Jump to content

ПРЕП. ЈУСТИН НОВИ И СРПСКИ О МИТР. ЈОВАНУ ЗИЗЈУЛАСУ

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Одговори 125
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости
Guest свештеник Иван

А јеси ли Ти читао Митрополита и Христа Јанариса?

Шта си читао и шта Те је то одвратило од њихове теологије? Хајде конкретно од Митрополита.

Подели на овим сајтовима

Ne mogu zamisliti, da neko postane pravoslavan, citajuci Zizjulasa, Jajarisa i ostali ekumenisticki dzet set.

Не могу замислити да православац буде члан фашистичког покрета и њихов кандидат на изборима у Баварској...

Подели на овим сајтовима

Смета му зато што Зизјулас хоће да се измиримо са Западом. Да овај ради против Запада, било како, Чејо би га љубио и уздизао. :drugarstvo:

Prijatelju, ja na zapadu zivim 25 godina, ovdje sam studirao, ovdje imam veliki broj prijatelja Njemaca, clan sam njemackog fasistickog pokreta i njihov kandidat na izborima u Bavarskoj. Dvije su mi bivse zene bile sa zapada, jedna je bila Italijanka, druga Njemica, imam sina sa Njemicom, nekoliko Njemaca sam preveo u pravoslavlje i ti pricas da ja mrzim zapad.

Ne mrzim zapad ni najmanje. Nego mrzim to sto ovdje nema Crkve Bozije, sto narod katolicki prezire papsku vjeru a mi umjesto da svjedocimo vjeru, ocemo da se pokatolicimo i primamo sve njihovo.

I cini nam se da je to neki nivo.

I smeta mi to, sto smo mi Srbi previse servilni prema zapadu. To je vrlo mucno gledati, kolioko smo servilni.

Ta servilnost dolazi od nedovoljnog postovanja samih sebe.

Postovati sebe, ne znaci mrzjeti druge. Ono sto je dobro za Srbe, dobro je za citavi svijet. Tako treba da mislimo, ako smo hriscani.

Mi treba da svjedocimo vjeru, da cvrsto drzimo pravoslavlje, upravo zbog ljubavi prema drugima.

Servilnost Zizjulasa i modernih teologa, cija je pravoslavnmost, da te Bog sacuva, moze samo ljude odbiti od pravoslavlja.

Ne mogu zamisliti, da neko postane pravoslavan, citajuci Zizjulasa, Jajarisa i ostali ekumenisticki dzet set.

Али, није начин очувања Цркве стварањем парасинагоге. Верујем да се теби само учинило да Православна Црква уступа место некаквом ''папском'' учењу.

Црква има дијалог у светлу Историје и искуства Цркве првих векова хришћанства. Разумем да теби не може бити јасно о чему се говори. То су теме за оне који учествују у Апостолском послању. То нису ствари које су од овога света, а којима си ти, нажалост, сувише напуњен.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

"Ne mogu zamisliti, da neko postane pravoslavan, citajuci Zizjulasa, Jajarisa i ostali ekumenisticki dzet set." (вукман рече)

Не могу замислити да православац буде члан фашистичког покрета и њихов кандидат на изборима у Баварској...

На кога мислиш Тавита?

Подели на овим сајтовима

На кога мислиш Тавита?

Мисли на овог горе нашег хитлерјугенда што мрзи аеробик!  0104_cheesy

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Aj prvo definisite sta je faizam.

Moja definicija fasizma je sledeca:fasista je svako onaj ko ne prihvata da ga Civutin jase.

Подели на овим сајтовима

Pogledajte sada ovo: ...

Морам рећи, да мени речи владике Иринеја као мед излазе из његових уста и толико си ми сладосне. Верујем, такође, да ће владика Иринеј бити једном пројављен као велики богослов и Отац Цркве. Није једини, али, морам сада њега да споменем. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Шта си читао и шта Те је то одвратило од њихове теологије? Хајде конкретно од Митрополита.

Oce, citao sam neke stvari od njega i nista mi nije jasno.

Neke stvari su mi bile nejasne, na neke sam se najezio.

Uglavnom, sve ono sto pise se moze tumaciti na sto nacina.

Kada covjek cita svete oce, onda je sve nekako jasno a ako i nije jasno, nemate osjecaj da je neka jeres u pitanju.

Kod mitropolita Zizjulasa ima mnogo stvari, koje se granice sa jeresi.

Na forumu "gazimestan" davali smo 4000 eura svakom onom, ko navede neki duzi citat mitropolita Zizjulasa u kojem nema nista jereticko.

Predlazem da otvorimo rubliku posvecenu tome a ja da dovedem pojacanje.

Ne ocekujete od mene da budem njemacki fasisticki lider, da radim na projektima regenerativne energije i da tupim mozak sa mitropolitom Zizjulasom.

Meni teologija nije profesija i baratam sa njom dovoljno, da niko ne moze da me prevari.

Uostalom, moj duhovni otac je vrlo dobar teolog, koji nema visoko misljenje o Zizjulasu.

Mislite li vi da je Zizjulas veci teolog i duhovnik od ave Justina?

Подели на овим сајтовима

Aj prvo definisite sta je faizam.

Moja definicija fasizma je sledeca:fasista je svako onaj ko ne prihvata da ga Civutin jase.

А остали могу?

ф : фукара

а: агресор

ш : шовиниста

и : идолопоклоник

с : силоватељ

т : тиранин

а : а не прихвата да га Чивутин јаше...

Подели на овим сајтовима

Kada covjek cita svete oce, onda je sve nekako jasno a ako i nije jasno, nemate osjecaj da je neka jeres u pitanju.

Na forumu "gazimestan" davali smo 4000 eura svakom onom, ko navede neki duzi citat mitropolita Zizjulasa u kojem nema nista jereticko.

Predlazem da otvorimo rubliku posvecenu tome a ja da dovedem pojacanje.

Ne ocekujete od mene da budem njemacki fasisticki lider, da radim na projektima regenerativne energije i da tupim mozak sa mitropolitom Zizjulasom.

Meni teologija nije profesija i baratam sa njom dovoljno, da niko ne moze da me prevari.

Uostalom, moj duhovni otac je vrlo dobar teolog, koji nema visoko misljenje o Zizjulasu.

Mislite li vi da je Zizjulas veci teolog i duhovnik od ave Justina?

газиместан....  :)

Подели на овим сајтовима

jel moglo konkretnije  :)

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...