Semberac Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Mislim da si iskren covek, iz svega ovoga sto si napisao na forumu. Boziji je blagoslov sto moze sa tobom da se lepo razgovara a da pri tom se ne upadne u vredjnje i pretnje.... Samo napred, a Bog se otkriva samo iskrenima... Хвала брате. Мислим можда је вама мало чудно што ја као Образовац овако пишем, али већина нас је таких. Лепо је видети да се превазилазе неке предрасуде. Ово је први корак. Ја и не очекујем да ви заволите нашу идеологију али очекујем макар да нас сматрате нормалним људима, верницима, и то је то. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Mislim da si iskren covek, iz svega ovoga sto si napisao na forumu. Boziji je blagoslov sto moze sa tobom da se lepo razgovara a da pri tom se ne upadne u vredjnje i pretnje.... Samo napred, a Bog se otkriva samo iskrenima... Хвала брате. Мислим можда је вама мало чудно што ја као Образовац овако пишем, али већина нас је таких. Лепо је видети да се превазилазе неке предрасуде. Ово је први корак. Ја и не очекујем да ви заволите нашу идеологију али очекујем макар да нас сматрате нормалним људима, верницима, и то је то. Слажем се са о. Агапијем, добродошао 4chsmu1. Веома је важно да се разговара, да учимо једни о другима и сучељавајући директно и отворено различита схватања/размишљања их превазиђемо. Е сад, суштинско питање које бих ја поставио себи пре учлањења у било какву идеолошку организацију је: да ли је уопште на било који начин могуће да се помири правосавље и било која идеологија? Лично мислим да су те две ствари апсолутно неспојиве. Питање је, додуше, да ли овде под речју "идеологија" подразумевамо исту ствар. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Брате Уроше добро је то питање. Образ се залаже за христољубиву политику и наша је идеологија светосавски национализам који потиче од св. Саве, преко светих Немањића, преко Карађорђа, преко св. владике Николоја и св. Аве Јустина па све до блаженопочившег Небојше Крстића и блажнопочившег Епископа Данила Крстића. Сматрам да је таква идеологија спојива са Православљем. Наша политика се разликује од осталих партијских политика у томе што смо ми за једномислије и саборност управо онако како нас Црква учи. За нас је плурализам и партијашење нешто антихришћанси јер Христос је један и сви требамо да будемо једно у Христу. Надам се да сам ти објаснио укратко наш став. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Што вам смета када се двери затварају?Никоме то није сметало и нашли се појединци који ће да мењају неке ствари. Незнам дал су они свесни да су збунили овај наш напаћени народ са тим новотаријама или обновљеством?Што да ми мењамо литургију коју је служуо рецимо један владика Николај или Ава Јустин?Што нам смета то? Није разлог тај да се ми враћамо ранохришћанство, разлог је тај да се приближимо католичкој миси. A sto vama smeta kada se dveri otvaraju? Da li si nekada bio na misi? Ako nisi, kako onda mozes da tvrdis da se priblizavamo misi? Та литургија јесте благодатна али није законита јер је СА сабор решио да се литургија служи по вековном поретку, а сад тумачите то како хоће те, јасно је да се мисли на литургију коју је и св. владика Николај служио.Koliko je star taj "vekovni poredak"? Klupa ima i u pomesnim Pravoslavnim Crkvama.Има али сам лично против тога као и против много тога још... Ako SPC uvede klupe u svoje hramove, da li ces ostati u njoj ili ces istupiti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Klupa ima i u pomesnim Pravoslavnim Crkvama.Има али сам лично против тога као и против много тога још... Ako SPC uvede klupe u svoje hramove, da li ces ostati u njoj ili ces istupiti? Клупа има и у храмовима СПЦ у западним земљама мада се већи део Литургије стоји у сваком случају. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Септембар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Moj stav je da je to sto si napisao da vladika Ignjatije uci da je dusa smrtna teska neistina i stoga bi trebao da prestanes da kleveces na taj nacin. А јел тако?Јесил сигуран ако би ја на испиту владици Игњатију рекао да је душа бесмртна да би прошао испит? Е сада има разних тумачења "смртности" душе и опет незнамо чије је исправно. Када би испит из Догматике био препуцавање онда би сигурно прошао, али је Догматика нјозбиљнија теолошка дисциплина, па би морао да образложиш свој став. То што Владика Игнатије каже да је душа "смртна" је питање створености, али лакше је држати се платонистичког става и "колај работа". Но, то нема везе са истинитом православном теологијом. Наравно, све време хоће да +Игнатију подметну протестантски став да "душа спава". Наравно, да то Владика нигде не говори, а лепо би било да послушаш ово предавање: https://www.pouke.org/audio.php?cid=154&id=338&do=view , ту имаш баш питање око постојања човека. Но, да би се бавио теологијом потребан је огромни труд и подвиг. Није то игра и шала и бапска прича и наклапање. Зашто се све време пренебрегава садашњи "Образов" рсколнички и цркво-рушитељски став? Па ваш духовни отац Жарко Гавриловић на сва уста клевеће и ви га здушно подражавате. Знаш ли шта је све рекао за Патријарха Павла? Ајде, погледај лепо ону тему коју сам Ти послао, па се упознај мало боље са садашњом политиком Образа. Даће Бог да Образ постане заиста права српска, саборна организација. Са оваквим ставовима су гори од било којих атеиста, јер са атеистима, иновернима знамо како треба. Ово су људи који једу Цркву изнутра. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Мој пријатељ је био члан "Образа". Каже да сте насилни. Реци која је акција била у питању па да је он протумачио то као нешто насилничко?Дал има везе са геј парадом? Било је туча са полицијом и тога, али и са разлогом. Али то су ситне ствари биле и не организоване. Једино разбијање је било 2001 када смо спречили геј параду. Добро било је неких мањих акција против анархиста и комуниста и атеиста, али не насиље. Али дали смо до знања да су и комунисти непожељни на улицама односно да нећемо дозволити АНТИФА марш у БГ гдје се шпрдају са Православљем. С ВЕРОМ У ХРИСТА ПРОТИВ КОМУНИСТА Све је то лепо, али није у складу са Јеванђељем. facenew22222222 Значи, Ви тако, кад Вам је досадно одете да тражите разлог за тучу? Јел сте то видели од оних монаха који се туку? Јел Господ протерао трговце из храма, а Ви прекидате Литургију?! Јел сте Ви уопште свесни шта је Литургија и шта сте Ви урадили? Православни народ хоће само да живи хришћански, а непријатеља и педера је увек било, а свима ће судити Бог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 A sto vama smeta kada se dveri otvaraju? Da li si nekada bio na misi? Ako nisi, kako onda mozes da tvrdis da se priblizavamo misi? Нисам никад био на миси и хвала Богу што нисам, јер ја не улазим у јеретичке храмове. Али знам са ТВ-а како изгледа миса, без иконостаса рецимо. А шта је циљ отварање двери и прављење све мањих и мањих иконостаса?Да се једног дана иконостас уклони...е па неће моћи то код Срба.Koliko je star taj "vekovni poredak"?Сигурно је старији од ових новотарија. Иконостаса нема само до 3. века. А ако ћемо да се враћамо у прве векове хришћанства, ајмо онда да срушимо ове наше прелепе храмове па да се молимо по катакомбама...све је то само изговор. Патријарх Иринеј је све рекао како треба да се служи литургија да се неби народ свађао.Ako SPC uvede klupe u svoje hramove, da li ces ostati u njoj ili ces istupiti? Хоћу остаћу у СПЦ наравно јер то није разлог да напуштам СПЦ, али ћу покушати да свештеника умолим да уклони те клупе. Ево примера: У храму СПЦ у Берну (Швајцарска) су биле уведене клупе. После пар недеља уклоњене су ради верника који су се бунили. Дакле неможе ништа мимо воље народа. Схватите једном да такве ствари саблажњавају наш народ. То само може бити некоме у циљу који жели поделе унутар Цркве. Да нема новотарија рецимо неби постојали ни они секташи Акакијевци, за све су новотарије криве, за све поделе међу народом, свештенством али и међу Епископима. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Moram da priznam da bi verovatno bilo mnogo manje nas ateista, da nema vernika poput Semberca... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 [ Зашто се све време пренебрегава садашњи "Образов" рсколнички и цркво-рушитељски став? Па ваш духовни отац Жарко Гавриловић на сва уста клевеће и ви га здушно подражавате. Знаш ли шта је све рекао за Патријарха Павла? Ајде, погледај лепо ону тему коју сам Ти послао, па се упознај мало боље са садашњом политиком Образа. Даће Бог да Образ постане заиста права српска, саборна организација. Са оваквим ставовима су гори од било којих атеиста, јер са атеистима, иновернима знамо како треба. Ово су људи који једу Цркву изнутра. Ти ћеш мене да учиш о политици Образа?Е то је то што сви мисле да знају боље. Опет питам шта ти знаш о Образу и његовој политици?Ако незнаш нешто лепо питај и одговорићу ти. Немој на памет да причаш о стварима у које ниси упућен. Опет иста прича као да је Образ расколничка групица...колко пута да вам кажем да Образ хоће јединство светосавксе Цркве, чистоту Православља, достојанство Србског патријарха... Нема ту расколничког духа. Јер да ми имамо расколничког духа напустили би СПЦ и прешли код Акакија, али морам рећи да тај филм неће те гледати... Једино ко може да створи раскол су потенцијалне унијате који би се ујединили са Папом а да се Папа не одрекне јереси. То је једини раскол који би се могао десити. И братски савјет: Едукуј се мало и угаси ТВ...иди упознај се са Младеном па нека ти он очита лекцију 0110_hahaha "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Moram da priznam da bi verovatno bilo mnogo manje nas ateista, da nema vernika poput Semberca...Слободно ти буди атеиста у кући, веруј ако хоћеш и у дрвећа...али кажем ти НИКАДА неће те моћи слободно на улицама да промовише те атеизам...ЧЕКАМО ВАСИ шта ти знаш какав је ко верник када незнаш ништа о Православљу?Како ти можеш да процениш ко је какав верник а никада ниси ушао у храм Божији?АТЕИЗАМ ЈЕ БОЛЕСТ "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 ateista...moze biti VELIKI COVEK SIROKOG SRCA...za razliku od nekih koji iako su jako pobozni i crkveni...a nemaju tu sirinu i toplo srce saosecajno za bliznjega i svet oko sebe... stadaradim ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Moram da priznam da bi verovatno bilo mnogo manje nas ateista, da nema vernika poput Semberca... Tacno tako. To je ono sto pravi ove silne polemike ateisti vs teisti i oni vam namestaju svaki moguci zicer u debatama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Moram da priznam da bi verovatno bilo mnogo manje nas ateista, da nema vernika poput Semberca...Слободно ти буди атеиста у кући, веруј ако хоћеш и у дрвећа...али кажем ти НИКАДА неће те моћи слободно на улицама да промовише те атеизам...ЧЕКАМО ВАСИ шта ти знаш какав је ко верник када незнаш ништа о Православљу?Како ти можеш да процениш ко је какав верник а никада ниси ушао у храм Божији?АТЕИЗАМ ЈЕ БОЛЕСТ @Mracnjak Kao sto rekoh nemstaju vam penal pred praznik golom. @Moderacija Molim regulisite ponasanje i pisanje ovog korisnika Semberac. Neko ce stvarno pomisliti da hriscani veruju da ateisti ne smeju da propagiraju ateizam na ulici i slicne gluposti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Све је то лепо, али није у складу са Јеванђељем. stadaradimЗначи, Ви тако, кад Вам је досадно одете да тражите разлог за тучу?Јел сте то видели од оних монаха који се туку?Јел Господ протерао трговце из храма, а Ви прекидате Литургију?!Јел сте Ви уопште свесни шта је Литургија и шта сте Ви урадили?Православни народ хоће само да живи хришћански, а непријатеља и педера је увек било, а свима ће судити Бог.По стоти пут кажем да смо ми мирољубиви...ко има уши нека чује ко нема немора. О којима монасима ти причаш?Па јесули се ти монаси сами са собом тукли?Мало глупо, зар не?Господ је протјеро трговце из храма то је тачно. Питање је ко је овдје трговац?Дал они којима је стало до литургије како су је служили Св. владика Николај и Св. Ава Јустин, и Св Василије Острошки или онима који су у задњих пар година почели да стварају своје литургије јер им литургија Св. Јована Златоуста није више довољно добра (ваљда није више модерна и антисемитска је)?Ја сам свјестан шта је литургија али незнам шта смо ми то радили као ОБРАЗ. Знам само да идемо сваке недеље у Цркву, постимо, молимо се, исповедамо се, причешћујемо се...то једино знам. И Образовци иду на новотарске литургије рецимо ако живе у Новом Саду тако да је глупо и помислити да ми организовано спречавамо литургије. Наравно у Епархијама гдје има и једне и друге литургије пре идемо на литургије које су у складу са саборском одлуком. Али Образ никада није насилно прекидо литургије. И опет више верујете неким трећим медијима него људима који знају за СВЕ активности Образа.Немам разлога да вас лажем, говорим само истину. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука