Solomon Kane Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Ti pregledi se tiču psihofizičkog zdravlja što znači da takva djevojka obavi pregled minimalno kod interniste, ginekologa, psihijatra i psihologa, to sve spada u te preglede a na osnovu tih rezultata njen ljekar opšte prakse kod nas je to obvodni ljekar sastavlja svoj konačni verdikt. U većim mjestima kao Prag, Brno, Plzenj, Ostrava se to rješava i komisjski. Tamo imaju permanentne ljekarske komisije koje se sastaju i 2, 3 ili 4 puta mjesečno i takve stvari rješavaju, potvrde za brak, za upis u školu, na posao, fakultet, za sportiste, za osiguranje itd. Сумњам у могућност потпуног, адекватног и целовитог увида у личносну зрелост особе те доби од стране гинеколога, психијатра и психолога. Личност је много дубља и шира од сфере гинекологије, психологије и психијатрије и оне је не могу обухватити. Зајроне...као што рекох већ - сваки дан већ 12 година радим са децом од 15 до 18 година. Знам колико су 16-годишњаци још увек деца. Тврдити да су "зрели" јесте мисао која је у апсолутној опречности са оним што непрекидно гледам, као својеврсно правило, како рекох, већ дуги низ година. За мене је девојчица од 16 година, сходно начину размишљања, начину понашања, честим врискама, смеху, сузама, скакању и трчању лево - десно по ходницима, честим и пречестим емотивним турбуленцијама, апстрактном апарату (не интелект, већ способност дубљег проницања у духовну и материјалну реалност) који је тек у почетној фази формирања, страховитим вољним осцилацијама својственим само тој доби, увек присутним хировима својственим том периоду живота, најобичније дете...најобичније дете. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Da postoje takvi slucajevi ja sam ilustrovao na pocetku slucaj mog kolege sa posla u braku sa velikom razlikom u godinama, a sa troje divne dece sada. Medjutim ovde nije to problem nego upravo konkretno odnos na relaciji 16 vs 26, i tvrdnja da devojka u tim godinama nije emotivno, psihicki, mentalno itd. sposobna sama da odlucuje, a momak od 26 je apriori pedofil koji je tu samo da zavede maloletnu devojku. Medicina to nikad nije tvrdila ni jedno ni drugo ukoliko to nije ustanovila prema metodologiji koja se za to upotrebljava i koja jedino važi. To što neko tvrdi sam inspirovan svojim ličnim predstavama nije stav medicine ni naučni već te osobe koja tako nešto tvrdi a nema pravo proglasiti ga ni naučnim ni medicinskim. To je lični stav koji će uvijek ostati samo lični stav, Crkva se medjutim drži potvrda ljekara koje nisu ničiji lični stav već objektivni nalaz ili saglasan ili nesaglasan ukoliko jedna ili obe te osobe jesu ili nisu sposobne braka. I tu nema šta više da se raspravlja. kao kad bi neko tvrdio da nalaz i mišljenje ljekara ili ovlaštene komisije za prijem na vazduhoplovnu akademiju ili za šoferski ispit nije u redu jer se njemu ne svidja to što je u tom rješenju i potvrdi napisano. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 ...niko ne spori razliku u godinama medju odraslim ljudima,kolika god ona bila...iz prostog razloga sto su to odrasle osobe.Da ne navodim primere,ima ih milion.Maloletna lica su za mene deca,decurlija,za svoga zivota i rada sa decom skolskog uzrasta ne sretoh ni jedno jedino dete koje je ispred svojih godina...a ako jeste,to je neznatno...Stalno beze od obaveza,od problema,od bola...odlazu,upadaju u nove probleme jer ne resavaju,nastupaju sigurno,a zapravo ne znaju sta rade,pricaju stvari koje ne razumeju...deca su.Nemaju nikakvog zivotnog iskustva.Treba ih pridrzavati,usmeravati,ne stoje stablino na zemlji.Sve je to privid. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 И ја се свакодневно срећем са глупошћу форумаша, па не тврдим да су сви форумаши глупи. Схваташ разлику? Ти изгледа не памтиш шта пишеш и на који начин се први обраћаш некоме? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Često se zapitam u čemu to nekome prodje pola života kad je sredovečan a ponaša se kao balavac. У бенављењу и неспособности да превазиђемо уверење да смо створени за нешто посебно. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Сумњам у могућност потпуног,адекватног и целовитог увида у личносну зрелост психијатра и психолога. Личност је много дубља и шира од сфере гинекологије, психологије и психијатрије и оне је не могу обухватити. Зајроне...као што рекох већ - сваки дан већ 12 година радим са децом од 15 до 18 година. Знам колико су 16-годишњаци још увек деца. Тврдити да су "зрели" јесте мисао која је у апсолутној опречности са оним што непрекидно гледам, као својеврсно правило, како рекох, већ дуги низ година. За мене је девојчица од 16 година, сходно начину размишљања, начину понашања, честим врискама, смеху, сузама, скакању и трчању лево - десно по ходницима, честим и пречестим емотивним турбуленцијама, апстрактном апарату (не интелект, већ способност дубљег проницања у духовну и материјалну реалност) који је тек у почетној фази формирања, вољним страховитим осцилацијама својственим само тој доби, увек присутним хировима својственим том периоду живота, најобичније дете...најобичније дете. I meni se može činiti čovjek koji aspiruje na upis u pilotsku školu ili vazduhoplovnu akademiju toga nesposoban jer ga znam lično i mislim si da nije tako dovoljno psihički spreman, sposoban, ozbiljan i odgovoran i zreo da bi mogao voziti avion sa 50, 100 ili 200 putnika, priča gluposti, ponaša se nezrelo, neozbiljno (prema mom mišljenju) itd. Ali ako komisija na VMA i sl. odluči da sposoban jeste onda ja imam smolu, mogu pjevat borbene. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Севастократор Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Da, postoje takvi slucajevi ja sam ilustrovao na pocetku slucaj mog kolege sa posla u braku sa velikom razlikom u godinama, a sa troje divne dece sada. Medjutim ovde nije to problem nego upravo konkretno odnos na relaciji 16 vs 26, i tvrdnja da devojka u tim godinama nije emotivno, psihicki, mentalno itd. sposobna sama da odlucuje, a momak od 26 je apriori pedofil koji je tu samo da zavede maloletnu devojku. А што је највећа фора, а ови то никако да укапирају, највероватније се и ради о томе, да је девојка из неког комплекса потрчала толико старијем младићу, а и да њему нешто фали кад није успео себи да привуче неку која о животу (и мушкарцима) зна нешто више... али је баш проблем у томе што не мора да значи. И што таквим генерализацијама да је апсолутно свака 16-годишњакиња једно психичко недоношче које не зна где се налази можемо доћи до тога да овај „професор“ сутра за пример осталима шиканира ученицу за коју сазна да има дечка или да је не дај Боже удата. Нека о таквим стварима брину њени родитељи, да је то јавна ствар, за то би бринули закон, јавни морал, црква или било ко од оних који су се јасно оградили и нагласили да децом сматрају само оне млађе од 14. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 I meni se može činiti čovjek koji aspiruje na upis u pilotsku školu ili vazduhoplovnu akademiju toga nesposoban jer ga znam lično i mislim si da nije tako dovoljno psihički spreman, sposoban, ozbiljan i odgovoran i zreo da bi mogao voziti avion sa 50, 100 ili 200 putnika, priča gluposti, ponaša se nezrelo (prema mom mišljenju) itd. Ali ako komisija odluči da sposoban jeste onda ja imam smolu, mogu pjevat borbene. Говориш о недостацима друге врсте и поредиш различите ствари...ја говорим о природној де факто незрелости женске особе у 16 години живота. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Говориш о недостацима друге врсте и поредиш различите ствари...ја говорим о природној де факто незрелости женске особе у 16 години живота. Pa tu prirodnu zrelost i sposobnost za bilo šta i za brak i za pilotovanje i za upis na teologiju ako tamo traže psiho-testove kao što u Pragu na katolički teološki fakultet zaista i traže utvrdjuju ljekari i medicina, niko drugi, ko bi još drugi imao pravo to utvrdjivat? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Адамов избор, Адамово преусмерење и накалемљење са "Дрвета Живота" (Бога) на "дрво познања добра и зла", довело је до онога што се зове "пад" ("са њега не једи; јер у који дан окусиш с њега, умрећеш. - 1.Мој.2,17) чије су нам импликације, као што поменути цитат Писма сведочи, више него познате... ...а да је Он крив, крив је.Највећи део одговорности увек лежи на ономе коме је дато да има већу одговорност ( симболички приказано кроз причу где Бог шета вртом и видевши да нема првостворених који су направили погрешан избор, Он позива Адама а не њих заједно, Бог упућује питање "где си" а не "где сте"), што, наравно, не амнестира од кривице остале актере (сатану и Еву). Соломоне, хвала на труду. Прогнани су јер нису хтели да признају кривицу приликом Божијег снисхођења, а не због првобитног сагрешења (малопре сам пронашла текст на ту тему): "Nakon pada (Bog) je Adamu dao priliku da se pokaje i da bude opravdan, ali on nije povio svoj vrat. Bog je došao i rekao: Adame, gde si? Drugim rečima, iz kakve si slave pao u ovakvu sramotu? Kad ga je zatim upitao zašto je sagrešio i prestupio zapovest, posebno ga je pripremao da kaže: 'Oprosti mi!' Međutim, nije bilo smirenja! Gde je bila reč 'oprosti'? Nije bilo pokajanja nego nečega sasvim protivnog, jer je on (Adam) protivurečio i prigovarao: Žena koju si mi dao prevarila me. On nije rekao: 'Moja žena me prevarila' nego žena koju si mi dao, kao da kaže: 'ta nesreća koju si mi natovario na glavu'. Tako se to uvek dešava, braćo: kad čovek ne želi da prekori samoga sebe, on ne okleva da optuži Samoga Boga. Tad je Bog pristupio ženi i rekao joj: 'Zašto ti nisi očuvala zapovest', drugim rečima, On joj je posebno dao da nasluti: Ako kažeš oprosti, tvoja duša bi se mogla smiriti i ti bi mogla biti opravdana'. Bog, međutim, ni ovoga puta nije čuo 'oprosti', jer je i ona odgovorila: Zmija me prevari, te jedoh, kao da je rekla: 'zmija je sagrešila, šta ja imam s tim?' Šta to činite, nesrećnici? Pokajte se, priznajte svoj greh, smilujte se na svoju obnaženost. Nijedno od njih, međutim, nije htelo da optuži samo sebe, niti da pokaže makar i najmanje smirenje. Sad jasno vidite u kakvo stanje dospevamo i do kakve nesreće bivamo dovedeni usled činjenice da opravdavamo same sebe, da se držimo sopstvene volje i da sami sebe rukovodimo." опширније: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/SerafimRouzTumacenjePostanja/Lat_SerafimRouzTumacenjePostanja41.htm Sasa 015 је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Севастократор Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 (измењено) Ти изгледа не памтиш шта пишеш и на који начин се први обраћаш некоме? Неувредљивим постављањем питања зашто је неко заузео став какав има, да бих уместо одговора добио таутологије, љутит па агресиван став и навалентно постављање питања крајње личне природе (имам ли ћерку)? Тиме што цитирам Кривични закон Републике Србије, Брачна правила Српске православне цркве и психолошку дефиницију детета, где као одговор добијам да је све то ******* које тебе не занима, јер одговорно тврдиш да све троје греше, а да си само ти у праву? Измењено Јун 23, 2015 од Дејан Бићанић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Неувредљивим постављањем питања зашто је неко заузео став какав има, да бих уместо одговора добио таутологије, љутит па агресиван став и навалентно постављање питања крајње личне природе (имам ли ћерку)? Извини што сам питао да ли имаш ћерку...погрешно си схватио моју намеру. Хтео сам да на основу твог одговора да започенем разговор из адекватног угла, али си ме ти онда салетео нападима...ништа више. Тиме што цитирам Кривични закон Републике Србије, Брачна правила Српске православне цркве и психолошку дефиницију детета, где као одговор добијам да је све то „мудрос**ње“ које тебе не занима, јер одговорно тврдиш да све троје греше, а да си само ти у праву? Наравно да ме не занимају поменуте ставке и објаснио сам (у заградама су написана кратка објашњења) зашто не сматрам њихове ставове потпуно валидним и зашто они не могу претендовати на коначни одговор. У даљем писању сам то још више образложио и појаснио - кратко, концизно, али надасве разумљиво - и сматрам да су објашњења више него јасна. Ако сам одређене људе из одређених бранши назвао "мудросерима", не знам зашто си се ти препознао у њима? Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Pa tu prirodnu zrelost i sposobnost za bilo šta i za brak i za pilotovanje i za upis na teologiju ako tamo traže psiho-testove kao što u Pragu na katolički teološki fakultet zaista i traže utvrdjuju ljekari i medicina, niko drugi, ko bi još drugi imao pravo to utvrdjivat? Пилотирање и целосна личносна зрелост за брак и сам живот нису иста ствар...ако ваши имају исте вредносне критеријуме за ове суштински различите ствари, онда ок...ваша ствар. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Соломоне, хвала на труду. Нема на чему. 8086.gif Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Прво на шта сам помислила када сам прочитала ово..: "Мог менталног склопа који сам за интелектуалну дискусију и упоређивање аргумената, и твог менталног склопа који дискусију доживљава као борбу ауторитета и „стављање тачке“" ...је да се на проблематику ове врсте не може одговарати на овај начин. Јасно ми је да је представа о томе да је образованог просветног радника вредно слушати замењено политикантским појединцем и његовим индивидуалним процесом живота, да је начин на који се просветна особа често доживљава као мало другачија или старомодно ауторитарног типа који једва има око за све механизме у дебати вршњака. Велико знање просветних је на много начина смештено у опозицији са индивидуалном интелегенцијом, често политикантском, и са овим мало запањеним хвалисавим и надменим менталитетом у цитату је тешко одржати природну и изнијансирану дебату – однос према концепту просветна елита, која, наравно оставља траг у перцепцији односа између ученика и наставника. Желиш да се преселимо од вере академски претпостављених до мањих знања, и положај просветног радника данас назовемо највећим узроком проблема у школама? Али хајде прво да ти објаснимо шта тачно мислимо. Формирање личности се мора схватити као развој, који свако људско биће мора проћи, а то има везе са васпитањем, образовањем и самосталним откривањем. Последње – самосвест – важно је нагласити да не видимо као питање образовања и практичних вештина. То сеже много дубље и види се као укорењено у заједници преношено духом. Самоформирање је бесмислено, јер треба да се формирамо у односу на нешто, и на тај начин долазимо до великог питања које нас лако доводи до свађа- ауторитета. Јер ко ће створити и одржавати оквир за формирање човека, ако не родитељи и просвета?!Пре свега, делимо одговорност у оквиру образовања и одрастања наше деце, као што сам рекла, потребна је образована елита одозго да одржи респект и знање и професионализам, које би требало бити поштовано од свих, а не ниподаштавано. Без ауторитарне елите, а која свесно тежи посебним знањима, не можемо дуго сачувати заједницу и децу. Наравно да сам понекад за „стављање тачке“. Solomon Kane је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука