicno bilo da se na jednom insturmentu uz koji se obicno peva/pripoveda o bojevima, ratovima i ljutijem ranama... publici koja upija takvu tematiku... peva/pripoveda najcuveniji stih iz Biblije u kojem se pominje obraz i to iz Isusovih usta... a koji stih je u potpunosti suprotan ideologiji te publike... koja opet sebe naziva Obraz a navodno sledi Isusa... totalna sizofrenija... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 15, 2011 Гости Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Ви казасте. Но добро. Што се тиче о. Жарка и тога што Ви називате "антицрквеним активностима и катастрофалним ставовима", мислим да су то преоштре речи али, да, по мом мишљењу и тек како је правио грешке. Ипак, убеђен сам да није позван због тога. Још мање да му је због тода додељено признање. А шта ћемо са о. Јованом Благојевићем из цркве Светог Марка и оцем Драганом (заборавих презиме), старешином храма Св. Јована Владимира (Остале свештенике на слици не препознајем)? Да ли они својим присуством, а још више давањем просторија Образу пружају подршку "насиљу које се врши у име Христа", како Ви кажете (мада је то пре тема о (не)супротстављању злу силом. Можемо и ту укрстити аргументе, немам ништа против)? Не заборавимо да је крсна слава ове организације прошле године, када се десетак њених чланова налазоло у притвору, само месец дана после фамозне параде срама и нереда који су избили у току ње, прослављена у храму Светог Александра Невског на Дорћолу. Претходних година колач је секао отац Петар Лукић из Саборне цркве. Наравно, могао бих да споменем и присуство других виђенијих званица, али базирао сам се само на свештеницима, јер верујем да они и за Вас, као и за мене имају највећи углед. Не зато што су богомдани, већ зато што су због природе посла којим се баве упућени у ову нашу тужну збиљу. Свашта се код нас у Цркви толерише и жмури док се са друге стране цеди комарац. Ништа ново и ишта чудно. Жарко Гавриловић све време ради на подржавању раскола, пише књиге где на најгори начин љага Патријарха Павла (да ти се смучи живот шта је све писао и немој да се правиш невешт да не знаш за то). Ово само показује веома јадно стање у коме се налазимо. Верујем да многима и одговара овакав имиџ Цркве. Мене је срамота да о овоме говорим али не могу да ћутим јер иста компанија која Жарка уздиже у небеса прекида Литургије а овамо брани Православље. Много већа опасност за Цркву су овакви ликови него било који хомосексуалац. Ови први су реална опасност који то и раде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 15, 2011 Гости Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Иначе, ако су Образ "отачаствени покрет" мене таква отаџбина не занима. Не занима ме отаџбина у којој Образовци прекидају Литургије и на то се гледа као веома похвално. НИКО НИКАДА од удружења грађана Образ није се извинио због тога православним верницима нити свештеницима код којих су долазили и као кабадахије прекидали Свету Литургију. Уосталом, јасно и недвосмислено сам изнео свој став који дели сваки иоле нормалан човек. Образ као организација која је имала неког смисла је одавно пукла. Ово сада је спрдња и сакривање иза Цркве које подржавају и неки од црквених веикодостојника. Вероватно им нико није рекао да постоји и ово: https://www.pouke.org/forum/topic/3361-%D0%B6%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE-%D0%B3%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7-%D1%83-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%86%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%98-%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8/ Ако им, пак, нико није рекао за ово, онда ево крунских доказа. Ако и поред тога подржавају овакве расколнике ми заиста имамо озбиљан проблем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мољац Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Ваше мишљење. Поштујем. Има контрадикторних ставова и у Вас и у њих, али не желим да улазим у то. Ипак, чини ми се да углед Образа незаустављиво расте, посебно међу верним народом који је до пре пар месеци-годину дана такође био скептичан што се тиче те организације. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 15, 2011 Гости Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Ваше мишљење. Поштујем. Има контрадикторних ставова и у Вас и у њих, али не желим да улазим у то. Ипак, чини ми се да углед Образа незаустављиво расте, посебно међу верним народом који је до пре пар месеци-годину дана такође био скептичан што се тиче те организације. Код верног народа свакако да не расте али код полуверног или сујеверног или код оних који Цркву вежу за национализам или чак националсоцијализам могуће да расте, али то свакако није мерило у Цркви. Сви ми имамо овакве или онакве ставове, непрестано чинимо грешке. У овом случају је ствар обрнута. Образ ни у којем случају не треба да буде мерило како треба да се понашамо или какви треба да буду млади хришћани. Не знам да ли си погледао линк који сам поставио. Када погледаш можемо разговарати. Ако, како кажеш, не желиш улазити у све то онда није требал ни започињати овакву тему. Мени је веома жао што као православни свештеник немам ни једну реч хвале за организацију Образ и моје огорчење је највише окренуто према њиховом антицрквеном понашању прекидања Свете Литургије. Тиме су, код мене, ставили тачку на своје позивање на Православље и Цркву. Јасно ми је да се многи позивају на Цркву а чине злодела. Ово прекидање Литургије је отворени сатанизам, било да то чине свесно или не. То ни комуњаре нису радиле када су убијали свештенике- најпре би сачекали да сврши Свету Литургију па их убијали. Срамота је шта се допушта у нашој Цркви. Допушта се једном свештенику (Жарку Гавриловићу) да чинодејствује у истој Митрополији за чијег је Епископа и Патријарха Павла писао оне бљувотине у књизи "Давид против Голијата" (ако некога не мрзи може да пронађе тачно место, мислим да је то некада поставио о. Љуба). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мољац Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Код верног народа свакако да не расте али код полуверног или сујеверног или код оних који Цркву вежу за национализам или чак националсоцијализам могуће да расте, али то свакако није мерило у Цркви. Држим да нисте у праву. Шта значи полуверан или сујеверан народ? Ко Вама даје за право да судите да ли је неко правоверан или празноверан? Мислим да је то неукусно са Ваше стране. Што се национализма тиче, једини здрав национализам и јесте онај који се везује за Цркву (јеванђељски). Национал-социјализам у Србији је тема за Срђана Драгојевића. Он се богати показујући Србе као декадентне. Образ ни у којем случају не треба да буде мерило како треба да се понашамо или какви треба да буду млади хришћани. Због чега? Ако говоримо о самом програму Образа - можемо га лако разложити на просте чиниоце и анализирати један по један. Ако говоримо о самом понашању тих људи, о томе може да се дискутује. Мада ми то највише личи на чувену реченицу у савремених Срба - "ни попови не посте, зашто бих ја". Односно, на основу понашања појединих чинилаца неке заједнице судити о истој као целини. Дакле, биће да Ви ипак Образу највише замерате програм. Ако, како кажеш, не желиш улазити у све то онда није требал ни започињати овакву тему. Са Вама ми је задовољство да полемишем. Не желим улазити у расправе са разним анонимусима који из чисте доконости остављају беспотребне коментаре. моје огорчење је највише окренуто према њиховом антицрквеном понашању прекидања Свете Литургије. Ово прекидање Литургије је отворени сатанизам, било да то чине свесно или не. Знам за тај фамозни снимак, али не знам да је икада доказано да је то радио Образ. Слажем се да Литургију ни у ком случају не треба прекидати, и не сећам се да је Образ икада говорио о прекидању Литургије. Као што рекох, чини ми се (исправите ме ако грешим) да Вама највише смета програм ове организације. Волео бих да од Вас чујем шта то конкретно, све се може наћи и цитирати са њиховог сајта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Ипак, чини ми се да углед Образа незаустављиво расте, посебно међу верним народом који је до пре пар месеци-годину дана такође био скептичан што се тиче те организације. Свеједно да ли сте педери, педофили, содомисти, "транс-" или "би-сексуалци", знајте да, ако се не покајете, за вашу изопаченост неће бити ни Божије ни људске милости. Бићете најстроже кажњени и искорењени! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Ипак, чини ми се да углед Образа незаустављиво расте, посебно међу верним народом који је до пре пар месеци-годину дана такође био скептичан што се тиче те организације. НАРКОМАНИ Намећете своје безнађе другима, увлачећи недужне у свој очај. Зато за вас и вашу болест нема места међу Србима. Ако одбијате да се лечите, већ настављате да ширите своју заразу, бићете праведно кажњени јер не можете несметано кварити чистоту србске омладине и здравље србске нације. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Ипак, чини ми се да углед Образа незаустављиво расте, посебно међу верним народом који је до пре пар месеци-годину дана такође био скептичан што се тиче те организације. Има још много оних који морају да чују глас Србства. То је, пре свега, глас упозорења. Отачаствени покрет Образ можда не може физички да уништи све зло које кидише на србски народ, али ће, докле год постоји, непрестано и неућутно на њега указивати и против њега се бескомпромисно борити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука