Севастократор Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Ја се не "цифрам" са годинама већ одговорно тврдим да је девојчица у доби од 16 година, као што већ више пута напоменух, у својој суштини још дете. Да се разумемо...свако нека мисли шта год жели, нека свако ко мисли супротно своју ћерку уда, ако жели, у њеној 16.години, али ја сматрам, из визуре стеченог образовања, професионалног и животног искуства, као и искуства родитеља, да је особа тих година у сваком битном аспекту живота, једноставно још није формирана као личност. Ти не тврдиш одговорно, него непрестано понављаш. Обичним форумашима се може опростити глупост, али људима који су просветни радници не може и не сме. Ти си просветан радник, а фразу „одговорно тврдим“ користиш са једнаким разумевањем њеног значења као и продавац на пијаци који „одговорно тврди“ да је његова роба најбоља? Одговорна тврдња је тврдња поткрепљена доказима. Неодговорна тврдња је папагајско понављање, па још уз то и агресивно. Братац, ако си клинцима страшан и ако те форе код њих пролазе зато што својом агресивном самовољом можеш да им упропастиш просек, па морају да заћуте, овде те форе не пале. Заиста ме импресионирају категорички изречене негативне оцене људи оваквог менталног склопа...сјани сте! Мог менталног склопа који сам за интелектуалну дискусију и упоређивање аргумената, и твог менталног склопа који дискусију доживљава као борбу ауторитета и „стављање тачке“, иначе крене да се понаша агресивно попут какве сеоске барабе која само тражи повод да потегне нож? Да ли си ти свестан да наступаш са ставом „Ја тако мислим, и не занима ме шта мисле закон, црква, наука и српска традиција, ја сам у праву и тачка!“, а дискутујеш са ад-хоминемима и отвореним вређањем? Можда смо ми „сјајни“, али јадне те генерације којима ти ишта предајеш и чије ти знање оцењујеш. Осим ако не предајеш физичко, онда се извињавам! cloudking је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 P.s.Sad je raspust...ali zasto veroucitelji ne razgovaraju o tome sa djacima.Na tabli se napise naslov i teze-za i protiv.Svaki djak se prozove,svako kaze svoje misljenje,profa to tako uredi da ne dolazi karakter do izrazaja,vec da svi budu podjednako zastupljeni.Na kraju se izvede zakljucak,moze i da se napise na tabli ... Itd. Bas bi bilo zanimljivo,samo ako se uklapa u plan i program... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Ako ljekari i nmedicina daju potvrdu da više nije dijete i da je sposobna braka ti ni kao sveštenik (kad bi bio kod nas sveštenikom) nemaš pravo odbiti ih jer o vijeku mladenaca imaš svoje predstave. U tvom slučaju se tvoje primjedbe mogu ticati daljih i drugih stvari: vjeronaučne pripreme da je nedovolja ili nečeg drugog ali ne vijeka i zdravlja jer o tome nisu opravnjeni donosit odluke sveštenici već ljekari. Ako ljekar proglasi osobu ženskog pola sa 14, 158 ili 16 godina za sposobnu braka sveštenik to mora akceptovat. Полна зрелост, медицински потврђена, не значи присутво зрелости на духовном, душевном, емоционалном, интелектуалном, волунтативном, целоличносном плану...на то мислим...просто и једноставно. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 P.s.Sad je raspust...ali zasto veroucitelji ne razgovaraju o tome sa djacima.Na tabli se napise naslov i teze-za i protiv.Svaki djak se prozove,svako kaze svoje misljenje,profa to tako uredi da ne dolazi karakter do izrazaja,vec da svi budu podjednako zastupljeni.Na kraju se izvede zakljucak,moze i da se napise na tabli ... Itd. Bas bi bilo zanimljivo,samo ako se uklapa u plan i program... Pa kako da razgovaraju sa njima kad upravo veroucitelji tvrde da su oni nezrela deca koja nema sta da traze posle 20h na ulici. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Севастократор Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Ovde decica zive sa roditeljima do 50 godina i jos i tad su mentalno nezrela da se emotivno osamostale. Гро наше нације је ментално незрео. Па кад дођу у озбиљне године, мисле да су им године саме по себи доказ зрелости, па исту ту зрелост не признају онима који немају довољно година. А истина је да су сами незрели и да као такви једноставно не умеју да препознају туђу нити зрелост нити незрелост. Juanito and draganzzz је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Гро наше нације је ментално незрео. Па кад дођу у озбиљне године, мисле да су им године саме по себи доказ зрелости, па исту ту зрелост не признају онима који немају довољно година. А истина је да су сами незрели и да као такви једноставно не умеју да препознају туђу нити зрелост нити незрелост. Posle se cudimo sta je patologije i edipovaca u nas, bolesno vezanih za roditelje do kasnog perioda, i redovno negodujemo kad cujemo da se na zapadu "deca" rano osamostale, ili udju ne daj Boze u emotivnu vezu sa nekim 10 godina starijim od sebe. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Севастократор Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 P.s.Sad je raspust...ali zasto veroucitelji ne razgovaraju o tome sa djacima.Na tabli se napise naslov i teze-za i protiv.Svaki djak se prozove,svako kaze svoje misljenje,profa to tako uredi da ne dolazi karakter do izrazaja,vec da svi budu podjednako zastupljeni.Na kraju se izvede zakljucak,moze i da se napise na tabli ... Itd. Bas bi bilo zanimljivo,samo ako se uklapa u plan i program... Парадоксално, у тим годинама је највећи доказ зрелости сумња у сопствену зрелост. А најзрелији су они који показују трезвено уздржање од телесних нагона, без обзира на то да ли имају 16 година или 36. Поента приче да 16-годишњакиње нису деца није да се упуштају у полне односе, емотивне везе, бракове и сл. него да престанемо да младе тих година посматрамо као идиоте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Полна зрелост, медицински потврђена, не значи присутво зрелости на духовном, душевном, емоционалном, интелектуалном, волунтативном, целоличносном плану...на то мислим...просто и једноставно. Ti pregledi se tiču psihofizičkog zdravlja što znači da takva djevojka obavi pregled minimalno kod interniste, ginekologa, psihijatra i psihologa, to sve spada u te preglede a na osnovu tih rezultata njen ljekar opšte prakse kod nas je to obvodni ljekar sastavlja svoj konačni verdikt. U većim mjestima kao Prag, Brno, Plzenj, Ostrava se to rješava i komisijski. Tamo imaju permanentne ljekarske komisije koje se sastaju i 2, 3 ili 4 puta mjesečno i takve stvari rješavaju, potvrde za brak, za upis u školu, na posao, fakultet, za sportiste, za osiguranje itd. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Ти не тврдиш одговорно, него непрестано понављаш. Обичним форумашима се може опростити глупост, али људима који су просветни радници не може и не сме. Ти си просветан радник, а фразу „одговорно тврдим“ користиш са једнаким разумевањем њеног значења као и продавац на пијаци који „одговорно тврди“ да је његова роба најбоља? Одговорна тврдња је тврдња поткрепљена доказима. Неодговорна тврдња је папагајско понављање, па још уз то и агресивно. Братац, ако си клинцима страшан и ако те форе код њих пролазе зато што својом агресивном самовољом можеш да им упропастиш просек, па морају да заћуте, овде те форе не пале. Мог менталног склопа који сам за интелектуалну дискусију и упоређивање аргумената, и твог менталног склопа који дискусију доживљава као борбу ауторитета и „стављање тачке“, иначе крене да се понаша агресивно попут какве сеоске барабе која само тражи повод да потегне нож? Да ли си ти свестан да наступаш са ставом „Ја тако мислим, и не занима ме шта мисле закон, црква, наука и српска традиција, ја сам у праву и тачка!“, а дискутујеш са ад-хоминемима и отвореним вређањем? Можда смо ми „сјајни“, али јадне те генерације којима ти ишта предајеш и чије ти знање оцењујеш. Осим ако не предајеш физичко, онда се извињавам! Ти говориш политичким језиком, злоупотребљаваш педагошке теме за отрцано политичко препуцавање. По твом начину изражавања се може рећи да имаш прилично искуства у томе. Ако је ко агресиван и понижава на овој теми, то чиниш ти, твоје пљување по онима који нормално и аргументовано желе дискутовати на теми је достигло врхунац овом поруком! Веома отрцано и увредљиво, ја бих те због овог понижавања и вређања санкционисала трајним баном. Гади ми се од вас таквих у свему политиканских дискутаната! Довиђења! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Mogu da pokusaju.Imaju 4 godine da nesto ucine.Korpu po korpu zemlje...i bice nekog rezultata. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Ти не тврдиш одговорно, него непрестано понављаш. Обичним форумашима се може опростити глупост, али људима који су просветни радници не може и не сме. Ти си просветан радник, а фразу „одговорно тврдим“ користиш са једнаким разумевањем њеног значења као и продавац на пијаци који „одговорно тврди“ да је његова роба најбоља? Зар је потребно напоменути да се сваки дан срећем са њиховом незрелошћу у сваком смислу? Више пута сам у овом топику експлицитно набројао, почучен радним и животним искуством, у ком смислу су незреле особе у тој доби. Одговорна тврдња је тврдња поткрепљена доказима. Неодговорна тврдња је папагајско понављање, па још уз то и агресивно. Братац, ако си клинцима страшан и ако те форе код њих пролазе зато што својом агресивном самовољом можеш да им упропастиш просек, па морају да заћуте, овде те форе не пале. Почињеш да будеш малчице напоран. Мог менталног склопа који сам за интелектуалну дискусију и упоређивање аргумената, и твог менталног склопа који дискусију доживљава као борбу ауторитета и „стављање тачке“, иначе крене да се понаша агресивно попут какве сеоске барабе која само тражи повод да потегне нож? Сад полако постајеш безобразан. Да ли си ти свестан да наступаш са ставом „Ја тако мислим, и не занима ме шта мисле закон, црква, наука и српска традиција, ја сам у праву и тачка!“, а дискутујеш са ад-хоминемима и отвореним вређањем? Можда смо ми „сјајни“, али јадне те генерације којима ти ишта предајеш и чије ти знање оцењујеш. Осим ако не предајеш физичко, онда се извињавам! Сад си већ липтоматик. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Севастократор Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Posle se cudimo sta je patologije i edipovaca u nas, bolesno vezanih za roditelje do kasnog perioda, i redovno negodujemo kad cujemo da se na zapadu "deca" rano osamostale, ili udju ne daj Boze u emotivnu vezu sa nekim 10 godina starijim od sebe. Добро, везе са 10 година разлике су заиста ретке. Али кад се догоде, треба да се ослободимо тога да а приори у њима тражимо нешто прљаво, незрело, неке задње мотиве, глупост или блуд. Мислим, може да буде и све то, али не мора. У мојој фамилији се направила једна веза, не од 10, него од 20 година разлике. И догодило се нешто веома ружно, сви су о томе почели ружно да говоре, причу да претварају у трач и згражавање, неки чак и да прекидају контакт јер њихов „савршени“ морални склоп не може то да поднесе. А та „скандалозна“ веза којој нису прогнозирали ни годину дана, траје већ 15 година, не одвајају се једно од другог, а градом иду држећи се под руку. Док бабе из фамилије које пљуну са стране кад их такве виде, не памте кад су са својим „дедом“ тако прошетале бар до пијаце, ако не до позоришта или биоскопа. Зато не волим приче напамет и осуђивања унапред. Није човек сат, па да на време постаје зрео, на време се заљубљује и на време жени/удаје. Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Севастократор Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Зар је потребно напоменути да се сваки дан срећем са њиховом незрелошћу у сваком смислу? Више пута сам у овом топику експлицитно набројао, почучен радним и животним искуством, у ком смислу су незреле особе у тој доби. И ја се свакодневно срећем са глупошћу форумаша, па не тврдим да су сви форумаши глупи. Схваташ разлику? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Добро, везе са 10 година разлике су заиста ретке. Али кад се догоде, треба да се ослободимо тога да а приори у њима тражимо нешто прљаво, незрело, неке задње мотиве, глупост или блуд. Мислим, може да буде и све то, али не мора. У мојој фамилији се направила једна веза, не од 10, него од 20 година разлике. И догодило се нешто веома ружно, сви су о томе почели ружно да говоре, причу да претварају у трач и згражавање, неки чак и да прекидају контакт јер њихов „савршени“ морални склоп не може то да поднесе. А та „скандалозна“ веза којој нису прогнозирали ни годину дана, траје већ 15 година, не одвајају се једно од другог, а градом иду држећи се под руку. Док бабе из фамилије које пљуну са стране кад их такве виде, не памте кад су са својим „дедом“ тако прошетале бар до пијаце, ако не до позоришта или биоскопа. Зато не волим приче напамет и осуђивања унапред. Није човек сат, па да на време постаје зрео, на време се заљубљује и на време жени/удаје. Da, postoje takvi slucajevi ja sam ilustrovao na pocetku slucaj mog kolege sa posla u braku sa velikom razlikom u godinama, a sa troje divne dece sada. Medjutim ovde nije to problem nego upravo konkretno odnos na relaciji 16 vs 26, i tvrdnja da devojka u tim godinama nije emotivno, psihicki, mentalno itd. sposobna sama da odlucuje, a momak od 26 je apriori pedofil koji je tu samo da zavede maloletnu devojku. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
miki 018 Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Kakva tema i koliki razvoj situacije Ja ne bih sporio zrelost, moze devojcurak od 16 da bude zrela, ali kao sto rekoh, stvar je u razlici u zivotnom iskustvu. Deca u tim godinama puberteta i posle su sklona manipulaciji, s jedne strane zaziru od autoriteta i izgradjuju sebe, a sa druge neko veceg iskustva to moze izmanipulisati na jedan dva. O toj manipulaciji se radi. Prosto moze, al to ne znaci nuznost. Moze neko i sa trideset da zivi i dalje sa roditeljima i ispija pivo ispred kafane. Ali ne mora. U tim godinama mala razlika je velika razlika, kao sto je kod manje dece i godinu dana prevelika razlika za neke stvari. Razlika izmedju 35 i 50 nije ista kao i 16 pa i 20 a kamoli 16 i 26. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука