Jump to content

Šta ste po profesiji, čime se bavite, da li ste zadovoljni svojim poslom, kako preživljavate...

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Занимање  

118 члановâ је гласало

1. 1. Занимање

• Инжењер
      28
    • Економиста
      9
    • Правник
      6
    • Теолог
      6
    • Техничар
      8
    • Доктор
      6
    • Агроном
      1
    • Музичар
      2
    • Фриленсер
      2
    • Физикалац
      4
    • Остало
      48
    • Војно лице
      1
    • Пензионер
      2
    • Просветни радник
      4
    • Социјални радник
      3

Препоручена порука

VOLIM JA ... OVAJ SVOJ POSAO !

Moram da kažem da ja volim svoj posao

Kad već nešto mora da se radi ... ja biram ovo svoje

Govorio sam uvek da je pravi posao onaj koji bi radio i besplatno

E, sad ... kada bi se naprasno obogatio ...

Mislim da bih napravio pauzu ... sigurno ...

Ipak mi je malo dosadilo ... 21-va godina !

Ali , vratio bi se ...

Svirao bih ili besplatno... 

ili za pare ... koje bih posle poklanjao najbližim kolegama , prosjacima ... bilo kome

malo bih promenio i repertoar ...

sada se trudim da ono što sviram zvuči , pre svega , LEPO ...

Jer sviram za prolaznike , pa tek onda za sebe ...

Znači , malo bih više svirao za sebe (tvrđi zvuk ...)

Ne bih svirao po hladnoći , vetru , po kiši –ispod nekog balkona

Manje sati u komadu ...

Itd ...itd...

Ali bih (makar povremeno) SVIRAO ... na ulici !!!

Po tome cenim da sam izabrao pravi posao za sebe !

Početkom devedesetih je izvestan broj ljudi iz bivše SFRJ krenuo da svira po ulici – iz nužde !

Nije bilo para , nije bilo posla ...

pa, kao , bolje je i to nego da kradu...

hehe ...

i meni su nekoliko puta (imajući nameru da me pohvale) ... rekli da ... dobro , bolje je to što sviram nego da kradem ...

Ja uvek ističem da sam počeo da sviram po ulicama zato što sam tako hteo ja...

Nisam morao !

1989. sam mogao da nastavim da radim u fabrici u koju me je doveo otac  , koji je tamo radio puno godina (radio sam 4 meseca ... kol’ko da zaradim za pojačalo ...)

Radno mesto sa perspektivom ... hehe ...

Mogao sam da budem nekakav šef , kasnije ... na bojenju čarapa

pošto tamo niko nije imao hemijsku školu

a , i plata tada (1989, 1990 ... ) je bila fina ...

mislim da za mene , onkakav kakav sam ...

da je ovaj moj - idealan posao ...

nezavisnost ... nema šefa ...

ja odredjujem kada ću da radim , koliko dugo , koliko često , gde ...

nezavisnost mi omogućava i to što sam oduvek svirao sam

(izuzev nešto malo ... na Jadranu ... ali , to je bilo više zezanje , a manje ozbiljan „rad“ ...)

sa moje uličarske teme ...

1321_womens

apel.png

Подели на овим сајтовима

Лијепо је радити посао који се воли, али, јако је важно да волимо посао који радимо.

Велики је срећник онај који се бави послом о ком је увијек маштао. Али, данас је срећник онај који има сигуран посао.

Потребно је пронаћи начин да се заволи посао који се ради. Могу рећи из личног искуства, јер нисам студирала и завршила нешто о чему сам увијек маштала, али сам на факултету пронашла предмете и области које су ми се свидјеле и испуниле ме. Била сам срећна због људи којима сам била окружена. И не кајем се што сам направила такав избор, једноставно, тад је то било најбоље... Након тога, посла у мојој струци није било. И опет сам направила компромис, прихватила посао који ми је понуђен, опет дошла на нову област о којој нисам никад маштала, али полако се и ту проналазим. Увијек се нађе нешто што волим да радим. И срећна сам што имам посао, срећна сам што радим са дивним људима....

Једноставно, треба наћи макар мали сегмент који ће нас на том послу чинити срећним. Јако је тужно када неко сваки дан на посао одлази несрећан, нерасположен, незадовољан собом и оним што ради. Године таквог рада остављају траг на човјеку, остављају траг на његовим ближњим, ту сви трпе.

Не треба трпити малтретирање на радном мјесту и физички и психички исцрпљујући рад, али у сваком другом случају треба прво схватити да је велика срећа имати посао и пронаћи начин да се тај посао и заволи...

Што год ткаш, везуј конце за Небо!

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

trgovac i dizajner 0110_hahaha

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Инжењер Архитектуре..специјалиста за безбедносну архитектуру..

Иначе се бавим ИТ-ом, видео надзором и контролом приступа!

Heghlu'meH QaQ jajvam

http://orthodoxbrotherhood.com/

Подели на овим сајтовима

89898989898989Nikada mi neće biti jasno zašto upisah mašinsku tehničku školu,ali dok vidjeh gdje sam završih.Sreća, pa ispade posao inače bih vjerovatno to i studirala. bliss jeeee(ah ono vrijeme radnika i fabrika).Izdržah ja tako sa tim zanimanjem čitavih 13god.i konačno odlučih se za ženstveniji posao(otvorih butik).Konačno ono što želim. bliss jeeee Kad ono naiđoše neka loša vremena banditi ja zatvorih.Danas se bavim nekom vrstom trgovine,ali više vremena provodim u kući.Danas kada bi ponovo birala sve bih to preskočila i posvetila se čitanju i pisanju i naravno više porodici. bliss jeeee

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

Инжењер Архитектуре..специјалиста за безбедносну архитектуру..

Иначе се бавим ИТ-ом, видео надзором и контролом приступа!

Moj kolega. :drugarstvo:
Подели на овим сајтовима

Ученик  :drugarstvo:

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...