Ћириличар Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Poznavajući maloletnice, kako vi tako i ja, svesni smo da često nisu one te koje su zavedene. Pre neko veče sedim sam na klupi, pijem sok, pušim, luftiram glavu, neka dva deteta, ako imaju možda 14 god., sedoše pored mene, nit dobro veće nit ništa, samo sedoše, smejulje se i ćute, nakon dva minuta obostranog ćutanja kaže jedna: Ajd idemo, ovaj neće da priča sa nama Jednom će tako da startuju neku budalu pa će ispasti da ih je neko zaveo. Mnogo je fakora koji se nose iz porodice, škole, okruženja, koji nekog od 16 godina čine detetom, nekog Sorajom, nekog nečim desetim Досадни деда, пуши лулу, присјећа се дана у партизанима. Нема времена за причу са ђечурлијом Ај добро се насмијах Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Четник Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Какве везе има? Моја бака је ћалета родила са 15, док је деда имао тад 22. И шта им је фалило? Живели складно, изродили децу... Пустите те западне вредности само нас уканаљују. Опште познато је да су девојчице много зрелије од дечака, и кад се све сабере испаде да су на истом менталном склопу. Ако је девојчица (девојка) довољно зрела и ако је вољна да ступи у брак или везу са старијим, не видим где је проблем. Зашто им бранити? Не треба то посматрати кроз године, једноставно ако достигне зрелост за везу и треба бити у вези, ако не онда не треба и то је то. А и по закону је све дозвољено (осим брака) са малолетницом која је пристала на везу. По мени је то тотално прихватљиво наравно кад је разлика разумна. Наравно треба санкционисати све који покушавају да имају било какав однос са малолетницом мимо њене воље. Постоје много екстремније разлике које се касније развију код неких девојака, па су зарад новца са дедом од 66. То је много већи проблем и тиме се треба бавити, јер представљају слику и прилику ове "модерне" земље. Sir Oliver је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 У разговору са пријатељима дискутовали смо о вези младића од 26 и девојчице од 16 година. Мени је то одвратно. Мислим да неко са 16 година није на нивоу зрелости и психичког развоја као неко са 26. Да ли наше законодавство санкционише тзв. "завођење малолетнице"? Постоје ли икакве границе у тим односима? Razlika je deset godina, a koliko vidim ti misliš da nije problem ako je razlika tolika, ali kada su osobe starije. Granica punoletstva je nečija arbitrarna odluka i ne mora nužno da znači da je neko mlađi od 18 godina uvek nezreo za takvu vezu. Kao što su neki ovde pomenuli, devojke u tim godinama su nekada normalno rađale decu. Što, naravno, ne znači da je tako nešto automatski i uvek OK. Treba znati detalje tog i bilo kog drugog slučaja da bi se formiralo neko mišljenje koliko je u redu lii nije. Na kraju krajeva, ako su oni oboje srećni, što bi se neko mešao. Ћириличар, cloudking, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Zakon ko sto rekoh jeste jasan u ovom pogledu,ali isto tako zakon je potpuno slobodan da recimo muskarac od 50 godina bude sa devojkom od 20 ili 25 godina,takvih primera imamo bezbroj,sto kod poznatih licnosti,sto ovako medj' obicnim svetom,a za takve situacije zakon ne postoji,a po meni je to mnogo bolesnije,nego odnos nekog od 25 i 16 godina a to je zakonom kaznjivo u startu,eto poprilicno glupo,zar ne? Dok u tom odnosu 25vs16 mozda i postoji mogucnost da je devojka mentalno sazrela za takvu vezu u odnosu 50vs25 je definitivno da to nije ravnopravan odnos i da to moze biti samo iz nekog razloga koji nije pitanje neke ljubavi. Meni je supruga mladja od mene 5... dana Mislim da u Srbiji nije kaznjiv seks sa osobom od 16 godina... Zapravo mislim da nije ni sa 15. Al ajde bolje da sacekamo nekog forumskog pravnika... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Kaznjivo, nego sta...ko sa decom spava, upisan se budi. Sasa 015, Gresni rab Boziji and Bokisha је реаговао/ла на ово 3 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Sa ovog aspekta imamo visestruko gledanje na ovo. Sa jedne strane nasi preci su u tim godinama uveliko imali decu,brak itd. Tako je i danas u selima devojcice od 14 posle osnovne skole se udaju i odlaze kod muza,dakle sustinski to je u nekim genima naseg naroda. E sad ja se i dalje pitam sta znaci ta famozna brojka 18. Dakle mnogima je bolesno,fuj,veza izmedju decka od 25 godina i devojcice od 16,slazem se i meni je i pogotovo kad sam bio u srednjoj skoli meni je to bilo nenormalno i dalje mi je da se razumemo. Ali imam tkzv konstantu u smislu toga da je meni isto tako nenormalno i da covek od 50 godina bude sa devojcicom i dalje od 18-25/6/7 godina,e to je nekako drustveno opste prihvaceno. I pritom nije zakonski kaznjivo. Vidimo i kod Milojkova njemu nije normalno odnos 25 i 16,17 gde je razlika 8 ili 9 godina ali mu je ok odnos 30 i 20 godina gde je razlika 10 godina a ta devojcica je starija samo 2,3 godine od one iz prvog poredjenja,meni iskreno nije normalno nijedno ni drugo. Osim u selima,gde ipak deca odrastaju i sazrevaju vrlo rano,sad da se ne raspisujem o tome. Dakle po meni idealna i normalna da tako kazem razlika jeste nekih 5,6 godina,sto naravno ne znaci sa druge strane da automatski svako ko je u nekom drugom braku nenormalan ako je razlika veca,naravno sve je individualno i od slucaja do slucaja. Nekad moze biti prirodnije i normalnije odnos decka od 25 godina sa devojcicom od 15,nego coveka od 35 sa devojcicom od 25...e sad zakon je druga stvar i to je jasno. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Није реч о разлици у годинама, већ је поента у доби (девојчице) која де факто није изграђена ни у једном животном и личносном аспекту! Девојчица од 15. или 16. година је дете у најбитнијим сферама свог живота и ту нема "философирања"! Волео бих да све оне који сматрају супротно, задеси судбина њихових погледа, да у догледној будућности њихове ћерке у 15. или 16 години раде све оно што исти сматрају "нормалним" и "дозвољеним" па да на својој кожи осете сву непојмљиву глупост иза које тако "категорички и зналачки" стоје. Данче*, Mилена КШ, Crveni Baron and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Није реч о разлици у годинама, већ је поента у доби (девојчице) која де факто није изграђена ни у једном животном и личносном аспекту! Девојчица од 15. или 16. година је дете у најбитнијим сферама свог живота и ту нема "философирања"! Волео бих да све оне који сматрају супротно, задеси судбина њихових погледа, да у догледној будућности њихове ћерке у 15. или 16 години раде све оно што исти сматрају "нормалним" и "дозвољеним" па да на својој кожи осете сву непојмљиву глупост иза које тако "категорички и зналачки" стоје. Ako crkva kao vrhunac moralnog autoriteta nema problem da takvu "decu" vencava , ko smo mi da o tome sudimo? GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Rezime (to važi kod nas u Češkoj): Od 16 godine možete potpisati ugovor za posao u nekoj firmi tj. zaposlit se tamo, zaregistrovat se na financijskom (poreskom) uredu kao privatnik (ali samo kao individualni, samostalni preduzetnik, freelancer, recimo prodavat nešto po kućama, na ulici sokove, sladoled, novine i sl. ne osnovat i firmu i sl.), sklopit brak ili partnerstvo, položit vozački ispit iako još niste punoljetni tj. nije vam 18 godina a od 15 godine možete početi biti sexualno aktivni, stupati u sexualne kontakte s drugim osobama svejedno kojeg pola starijim od 15 godina, nikako sa mladjim, to je krivično kažnjivo. (1-8 godina zatvora u slučaju da je počinitelj punoljetan, u slučaju da mu je od 16-18 onda je kazna polovična, od 6 mjeseci do 4 godine). Zaboravio sam naisati šta se dešava u slučaju kad su oba počiniova ispod zakona ili jedna osoba ispod 15 a druga starije od 15 ali mladja od 16. Tada se to rješava takozvanom "domluvom" - držanjem lekcija što u praksi znači nekolikomjesečnom torturom roditelja i prodikama, pridikovanjem sa policijom i sudom u sadejstvu sa centrom za socijalni rad. Roditelji bivaju opet vučeni po raznim kancelarijama, socijalnim radnicima, sudskim kuratorima, pisholozima, hodaju na psihičke testova svi u porodici, samo što još ne hodaju i baba i djed a nekad čak i oni u težim slučajevima (ne može se to odbit kad vas sud pošalje na testove, ako ne odete onda idete u zatvor). Ispituje se da li nisu možda oni tj. neko od njih zlostavljao sexualno djecu, otac, stric, ujak, djed i sl. Na to se gleda kao na formu delikvencije i nevaspitanosti (sexualna delikvencija) i zbog takvih stvari im dijete ili djeca mogu biti i oduzeta. Nimalo naivna stvar, neko si može odmahnut rukom i reći, šta sad s tim što se djeca malo pofatala,imam li sad radi toga napravit harakiri? Ali roditelje to ovdje u EU može skupo stajat i vremena i živaca. Mnogi budu sretni da se sami sebe stignu "oprat i očistit" pred policijom i sudom od sumnja da su oni prvo zlostavljali sexualno tu djecu ili neko iz bliže familije, braća, sestre, rodjaci, stričevi, ujaci pa djeca onda tako zareagovala ponašajući se sama delikventno što često i biva zaista tako. Kad upadnete u taj kolotoč sa sudom, socijalnim radnicima, psiholozima, kuratorima teško vama kad morate dokazivati svima njima svoju nevinost i da niste vi krivi za to. Zna to potrajat 6 mjeseci najmanje pa do godinu dana a nekad i više, po godinu-dvije to vucaranje i anabaza, martirijum po tim svim mogućim i nemogućim kancelarijama svih tih organa ovlašćenih da vam isputuju ko, gdje, kako, zašto i zbog čega i rove po vašem porodičnom životu, intimnim stvarima, ispituju vas kakve su vaše sexualne preferencije, s kim ste sve imali ili nemali sexualne odnose i slične gluposti itd. Kako rekoh nimalo naivna stvar, najbolje se u takvo nešto ni ne uvalit nikada u životu, to je onda šlamastika a to velika. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Bogorodica bejaše imala 15. kad joj je Bog javio blagu vest.... cloudking and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Да девојка од 16 не даје повода неби момак од 26 реаговао. То је суштина проблема ту закон неможе пуно да помогне ... Sasa 015 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Да девојка од 16 не даје повода неби момак од 26 реаговао. То је суштина проблема ту закон неможе пуно да помогне ... Što se toga tiče ja vidim tu dosta veliku odgovornost roditelja. Pokažem vam ovu skrivenu kameru, radi se o tome da je šampionka u autocrossu uz pomoć vizažistke napravila od sebe "debilku" i upisala se u kurs autoškole, ostalo ne treba ni objašnjavat. To sam uzeo samo kao karrikiran, extremni primjer da žensko MOŽE izgledati kako hoće samo kad se potrudi, Na početku videa uvidite takvu modelku i ljepoticu a u autoškoli je to ta s kikama, mašnicama, zubima napred na juriš i naočalama sa dnom od tegli umjesto stakala. Zaista je to tako, ženska može izgledati kako hoće zavisno od toga na koga hoće skrenuti ili ne skrenuti pažnju. Ko bi se okrenuo, molim vas za onakvom s naočalama i s tim zubima? Takva teško da bi se našla od kojeg mladenca "sexualno opterećivana". Ne moraju djevojčice izgledat tako ali kad se finte kao modelke, farbaju kosu, lakiraju nokte, čupaju obrve a tek im je 12,13 ili 14 a roditelji ne samo da to dozvoljavaju već neki ih čak u tome direktno potiču, potporuju, podržavaju onda tu bude taj najveći problem. Čija to onda krvica bude, šta mislite vi? Fast & Furious Nerd Shocks Instructors https://goo.gl/jmqrAB Gresni rab Boziji је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Да девојка од 16 не даје повода неби момак од 26 реаговао. То је суштина проблема ту закон неможе пуно да помогне ... Суштина проблема је што постоје људи који у 26. години нису сазрели довољно да их не привлаче девојчице од 16. Или су педофили... ВИЛМА, Александар Милојков and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Шеснаест година је први/ други разред средње школе, нема шта да се прича... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука