Semberac Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Шта тачно занемаравате Образу?Па да је појасним неке ствари дал је тачно или не... https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4711.msg127699.html#msg127699 и пост после... Можеш ли цитирати тачно?Незнам на шта мислиш... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 "Polomiti", "pomlatiti", "prebiti" bilo koga na ulici zato sto je homoseksualac nije hriscanski niti ima veze sa hriscanstvom ne pricaj gluposti. Treba zabraniti svaki oblik sekusalnog egzibicionizma u javnosti (Grand i Pink) mnogo pre gay parada i to je to. A ako bi neko bio izbacen sa posla zato sto je gay pa naravno da ima pravo da protestuje na toj osnovi, naravno da treba da ako se nekad desi da homoseksualcima uskrate neku uslugu drustva koja je garantovana svima gradjanima treba da protestuju. Ali protest za zastitu gradjanskih prava nema veze sa seksulanoscu i egzibicionizmom. Не дирамо ми педера на улици који се не истиче јер иначе како би знали да је педер?Али ако видим како се педер љуби са другим први би пришао и поломио им ноге, али нажалост нисам имао такву прилику јер мој град је веома чист од тих болесника. Каква бре права?О чему ти причаш?Дал су педери имали права за време Цара Душана??? slava3 ЧЕКАМО ВАС (али и све оне који нису педери а буду учествовали на њиховој паради "по носу" I tebi je to normalno??? dada Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Ајде ви више оставите +Игнатија на миру.А сад ја тебе да питам:да ли се слажеш са појединим Оцима који су учили о овоме: - апокатастази - хилијазму - сексуалном општењу палих анђела и жена, те да су од њих настали демони - земља је читвртсата плоча - изнад земље постоје сфере - да је Христос пре стварања света био у Оцу (као неизговорена Реч), а да је иступио наспрам Оца (као изговорена Реч) приликом стварања света - многи од отаца су исповедали тзв. субординационизам (градација по величини и важности унутар Свете Тројице) То су све Оци говорили.Дакле они ни у ком случају нису непогрешиви. Ја се не слажем са тиме,али ми није ни на крај памети да их спречавам путем насиља.Причај шта хоћеш,али то нема везе са православљем. Нисам ни рекао да су оци непогрешиви као ни што Епископи нису непогрешиви. О овим стварима које си навео немам довољног знања да оцењујем шта је тачно а шта не, зато нећу да судим, као што рецимо ви судите Образу а незнате суштину његове идеологије и активизма. Спречавање путем насиља није антихришћанско, и то није насиље већ одбрана од сатане. Дал је по теби Бој на Косову антихришћанси?Дал је требо Кнез Лазар да каже нећу да се злу супроставим мачем, нека ме прегази али остајем пацифиста? Ako kažeš da nisu nepogrešivi,zašto si nam zamerio što se nismo složili sa Sv.Jovanom,i rekao kako nas je tome naučio +Ignatije?Boj na Kosovu nema veze sa gay paradom i ti to vrlo dobro znaš. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 mislim da knjiga vrlog o. Zarka jeste njegov pokusaj da ''blati'' ono sto se ne moze nicim ublatiti...i nije vredna prevelike medijske paznje...bar za one ''kolebljive''... Knjiga nedavno izasla iz pera Arhim. Jovana Radoslavlejvica, u izdanju manastira Jezevica, a blagsolovom Ep.zickog Hrizostoma, pod nazivom '''SA PATRIJARHOM PAVLOM KROZ ZIVOT'' donosi pregrst novih i zanimljivih zivotnih prica, pocev sve od manastira Vujan preko Blagovestenja, Race pa sve do Prizrena grada...i obuhvata vremenski period od 1944 do 1999. god... Meni je najinteresantniji period vezan za manastir Racu, koji upravo iscitavam ovih dana, a iz koga se tako jasno moze videti i verodostojno, kakav je odnos imao blazenopocivsi nas Patrijarh Pavle, narocito prema komunistickoj vlasti, koja im je mnogobrojne glavoblje zadavala u to vreme...Treba procitati i preziveti sve njihove patnje i muke, i kuluke, kojih nisu bili postedjeni, kao i sva njihova ispitivanaj i sprovodjenje na saslusanje u Bajinobastansku UDBU - tadasnjeg oca Pavla i igumana oca Julijana... UDBA je radila na razbijanju cuvenog racanskog bratstva...ali to je bilo nemoguce...Udba je isla cak dotle da je monahe mobilisala i poslala na cuveni ''usiljeni mars Uzice - Visibaba'' 1951. kada je tito izdao naredjenje da se izvede ''velika ratna mobilizacija'', jer je imao ''velike apetite'' pa je zeleo i Trst da pripoji svojoj FNRJ... ima tu mnogo toga...sto bi se moglo prepricati i ispricati... otimanje vrednih racanskih eksponata...pa vracanje...pa slucaj pred vrhovnim sudom Srbije u Beogradu...pa dodela istim tih eksponata gradskom muzeju... itd... itd... Ko voli da procita...moze mnogo toga da pronadje...u ovoj...jako zanimljivoj knjizi... ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 http://www.mondo.rs/s181979/Hronika_i_Drustvo/Parada_ponosa_u_Beogradu_10_oktobra.html Ето браћо у Христу (надам се да и ви мене прихватате као брата у Христу) прилике да одбранимо част наше престолнице. И ако неће те учествовати у спречавању, буди те на крају поносни што Срби ово нису дозволили. Не спречавамо ми ово за Образ, или за ФК Партизан или ФК Црвену Звезду, већ за све Србе. Желимо да нам деца расту у нормалном окружењу. А сви они који тог дана не буду у прилици да бране отачаство на улицама Београда имају макар дужност да се моле Боге да спречимо ово без много крви. Образ је прошле године то буквално спречио графитима и плакатима, јер смо дали до знања да ћемо и сами себе жртвовати али да нећемо дозволити да се ти болесници прошетају Београдом. ЧЕКАМО ВАС "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Boj na Kosovu nema veze sa gay paradom i ti to vrlo dobro znaš. И те како има везе. Знаћеш то када ти се нешто догоди што ни у сну неби помислио рецимо да ти се неко од потомака педерише...е тако је исто за Косовски бој. Ми смо ту одбранили веру и душу и одбранићемо је и 10. Октобра, понављам не само за Образ већ индиректно и за моје и за твоје потомке. Реци слободно да си против спречавања геј параде јер имаш страха?То ти нико неби замјерио, то је нормално. И никога не осуђујем који неби био спреман да се појави тог дана на улицама Београда али говоримо истину а не да се лажемо. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 "Polomiti", "pomlatiti", "prebiti" bilo koga na ulici zato sto je homoseksualac nije hriscanski niti ima veze sa hriscanstvom ne pricaj gluposti. Treba zabraniti svaki oblik sekusalnog egzibicionizma u javnosti (Grand i Pink) mnogo pre gay parada i to je to. A ako bi neko bio izbacen sa posla zato sto je gay pa naravno da ima pravo da protestuje na toj osnovi, naravno da treba da ako se nekad desi da homoseksualcima uskrate neku uslugu drustva koja je garantovana svima gradjanima treba da protestuju. Ali protest za zastitu gradjanskih prava nema veze sa seksulanoscu i egzibicionizmom. Не дирамо ми педера на улици који се не истиче јер иначе како би знали да је педер?Али ако видим како се педер љуби са другим први би пришао и поломио им ноге, али нажалост нисам имао такву прилику јер мој град је веома чист од тих болесника. Каква бре права?О чему ти причаш?Дал су педери имали права за време Цара Душана??? slava3 ЧЕКАМО ВАС (али и све оне који нису педери а буду учествовали на њиховој паради "по носу" dada) Sve je to lepo,ali da li vi možete da istupite samo kao politička organizacija i da se ne prestavljate kao celokupna SPC,jer smo onda svi etiketirani!Ako želiš da popraviš ovaj svet za 1 mm poravi sebe za taj jedan mm!,ja smatram da je ovo jedini način da dođe do promene! Daleko bilo da podržavam homoseksualnost ali smatram da ste vi glavni krivci zašto oni imaju toliku medisku pažnju! Što ih vi više bijete to oni budu više u medijima! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Сестро Весна да поменем само: Образ је био за патријаха Павла и данас га много волимо. То што је отац Жарко написо је његова ствар. Ту се рецимо не слажемо са њим, али отац Жарко је итекако добар духовник. Он је неки дан венчао Младена са његовом женом, дал је по вама тај брак неблагословен? И незнам што мрзите оца Жарка, човек је много од комуниста пропатио. Треба га цјенити и као човјека и као борца за веру и србство. Његова мана је што говори истину, неће да прећути ништа. Наравно негдје и греши као сви ми али иначе сасвим је добар Жарко наш. slava3 "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 dragi brate u Hristu...eto ja sam greskom objavila ovaj komentar...pogresila sam stranicu...ali nije to sada bitno... ne mrzim nikoga...pa ni duhovnika oca Zarka...zelim i vama kao i ocu Zarku isto sto i sebi - SVAKO DOBRO OD GOSPODA! slava3 ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Брате Дејане. Ми никада нисмо говорили "ми смо Црква, ми смо Бог". Али говоримо увек да се трдуимо да будемо верна чеда наше СПЦ. То што ми сада не волимо новотарије то је друга ствар. Али НИКО од нас није помињао линч Епископа или свештеника, недо Бог. Педере никад и не бијемо, само 2001 смо их натабали лепо...и поносан сам на моје старије саборце и ако тад нисам био у Образу нити знао за Образ. И тад је отац Жарко био главни међу организаторима, зато кажем немојте пљувати по њему. Много је он добрих дела оставио иза себе. Јесте ли ви свесни колко је Образ као организација учинио за духовну обнову код омладине?Па и Двери Српске такође. Треба да будете пуни радости када чујете да је и само један млади Србин упозно Православље преко Образа, да га је покрет упутио у веру, да је кроз Образ почео да иде редовно на литургије. То је браћо веома битно а то се нигдје не цјени, нажалост. Веома ми се свиђа твоја констатација да требамо себе прво да мењамо, то је тако, брате. Стално човјек треба себе да мења, и ради себе али и ради друих да би други на твоме примеру почели да мењају себе. Свако добро "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Сестро Весна да поменем само: Образ је био за патријаха Павла и данас га много волимо. То што је отац Жарко написо је његова ствар. Ту се рецимо не слажемо са њим, али отац Жарко је итекако добар духовник. Он је неки дан венчао Младена са његовом женом, дал је по вама тај брак неблагословен? И незнам што мрзите оца Жарка, човек је много од комуниста пропатио. Треба га цјенити и као човјека и као борца за веру и србство. Његова мана је што говори истину, неће да прећути ништа. Наравно негдје и греши као сви ми али иначе сасвим је добар Жарко наш. slava3 Драги брате ,оца Жарка нико не мрзи већ га људи сажаљевају!Истина је да је он много пропатио од комуниста али је и истина да се то одразило на његово здравље,психичко! Мало ми секташки и расколнички звучи ,Образ је уз овог или оног...зар нисмо сви једно у Исусу Христу? Не видим, чему потреба груписања у разне организације вере ради? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Crkva (pa i ovaj pravoslavni forum) su mesta kako hrišćanin treba da iskazuje svoju pripadnost veri. Pre svega liturgijski, sabranjem na službi, jer bez toga kako može biti hrišćanin. U Crkvi (pa i na forumu) se okupljaju svi ljudi bez obzira na razlike. Pekari, vunovlačari, direktori, nacionalisti, fašisti, homoseksualci, švaleri, roditelji.... I tu je ona osnovana razlika. Crkva sve prihvata i zove na pokajanje, jer nema bezgrešnih do Sina Božijeg. Čak i ovde na forumu je toliko razlike, ima ljudi koji pišu ili prate samo nepravoslavne teme (kujina, sport, film) a opet ih vezuje pravoslavna vera. Baš zbog toga je Obraz i ostale srodne organizacije, parapravoslavna organizacija, a ne pravoslavna. Neke ideje Obraza su mi bliske, ali mnoge i nisu. I ono što je karakteristično za totalitarne organizacije jeste njihovo jednoumlje i uniformisanost. Zbog toga se Obraz ne može smatrati pravoslavnim pokretom, već isključivo samo pokretom i političkim manifestom. I nikako ne sme doći do kažnjavanja ili proterivanja Obraza, jer različitost je tekovina od Boga nam data. Sredstva kojima se treba protivnici Obraza koristiti su ista ona koja koristi i Obraz. (naravno bez upotrebe sile). A parade pedera u oktobru sam siguran da neće biti, ili će to biti neka šetnjica na nekoj teškoj periferiji Beograda, koju će uslikati jedna od "propederskih" TV postaja. Ekipa će otpevati neku pesmicu o ljubavi, pojesti sendviče i ća. Kao potencijalno mesto okupljanja vidim recimo Boljevačku šumu, obalu Dunava kod Vinče ili Avalski toranj. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Брате Дејане. Ми никада нисмо говорили "ми смо Црква, ми смо Бог". Али говоримо увек да се трдуимо да будемо верна чеда наше СПЦ. То што ми сада не волимо новотарије то је друга ствар. Али НИКО од нас није помињао линч Епископа или свештеника, недо Бог. Педере никад и не бијемо, само 2001 смо их натабали лепо...и поносан сам на моје старије саборце и ако тад нисам био у Образу нити знао за Образ. И тад је отац Жарко био главни међу организаторима, зато кажем немојте пљувати по њему. Много је он добрих дела оставио иза себе. Јесте ли ви свесни колко је Образ као организација учинио за духовну обнову код омладине?Па и Двери Српске такође. Треба да будете пуни радости када чујете да је и само један млади Србин упозно Православље преко Образа, да га је покрет упутио у веру, да је кроз Образ почео да иде редовно на литургије. То је браћо веома битно а то се нигдје не цјени, нажалост. Веома ми се свиђа твоја констатација да требамо себе прво да мењамо, то је тако, брате. Стално човјек треба себе да мења, и ради себе али и ради друих да би други на твоме примеру почели да мењају себе. Свако добро И ја брате не волим новотарије,нико нормалан их не воли али данас нема новотарија у нашој Цркви!Нико не оспорава добра дела оцу Жарку али нико их не оспорав ни Арију и Несторију ,Македонију... Све су то били високо морални и људи са добрим делима зато су и направили шта су направили. Ко би кренуо за њима да нису били високо морални и са делима! Зид зла се не руши директним атаком на њега ,већ грађењем зида добра ,који ће надвисити зид зла па ће се овај срушити сам од себе.Владика Николај Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Драги брате ,оца Жарка нико не мрзи већ га људи сажаљевају!Истина је да је он много пропатио од комуниста али је и истина да се то одразило на његово здравље,психичко! Мало ми секташки и расколнички звучи ,Образ је уз овог или оног...зар нисмо сви једно у Исусу Христу? Не видим, чему потреба груписања у разне организације вере ради? Управу си да смо сви ми једно у Христу. Али говорим намерно тако јер је познато да Образ има према неким Епископима више симпатије а према неким мање, што је и нормално. И ти сам имаш неке Епископе које више волиш, већи су ти узори и то. Нама у Образу је омиљен владика Артемије, владика Никанор, владика Јефрем, владика Милутин, владика Василије...и тако даље. Мало мање омиљену су нам Епсикоп Игњатије, Епископ Иринеј Буловић и они који су главна струја екуменизма, али НИКАДА нисмо тражили прекидање молитвеног општења са њима. Што се тиче екуменизма да и то мало појасним: Образ је антиекуменстички оријентисан, односно конзервативно. Сматрамо да је екуменизам јерес, односно да је јерес молити се са јеретицима, причешћивати се са њима и то. Али НИСМО против дијалога јер то није антихришћански. Само сматрамо да је ССЦ неповољан за СПЦ и ту се позивамо на разне ауторитете пре свега на Аву Јустина Поповића. Али и Епископ Атанасије каже да је римоцентрични и женевоцентрични екуменизам јерес, а ССЦ је женевоцентрични екуменизам. Једини екуменизам ако се тако може назвати је православни икуменизам, а то је САМО дијалог и никакво општење са онимо који нису у догматском јединству са Правосалвном Црквом. Против смо доласка Папе у Србију све док не оде у Јасеновац и Јадовно и клекне и моли за опроштај. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 А како би ви то тражили прекидање молитвеног општења са њима? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука