Jump to content

Терористички напади у Србији?

Препоручена порука

Ouvaj.... Teroristicki napadi u Srbiji su se vec desili pocetkom juna,a onda i 28 juna za Vidovdan,isto tako i ovaj vikend,juce je bio najkriticniji.Da ne zaboravim zardjalu kasikaru na marakani.

Mediji pod patronatom vlasti,guraju tu pricu ocigledno da se ne prica o mnogo gorim stvarima koje se desavaju,nego da sad svi se zatvorimo u kucu i kazemo eh sve je bajno i sjajno samo da nas ovi teroristi ne napadnu.

Cisto sumnjam da se kroz tih 5-6 najava o teroristickim napadima u poslednjih mesec i po dana rukovodilo cinjenicama.

Rekose pre 3 dana 40.000 azilanata a medju njima i prerusenih terorista ceka da udje u Srbiju na granici,,,Ok Beograd je pun azilanata ali ko to njih pusta? Kako je moguce da u Srbiju ulaze bez ikakvog problema,dok u Madjarsku ne mogu te im dizu zidove?

Sve je to jedna politicka igrarija. Vucic je vest manipulant i mnogo me podseca na Mikija Manojlovica iz filma "Podzemlje". Prodavace on nama sve price sve samo dok se ne prica o pravim stvarima a i onda ce da se razumemo,zanimljivo je isto da povezuju teroristicki napad sa teroristickim pokusajem atentata na njega u Srebrenici,e sad ako je u Srebrenici bio teroristicki pokusaj atentata,onda...

Da dodam da je ostalo jos 10 sati da se i posle pocetka juna,posle Vidovdana,posle utakmice Zvezde u evropi 4og,pocetka Egzita i ovaj vikend proglasi kao laznim u smislu teroristickog akta islamista.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Одговори 79
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

U Srbiji se desio teroristički napad klasičnog tipa,ima tome evo već više od 47 godina,no,ovde se sve brzo zaboravlja pa i taj stašni događaj u bioskopu 20. oktobar.Evo sećanja:

"

U Beogradu je 13. jula 1968. eksplodirala bomba tokom večernje predstave u gornjoj sali bioskopa „20. oktobar“ na početku Balkanske ulice. Tom prilikom poginuo je Savo Čučurević, devojka Magdalena Novaković ostala je bez obe noge, a 76 ljudi je ranjeno.

"

Pre toga,bomba na beogradskoj železničkoj stanici :

"1968 - 23. maja, od eksplozije dve mine na beogradskoj zeleznickoj stanici ranjeno 14 lica. Ivan Jelic, pripadnik HRB, osudjen na smrtnu kaznu zbog ovog akta."

Tu je i atentat na turskog ambasadora 1983. godine.

Čudo ali i velika sreća je da je Beograd imao ovako malo terorizma.

Inače,oko slučaja 20. oktobar još uvek vlada kontroverza.Da li je bombu postavio streljani Miljenko Hrkač,njegov brat Božo ili izvesni Nemac Bernd Watzel koji je dobio novaxc od proustaške grupe UIE a čiji predsednik Odak tvrdi da je Nemva likvidirala UDBA.

Подели на овим сајтовима

Uh prezivesmo ovaj vikend nekako.... Mislim da sutra informer javlja da je vec od srede kriticno do sledeceg vikenda! Svaka cast Vucicu iz nedelje u nedelju iz meseca u mesec spasava nas.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Не знам баш колико је ситуација за политичарење и подбадање.

ОК, јесу мале шансе да ће у Србији било који од ових наших домаћих да направи неку глупост јер су сви под мерама, ал за ове што пролазе овде под формом азиланата се не зна ни ко су ни какве су им намере, тако да је све могуће.

Наравно, то није разлог за вако бомбастичне наслове, ал далеко од тога да немамо разлога за макар неки опрез, и то на нивоу државе са свим службама које се тиме баве.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

ОК, јесу мале шансе да ће у Србији било који од ових наших домаћих да направи неку глупост јер су сви под мерама, ал за ове што пролазе овде под формом азиланата се не зна ни ко су ни какве су им намере, тако да је све могуће.

Наравно, то није разлог за вако бомбастичне наслове, ал далеко од тога да немамо разлога за макар неки опрез, и то на нивоу државе са свим службама које се тиме баве.

Не бојим се ја азиланата, коме је до ратовања и мучеништва тај је остао у Сирији и Ираку. Има довољно кандидата за тероризам међу нама Балканцима, више него довољно.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

"Uporište ID u srcu Evrope - selo u BiH"

Islamska država je uspostavila uporište u srcu Evrope, a teroristi tajno kupuju zemlju u jednom selu u BiH, okruženom dubokom šumom, piše "Sandej miror".

168574791555535d23a3b61947145242_v4_big.

Službe bezbednosti veruju da područje u BiH služi za kampove za obuku IS i da bi moglo da bude baza za razorne terorističke napade na Zapadu, navodi britanski list.

Lokacija ovog mesta daje ID ključnu stratešku poziciju zbog blizine Mediteranu, koji koriste ekstremisti iz Sirije, Iraka i Severne Afrike.

Najmanje 12 boraca ID obučavanih u selu Osve, otišlo je u Siriju proteklih meseci, a pet je, prema izveštajima, poginulo.

Stručnjak za terorizam Dževad Galijašević rekao je za "Sandej miror" da je iz tog sela veliki broj ljudi otišao u Siriju i da neprekidno odlaze.

Vozač i prevodilac ekipe britanskog lista koja je obišla ovo mesto rekao je da je poznati pristalica ID Harun Mehićević kupio dva hektara zemlje na tom području.

Mehićević je napustio Bosnu tokom ratova devedesetih godina i nastanio se u Melburnu u Australiji, gde se smatra za jednog od najopasnijih ljudi u toj zemlji, navodi britanski list.

U jednom obraćanju potencijalnim regrutima, on je, navodno rekao: "Alah će pomoći mudžahedinima da uspostave Islamsku državu gde muslimani mogu da žive dostojanstveno i časno".

Drugi poznati teroristi za koje se veruje da su kupili zemlju u ovom selu su Jasin Rizvić i Osmah Kekić, obojica se sada bore na strani ID u Siriji.

Muslimanski vođa Izet Hadžić, koji je uhapšen u akciji SIPA, službe bezbednosti BiH, takođe ima imovinu u ovom selu, kao i mnogi drugi koji su otišli da se bore u Siriju i Irak.

Jedan od seljana rekao je za ekipu britanskog lista da žitelji strahuju da je ovo područje "gnezdo za teroriste".

"Redovno čujemo pucnje iz šume koji dugo traju. To se događa svake sedmice", rekao je žitelj sela, koji nije želeo da bude imenovan.

U izveštaju "Zov rata u Siriji i bosanskohercegovački kontingent stranih boraca", dvojica autora, profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu Vlado Azinović i islamski teolog Muhmed Jusić, okrivaju da je "Bosna loše pripremljena da se izbori sa pretnjom".

"Postoji manjak koordinacije lokalnih agencija za sprovođenje reda po pitanju (stranih boraca)", navodi se u izveštaju.

U periodu od 2013. do 2014, 156 muškaraca i 36 žena iz BiH otišlo je u Siriju, zajedno sa 25 dece, a prošlog januara, prema zvaničnim podacima, u tu zemlju se vratilo 48 muškaraca i tri žene, stoji u izveštaju.

Kristina Jozić iz SIPA rekla je da povratak pojedinaca koji učestvuju u konfliktu u Siriji, na strani ID, "bez sumnje predstavlja bezbednosni izazov i pretnju, čiji je opseg teško utvrditi".

"SIPA neprekidno proverava sve optužbe koje se mogu dovesti u vezu sa terorističkim aktivnostima na bilo koji način, bilo da je reč o finansiranju, regrutovanju ili drugim aktivnostima vezanim za terorizam", kazala je Jozić.

Ona je dodala da je selo pod prismotrom nakon policijske racije u maju.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=07&dd=19&nav_category=167&nav_id=1017447

Подели на овим сајтовима

Pa opreza nikad nije dosta,to je cinjenica,ali je cinjenica da narod Srbije je bombardovan prethodnih 2 meseca naslovima teroristi za vikend ubijaju,teroristi za vikend terorisu,teroristi ne znam sta.

To je svesno pravljenje atmosfere straha,da se ne posluzim onim premijera Vucica "Sirenjem panike medju narodom". I normalno kad te neko bombarduje 2 meseca da ces u glavi skontati dva i dva i reci cekaj,da nije to zbog...ima toliko razloga i toliko stvari o kojima se ne prica,jer se ne stize,posto ipak teroristi napadaju za vikend.

Pritom i da se desi nesto tako ne daj Boze,odgovorna bi bila iskljucivo i samo vlast,jer ko je pustio te ljude? kako je moguce da u jednim drzavama evrope te ljude prate,stavljaju u neki sabirni centar,ne pustaju druge u zemlju a u Srbiji su svi pusteni bez ikakvog problema? Kako je moguce da u jednoj zemlji su ti ljudi skoro pa u zatvoru,dok u drugoj zemlji ti ljudi su pusteni da rade i budu gde hoce... Ja ne kazem da su ti prvi ispravni ali  ako postoji mogucnost teroristickog akta onda je to sasvim normalno raditi.

Подели на овим сајтовима

A gde nestade hriscanstvo i hriscanska vrlina .... Ako tvoj brat nema kosulju a ti imas dve podaj bratu svome ... Itd?

Mislio sam da smo prosli kroz ovo kroz teme o libertarijanizmu :)

Ovo se ne odnosi na drzavu vec na pojedince, ako neko hoce da da kosulju super - ako nece ne mozes ga naterati. A ovi su potrebiti, a drzava nam nije hriscanska (ili hriscanin) tako da od ne mora da pomaze ako ne moze i to je to.

Подели на овим сајтовима

Ovo se ne odnosi na drzavu vec na pojedince, ako neko hoce da da kosulju super - ako nece ne mozes ga naterati. A ovi su potrebiti, a drzava nam nije hriscanska (ili hriscanin) tako da od ne mora da pomaze ako ne moze i to je to.

Da, ali ti sebunis kao pojedinac protiv pomoci a ne kao predstavnik drzave.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Држава је онаква какви су њени грађани.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Da, ali ti sebunis kao pojedinac protiv pomoci a ne kao predstavnik drzave.

Ne, ja sam konstatovao da drzava nema para i da bi i njima i nama bilo bolje da odu u zapadnu Evropu jer oni tamo i zele da idu a ne kod nas. Ali ovi napravise pametnu blokadu pa ostavise nama ubogima da se staramo o ubogima.

Подели на овим сајтовима

Ne, ja sam konstatovao da drzava nema para i da bi i njima i nama bilo bolje da odu u zapadnu Evropu jer oni tamo i zele da idu a ne kod nas. Ali ovi napravise pametnu blokadu pa ostavise nama ubogima da se staramo o ubogima.

Na zapad stizu svakodnevno, preko sredozemnog mora se svakodnevno iskrcavaju hiljade emigranata i Italija koja jeste bogata ih orima. Naravno da ima puno onih koji, poput tebe na primer, se jadaju kako nema dovoljno ni za italijane i da bi trebalo prestati pomagati te ljude ali jos uvek vecina misli da im treba pomagati. I u Srbiji, koja ima znatno manje mogucnosti od italije, nemacke i slicno opet ima mogucnosti da pomogne tim nevoljnicima. Gde ima hrane za 7 miliona Srba naci ce se i za 10-20 hiljada ili i vise tih unestecenih ljudi, zena ili dece. I tu treba pokazati srpski mentalitet i pruziti ruku coveku u nevolji .

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Na zapad stizu svakodnevno, preko sredozemnog mora se svakodnevno iskrcavaju hiljade emigranata i Italija koja jeste bogata ih orima. Naravno da ima puno onih koji, poput tebe na primer, se jadaju kako nema dovoljno ni za italijane i da bi trebalo prestati pomagati te ljude ali jos uvek vecina misli da im treba pomagati. I u Srbiji, koja ima znatno manje mogucnosti od italije, nemacke i slicno opet ima mogucnosti da pomogne tim nevoljnicima. Gde ima hrane za 7 miliona Srba naci ce se i za 10-20 hiljada ili i vise tih unestecenih ljudi, zena ili dece. I tu treba pokazati srpski mentalitet i pruziti ruku coveku u nevolji .

I ja isto mislim da im treba pomoci, posto sam i sam bio u situaciji kao i oni pa znam kako im je. Jos je njima 7 puta gore, posto su prepesacili ko zna koliko i rat je razorniji i duze traje. Samo kazem da ih treba pustiti da idu gde hoce, ali od toga nema nista.

Подели на овим сајтовима

Potpuno se slazem da je vreme takvo da je oprez neophodan. Samo mislim da su ovakvi naslovi predimenzionirani a svrha nije cak ni dizanje panike nego tiraza. Smeca poput Alo, Telegrafa ili webtribune-a nikako i nikada ne treba uzimati za ozbiljno a kamoli im verovati sta pisu.

Samo malo razmislite, iako su teroristicki napadi moguci nisu narocito verovatni jer sta bi ISIS hteo i mogao time da postigne?

Da prave kalifat u Srbiji nema nikakve sanse iz vec pomenutih razloga.

Da nas individualnim i izolovanim akcijama terorisu iz osvete ili drugih pobuda nemaju razloga jer im se kao drzava nismo nesto zamerili a sve i da ocemo ne mozemo jer smo mali...

Prosto receno nemaju korist od intervencija po srbiji. Jedino ako bas oce cisto da se izivljavaju i da ubijaju ljude zato sto vole al je to pomalo besmisleno iz politickog ugla...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

I ja isto mislim da je mala sansa da se nesto takvo desi, osim ako ne naloze par budala iz Sandzaka da naprave neke akcije u kojima ce moci da obezbede sebi hurije u dzenetu. Ali to bi bilo nesto sitno, kao onaj Mevludin Jasarevic u Sarajevu kad je flipnuo pa pucao na ambasadu.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...