Аурор Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 Dobro, jesam ja malo preterao, nije to baš onako kako sam rekao. Istina je da se ne slažem sa nekim stvarima ali valjda je to normalno. Mnogi ljudi se ne slažu sa tim što ja pričam, zar ne? Smirite situaciju. Наравно да је нормално..да има неслагања...Зато ја нисам више у Образу... Али шта није..није... Свако добро од Господа! Kakav je bio tvoj aktivizam tamo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 Žao mi je Srđo ali to je fašistički.Жао ми је што не схваташ органско-сталешку православну мисао и што је изједначаваш са фашизмом... Organska drustva skoro uvek ispadnu fasisticka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 Žao mi je Srđo ali to je fašistički.Жао ми је што не схваташ органско-сталешку православну мисао и што је изједначаваш са фашизмом... Organska drustva skoro uvek ispadnu fasisticka. Šta znači organsko? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 Sergiane to o čemu ti ogovriš nema veze sa Pravoslavljem?Nego reci mi šta bi ti učinio sa ljudima drugih vera.Baš sam se skoro dopisivao sa tvojim drugarima zilotima(Akakijevi)na Krstarici i jedan od njih mi je rekao da on ne bi progonio ljude druge vere već bi im naplaćivao kazne,dok bi progonio samo one koji misionare.On takođe opravdava progone i ubistva ljudi druge vere koja su činili hrišćanski carevi.Zanima me tvoj stav?То се мисли на оне који отворено раде против Православља а не на оне који имају своју традицију а не вређају Православље јавно нити шире саблазан. Зато су тако поступали благочестиви хришћански цареви и ми идемо тим путем. A na koji tačno način mogu da rade protiv pravoslavlja?Ако шире јерес јавно. То је противно Православљу.Znači ne smeju da misionare,jel tako inače ih treba ubiti.Jesi možda čuo da Hristos kaže "što želiš da drugi čine tebi,čini i ti drugome".Dakle jel želiš da tebe neko progoni samo zato što si druge vere?Ajde sad malo poveži to sa Hristovim rečima pa mi kaži šta si zaključio.Јерес је убиство душа. Господ је разобличавао све хулитеље, тако су радили и Свети Оци. Нисам рекао да их треба убијати већ кажњавати неким казнама. Pa zivo me zanima kako nijednom svetitelju u prvih 5-6 vekova nije pala na pamet ovakva bolesna misao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 Žao mi je Srđo ali to je fašistički.Жао ми је што не схваташ органско-сталешку православну мисао и што је изједначаваш са фашизмом... Organska drustva skoro uvek ispadnu fasisticka. Šta znači organsko? Svi za jednog jedan za sve. A od toga obavezno ostane svi za jednog a taj jedan je igrom slucaja apsolutisticki monarh. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 Sergiane to o čemu ti ogovriš nema veze sa Pravoslavljem?Nego reci mi šta bi ti učinio sa ljudima drugih vera.Baš sam se skoro dopisivao sa tvojim drugarima zilotima(Akakijevi)na Krstarici i jedan od njih mi je rekao da on ne bi progonio ljude druge vere već bi im naplaćivao kazne,dok bi progonio samo one koji misionare.On takođe opravdava progone i ubistva ljudi druge vere koja su činili hrišćanski carevi.Zanima me tvoj stav?То се мисли на оне који отворено раде против Православља а не на оне који имају своју традицију а не вређају Православље јавно нити шире саблазан. Зато су тако поступали благочестиви хришћански цареви и ми идемо тим путем. A na koji tačno način mogu da rade protiv pravoslavlja?Ако шире јерес јавно. То је противно Православљу.Znači ne smeju da misionare,jel tako inače ih treba ubiti.Jesi možda čuo da Hristos kaže "što želiš da drugi čine tebi,čini i ti drugome".Dakle jel želiš da tebe neko progoni samo zato što si druge vere?Ajde sad malo poveži to sa Hristovim rečima pa mi kaži šta si zaključio.Јерес је убиство душа. Господ је разобличавао све хулитеље, тако су радили и Свети Оци. Нисам рекао да их треба убијати већ кажњавати неким казнама. Treba kažnjavati jeretike? Generalno mislim da svaka religija naziva druge religije jereticima i to generalno i nije loše - jeretik je onaj čije učenje nije kao tvoje. Ali ako ljudi počnu sa kažnjavanjem jeretika, to je već onda problematično. A te kvazi-ideje se razlikuju od staljinističkog komunizma samo po imenu. A šta je jeres? Zašto je to ubistvo duša? Jesi li ti svestan da je i tvoje učenje za nekoga jeres? The heretic I was walking across a bridge one day, and I saw a man standing on the edge, about to jump off. So I ran over and said, "Stop! Don't do it!" "Why shouldn't I?" he said. I said, "Well, there's so much to live for!" He said, "Like what?" I said, "Well, are you religious or atheist?" He said, "Religious." I said, "Me too! Are your Christian or Buddhist?" He said, "Christian." I said, "Me too! Are you Catholic or Protestant?" He said, "Protestant." I said, Me too! Are your Episcopalian or Baptist? He said, "Baptist!" I said, "Wow! Me too! Are your Baptist Church of God or Baptist Church of the Lord? He said, Baptist Church of God!" I said, "Me too! Are your Original Baptist Church of God or are you Reformed Baptist Church of God?" He said, "Reformed Baptist Church of God!" I said, "Me too! Are you Reformed Baptist Church of God, Reformation of 1879, or Reformed Baptist Church of God, Reformation of 1915?" He said, "Reformed Baptist Church of God, Reformation of 1915!" I said, "Die, heretic scum!" and pushed him off. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 Žao mi je Srđo ali to je fašistički.Жао ми је што не схваташ органско-сталешку православну мисао и што је изједначаваш са фашизмом... Organska drustva skoro uvek ispadnu fasisticka. Šta znači organsko? Svi za jednog jedan za sve. A od toga obavezno ostane svi za jednog a taj jedan je igrom slucaja apsolutisticki monarh. A šta misliš ti o ovakvom militantnom Pravoslavlju? Čekaj da nađem samo citat jednog čoveka koji mi se jako dopao a mislim da će svim ljudima ovde. Како год окренеш, одређена група људи се бави искључиво неким негативним појавама у Цркви. Да ли су то јеретици, масони, илуминати, антихристи, секташи, новотарци, чипови, држава, Американци, Немци, усташе, папе, завере против Срба, против Православаца... није им ич битно. Измислиће увек нешто... Ок, ал' питам се ја, шта ћете ви, братије и сестрије који се пронађете у овоме, у Цркви кад у Цркви нема тога? Или, имате ли ви шта друго да радите осим тога да се замлаћујете тим ? Или, сте чули ви, бре, за радост и умете ли да се насмејете? Или, умете ли шта креативно и позитивно да урадите и створите у духу тог Православља, којим се дичите, осим да се браните од умишљених непријатеља и кукате на издајнике? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 Potpisujem sve sto je pezza napisao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 такође. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Е видим како мрзите Образ. Све је то последица гледања ТВ-а. Нажалост данас је ТВ постао многим људима Бог и све верују шта ТВ каже. Е овако. Ако имати нека питања везана за идеологију, активизам (зависи шта питате) у вези Образа покушаћу да вам одговорим искрено. Видим да је потребно да поставите питање некоме ко ЗНА ко је Образ (верујем да већина од вас незна никога у Образу а камоли Младена Обрадовића). Дакле ако имате нека питања, слободно поставите покушаћу да вам одговорим. А ви после верујте шта год хоћете. Само питам гдје је ту хришћанска љубав?Мрзите православни Образ а волите папу јеретика и злочинца. И запамтите: Образ има благослов за рад и за сваку акцију тражи благослов. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Види се да незнаш о чему причаш. Пре свега Образ НИКАДА није прекидо литургије, већ се на едукативни начин бореипротив новотарија. Тачно је да има подршку оца Жарка Гавриловића, али заборавио си рецимо на Епископа Никанора Банатског или на Епископа Василија Зворничког-Тузланског који је рецимо благосиљо марш кроз Братунац и Сребреницу 2009 године. А заборавио си да је блажнопочивши Епископ Данило Крстић учествовао у оснивању Образа као и блажнопочивши Небојша Крстић. Образ не напада патријаха Иринеја. Наравно да има неких ствари који се не свиђа Образу као рецимо Папин долазак 2013, алио изузетно патријарха ценимо јер је за очување вековног црквеног поредка. Е сада је питање ко не поштује патријарха: Дал Образ или новотарци?Све нешто измишљате односно ваши ментори са Б92. Даље имаш ли питања? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Види се да незнаш о чему причаш. Пре свега Образ НИКАДА није прекидо литургије, већ се на едукативни начин бореипротив новотарија. Sto je u prevodu Crkvoborstvo najgoreg moguceg tipa, tako podmuklo ni komunisti nisu rusili Crkvu kao obraz. Kad laici pocnu "edukativno" da se bore protiv episkopa to znaci da ruse Crkvenih poredak i demonstriraju svoju demonsku neposlusnost. Uzgred ali jako bitno, ne postoje novotarije postoji liturgijska obnova koja je postojala od ranih vekova Crkve i nikome do sada to nije smetalo dok se nisu pojavili vrsni "teolozi" tipa Mladen Obradovic. Тачно је да има подршку оца Жарка Гавриловића, али заборавио си рецимо на Епископа Никанора Банатског или на Епископа Василија Зворничког-Тузланског који је рецимо благосиљо марш кроз Братунац и Сребреницу 2009 године. А заборавио си да је блажнопочивши Епископ Данило Крстић учествовао у оснивању Образа као и блажнопочивши Небојша Крстић. Ovo im samo umanjuje kredibilitet!!! Образ не напада патријаха Иринеја. Наравно да има неких ствари који се не свиђа Образу као рецимо Папин долазак 2013, алио изузетно патријарха ценимо јер је за очување вековног црквеног поредка. Е сада је питање ко не поштује патријарха: Дал Образ или новотарци?Све нешто измишљате односно ваши ментори са Б92. Pa ko je ono skandirao protiv Patrijarha Pavla ispred patrijarsije???? Oooo ooo Obraz ko bi drugi pravio takve budalastine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Младен Обрадовић студира теологију и у скоријој будућности ће постати свештено лице, дакле не смеш га критиковати, хаха. Тако ја исто мислим за понеке владике, имам право да критикујем на културан начин. Нису наши Епископи непогрешиве личности. Ради се о новотаријама и то подмуклим, да би се приближили римокатолицима. Хоћеш да кажеш да литургија Св. Аве Јустина није довољно добра била па се сада нашо неки "обновљенац" да ткз. обнавља литургију?Добро није то сада главни проблем, главни је проблем када поједини Епископи желе да мењају православну догматику. Е то је проблем и против тога се Образ бори. Нећемо дозволити да се догматика Аве Јустина маргинализује. Ако нико друго читаћемо ми из Образа догматику Аве Јустина, јер вера се чува и у народу за време окупације, то су доказале Руске жене за време комунизма. Када је вера у питању нико нема право да каже "ко сам ја". Сви смо ми део Цркве и имамо дужност да дигнемо глас када је чистота Православне вере угрожена. Никада Образ није тукао свештенике екуменисте, само је критиковао појединце. А видиш, и ти сам дајеш себи за право да критикујеш Епископа Никанора и Василија. По чему је један владика Игњатије Мидић вреднији од ових поменутих??? И још нешто: Образ НИКАДА није заговаро неки раскол као Акакијевци, већ увек остаје веран својој СПЦ али никада се нећемо сложити са негативним појавама у Цркви. Црква није партијска, Црква је патриотска. Види сад ове обмане као Образ је био против Патријаха Павла, хахаха. Дечко јесил ти упознат са садржајем Молитвеног хода који је организовао Образ а присуствовало више стотина верника, сабораца и монаха?Између осталог је садржај био и очување достојанства србског патријаха Павла који је тада био на удару неких кругова у Цркви. И хвала Богу остао је патријарх до своје земаљске смрти. Иначе Образ јако поштује блаженопочившег патријарха Павла, у њему видимо личност која је чувала нашу веру и нашу нацију. Вјечна му памјат. Ето видите како верујете у лажи. А ово што говорим је истина јер сам добар са много Образоваца а и са Младеном, прави честити Србин и Православац. Момак живи по вери, сваком својом речи свједочи Христа. Морате га знати да би веровали ово што причам. Стварно вам кажем имате лошу представу о Образу, није то тако. Чак смо ми већина мирољубиви, избегавамо конфликте, али понекад мораш подићи и мач да би одбранио светињу. Мир од Господа вам желим, а свакако да смо ми сви у евхаристијском општењу. И ја, и ти и Младен и сви остали. Дакле поштујмо једни друге, чујмо једне друге и боримо се против наших непријатеља. Имали још питања?Да појасним неке ствари... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Види се да незнаш о чему причаш. Пре свега Образ НИКАДА није прекидо литургије, већ се на едукативни начин бореипротив новотарија. Тачно је да има подршку оца Жарка Гавриловића, али заборавио си рецимо на Епископа Никанора Банатског или на Епископа Василија Зворничког-Тузланског који је рецимо благосиљо марш кроз Братунац и Сребреницу 2009 године. А заборавио си да је блажнопочивши Епископ Данило Крстић учествовао у оснивању Образа као и блажнопочивши Небојша Крстић. Образ не напада патријаха Иринеја. Наравно да има неких ствари који се не свиђа Образу као рецимо Папин долазак 2013, алио изузетно патријарха ценимо јер је за очување вековног црквеног поредка. Е сада је питање ко не поштује патријарха: Дал Образ или новотарци?Све нешто измишљате односно ваши ментори са Б92. Даље имаш ли питања? Имам ја питање: када је, по теби, основан ОБРАЗ? Када је и под којим условима почео да га води Младен Обрадовић (који је иначе 1980 годиште, а још увек "студира") и по којим критеријумима и квалитетима је преузео ту улогу? (слободно упореди житија Небојше М. Крстића који је оснивач ОБРАЗ-а и Младена Обрадовића, који је, ваљда, и даље "генерални секретар"? 4chsmu1) Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Ето видите како верујете у лажи. А ово што говорим је истина јер сам добар са много Образоваца а и са Младеном, прави честити Србин и Православац. Момак живи по вери, сваком својом речи свједочи Христа. Морате га знати да би веровали ово што причам. Mladen pravi hriscanin???ПЕРВЕРЗЊАЦИ Ваше очи пуне болесне пожуде уперене су ка нашој деци, док под плаштом "људских права" и " грађанских слобода" покушавате да своју изопаченост прикажете као "нормалну појаву", а себе као "угрожену врсту". За свој наказни и противприродни начин живота одговараћете пред Богом, али ћете за ширење својих одвратних обичаја кривично одговарати и пред Србском Државом. Свеједно да ли сте педери, педофили, содомисти, "транс-" или "би-сексуалци", знајте да, ако се не покајете, за вашу изопаченост неће бити ни Божије ни људске милости. Бићете најстроже кажњени и искорењени! http://www.obraz.rs/index1.htm Ma hriscanski nema sta.To je bolesno. 89898989898989 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука