Драгана Милошевић Написано Јул 13, 2015 Пријави Подели Написано Јул 13, 2015 Ugledni muslimanski teolog upozorava da ni država Srbija ni bosanski Srbi nisu imali politiku sistematskog uništavanja muslimana i da je zato masakr u Srebrenici, iako strašan, ipak zločin, a ne genocid KUALA LUMPUR - Šeik Imran Hosein, jedan od najuglednijih muslimanskih teologa i filozofa, izjavio je u poruci bosanskim muslimanima da zločin koji se pre 20 godina dogodio u Sreberenici nije genocid. On je politiku koja nameće stav da su Srbi počinili genocid nad muslimanima nazvao mračnom i kazao da tu politiku sprovode iste institucije koje su dozvolile da se dogodi masakr u Srebrenici. "Sirguran sam, i želim da to podelim s muslimanima u Bosni, da bi većina pravoslavnih hrišćana iz Bosne, Srbije i celog regiona i sama osudila ubijanje toliko muslimana u Srebrenici", kaže on na 4:20 i nastavlja: "Zasigurno da nema dokaza o tome da je to bio deo sistematskog plana kao što je to radio Adolf Hitler sa Jevrejima, za koje se plašio da će mu ugroziti vlast. Zato je ustanovio politiku genocida. Tako je, to je bila državna politika, zvanična politika vlade", navodi on dodajući da su takav sistematski genocid isto sprovodili drevni Egipćani nad Jevrejima, što je opisano u Starom zavetu, i ne tako davno Evropljani nad domorocima Indijancima u Severnoj Americi. "Ali pitam vas u Bosni, pre svega muslimane, muslimane koji sad žive u Srebrenici i Banjaluci, da li stvarno verujete da su pravoslavni Srbi imali politiku genocida i da je brane do danas kao ispravnu?", kaže šeik Imran Hosein na 6:25 i nastavlja: "Zar verujete da misle da je bilo ispravno klati muslimane u Srebrenici? Ja se s takvim mišljenjem ne slažem, ne slažem se uopšte, i nadam se i molim da događaji pokažu da sam u pravu... Zato sam pozvao vladu u Srbiji i vladu bosanskih Srba da među Srbima sprovedu referendum i čuju šta narod ima o tome kaže. Uveren sam da bi rezultat tog referenduma bio oštra osuda ubijanja muslimana izbeglica u Srebrenici. Pa ako većina njih osuđuje ubijanje, kako ga možete nazvati genocidom? To vas pitam. Da je to bio genocid, morao bi da bude deo državne politike. Da li su država Srbija i bosanski Srbi imali podršku cele zajednice, cele zemlje, svih ljudi za ubijanje muslimana? Ne verujem", kaže on. "A saznaćete da pravoslavni hrišćani ne odobravaju to i da žale zbog toga što se desilo u Srebrenici. Onda ne možete da govorite o genocidu. Morati naći ljude odgovorne za taj zločin i njih kazniti, tako je pravo. Ali ne da kažnjavate ceo narod kao kad biste usvojili takvu rezoluciju u Savetu bezbednosti", poručuje šeik Imran Hosein. "A Rusija je bila veoma mudra, veoma mudra kad je uložila veto na tu zlu rezoluciju, koja je samo dolivala ulje na vatru da je održava. Mi želimo drugi razvoj situacije", kaže on i ozbiljno upozorava bosanske muslimane: "Ne primajte smernice iz tržnog centra! Tražite smernice u Kuranu, a ako vam nameću nešto drugo, distancirajte se od takvih!" Konačno, šeik Imran Hosein se, kao i u svojim prethodnim porukama muslimanima širom sveta, izvinio u ime muslimana za sve zločine koje je Otomanska vršila nad pravoslavim hrišćanima - od danka u krvi preko svega ostalog. I opet je ponovio da Aja Sofiju treba vratiti hrišćanima jer je to hrišćanska crkva. http://www.kurir.rs/vesti/politika/video-seik-imran-hosein-u-srebrenici-nije-bilo-genocida-ne-kaznjavajte-srbe-kao-narod-clanak-1857759 Kaludjerovic Sreten, feeble, Драган Јашић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 13, 2015 Пријави Подели Написано Јул 13, 2015 Ко би рекао да је ово објавио Курир. Није само Курир. Него и Б92, Тањуг... "U Srebrenici bez genocida,sve plan Zapada i NATO" Благовесник and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јул 13, 2015 Пријави Подели Написано Јул 13, 2015 Ko je vazan u tom pitanju Haski sud je reko drugacije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Севастократор Написано Јул 13, 2015 Пријави Подели Написано Јул 13, 2015 Мало су наши медији пореметили тежиште његовог предавања. Оно није било на томе да се у Сребреници није догодио геноцид, него на томе да је у Курану проречено пријатељство муслимана и православних хришћана, где он православне хришћане назива браћом и позива муслимане и православце широм света да једни према другима буду пријатељи. За злочин у Сребреници каже да није геноцид само због тога што Срби нису имали национални програм истребљења муслимана и што би, када би се расписао референдум међу Србима, већина Срба осудила злочин у Сребреници. Опомиње Србе који су учествовали у злочину, као и Србе који гаје непријатељска осећања према муслиманима, да су муслимани једини на свету поред хришћана који чекају други долазак „Исуса, сина девице Марије“, а Бошњацима саветује да прихвате српску руку помирења и критикује их што бар једном нису упутили јавно извињење због 500-годишње турске власти, иако нису одговорни за њу, али да су се бар од ње оградили и исказали јавну солидарност према српским православцима због тога. Тврди на свом примеру да су православни хришћани врло пријатељски када се призна грешка и затражи опроштење, и наводи да је због својих предавања добио толико лепих речи из Србије, од српских православних хришћана, чак да је добио позив да одржи предавање на Београдском универзитету (заборавио сам на ком факултету), у сред православне престонице, иако је муслимански имам. Западни свет назива непријатељима, а британску резолуцију доливањем уља на ватру и намерним распиривањем непријатељства, јер им није у интересу савезништво и слога међу муслиманима и православцима. Такође говори како ће се Цариград вратити у православне руке, осуђује Турке и претварање хришћанских цркава у џамије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Јул 14, 2015 Пријави Подели Написано Јул 14, 2015 Daj Boze da se vrati Aja Sofija procitah tekst o islamu i saznah kako je nastao islam. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 14, 2015 Пријави Подели Написано Јул 14, 2015 Наше Бошњаке је баш погодила ова вест Sramna poruka Imrana Huseina muslimanima u BiH u kojoj negira genocid nad Bošnjacima Šejh Imran Husein, čovjek čija predavanja vole slušati mnogi Bošnjaci objavio je video poruku bosasnkim muslimanima i u toj poruci negirao genocid u Srebrenici. Srpski mediji su već počeli da rabe njegove sramne poruke. Ne znamo zašto je trebalo šejhu Imranu Huseinu da govori o nečemu o čemu nema pojma. U nastavku izdvajamo nekoliko sramnih i šokantnih stavova Imrana Huseina. “Sirguran sam, i želim da to podijelim s muslimanima u Bosni, da bi većina pravoslavnih hrišćana iz Bosne, Srbije i cijelog regiona i sama osudila ubijanje toliko muslimana u Srebrenici. Zasigurno da nema dokaza o tome da je to bio dio sistematskog plana kao što je to radio Adolf Hitler sa Jevrejima, za koje se plašio da će mu ugroziti vlast. Zato je ustanovio politiku genocida… Ali pitam vas u Bosni, prije svega muslimane, muslimane koji sad žive u Srebrenici i Banjaluci, da li stvarno vjerujete da su pravoslavni Srbi imali politiku genocida i da je brane do danas kao ispravnu?”, kaže Imran Husein na 6:25 i nastavlja: “Zar vjerujete da misle da je bilo ispravno klati muslimane u Srebrenici? Ja se s takvim mišljenjem ne slažem, ne slažem se uopšte, i nadam se i molim da događaji pokažu da sam u pravu… Zato sam pozvao vladu u Srbiji i vladu bosanskih Srba da među Srbima sprovedu referendum i čuju šta narod ima o tome kaže. Uvjeren sam da bi rezultat tog referenduma bio oštra osuda ubijanja muslimana izbjeglica u Srebrenici. Pa ako većina njih osuđuje ubijanje, kako ga možete nazvati genocidom? To vas pitam. Da je to bio genocid, morao bi da bude dio državne politike. Da li su država Srbija i bosanski Srbi imali podršku cijele zajednice, cijele zemlje, svih ljudi za ubijanje muslimana? Ne vjerujem”, kaže on. Ostatak njegovih poruka su jednako sramne kao i citirane. Pozivamo Imrana Huseina da se javno izvine muslimanima u Bosni i Hercegovini i povuče svoje izjave. Također, pozivamo sve Bošnjake koji poštuju ovog čovjeka da se osvjeste i shvate da je riječ o osobi koja ne zna šta govori. Извор: Saff.ba Благовесник and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Севастократор Написано Јул 14, 2015 Пријави Подели Написано Јул 14, 2015 Наше Бошњаке је баш погодила ова вест Sramna poruka Imrana Huseina muslimanima u BiH u kojoj negira genocid nad Bošnjacima Обратите пажњу на ову подмуклу игру речи. Имран Хусеин изјављује да се у Сребреници догодио ПОКОЉ више од 8.000 муслиманских мушкараца и дечака, али да тај страшан и ужасан злочин није геноцид, јер је геноцид оно што су радили Немци над Јеврејима, нешто за шта постоји државна политика и где се не штеде жене, деца и старци. Добро, „покољ“ не мора да се односи на клање, може у фигуративном смислу да значи масовну погибију. Наслов 1: СРАМНО! ШЕИК ХУСЕИН НЕГИРА ГЕНОЦИД НАД БОШЊАЦИМА Наслов 2: ПРИЈАТЕЉ СРБА? ШЕИК ХУСЕИН: СРБИ СУ ЗАКЛАЛИ 8.000 МУСЛИМАНА У СРЕБРЕНИЦИ Наслов 3: ШЕИК ХУСЕИН: УЖАСАН ЗЛОЧИН У СРЕБРЕНИЦИ НАД 8.000 МУСЛИМАНА ИПАК НИЈЕ ГЕНОЦИД или Наслов 4: ШЕИК ХУСЕИН: МУСЛИМАНИ И ПРАВОСЛАВНИ ХРИШЋАНИ МОРАЈУ ЖИВЕТИ КАО БРАЋА Где се деде новинарска етика? Који од ова четири наслова одговара духу шеикове беседе, а који је тотално изврћу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Јул 14, 2015 Пријави Подели Написано Јул 14, 2015 Где се деде новинарска етика? Isto gde i našima, kada se uhvate neke vruće teme. Isti su i tamo i ovamo, ili slušaju režim ili pale vatru zbog tiraža. Tako se zarađuje lova, ne porukama mira. edit: da se ispravim, može da se zaradi i porukom mira, ali zavisi ko je diktira. Ako je u interesu "širenja stabilnosti u regionu" biće neka kinta (samo strana valuta). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Севастократор Написано Јул 14, 2015 Пријави Подели Написано Јул 14, 2015 Ма, и нашима и њиховима, уопште. Ево, и наши су одмах пронашли да је поменути шеик „угледни“ исламски теолог, а да уопште о њему не знају ништа осим тога да има свој YouTube канал, а који је иначе мање гледан на светском нивоу него канал „Државног посла“ у Србији. Његови снимци немају 20.000 прегледа ни након три месеца, док Државни посао има 150.000 прегледа већ у прва три дана. Што рече један књижевник на једној ТВ, немој ме представљати као „угледног“ и „познатог“ јер то значи да ништа конкретно о мени не може да се каже, а то онда има сасвим супротно значење: да сам неугледан и непознат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јул 14, 2015 Пријави Подели Написано Јул 14, 2015 Где се деде новинарска етика? Интереси су разни... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 14, 2015 Пријави Подели Написано Јул 14, 2015 Обратите пажњу на ову подмуклу игру речи. Где се деде новинарска етика? Који од ова четири наслова одговара духу шеикове беседе, а који је тотално изврћу? Ево, и наши су одмах пронашли да је поменути шеик „угледни“ исламски теолог, а да уопште о њему не знају ништа осим тога да има свој YouTube канал, а који је иначе мање гледан на светском нивоу него канал „Државног посла“ у Србији. Његови снимци немају 20.000 прегледа ни након три месеца, док Државни посао има 150.000 прегледа већ у прва три дана. Ти си неки много паметан и упућен човек. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 14, 2015 Пријави Подели Написано Јул 14, 2015 Његови снимци немају 20.000 прегледа ни након три месеца Благовесник је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука