Jump to content

"ОБРАЗ" култура...

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Образ кокетира са фашистима и то је довољно да свако трезвен и трезан се огради од Образа!

Такође,свака групација људи је подложна за манипулацију ,тако да је Образ нешто последње што треба српској Цркви!

Образ нема благослов СПЦ, само има благослов само пар људи у мантијама!

Прво се информиши шта је фашизам да би коначно знао да фашизма у Србији нема. Али то је тема за себе. Даље читај мало Димитрија Љотића и ако и даље будеш тврдио да је он фашиста, поносан сам да будем фашиста. Исто ако сматраш да је св. владика Николај фашиста, и тад сам поносан следбеник фашисте.

Добро знаш ко су нам узори, светосавски националисти а не фашисти.

Даље како се назива то када Образ има благослов блаженопочившег владике Данила, добијо је и благослов и од владике Василије и од владике Никанора. Даље вам могу рећи да имамо благослов и за спречавање геј параде свим средствима. Наравно да вам нећу рећи ко је дао благослов, јер би ви то синоду изтрачали.

Већина ствари које си изнео јесу чињенично стање, али бих те замолио да се не позиваш претерано на Небојшин ОБРАЗ који јесте имао благослов светог владике Данила будимског (као и неких других клирика - али, свакако не ових који вас данас подржавају). Немој да ме оваквим изјавама изнова и изнова тераш да износим ДОКАЗЕ због којих ваша организација данас није ни идејно ни концептуално у вези са оним што је био истоимени покрет који је водио мој покојни кум Небојша М. Крстић. Сви сада и званично знамо да имате благослов преосвећених епископа Никанора и Василија (пошто они не само да те гласове не демантују, него вас и потпуно отворено и јавно благосиљају у храмовима), али ВИ немате благослов светог владике Данила, нити било какву свест и знање о томе шта је ОБРАЗ заправо био. Много боље од вас то знају они који су убили Небојшу, а којима ви (веруј или не веруј, од воље ти) заиста нисте никаква претња (да не идем толико далеко да кажем да сте им понекад изгледа, надам се несвесно, чак и корисни).

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Брате Андреје. Тебе саборци поштују и даље као доброг активисту, то ти гарантујем. И даље имају поштовње према теби, бар они који су чули за тебе.

Даље незнам шта ми то лоше радимо?У чему је проблем?Зар нисмо позитивна појава у овом друштву?Сам знаш колко је младих људи кроз Образ пришло Цркви и патриотизму. Ја и даље стојим иза тога да наша појава у друштву може само добро да донесе, не само нама, већ свима вама који сте против нас.

Дал ти спориш нашу љубав према Христу и према отачаству?Ајд реци ми искрено...

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Izgleda je vama djon obraz!

Лако ти је ово преко интернета рећи, реци то Младену ако имаш храбрости...

Брате, немој да претиш чак ни тако у инсинуацијама. А Дејан овде пише под својим именом и сликом и није гатешко наћи. А хоћеш да кажеш да треба да буде забринут за своју безбедност због тога што критикује Младена?

Знааш ли ти каква је све пљувања Небојша својевремено претрпео - у молитвеном смирењу, искрено праштајући пљувачима (мада је имао и дозу "нишлијске импулсивности"). Брате мој добри, никоме тај ОБРАЗ није претио, а и они који су га мрзели ипак су га и поштовали као релевантну снагу. А незналицама се опраштало њихово незнање. Наравно, данас у ОБРАЗ-у није остао нико ко би умео да вам каже како је то тада било.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

Брате Андреје реко сам да ово није претња, нити би му ико из Образа нешто урадио лоше. Само сам реко да је лако преко нета рећи да је нама Образ на ђону или како рече...

Што се тиче Небојше: Сам знаш ко је био организовао спречавање геј параде- Небојша, отац Жарко и Младен. И наравно навијачи Звезде, Партизана и Рада.

Подели на овим сајтовима

a sta bi mi Mladen uradio?

Ништа само кажем реци му то у очи или било ком нашем саборцу...ово нема везе са претњом већ има везе са храброшћу. Ја преко интернета смијем и Кличкоа да изазивам и да га омаловажавам...а у реалности неби смео из респекта.

Ево ја смем да кажем и јавно и на форуму. У чему је проблем? Неће ли можда образовци да ме бију? Заправо могу, али то не решава проблем. Убићете једног Ивана, али има их још много ко размишљају као ја. Онда би морали да кренете са елиминисањем непријатеља,што свештеника, што Владика, што лаика, по вашем схватању Цркве. И ко ће онда остати?

Када само помислим да сам некада подржавао Образ и да сам заиста веровао да су у стању да помогну Цркви, просто се самом себи гадим.

Potpisujem  t1253

Вама и осталима ћу да поновим. ОБРАЗ Небојше М. Крстића који су неки од нас подржавали, убијен је заједно с њим. Организација која данас носи то име, користи иконографију и позива се на Небојшу, СУШТИНСКИ нема везе са његовим ОБРАЗ-ом. А најсличнији ономе што је ОБРАЗ некада био, данас су организације попут ДВЕРИ и НОМОКАНОН, чије водеће људе познајем лично и чије активности и начин рада подржавам (а верујем и ви остали, који сте некада подржавали ОБРАЗ). Нема разлога за "гађење" - али, има за тугу и молитвено сећање на оне који више нису са нама.

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

Ја Српске Двери подржавам свим срцем, али није довољно само трибинама, часописима и говорима се борити. Србству треба једно и друго, и дебата и акција. Зато увек говорим како светосавске организације морају заједнички да раде ка истом циљу. Очигледно је да ми имамо много тога заједничког у идејама.

Подели на овим сајтовима

Брате Андреје. Тебе саборци поштују и даље као доброг активисту, то ти гарантујем. И даље имају поштовње према теби, бар они који су чули за тебе.

Даље незнам шта ми то лоше радимо?У чему је проблем?Зар нисмо позитивна појава у овом друштву?Сам знаш колко је младих људи кроз Образ пришло Цркви и патриотизму. Ја и даље стојим иза тога да наша појава у друштву може само добро да донесе, не само нама, већ свима вама који сте против нас.

Дал ти спориш нашу љубав према Христу и према отачаству?Ајд реци ми искрено...

smej.gif брате, па одакле мени право да судим вашој младости и љубави?

Не, драги мој млади пријатељу, све написано схвати пре свега као добронамерно упозорење. Младост греши нехотице и увек из искреног уверења - али, грешите брате. И довољан је показатељ да нико од нас који смо ОБРАЗ основали данас не може да подржи ово што радите. Да ли је могуће да смо сви ми постали кукавице и издајници? Или ми можда знамо нешто што ви не знате и видимо нешто што вине видите? ОБРАЗ је био хијерархијска организација - након Небојшиног убиства, та хијерархија је била прекршена а покрет је тиме био уништен. Ви данас носите име, али не и дух и идеју - веруј ми или немој, али говорим искрено и без било какве "користи" за себе или суревњивости премаМладену или било коме од вас. Ово су само жалосне чињенице.

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

А што си ти заједно са Небојшом организово спречавање параде 2001?Можда ти ниси (мада убеђен сам да јеси, јер си био међу главнима) али Небојша јесте. АМИН

Подели на овим сајтовима

А што си ти заједно са Небојшом организово спречавање параде 2001?Можда ти ниси (мада убеђен сам да јеси, јер си био међу главнима) али Небојша јесте. АМИН

Разлика између Небојше и Младена је јасна у свему па и у томе. Нико то, драги брате, нема потребе да "организује" и апсурдно је и провидно да ОБРАЗ себи приписује "заслуге" за нешто што се дешава спонтано. Једино што је Небојша тада урадио био је да (попут Бошка Обрадовића из ДВЕРИ данас) изрази свој недвосмислено негативан став према овом догађају, без позива на линч и претњи које нити су хришћанска особина нити има неке користи од њих. Све оно би се десило и без ОБРАЗ-а - а ако је Небојшин ОБРАЗ на било који начин у томе учествовао, то је само могло бити у једином благословеном циљу - да се спрече људи да почине још веће зло. Како то вама данас објаснити? Или ћете да верујете или нећете.

На жалост, ужасно касним и морам да идем, да не мислиш да сам "побегао" од одговора... dada

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Брате Андреје реко сам да ово није претња, нити би му ико из Образа нешто урадио лоше. Само сам реко да је лако преко нета рећи да је нама Образ на ђону или како рече...

Што се тиче Небојше: Сам знаш ко је био организовао спречавање геј параде- Небојша, отац Жарко и Младен. И наравно навијачи Звезде, Партизана и Рада.

Да, сада су се удружили о. Жарко и Младен да уче Владике и свештенике памети прекидајући литургије са све секташем Слободаном- слободарством.

Подели на овим сајтовима

Да, сада су се удружили о. Жарко и Младен да уче Владике и свештенике памети прекидајући литургије са све секташем Слободаном- слободарством.

Мани се ћоравог посла. Само једно те исто говориш а знаш да за то немаш доказа...када ми нађеш једног активисту у мајици Образа где прекида литургију,јави ми се па ћемо о томе да зборимо. Доста ми је тих причи.

Што је тиче оног водитеља...бар дозвољава да и друга страна каже нешто о стању у Цркви спрам осталих медија. И одакле ти право да га зовеш секташом када је он Православац и види се да је поносан што је видео патријарха Павла уживо. Одакле ти то да је секташ?

Сад би ти реко да Образ подржава секте. Прочитај још једном проглас непријатељима Србства и видећеш какав став имамо о сектама. Ми смо бар имали акције против секти док други спавају и уживају у своме свету.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Мани се ћоравог посла. Само једно те исто говориш а знаш да за то немаш доказа...када ми нађеш једног активисту у мајици Образа где прекида литургију,јави ми се па ћемо о томе да зборимо. Доста ми је тих причи.

Што је тиче оног водитеља...бар дозвољава да и друга страна каже нешто о стању у Цркви спрам осталих медија. И одакле ти право да га зовеш секташом када је он Православац и види се да је поносан што је видео патријарха Павла уживо. Одакле ти то да је секташ?

Сад би ти реко да Образ подржава секте. Прочитај још једном проглас непријатељима Србства и видећеш какав став имамо о сектама. Ми смо бар имали акције против секти док други спавају и уживају у своме свету.

Шта значи ово "мани се ћорава посла"? Опет нека претња, шта ли је? Је л то одговор на аргументовану тврдњу да се удружујете свесно или несвесно са секташем (и отвореним јеретиком) Слободаном, кога узгред хвалиш? Да ли си Ти свестан, човече Божији, шта радиш? Зар заиста мислиш да ја све ово говорим напамет, као што то непрестано радиш Ти? А шта ће бити када Ти докажем како овај јеретик пљује на догмате Цркве? Обрнућеш плочу, па ћеш да ми причаш о масонима, папи, Јанку- Марку и да ништа не одговориш као по обичају? И шта хоћеш да кажеш, да Младен не подржава ово богомрско прекидање Литургије? Па шта ће онда у емисији да хвали како је то изузетно побожно, како то треба да се ради, не би ли се "одбранило Православље". Само се питам од кога га браните? Ваша прича ми личи на ону " сто кила свиња- двеста кила маст...".

И шта рече, не верујеш ми да је Слободан јеретик и секташ коме ви помажете да се промовише као вајни бранилац вере прађедовске?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Како видим да се брат Семберац не оглашава, а како ме је прилично испрозивао мислећи да ја његовим "саборцима" зло мислим, а не схватајући да управо желим да им кажем да су скренули са правог пута удружујући се са прелешћеним људима попут Слободана Живковића -Дидија, са којим су правили емисију (чији линк је више пута на овој теми објављен) где су пљували по Владици Игнатију и свештеницима који нису по њиховом калупу, а потом је брат Семберац казао да је Слободан-Диди прави православац и да ја немам право да га називам секташем ( а не само да је секташ већ је и јеретик, заправо прелешћени човек) јер се позива на познање Патриојарха Павла (ко се све не позивања на Патријарха...), те самим тим настављајући са љагањем мога имена и форума, имам пастирску дужност да опет напишем пар редака о томе шта овај, по Семберцу, Образу, о. Жарку, оном хаџији и осталим бранитељима "вере прађедовске" велики православац каже.

Почнимо (текстови су његови ауторски са његовог (Дидијевог) блога:

СЛОБОДА=ЉУБАВ=ЖИВОТ=ДОБРОТА

Објављено 14. септембар 2010. од стране slobadidi| Оставите коментар

Колико је скривено у знацима које нисам разумео, док нисам доживео спознају, док ме Бог није надахнуо својом мудрошћу.

Све ми је било пред очима, али сам био слеп и ништа нисам чуо ни видео.

СЛОБОДА – МОЈЕ ИМЕ – СЛОБОДАН

ЉУБАВ – ИМЕ МОГА ОЦА – ЉУБИША

ЖИВОТ – МОЈЕ ПРЕЗИМЕ – ЖИВКОВИЋ

ДОБРОТА – ИМЕ МОЈЕ МАЈКЕ – ДОБРИЛА

Све се уклопило, а има много случајности, да не би била истина, јер случајности не постоје.

Датум мог рођења није случајан, јер сам рођен на Васкрс.

Моје рођење је описано у Даниловом пророчанству,…на земљаном поду, окружен стадом оваца…, јер је тор био иза куће…

Рођен сам истог датума када и Исус, 4.априла…али нисам Исусова инкарнација, а нисам ни Исус јер Исус је Бог и један једини непоновљиви,  као што је свако од нас непоновљив!

Ко сам ја?

Ја то знам, јер ми је Бог указао на то и дао материјални доказ за то, када је спустио Дугу пред моје ноге и направио Завет са мном.

Да ли верујете?

Не интересује ме, јер имате слободу избора.

Да ли ће бити као што сам написао?

Биће, јер то је Закон и Принцип Космоса.

Упозорени сте на време!

Избор је ваш!

http://slobadidi.wordpress.com/2010/09/14/%d1%81%d0%bb%d0%be%d0%b1%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%99%d1%83%d0%b1%d0%b0%d0%b2%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b0/

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ево како човек третира Цркву и Свете Оце. Браво за Дидија и његове саборце из Образа:

Исус рече: Блажени су сиромашни, јер ваше је Царство Небеско

Објављено 21. август 2010. од стране slobadidi| Оставите коментар

Многи су покушавали да објасне ове Исусове речи,али су их потпуно погрешно тумачили.

Црква и „Свети Оци“ су дали,као и силни светски експерти за Завет,тумачење – да онај који је сиромашан,материјално, иде у Рај!?

Сви они су наметнули човечанству да кроз патњу и одрицање стичу прочишћење и иду у Рај…

Нико не размишља о томе да нас Бог и Творац све воли и да нам не желе никакво зло и патњу.

Ове речи и јесу упућене баш овима који их тумаче,јер их погрешно тумаче,и скрећу пажњу човечанству да ће бити блажено ако не буде имало и не буде прихватило,та лажна тумачења.

Боље да буду сиромашни без тих објашњења,него да живе у лажима и заблуди.

Са прихватањем лажи живе у заблуди и удаљени су од Бога и од Истине.

Догма нам је наметала еонима лаж,коју је човечанство прихватило као истину и зато је ретко

било оних који су успели да се Вазнесу,јер нису били сиромашни – имали су лаж.

Право објашњење је : Блажени су они који нису прихватили догму као истину и њихово је Царство Небеско.

Боље је живети у не знању,него живети у лажима.

Када Мудрац пронађе ученике научиће их Истини и кроз његове речи спознаће Истину и биће им отворена врата Раја.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Изгледа да Диди и његови саборци имају неке нове информације о светом апостолу Томи и Христу?

ИСУС ВАМ ЈЕ РЕКАО…

Објављено 14. септембар 2010. од стране slobadidi| Оставите коментар

„Спаситељ рече: „Брате Томо, саслушај ме док имаш времена на овоме свету да бих ти открио ствари о којима си размишљао у своме срцу. Пошто је речено да си ти мој брат близанац и истински пријатељ, преиспитај себе и спознај ко си и какав си био или какав ћеш бити. Пошто те називају мојим братом, не треба да будеш лишен спознаје о себи. А ја знам да си стекао знање, јер већ си ме спознао,да сам ја сазнање истине, тако да сада корачаш крај мене чак и ако то не знаш. Већ си дошао до сазнања, и бићеш назван ‘онај ко познаје себе’, јер онај ко није спознао себе није спознао ништа. Али, онај ко је спознао себе већ је дошао до сазнања о дубини Свега. Због овога си, дакле, ти,брате Томо, видео оно што је скривено од људи, оно што их љути, јер га не познају“.

13. Исус рече својим ученицима: Упоредите ме и реците ми коме сам налик. Симон Петар рече му: Ти си налик праведном анђелу. Матеј му рече: Ти си налик мудром човеку пуном разумевања. Тома му рече: Господару, моје усне неће уопште бити у стању да искажу коме си налик. Исус рече: Ја нисам твој Господар, јер ти си пио, опио си се са пенушавог извора који сам одмерио. Он га узе к себи, удаљи се, рече му три речи. А када се Тома вратио својим друговима, они га упиташе: Шта ти је Исус рекао? Тома им одговори: Ако вам кажем једну од речи које ми је Он рекао, ви ћете узети камење и бацити га на мене; а из камења ће сукнути ватра и спржити вас.“

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...