Jump to content

ПРЕП. ЈУСТИН НОВИ И СРПСКИ О МИТР. ЈОВАНУ ЗИЗЈУЛАСУ

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Митрополит Јован ће једнога дана бити Светитељ. То је природам след...

Сетите се колико си били омражени ава Јустин и отац Николај, од истих оних као што је Вукман Чејовић. Јер, све су знали да критикују, али ни речи о теологији нису знали.

Не верујем да ће митрополит Јован бити светитељ Христове цркве. И не знам ко је то од православних верника не дај Боже мрзео аву Јустина и Светог Николаја Српског. Немојте да измишљате.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

• Одговори 125
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

pa ima puno primera za to.... uzmi recimo serafima rouza...po meni je on još "zanimljiviji"

a gotivi ga većina koima je ziki treš  tanning

Kakvi Zizjulas i kakvo monastvo, crni sine, taj Zizjulas ima veze sa monastvom kao ja sa beckom filharmonijom.

Zivi kod majke, koja ga pere i koja mu kuva.

ček ti si beše... herbert fon karajan... :cheesy2:

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

razlika izmedju njih je 37 godina.... s obzirom da je ava živeo 85 godina... zizjulas je kad je ava umro imao... 48 godina.... uzevši u obzir i period pre toga ziki nije bio baš golobradi tanning..

Taso rece, da je Zizjulas bio mlad i da se ava odusevljavao mladim Jarisom.

A ovo nije bio mlad, no stari panjat, uz to jos i laik.

Подели на овим сајтовима

Meni je 49 godina, znam ja u kakva stanja padaju muskarci tih godina.

To je doba, kada vata muski klimaterijum, koji je drugaciji, nego kod zena.

Muskarci pocinju onda da dizu tegove, da se tetoviraju, da traze mlade ljubavnice i da kupuju sportska kola.

A vidis, ima nekih, koji odlaze u monahe, kod majke.

Подели на овим сајтовима

Сетите се колико си били омражени ава Јустин и отац Николај, од истих оних као што је Вукман Чејовић. Јер, све су знали да критикују, али ни речи о теологији нису знали.

Oce, ako ga ti i ovi sa ekumenistickog rotari kluba "verujem" proglasite.

A ava Justin i otac Nikolaj su bili omrazeni od ekumenista i samozvanih teologa a ne od antiekumenista i diplomiranih inzinjera.

Apropo teologije, za tebe i tvoje ortake sa ekumenistikog rotari kluba "verujem" ja sam doktor teologije.

Ti si prije dvije godine htio da otvaras neko poljoprivredno dobro i da sadis paprike i pamidoru.

A posto si lijen, odlucio si da postanes teolog i da specijalizujes Zizjulasa.

Bolje ti je da uzmes motiku i da sadis paprike, jer poslednja vremena su blizu.

Kad ogladnis, nece ti nista pomoci Zizjulas, nego paprike, brale.

Kakav rotar klub?  tanning

To neki masoni  0104_cheesy

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

Oce, ako ga ti i ovi sa ekumenistickog rotari kluba "verujem" proglasite.

A ava Justin i otac Nikolaj su bili omrazeni od ekumenista i samozvanih teologa a ne od antiekumenista i diplomiranih inzinjera.

Apropo teologije, za tebe i tvoje ortake sa ekumenistikog rotari kluba "verujem" ja sam doktor teologije.

Ti si prije dvije godine htio da otvaras neko poljoprivredno dobro i da sadis paprike i pamidoru.

A posto si lijen, odlucio si da postanes teolog i da specijalizujes Zizjulasa.

Bolje ti je da uzmes motiku i da sadis paprike, jer poslednja vremena su blizu.

Kad ogladnis, nece ti nista pomoci Zizjulas, nego paprike, brale.

Kakav rotar klub?  tanning

To neki masoni  0104_cheesy

Ne, jadan, no ovi Habibijevi, sto po vas dan tandaraju o smrtnosti duse i nekoj sestrinskoj papskoj Crkvi, iz koje ljudi na zapadu bjeze, glavom bez obzira.

Подели на овим сајтовима

razlika izmedju njih je 37 godina.... s obzirom da je ava živeo 85 godina... zizjulas je kad je ava umro imao... 48 godina.... uzevši u obzir i period pre toga ziki nije bio baš golobradi :cheesy2:..

Sa 48 godina je bio laik, zivio je u svijetu, nije bio monah itd.

A onda postaje vladika, mitropolit, bez monastva.

Interesantno, zar ne.

А знаш ли како је свети Фотије постао цариградски Патријарх?.......хе, хе......без монаштва, био је лаик, па су га експресно изрукополагали кроз све чинове. Па шта му фали? Ето, човек поста светитељ. А и њега су многи пљували. tanning

Подели на овим сајтовима

Bogomi, ovo je najaci argument.

Ne ostaje nam nista drugo, no da Zizjulasa proglasimo svetiteljem.

Razlozi su sledeci:

1. Sveti ava Justin je rekao da je Zizjulas pametan. Dokaz je vladika Atanasije i njegovo svjedocenje avinog komplimenta, sve sa vrcenjem Tasine glave lijevo desno, uz podizanje obrva gore dolje.

2. Svetost Fotija carigradskog, koji nije bio monah a ipak je bio svetitelj. Dokaz da i drugi mogu biti svetitelji, bez monastva. Jak argument, ako cemo se zezat.

3. Zalagnje brata naseg Nikolica da se Zizjulas kanonizuje. Dokaz, brat Niklic je poslednje godine posvetio izucavanju doticnog vladike. Takodje se posvetio izucavanju termodinamike, sa posebnim osvrtom na "ENTROPIJU".

Zbog te zrtve su mu uvenule, sve paprike, koje je posadio prije dvije godine.

Подели на овим сајтовима

Добро. Хајде нам објасни зашто је авина Догматика савршена а Зизјуласова није? Успут, знаш ли да ни сам ава није био задовољан првим томом своје Догматике?

Подели на овим сајтовима

Успут, знаш ли да ни сам ава није био задовољан првим томом своје Догматике?

O kako ste naivni.

I vi to vjerujete.

Ko vam je to rekao, da ava Justin nije bio zadovoljan sa svojom dogmatikom???

Mora da je i to Tasa na nekom predavanju rekao.

Pretpostavljam da je prilikom tog izlaganja mnogo vise vrtio glavom i svrljao pogledom lijevo desno, mnogo vise, nego kad je iznio ovaj biser, da je ava bio ogroman postovalac malog Jarisa, starog panjata od 50 godina, koji je i tom dobu bio laik a onda ekspres postao svestenik, onda eklspres postao monah-kod mame, pa onda opet ekspres postao vladika, sve dok nije ekspres postao najveci zivi pravoslavni teolog (samo u Srbiji kod Tasinih pristalica) i zahvaljujuci ekumenistickom rotari klubu "verujem", sada je kandidovan i za svetitelja.

O KUPI MI MAJKO TOP!

Kod Rusa je dogmatika ave Justina veoma cijenjeno stivo. Samo da znate.

Подели на овим сајтовима

Смета му зато што Зизјулас хоће да се измиримо са Западом. Да овај ради против Запада, било како, Чејо би га љубио и уздизао. t1253

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Па и код нас је то цењено штиво. Није то проблем. Проблем је што о ави и митрополиту суде људи који нису читали ни аву ни митрополита.

Ево, где је авин "научни кикс" у првом тому догматике:

Погледајмо прво Символ Вере (по њему би требало да говоримо о догматима, ваљда?):

ВЕРУЈЕМ у једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.

И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог; рођеног, а не створеног, једносуштног Оцу, кроз Кога је све постало;

Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао са небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве, и постао човек;

И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен;

И Који је васкрсао у трећи дан, по Писму;

И Који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца;

И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, Његовом царству неће бити краја.

И у Духа Светога, Господа, Животворног, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.

У једну свету, саборну и Апостолску Цркву.

Исповедам једно крштење за опроштење грехова.

Чекам васкрсење мртвих.

И живот будућег века. Амин!

А сад, погледајмо садржај првог тома авине Догматике (одељак први, о Богу):

Бог у суштини

Постојање Бога

Садржина, каквоћа и границе богопознања

О Бићу Божијем и његовим својствима

.............

Одељак други

Догмат о Светој Тројици

Тројична лица у једносушном Богу

.................

Дакле, примећујете ли разлику? Символ вере исповеда веру у "једнога Бога Оца", са тиме почиње догматика. Ава почиње са Суштином Божијом. Лица Свете Тројице долазе тек након тога. Не може суштина да претходи Личности. Не можемо говорити о Богу, ако не говоримо о Личностима - то нам јасно каже и Символ вере. Не исповедамо веру у Једног Бога, у једну Божију суштину, па тек после тога у Оца, сина и Духа светога. Не, наша вера почиње са вером у једнога Бога Оца.

Видите, оно у Символу вере је тзв. кападокијски став, кападокијска мисао (Свети Василије Велики, Гридорије Богослов, Григорије Ниски). А ово друхо је Августин и Запад. Ево, преведено је дело светог Августина "О Тројици", па читајте и проверите.

Подели на овим сајтовима

Смета му зато што Зизјулас хоће да се измиримо са Западом. Да овај ради против Запада, било како, Чејо би га љубио и уздизао. t1253

То је његов проблем (ако је то у питању) и небитно је за причу јер аргументација те врсте може бити истинита али може лако бити и плод идејне произвољности и животне параноичности,а у сваком случају је суштински небитна за причу која мора бити теолошког карактера и о којој се мора искључиво на том расправљати...све остало је ирелевантно из разлога које сам већ поменуо.Мене интересује да ли схвата да би негацијом теолошког доприноса митр.Јована истовремено морао негирати и о.Јована Мајндорфа,о.Г.Флоровског,Теоклита Дионисијског,Панајотиса Христуа,Христа Јанараса и сву ону савремену плејаду теолога која је учинила животворни повратак аутентичној православној мисли и која,по мом скромном мишљењу,представља савремену и за дуго,дуго времена заиста јединствену ресинтезу отачког учења.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Смета му зато што Зизјулас хоће да се измиримо са Западом. Да овај ради против Запада, било како, Чејо би га љубио и уздизао. :drugarstvo:

Prijatelju, ja na zapadu zivim 25 godina, ovdje sam studirao, ovdje imam veliki broj prijatelja Njemaca, clan sam njemackog fasistickog pokreta i njihov kandidat na izborima u Bavarskoj. Dvije su mi bivse zene bile sa zapada, jedna je bila Italijanka, druga Njemica, imam sina sa Njemicom, nekoliko Njemaca sam preveo u pravoslavlje i ti pricas da ja mrzim zapad.

Ne mrzim zapad ni najmanje. Nego mrzim to sto ovdje nema Crkve Bozije, sto narod katolicki prezire papsku vjeru a mi umjesto da svjedocimo vjeru, ocemo da se pokatolicimo i primamo sve njihovo.

I cini nam se da je to neki nivo.

I smeta mi to, sto smo mi Srbi previse servilni prema zapadu. To je vrlo mucno gledati, kolioko smo servilni.

Ta servilnost dolazi od nedovoljnog postovanja samih sebe.

Postovati sebe, ne znaci mrzjeti druge. Ono sto je dobro za Srbe, dobro je za citavi svijet. Tako treba da mislimo, ako smo hriscani.

Mi treba da svjedocimo vjeru, da cvrsto drzimo pravoslavlje, upravo zbog ljubavi prema drugima.

Servilnost Zizjulasa i modernih teologa, cija je pravoslavnmost, da te Bog sacuva, moze samo ljude odbiti od pravoslavlja.

Ne mogu zamisliti, da neko postane pravoslavan, citajuci Zizjulasa, Jajarisa i ostali ekumenisticki dzet set.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...