Севастократор Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Имаш ли ћерку? Чекај, да ли овим питањем желиш да кажеш да је твој став у потпуности ирационалан и формиран само на основу твоје емотивне везаности за своју ћерку? Је ли онда дете и док не заврши факултет (и тачка!)? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 p.s. nemam šta više da dodam na ograničene komentare, drugi su dovoljno rekli. Ограничене? Сад си ме дефинитивно разочарао, Немања. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Без љутње, да сам ја отац тој клинки од 16 година коју би ти "изабрао" у твојим годинама ( а ниси баштолико млад ), не би добро прошао...веруј ми. Samo s mamama razgovaram Juanito and Manolis је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Чекај, да ли овим питањем желиш да кажеш да је твој став у потпуности ирационалан и формиран само на основу твоје емотивне везаности за своју ћерку? Је ли онда дете и док не заврши факултет (и тачка!)? Имаш ли ћерку, философе? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Samo s mamama razgovaram Јој, барабо! NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Ограничене? Сад си ме дефинитивно разочарао, Немања. Pa zar nisu? Godine nisu apsolutni kriterijum zrelosti, Ima nezrelih ljudi i u pedesetim. A što se tiče mog poredjenja gore, bilo je više figurativno. Aj donja mi je granica, meni lično (28) donja granica je 19 godina, to su opet godine kad se upisuje fakultet ili počinje raditi.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Девојчица од 15 или 16 година је у свему најбитнијем најобичније дете Definitivno nije dijete jer Crkva ni vaša a ni naša nikada ne bi vjenčavala djecu! Po aktualno važećem kanonskom poravu Pravoslavne crkve,m respektivno SPC osobe ženskog pola su sposobne sklopiti valjan i važeći kanonski crkveni brak od napunjenih 15 godina starosti ( ili bolje reći mladosti) ukoliko je bila tačna informacija koju je prezentirao na ovoj temi jedan od učasnika diskusije. Po aktualno važećem kanonskom pravu Katoličke Crkve CIC (Codex Iuris Canonici) osobe ženskom pola su sposobne sklopiti valjan i važeći kanonski crkveni brak od napunjenih 14 godina starosti ( ili bolje reći mladosti). Kanon 1083, paragraf 1. Manolis and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 23, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Сви ми, по овом и сличним питањима, доносимо личне ставове. Ти ставови су одраз наше личности. Свакако, не треба претендовати на универзланост. Сигурно је да ја свој став креирам под личним набојем због чињенице да сам отац две девојчице и да у школи радим са тим узрастом. Како год, чврсто сматрам да је веза између 26 и 16 нешто што ми је жестоко неприхватљиво. Ја 16-годишњакињу у таквој вези доживљавам ка жртву, без обзира што она "жели" да буде у тој вези. Сатрам да је неко зрео (26) искористио тренутак слабости нечије незрелости и детињастости (16). И све ми је то због тога јако тужно. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Godine nisu apsolutni kriterijum zrelosti, Ima nezrelih ljudi i u pedesetim. Има...али девојчице са 16 година су дефинитивно емоционално, духовно, душевно, логички, образовно, вољно незреле. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Севастократор Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Имаш ли ћерку, философе? Имам од ње унучиће. А зашто тебе више занима моја кћер, него да речима објасниш свој немушто изречени став, како не би једино ти био просветљен док сав остали свет чами у мраку незнања? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Definitivnoi nije dijete jer Crkva ni vaša a ni naša nikada ne bi vjenčavala djecu! Po aktualno važećem kanonskom poravu Pravoslavne crkve,m respektivno SPC osobe ženskog pola su sposobne sklopiti valjan i važeći kanonski crkveni brak od napunjenih 15 godina starosti ( ili bolje reći mladosti) ukoliko je bila tačna informacija koju je prezentirao na ovoj temi jedan od učasnika diskusije. Po aktualno važećem kanonskom pravu Katoličke Crkve CIC osobe ženskom pola su sposobne sklopitiu valjan i važeći kanonski crkveni brak od napunjenih 14 godina starosti ( ili bolje reći mladosti). Очигледно ниси прочитао део мог коментара у једном од претходних постова. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 23, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Definitivnoi nije dijete jer Crkva ni vaša a ni naša nikada ne bi vjenčavala djecu! Po aktualno važećem kanonskom poravu Pravoslavne crkve,m respektivno SPC osobe ženskog pola su sposobne sklopiti valjan i važeći kanonski crkveni brak od napunjenih 15 godina starosti ( ili bolje reći mladosti) ukoliko je bila tačna informacija koju je prezentirao na ovoj temi jedan od učasnika diskusije. Po aktualno važećem kanonskom pravu Katoličke Crkve CIC osobe ženskom pola su sposobne sklopitiu valjan i važeći kanonski crkveni brak od napunjenih 14 godina starosti ( ili bolje reći mladosti). Тај канон уопште не утиче на мој став - да сматрам да ми је таква веза неприхватљива. Црква дозвољава да се брак склопи између сродника у осмом степену сродства, па ја такву гадост никада не бих подржао. Тања1 and Solomon Kane је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Имам од ње унучиће. А зашто тебе више занима моја кћер, него да речима објасниш свој немушто изречени став, како не би једино ти био просветљен док сав остали свет чами у мраку незнања? Објаснио сам...само ако си пажљиво прочитао и разумео написано...веома једноставно сам објаснио да свако са иоле животног искуства и мало здраве памети може то схватити. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Тај канон уопште не утиче на мој став - да сматрам да ми је таква веза неприхватљива. Црква дозвољава да се брак склопи између сродника у осмом степену сродства, па ја такву гадост никада не бих подржао. Ми смо сада секташи због овог мишљења? Еј, против става цркве! Обични људи имају своја мишљења о свему. Александар Милојков and Solomon Kane је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Ми смо сада секташи због овог мишљења? Еј, против става цркве! Највероватније. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука