Jump to content

Улаз у Саборну цркву кошта 1 евро? Нова антицрквена пропаганда?

Оцени ову тему

Препоручена порука

:aplauz:  :aplauz:  :aplauz:  :aplauz: super ne treba vise da se trudimo sada samo platimo  :good2:  :good2:  :good2:  :good2:

Ал` мораш прво да донесеш потврду из кредитног бироа :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Здраво свима!

Ако сам једно научио читајући онлине новине схватио сам да никада не треба веровати ни једној вести!! Толико глупости данас пишу разноразни и онда се сви збунимо. Не знам да ли је ово истина, не верујем...

Подели на овим сајтовима

Ulaz u Sabornu crkvu košta jedan evro

Na vratima Saborne crkve nalazi se obaveštenje na ngleskom jeziku da se ulaz naplaćuje jedan evro, piše Blic.

126163967555a545129911e386869015_v4_big.

"Ta odluka se primenjuje godinama unazad. Doneo ju je Crkveni odbor, koji je odredio i cenu, ali je sad uočljiva jer smo na ulaz u crkvu stavili obaveštenje. Ne znam zašto je to čudno, kad se u svetu ulaz u mnoge verske objekte naplaćuje", kaže starešina Saborne crkve u Beogradu otac Petar Lukić.

Ispred vrata crkve bili su posetioci koji su čitali natpis, zbunjeno odmahujući glavom.

"Srpkinja sam, ali živim u Parizu 10 godina, pa se pitam da li treba da platim ulaz ili ne. Ne smatram da je normalno naplaćivati ulaz u crkvu, jer su to mesta koja treba da budu slobodna za sve posetioce, bez obzira na nacionalnu pripadnost", kaže Maša Burgić (22).

Sve i da je htela da plati, Maša ne bi znala gde to da uradi, jer u crkvi ne postoji šalter za prodaju karata, već ulaz naplaćuje žena koja prodaje cveće.

Blic piše da kada čuje strani jezik, ona od turista zatraži evro.

U natpisu na vratima zatraženo je plaćanje u evrima. Otac Petar kaže da je valuta proizvoljna.

"Ulaz se plaća u evrima ili u dinarskoj protivvrednosti i njega moraju da plate svi oni koji dođu u turističku posetu, uključujući i naše ljude, ukoliko nisu vernici", objašnjava Lukić.

Na pitanje zašto je obaveštenje o naplati napisano na engleskom, a ne na srpskom jeziku, otac Petar kaže da je to zato što stranci dolaze kao turisti, a posetioci iz Srbije uglavnom kao vernici.

Подели на овим сајтовима

Па нека буду среќни што им се дозвољава да улазе у храм... Шта ќе туристи по цркве? Цркве нису граѓене да се тамо шетају туристе, него да се богомолци у њих моле.

И мало је 1 еуро, могли су да наплаќују бар 2,5 еура! 

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Хм,саборни храм је иначе "пун ко брод", што се финансија тиче,мада искрено говорећи,они који на цркву гледају као туристички објекат и треба да плате...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Па нека буду среќни што им се дозвољава да улазе у храм... Шта ќе туристи по цркве? Цркве нису граѓене да се тамо шетају туристе, него да се богомолци у њих моле.

И мало је 1 еуро, могли су да наплаќују бар 2,5 еура! 

Могли су пре тога да исценирају неку мистерију везану за тај објекат. Неки "нашки код" на фрескама попут Да Винчијевог. Па да видиш како се черупају протестанти са запада. Какав један евро, пет минимум. :)))

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...