Aquilius Cratus Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Ако је Димитрије Љотић нациста и владика Николај је нациста јер га је хвалио, види се да ниси едукован Ali glupolju paralelu nisi mogao da napravis. Vladika Nikolaj je bio utamnicen od strane nacista u logoru Dahau. A Ljotic je komandovao sa SDK koji je od 1943. celo vreme bio po vrhovnom komandom SSa a kasnije 1944. i sam postao odvojena waffen ss divizija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 A Ljotic je komandovao sa SDK koji je od 1943. celo vreme bio po vrhovnom komandom SSa a kasnije 1944. i sam postao odvojena waffen ss divizija. Веће глупости нисам чуо...јел знаш да је у СДК било свештеника СПЦ?Јел знаш да је покојни Небојша изузетно ценио Љотића и предратни Збор?Незнаш ти ништа... СДК никада није био под командом СС дивизија, проучи мало историју (али не комунистичку јер видим да учиш из комунистичких књига иначе неби такве глупости извалио) "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 A Ljotic je komandovao sa SDK koji je od 1943. celo vreme bio po vrhovnom komandom SSa a kasnije 1944. i sam postao odvojena waffen ss divizija. Веће глупости нисам чуо...јел знаш да је у СДК било свештеника СПЦ?Јел знаш да је покојни Небојша изузетно ценио Љотића и предратни Збор?Незнаш ти ништа... СДК никада није био под командом СС дивизија, проучи мало историју (али не комунистичку јер видим да учиш из комунистичких књига иначе неби такве глупости извалио) Pa sta ako je bilo svestenika i ako ih je Nebojsa podrzavao. Oni su andjeli, bogovi, nepogresivi, sta su??? Znas da je sv Justin Celijski ostro kritikovao Ljoticevce i da se od starta distancirao od njih?! Zavedeni su u SS vojnu domunetaciju, zao mi je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Када прочиташ два-три текста од Љотића, јави ми се. Па ћемо даље о њему да причамо јер видим да ниси упознат са његовом идеологијом која нема везе са национал-социјализам ни са фашизмом. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Када прочиташ два-три текста од Љотића, јави ми се. Па ћемо даље о њему да причамо јер видим да ниси упознат са његовом идеологијом која нема везе са национал-социјализам ни са фашизмом. Nije me briga za njegovu ideologiju nego kako se postavio za vreme rata. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Shvatas ti da je srednji vek prosao, odavno. Davno proslo vreme sto bi se reklo?! Ni politika, ni ekonomija, ni sveukupno vodjenje drzave, ni vojska, ni motivi, nacini i ciljevi ratovanja nisu ni slicni i glupo je povalciti takve paralele. Твој је проблем што немаш вере и не волиш своје претке, тако да ти ниси у могућности да ово погледаш светосавским очима а не рационалистичким. A kako ti znas ko ima vere a ko nema? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Када прочиташ два-три текста од Љотића, јави ми се. Па ћемо даље о њему да причамо јер видим да ниси упознат са његовом идеологијом која нема везе са национал-социјализам ни са фашизмом. А југословенство, брате Семберац? Шта ћемо с Љотићевим југословенством? Претпостављам да ти и сам знаш да су се Љотић и свети владика Николај врло бурно разишли на питању 27. марта? Свети владика је Љотићу ипак одржао опело на самртном одру, можда и схвативши да су нас Британци ипак изневерили (то је после, уосталом, и замерио Черчилу). Иначе, истини за вољу тзв. "љотићевце" је у рату као СДК предводио Коста Мушицки, а Димитрије Љотић је скоро до краја рата остао на челу комисије за обнову Смедерева. Србима је на част да смо једини народ окупиране Европе који није послао ни симболичну јединицу на Источни фронт, што је свакако заслуга ђенерала Милана Недића који јесте жртвовао свој официрски образ у покушају да спасе шта се од Србије спасити могло. На жалост, наСДК ће увек бити мрачна сенка учешћа у грађанском рату и поготово улоге коју су имали у стрељањима у Краљеву и Крагујевцу. Оно што је ипак важније од свега јесте да покушамо да пођемо ка неком реалном националном помирењу између партизана, четника и љотићеваца као што су то урадили и други европски народи. У супротном, ране ће и даље беспотребно крварити. Ни један грађански рат није чист. Драги брате Семберац, било би лепо када би све могло да буде тако једноставно како би ти желео. Ти делујеш као неко ко је искрен, смирен и добронамеран али, као и други млади људи, мораш још много да учиш. Овај форум и јесте једно од тих места на којима ћеш заиста имати прилику да ставиш на тест твоја мишљења и ставове, посебно ако си у стању да саслушаш аргументе и размислиш о њима. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Да он студира, али у Фочи. Сад је завршио прву годину. Тамо владика Игњатије и митрополит Зизјулас нису толко "популарни" као у Београду. Реци ти мени што догматика Аве Јустина није обавезна литература а Зизјуласова јесте?Каква је разлика између догматике Аве Јустина и митрополита Зизјуласа? Сваки народ би се поносио да има светог богослова као што је отац Јустин. Мало је чудно да је Зизјулас популарнији у Београду рецимо него у Грчкој и ако је он Грк. Али неби да судим, досада ништа нисам чито од Зизјуласа, али од Аве Јустина јесам и то је мени ауторитет. Када будеш прочитао Митрополита Јована и светог Авву Јустина видећеш. Владика Игнатије тражи обавезно читање и једног и другог али полаже се по Митрополиту зато што је конкретнији и зато што је полазна основа личност на не природа. Наравно, то не значи да је Аввина догматика лоша. Ја читам и једну и другу и има много ствари које Авва по мени боље образлаже него Митрополит. Иначе, зашто мислиш да Митрополит није свет? Зато што још није умро и што није канонизован? Свети су сви они који су у Цркви јер их освећује Онај који је "једин свјат". А да ли је Митрополит Јован популаран у Грчкој- малио је безвезно причати. Он је председник Грчке академије наука. Њему је Авва Јустин прорекао да ће бити велики теолог а духовни је син чувеног старца Софронија Сахарова (који је написао "Видети Бога као што јесте" и "Живот Светог старца Силуана атонског") Није баш све тако како нам неко сервира брате. Треба се мало потрудити и сам. Митрополит Јован Зизјулас је и велики подвижник.Цео Часни Пост једе семенке,а служи,држи предавања,пише... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Дал је хришћански што је Кнез Лазар ратово против непријатеља Бога и отачаства?Увек се враћам на ово... Некада мораш и физички бранити светињу, како каже св. Филарет Московски. Брате није ово адекватан пример за тренутак у коме се Срби сада налазе. Где имаш сад ситуацију да је Србија директно нападнута, или је на ивиц претње да је нападне неко па да узвратиш војном силом? Турака је било више у Косовској бици, али релано и Срби и Турци су били технички једнако напредни, а шта је са Србијом у овом тренутку, где нам је војска, какви су непријатељи и каква врста ратовања се води? Шта је радио Стефан Лазаревић после Косовске битке, јел ишао да се бије са Турцима, или је тактизирао, па је ратовао на страни турака против монгола, заузврат је добио да Турска не напада Србију и СРбија је постојала као држава без сталног крвопролића. Шта мислиш о национализму Стефана Лазаревића? Како описујеш његову сарадњу са Турцима, што би у ово наше време било еквивалентно као када би Србија ратовала за НАТО. Брат Јустинијан, прецизно као и обично, овде управо указује на суштински курс какав данашње национално ангажовање треба да има. Свакако, данашњи ОБРАЗ даје замерку да немамо међу нама светог деспота - али, да ли смо ми Срби његовог доба? Ово што ОБРАЗ данас ради је само "гурање прстију" у очи непријатељу. Иначе, веома је интересантно који вас епископи данас подржавају (лепо си их све поименце набројао). Уколико је тачно да за све што радите имате благослов њихових преосвештенстава +Василија, +Никанора, +Георгија и +Јефрема, заиста је разложно поставити питање да ли су у току припреме раскола у Цркви и да ли то неко хоће да регрутује "трупе" за то? Искрено се надам да то није тако. Замисли брате Семберац да је неко у Србији светог деспота Стефана почео да држи "демонстрације" против Турака и да прави раздор у Цркви уз помоћ неуког народа? Мислим да би такви имали сличан третман као и они несређни саски рудари који су се у једном тренутку побунили. Свака акција мора да ураћуна и потенцијалне последице по народ и државу, поготово у овако тешкој ситуацији као што је данашња. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leo I Magnus Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Nije me briga za njegovu ideologiju nego kako se postavio za vreme rata. Па скоро као Тадићевци и либерали, демократи данас... (бар тако кажу).. А Љотић је бар покушао да победи комунисте....јер да си читао шта од њега... Немце је сматрао пролазном окупацијом...док комунисте оном која долази! Heghlu'meH QaQ jajvam http://orthodoxbrotherhood.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 А питај мало брата Андреја, иначе кум нашег бесмртног председника Небојше Кристћа шта мисли о односу Православље и Отачаство...мислим да ти брат Андреј може то појаснити јер мени не верујеш јер сам по теби човјек мање вредности од осталих. Otacastvo nema nikakve veze sa pravoslavljem. Mozes biti najveci svetitelj i u robovlasnistvu a mozes biti isto tako duhovan i crkven i u anarhiji koju su zamislili Prudon, Kropotkin i Noam Comski. :229229229: 0102_laugh Ха, ко би рекао да сам и ја постао референтан за некога ко је данас у ОБРАЗ-у. На једном нивоу си свакако у праву брате Аquilio. Лична побожност нас уздиже обожењу упркос било каквим околностима. А овде ипак морам да се умешам тек да бих нашем младом пријатељу из ОБРАЗ-а (а и осталима које то можда интересује), покушао да приближим ту идеју Отачаствољубља (буквални превод светог краља Стефана првовенчаног - монаха Симона, грчког израза филопатриа) коју је ОБРАЗ "во времја оно" покушавао да дефинише. Поента је у бесмртним речима светог апостола Павла: "26. И створио је од једне крви сваки народ човјечанства да станује по свему лицу земаљскоме, и поставио је напријед одређена времена и међе њихова борављења; 27. Да траже Господа. не би ли га додирнули и нашли, мада Он није далеко ни од једнога од нас." Д.ап. 17, 26-27 "1. Истину говорим у Христу, не лажем, то ми свједочи савјест моја Духом Светим, 2. Да ми је врло жао и срце ме моје боли без престанка; 3. Јер бих желео да ја сам будем одлучен од Христа за браћу своју, сроднике моје по тијелу, 4. Који су Израиљци, чије је усиновљење и слава и завјети и закон и богослужење и обећања, 5. Чији су и оци, и од којих је Христос по тијелу, који је над свима Бог благословени у вијекове. Амин." Рим. 9, 3 На жалост, мислим да је релативно мали број људи у данашњем ОБРАЗ-у који би били у стању да свој национализам образложе у смислу националне одговорности и пожртвовања које се може оправдати само хришћанском љубављу. У трећем броју часописа ОБРАЗ (из 1996) писао сам својевремено текст под насловом: Заблуде паганског национализма, где сам понешто од ових теза детаљније образлагао. Млади људи који су били блиски идеји ОБРАЗ-а током деведесетих су пре свега много читали и учили, а неки од нас су чак и писали. Када се национализму одузме духовни садржај, та компонента одговорности, жртве и превасходне потребе за самоусавршавањем добија се онај "хладни и несигурни механизам" који Ксио врло тачно препознаје као примални "страх од другог." Национализам који је у духовној и идејној оскудици идеолошких флоскула и парола претвара се у ону чувену јерес етнофилетизма која духовност третира као идеолошку компоненту националног експанзионизма а сопствени идентитет дефинише у односу на непријатеља, уместо на основу инхерентних енергија сакралне традиције. Тамо где је знање оскудно рађа се бахатост и саможивост, а царују страхови и несигурност; тамо где "знање" горди и надима, развијају се слични процеси уз одсуство воље за енергетску интеракцију са заједницом. Национализам је подједнако наказан и мутиран и када хипертрофира личност и када псеудоипостазира свест о заједници. А тек је уз јасне теоријске концепте и сигурно духовно водство могућа је и смислена борба. Идентитет се не формира тако што се откривају непријатељи него кроз самооткривење. Ово је кратка верзија размишљања нечега што је некада давно био ОБРАЗ. Тако и ми данас размишљамо. Нема национализма без вере. Тај пагански национализам како си га описао видимо рецимо код национал-социјалиста и то није истински србски национализам. Јако је важно да упознамо себе, а то можемо само кроз духовности, културу, традицију постићи. И стално морамо радити на унутрашњој револуцији, да себе мењамо. И данас сви саборци редовно читају литературе, то је нешто основно у Образу, да се сам образујеш путем литературе.Наш мото гласи: Гради свом снагом дом свој а са сувишак снаге и енергерије помози и комшији да сагради свој дом. То је истински национализам без мржње. Нисам сигуран да је баш тако. Испада некако да ви онда баш имате исувише много тог "вишка." Након Небојшиног убиства, ОБРАЗ се свео на групу младих (и верујем искрених) људи, који су остали без суштинског ауторитета. Када је Младен постао водећа личност ОБРАЗ-а имао је можда 21-22 године и сматрао је себе потпуно достојним да преузме улогу вође. Ипак, мислим да је православни концепт да те други сматрају достојним за службу, а не да самога себе удостојиш "власти." Мислим да је од те тачке суштина онога што је ОБРАЗ био, сведена на форму. На когнитивном нивоу, задржане су идеје и концепти али без егзистенцијалне тежине. У преводу, оно што је требало да буде водећа идеја (служба кроз личну жртву), сведено је на идеолошке флоскуле које немају никакав утицај на живот и дела. У одређеном смислу, изгубљен је духовни компас, а то се одразило и на политичку (не)делотворност. За мене су данас организације ДВЕРИ иНОМОКАНОН далеко аутентичнији настављачи онога што је Небојшин ОБРАЗ био, него данашња организација која носи то име, позива се на те идеје али не живи тај дух. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Поштујем твој став брате Андреје али немогу се сложити. Младена сви гледамо као ауторитета и ако има и данас много старијих људи од њега који су већ изградили своје породице...није само омладина у нашим редовима. Ми имамо и академике у нашим редовима... Тачно је да Образ највише привлачи људе у мојим годинама, од 20-25, али то је по мени позитивно. На нама је да мењамо Србију у будућности. Код нас лежи снага. Зато и јесте Образ тај који ће спречити параду а не неко други. Не зато што остали неће већ зато што су дебатни покрети, што је такође јако потребно. Ти мораш схватити да морамо сви заједно да сарађујемо. Ту мислим на Образ и Двери без обзира ако постоје неке ситне идеолошке разлике. Али нас повезује светосавски национализам, љубав према отаџвини, љубав према Богу и љубав према Цркви. Нико неможе оспорити нашу љубав према Богу и Цркви и свако ко познаје неке активисте Образа зна за ово. Ја стварно желим сарадњу са Дверима, нека свако иде својим путем (Образ акцијама, Двери дебатом), али да се држимо заједно. Србству је потребна и дебата али и акција на улици, јер дебата би се онда сводила само на причу... Људи па ајмо превазићи поделе неке...поједе нас Бела куга, демократија, глобализам, јудео-масонерија, исламски фундаментализам... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Поштујем твој став брате Андреје али немогу се сложити. Младена сви гледамо као ауторитета и ако има и данас много старијих људи од њега који су већ изградили своје породице...није само омладина у нашим редовима. Ми имамо и академике у нашим редовима... Тачно је да Образ највише привлачи људе у мојим годинама, од 20-25, али то је по мени позитивно. На нама је да мењамо Србију у будућности. Код нас лежи снага. Зато и јесте Образ тај који ће спречити параду а не неко други. Не зато што остали неће већ зато што су дебатни покрети, што је такође јако потребно. Ти мораш схватити да морамо сви заједно да сарађујемо. Ту мислим на Образ и Двери без обзира ако постоје неке ситне идеолошке разлике. Али нас повезује светосавски национализам, љубав према отаџвини, љубав према Богу и љубав према Цркви. Нико неможе оспорити нашу љубав према Богу и Цркви и свако ко познаје неке активисте Образа зна за ово. Ја стварно желим сарадњу са Дверима, нека свако иде својим путем (Образ акцијама, Двери дебатом), али да се држимо заједно. Србству је потребна и дебата али и акција на улици, јер дебата би се онда сводила само на причу... Људи па ајмо превазићи поделе неке...поједе нас Бела куга, демократија, глобализам, јудео-масонерија, исламски фундаментализам... Чекај мало млади пријатељу... Покрет за који кажеш да има благослов епископа (које си поименце побројао) и у чијим редовима кажеш има академика и професора универзитета (и ја знам за тај податак), предводи особа која има тридесет година, која још увек студира и која је ауторитет и старијима и млађима од себе? По ком критеријуму брате мили, ако Бога знате? А разлике за које ти кажеш да су "ситне," заправо и нису толико безначајне. Када сам причао с људима који воде ДВЕРИ, били су врло непријатно изненађени када је Младен одбио да се експлицитно дистанцира од фашизма у емисији Оливере Ковачевић. Они поштују пре свега идеју ОБРАЗ-а, пошто су познавали покојног Небојшу и неке од нас који смо раније били блиски тој идеји, али организација попут Националног строја и ОБРАЗ-а који га је јавно подржавао, тешко да у ОВАКВОМ времену могу да буду на корист Србији. Да ли сте ви можда приметили да нам држава постаје све мања? Шта мислите, зашто Санџак почиње да гори и како бисте ви то спречили (али, реално, а не да сте "на власти" што је и вама ваљда јасно да је немогуће)? Да ли видите да је народ (а посебно омладина) све више огрезао у материјализам? Шта је узрок беле куге? "Јудеомасонерија" или смо ми сами криви за то? Да ли су нам Шиптари криви за Косово и Метохију или ту можда има наше кривице? Ви се "залажете" за "укидање демократије" а овај народ нико неће да пита на референдуму ни да ли је за монархију или за улазак у ЕУ... Да ли је могуће да интелигентни млади људи не виде реални проблем у читавој овој дедукцији? Како мислите да помирите теорију (сталешку монархију и обнову "србског царства") са праксом - читавим генерацијама које су одрасле на материјализму, непотизму, риалити шоу-програмима... итд. Да сада изађете на изборе прошли бисте горе него пре рата. Ако сањате о "војном удару" ми смо прва европска држава која је укинула војску. Све парламентарне партије су данас заправо једна иста партија - наследница ЦК СКЈ. И када се подвуче црта, које су перспективе ваше политичке делотворности? Страже на Ибру (које би функционисале и без вас), неуспешни протести због хапшења Радована Караџића и претње онима који организују тзв. "параде поноса"? И да ли ћете сутра, ако вас (не дај Боже) неки епископи који вам сада дају благослов за такво деловање, позову у раскол (наравно, увек под изговором антиекуменизма и "одбране србства"), без размишљања то и да урадите? Подсетио бих све наше пријатеље из данашњег ОБРАЗ-а који су добронамерни (а верујем да има и оних који то нису) да су након петог октобра прављене анкете које су институције од највећег поверења у Србији. На првом месту је била војска, а на другом СПЦ. Јасно је шта се са војском догодило, а сада је очигледно на ред дошла Црква. И не сумњам да ви сматрате да су за то криви "екуменисти" - али, зашто вам нико од ваших епископа није рекао колико је сваки од њих узео новц са запада и од "екумениста" управо за своје епархије? Зашто вам нико није саопштио просту чињеницу да СП Црква и нема више званичног представника у ССЦ, од када је (негде током деведесетих) ту функцију престао да врши мој пријатељ и имењак јеромонах Андреј Ћилерџић? Зар заиста не знате да никада више нисмо ни послали другог представника тамо? Веруј ми брате Семберац, није довољно читати светог владику Николаја, Љотића или Небојшу М. Крстића да бисмо имали одговор на сва питања и изазове нашег доба. Да ли ти знаш, макар и отприлике, шта је све читао Небојша? Па ако вам је он већ узор, зашто вам није узор у томе? А веруј ми, далеко од тога да је читао само "национално подобну" и духовну литературу. Не допуштајте себи да будете било чија монета за поткусуривање. Ја не гледам ТВ али ви који сте чланови организација попут ОБРАЗ-а, 1 3 8 9 или Србске Акције, треба да укључите (у мери таланата које вам је Бог подарио) сопствени критички апарат и да схватите да је прича прича а да су дела дела. И све оне које сматрате ауторитетима, посматрајте кроз њихова дела, а не кроз њихове приче. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Па управо ми гледамо све људе по њиховим делима (И Младена, и Епископе, и историјске личности). Незнам шта ти знаш о Младену откада си напустио покрет?Вероватно мало јер немаш контакте са њим, бар тако предпостављам. Дакле како ти знаш каква су дела Младенова? Његова дела су велика и за та дела Бог зна. Доказ смо сви ми млади који смо кроз њега као ауторитета упознали светосавски национализам, Цркву, литургију...Ако су то за тебе мала дела, твоје мишљење. Видећемо ми за 20-30 година ако Бог да ко је био управо а ко не. Сада је глупо о томе причати шта ће бити а шта не. Немојте се само тад правдати како сте кренули путем лакшег отпора, имали сте очи и уши да видити и чујете. Али надам се да ћемо наћи заједнички пут, јер ми неверујемо у плурализам већ у заједничку судбину Срба. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Младен је овако рекао: "Ни Хитлеризам ни Фашизам, већ Крст часни", ако се не варам. Знам Младена добро и опет ти морам свејдочити да Младен нема позитивно мишљење о тим западним идеологијама. Младен је својим личним трдуим неколко "расиста и нациста" преобратио у вернике. И ти људи рецимо сада не воле Хитлера већ иду у Цркву и читају верске књиге. Толко о нашем "клерофашизму" (који уопште не постоји). Па ти и даље говори како ништа нисмо урадили на духовној обнови. Тачно Образ је против екуменизма и остаће против екуменизма све док има Епископа и монаха и СПЦ који воде борбу против екуменизма. Шта је ту спорно?И владика Данило Крстић је говорио против јереси екуменизма, и Ава Јустин...дакле у чему је проблем брате? Ми нисмо против дијалога (како ви називати екуменизам, ткз. православни) али смо против гажења наших догми и канона ради лажног јединства. Нема мољења са римокатолицима и тачка. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука