Гости Guest ага пије млеко Написано Мај 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 28, 2010 Ако си мислио на овог свештеника , онда ок, он нам је познат од раније : https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4019.msg105081.html#msg105081 Иначе , да подсетимо: У својој последњој књизи "Давид против Голијата" отац Жарко гавриловић пише следеће : "Патријарх Павле је имао ванбрачну ћерку која је удата занеког протојереја. За време док је био у богословији растурао је комунистичку литературу, био је члан комунистичке партије пре 2.св.рата,и у Сарајеву на демонстрацијама 1939. год. је узвикивао : "Доле српски Краљ!".Радио је за ОЗНУ и највероватније је многим убиствима огрешио своју душу ".Све ово ти се налази на стр. 327-8. Ево одмах и књиге ако не верујете својим ушима : David Protiv Golijata | Scribd Па мене не би ово чудило и патријарх је био човек.Није он цео свој живот провео без греха.Мене не би ни чудило нпр. да је +Артемије којег највише поштујем убачен да урушава Цркву.Ако је и истина ово што је написао о.Жарко то нимало не урушава углед(барем код мене) патријарха Павла. Извини Лазо друже, јако си лаковеран.... -smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0205_whistling' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 28, 2010 Пријави Подели Написано Мај 28, 2010 Анштајн...па ајде...али му на крају Милена рачунала... А Фројда би ја лично забранио....у чему је проблем.. 0205_whistling Istina je da je bilo nekih jednacina koje Ajnstajn nije umeo da resi ali njih he raspleo Kurt Gedel. To sto bi ga ti zabranio to je argument za sta? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leo I Magnus Написано Мај 28, 2010 Пријави Подели Написано Мај 28, 2010 Анштајн...па ајде...али му на крају Милена рачунала... А Фројда би ја лично забранио....у чему је проблем.. 0205_whistling Istina je da je bilo nekih jednacina koje Ajnstajn nije umeo da resi ali njih he raspleo Kurt Gedel. To sto bi ga ti zabranio to je argument za sta? Нисам на Анштајна мислио! Heghlu'meH QaQ jajvam http://orthodoxbrotherhood.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 28, 2010 Пријави Подели Написано Мај 28, 2010 Znam, na Frojda si mislio. Ali to sto bi ga ti zabranio ne znaci da su sva njegova zapazanja za baciti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leo I Magnus Написано Мај 28, 2010 Пријави Подели Написано Мај 28, 2010 Znam, na Frojda si mislio. Ali to sto bi ga ti zabranio ne znaci da su sva njegova zapazanja za baciti. Ако неко читаву своју "науку" заснује на сексу... јес да немам ништа против секса... али нема толики утицај на људско понашање..како фројд мисли.. Heghlu'meH QaQ jajvam http://orthodoxbrotherhood.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Мај 28, 2010 Пријави Подели Написано Мај 28, 2010 Како мислиш да се ово дешава у Сланцима? Ниси ли можда нешто погрешно чуо? Лоше сам се изразио,тј. недоречен сам: људи који долазе тамо су прилично чудни и причају овакве ствари. Нисам мислио на монахе,далеко било. После недељне Литургије (пошто свако иде на друго место) ја се налазим са тетком да причамо; и она заиста увек "сазна" нешто ново док путује у 202 и пешачи са људима који иду у манастир... Нпр. "Патријарх Павле је био началствујући пре пар година и рекао је да има сина који је умро,да би му на крају монаси рекли-Ми смо сви Ваша деца,не брините"...онда како је вл. Артемије пензионисан јер је био у "борби против свејереси екуменизма"...те како је патријарха Иринеја убацио ДБ у Патријаршију...како се лишавају службе свештеници који не дозвољавају да се Литургија служи "по новом"... А јелте,моја тетка,старија жена која већ има педесет и кусур,не користи рачунар,нити гледа вести или чита новине,и увек долази са недељне Литургије збуњена и изненађена због таквих људи... А неки човек увек носи са собом књигу "Лажна догматика Јована Зизјуласа" (+Ј. Зизјулас је овако без чина,представљен као механичар,а не митрополит пергамски) Слава Богу,па манастир посећују клирици и духовници који разбијају овакве злокобне инсинуације,и подучавају народ. Нпр. архимандрит Јован . Е да... Сад је брате много јасније, и Богу хвала, да браћа и сестре које имају такве коментаре иду баш у Сланце. Познајући братију манастира и наравно игумана о.Андреја, Бог их је упутио баш тамо где је за њих најбоље, где ће најбрже и на најбољи начин скинути "прашину са огледала". confused confused П.С. Опростите на спамовању теме. crvenilo "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Мај 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 28, 2010 Ovo su samo nezaposleni ljudi koji ubijaju vreme na pogresaan nacin a jos im i neki politicari pricaju bajke tipa Kosovo je Srbija pa se posle ogradjuju od njih ! Pogresan pristup patriotizmu, pogresan pristup zivotu i tim ljudima treba pomoc da im se pokaze malo lepsiji i vedriji svet ! Bolje da im njihovi mentori pustaju Branka Kockicu i Duska Dugouska nego da im pustaju filmove o zaverama , prevarama i ko zna o cemu jos ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 29, 2010 Пријави Подели Написано Мај 29, 2010 Bolje da im njihovi mentori pustaju Branka Kockicu i Duska Dugouska nego da im pustaju filmove o zaverama , prevarama i ko zna o cemu jos ! slavabogu :0104cheesy: dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Мај 29, 2010 Пријави Подели Написано Мај 29, 2010 Извини Лазо друже, јако си лаковеран.... klapklap-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='klapklap' />Вала јесам bighugbighugАли опет за мене је Патријарх светитељ јер је то показао својим подвижничким животом :0104cheesy: "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Мај 29, 2010 Пријави Подели Написано Мај 29, 2010 Било је то пре више од 10-12 година,нисам ни кренуо у основну,и са тетком сам видео патријарха у 25ици :group111: Ех,сећања. :group111: :group111: "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Мај 29, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 29, 2010 e danas i u Cupriji naletim na grafit Obraza , nisam mogao da verujem ! Tu drzava sto pre treba preventivno da reaguje da se omladina ne zarazi tim virusom ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јун 5, 2010 Пријави Подели Написано Јун 5, 2010 Занимљив и храбар избор да се ОБРАЗ стави у секте. Лагао бих ако бих рекао да и сам нисам исувише често на то помишљао на исти начин. Али, прича о ОБРАЗУ је. на жалост, много сложенија и, колико ја знам још увек нигде није целовито испричана. Онај ОБРАЗ који је мој кум Небојша М. Крстић с благословом владике +Данила (Крстића) покренуо као идеју и часопис при храму светог Александра Невског (у Београду), убијен је заједно с њим на путу између Ниша и Нишке бање, у ноћи 3 на 4-ти децембар 2001. У организацији која данас узурпира ово име и идеју, која је, не заборавимо браћо, формирана ратним вихором 90-тих, данас и то одговорно тврдим НЕМА НИ ЈЕДНОГ ОД ЊЕНИХ ОСНИВАЧА И ЉУДИ КОЈИ СУ НЕКАДА ПИСАЛИ ЗА ЧАСОПИС ОБРАЗ. То је, чини ми се, и улога присуства умировљеног оца Жарка, који је као председник Светосавске странке у једном тренутку чак подржао улазак целе те странке (у то време око десетак чланова) у ОБРАЗ. За сада још увек немам намеру да причам јавно о свему што знам о ОБРАЗ-у (и некадашњем и садашњем), нарочито не овако јавно, по форумима. Ипак, Црква не оклева без разлога да ову организацију дефинитивно осуди као секту - али, мислим да ће се то, у догледно време и десити. Уједно, то ће можда и бити добар тренутак да се све оно што треба некоме и исприча... Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јун 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 5, 2010 Мени је ово довољан разлог да их гледам као противнике Цркве Божије. SUBJEKAT OTAC ŽARKO 03 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јун 5, 2010 Пријави Подели Написано Јун 5, 2010 Наравно да јесте, слажем се с Вама оче Иване. На жалост, у нашој Цркви се и међу клирицима и међу лаицима назире неки неформални, а по менталитету секташки покрет зилотствујућих тенденција. Они присебнији међу нама одавно указују на тај проблем. Надајмо се да ће СА САБОР СПЦ на неком од наредних заседања заузети и дефинитивни став и по питању свих псеудо-православних расколника - али, и оних свештеника и јеромонаха који све то подржавају - а на жалост, поуздано знам да то није само несрећни умировљени о. Жарко. Да ли је излишно споменути да и данас има чак и неких архијереја, који, Бог зна зашто, подржавају ове екстремистичке и, у суштини, антицрквене групе? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јун 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 5, 2010 Наравно да јесте, слажем се с Вама оче Иване. На жалост, у нашој Цркви се и међу клирицима и међу лаицима назире неки неформални, а по менталитету секташки покрет зилотствујућих тенденција. Они присебнији међу нама одавно указују на тај проблем. Надајмо се да ће СА САБОР СПЦ на неком од наредних заседања заузети и дефинитивни став и по питању свих псеудо-православних расколника - али, и оних свештеника и јеромонаха који све то подржавају - а на жалост, поуздано знам да то није само несрећни умировљени о. Жарко. Да ли је излишно споменути да и данас има чак и неких архијереја, који, Бог зна зашто, подржавају ове екстремистичке и, у суштини, антицрквене групе? Да,да наравно да није. dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука