Gresni rab Boziji Написано Јун 19, 2015 Пријави Подели Написано Јун 19, 2015 Ko je sad po tebi Nikodim a ko luka ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Јун 19, 2015 Пријави Подели Написано Јун 19, 2015 edan od poslednjih revnitelja i cuvara Svetosavke Pravoslavne crkve, veliki covek i duhovnik Не бих овако описао човека који је позивао на раскол. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Јун 19, 2015 Пријави Подели Написано Јун 19, 2015 Црквена имовина само да од црквена не прерасте у епископова (искључиво) Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 19, 2015 Пријави Подели Написано Јун 19, 2015 Не бих овако описао човека који је позивао на раско Kad je on pozivao na raskol? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Јун 19, 2015 Пријави Подели Написано Јун 19, 2015 Пре неколико година, услед расправе о литургичким недоумицама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 19, 2015 Пријави Подели Написано Јун 19, 2015 само да од црквена не прерасте у епископова (искључиво) Ја не упознах у животу ни једног епископа СПЦ да је имун на ту бољку. Морам да направим измену, јер сам погрешио...покојни патријарх Герман (шта год ко мислио о њему), владика Данило Крстић и покојни патријарх Павле су били изузеци које сам имао част да упознам. Ламех, w.a.mozart and Orthophill је реаговао/ла на ово 3 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 19, 2015 Пријави Подели Написано Јун 19, 2015 Садашњи закон о културним добрима је из 1994. године, и време га је жестоко прегазило што се тиче заштите, и не само заштите, културних добара (институционлна решења су застарела, заштита читавих категорија културних добара није предвиђена, замршени односи око одговорности за заштиту...). Не знам какав је статус цркве у Вршцу, да ли је стављена на неку од листа за заштиту, и да ли је проглашена једном од категорија споменика културе, али све и да јесте, закон је такав да може врло лако да се изврда. Не знам какви су односи горе, али се не бих зачудио ни да се овако нешто користи за наставак кампање против Цркве, посебно зато што нисмо чули и другу страну. Нисмо, на пример, сазнали у каквом је стању било то што је замењено, да ли је добијена дозвола, да ли је било заштићено културно добро (колико сам прочитао, само је резиденција епископа заштићена), и још много других ствари. Ај да се не залећемо, посебно јер је у питању само једно писмо жене за коју не знамо са каквим побудама наступа и колико истине има у томе што говори. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Јун 19, 2015 Пријави Подели Написано Јун 19, 2015 Za Boga...opet Crkva? Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 19, 2015 Пријави Подели Написано Јун 19, 2015 Meni je zakon apsolutno logičan jer često budalama padne šaka neko kulturno dobro od opšteg značaja. Jedini način da ga barem nekako zaštitiš je da dotično lice zna da ne može da radi šta hoće sa nečim zato što je igrom slučaja njegovo. Zamislite debila koji poseduje Rembrantovu sliku i postavi na jutjub snimak kako je cepa ili nešto slično i niko mu ništa ne može - haos! ВИЛМА and cloudking је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јун 19, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 19, 2015 RYLAH and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 19, 2015 Пријави Подели Написано Јун 19, 2015 Ма што више нападају цркву , она је све јача . https://youtu.be/pBHUL0lQHKI Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 19, 2015 Пријави Подели Написано Јун 19, 2015 Пре неколико година, услед расправе о литургичким недоумицама. Za liturgicke nedoumice je u pravu ali za raskol neverujem da je mislio ozbiljno :.mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јун 19, 2015 Пријави Подели Написано Јун 19, 2015 Зашто ти бато пишеш латиницом ? Човек Жоја, Gresni rab Boziji and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Јун 19, 2015 Пријави Подели Написано Јун 19, 2015 Za liturgicke nedoumice je u pravu ali za raskol neverujem da je mislio ozbiljno Очигледно да није мислио. Како год, не служи му на част што је то помињао као епископ Цркве. Ал' рецимо да је било у жару расправе (мада је комплексније и опасније од тога). За литургичке недоумице не да није у праву, него је његова прича о томе чињеница непознавања елементарног богословља Цркве. Али то је друга, и већ одавно прежвакана тема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 19, 2015 Пријави Подели Написано Јун 19, 2015 Зашто ти бато пишеш латиницом ? Kako da prebacim na cirilicu na windows 7 prosvetli me ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука