Prolece Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Srecom nisam.Moj Crkveni zivot je poceo citanjem knjiga vladike Nikolaja,a onda smo moj drugar i ja otkrili Sabornost (casopis)... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 A ко није... Код мене се то испољавало у једној незрелој, жутокљуначкој тежњи да се код куће - дакле у свету - понашам као да сам у манастиру. То ти је кад човек види само спољашњу страну које пројављује екстреме... Међутим, касније - Богу слава и хвала - све то дође на своје, и видиш да су и монаштво и немонаштво два паралелна пута (чак су и доста слични међусобно) ка Једноме >>> smiley-dance007 Milica Bajic and Nektarija* је реаговао/ла на ово 2 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Код мене је напротив на почетку било све безбрижно пуно klapklap, пуно 0442_feel, t4431, https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='smiley-dance007' /> srcee, а онда сам мало по мало 0705_read и слушајући реч, обзиром да се често помиње антихрист, душмани, немани, звери, разна чудовишта... заинтересовала се и и и обзиром да сам жена и да ме често неко :mad: па се пожалим Господу, схватила 0304_smile4 да сам ја 319.gif антихрист! 89898989898989 0442_feel 8086.gif Nektarija* and Милошшш је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Ne , nekako sam u startu sve to drugačije gledao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ЖРУ Администрација Написано Август 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Цитат Код мене је напротив на почетку било све безбрижно пуно 0442_feel, пуно facenew22222222, t4431, https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='ekstra' /> srcee, а онда сам мало по мало 0705_read и слушајући реч, обзиром да се често помиње антихрист, душмани, немани, звери, разна чудовишта... заинтересовала се и 0702_read и 0409_feel и обзиром да сам жена и да ме често неко :mad: па се пожалим Господу, схватила facenew22222222 да сам ја антихрист! 89898989898989 stadaradim 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ЖРУ Администрација Написано Август 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Цитат Ne , nekako sam u startu sve to drugačije gledao. Kako ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Цитат Цитат Код мене је напротив на почетку било све безбрижно пуно 0702_read, пуно , t4431, :mad:.gif' class='bbc_emoticon' alt='facenew22222222' /> srcee, а онда сам мало по мало https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0705_read.gif и слушајући реч, обзиром да се често помиње антихрист, душмани, немани, звери, разна чудовишта... заинтересовала се и 8086.gif и и обзиром да сам жена и да ме често неко :mad: па се пожалим Господу, схватила facenew22222222 да сам ја 0705_read антихрист! 89898989898989 0442_feel srcee stadaradim 0409_feel Немојте само после да кажете да нисте знали! ekstra t4431 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ius Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Не.Имао сам паметне вероучитеље. ekstra Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Ухххххххх... и те како. Моја НФ је била "тектонска..." Активно сам сејао семе из којих су никли ови данашњи расколствујући... facenew22222222 0702_read stadaradim 0409_feel facenew22222222 0705_read ekstra Мада, када смо ја и моја браћа у Христу били у тој фази, "ревновање" је подразумевало и постојање реалних, живих ауторитета (о томе има и у оном Бокановом тексту) - такође, и неугасиву жеђ за знањем о вери. Не само да смо студирали теологију, писали и преводили текстове, похађали и држали предавања, наступали у медијима - не, стално смо учили, питали и трагали. Говорићу/исповедаћу у своје име: био сам хладан (можда и леден), суров према себи и немилостив према другима, ригидан у примени умишљених правила "хришћанског" живота, у манихејском презиру према телу и твари... Наравно, несвесно окован у гордост и охолост. Да пад који је након тога МОРАО да уследи не буде фаталан, помогла ми је искрена вера у Христа и све оно што сам у тој фази ипак прочитао, сазнао, научио... Ако ништа, барем ме је увек била срамота да износим ставове о стварима које барем колико-толико не познајем. И нехотице и несвесно, тада нисам чинио материјалне грехе којих сам се гнушао - али, гнушао сам се и људи, што ми у тадашњем интелектуалном пуризму и умишљеном псеудохришћанском морализму није било јасно. На срећу, имао сам учитеље, пријатеље и духовнике чије су речи и мисли постепено отапале ту ледену пустињу умишљене самоправичности. Данас углавном осећам неку пригушену тугу када се сетим тог времена... 0442_feel Nektarija* and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 2 Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 јесам, фала Богу, завршила се хепиендом ekstra Nektarija* је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Ја мислим да јесам... али бих ипак оставио да то други просуде. На почетку средње школе читао сам и гледао сам све и свашта... Треће око, Зона сумрака, Базар...итд. Мало касније, дошло ми је из... знате онај аутопут мудрости који се завршава у главу, и тако сам почео да читам Свето писмо. После су почеле да ме занимају секте...итд. Ипак други нека суде. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ЖРУ Администрација Написано Август 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Цитат Ја мислим да јесам... али бих ипак оставио да то други просуде. На почетку средње школе читао сам и гледао сам све и свашта... Треће око, Зона сумрака, Базар...итд. Мало касније, дошло ми је из... знате онај аутопут мудрости који се завршава у главу, и тако сам почео да читам Свето писмо. После су почеле да ме занимају секте...итд. Ипак други нека суде. Hari Mata Hari - Nek' nebo nam sudi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Цитат Цитат Ја мислим да јесам... али бих ипак оставио да то други просуде. На почетку средње школе читао сам и гледао сам све и свашта... Треће око, Зона сумрака, Базар...итд. Мало касније, дошло ми је из... знате онај аутопут мудрости који се завршава у главу, и тако сам почео да читам Свето писмо. После су почеле да ме занимају секте...итд. Ипак други нека суде. Hari Mata Hari - Nek' nebo nam sudi kafica ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Јесам, још је то све прилично свјеже. 4chsmu1 У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Август 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Цитат Јесам, још је то све прилично свјеже. crutches и како ти се чини после свега ? crutches Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука