Jump to content

Зашто је Мухамед посланик ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Znaci pravi belaje nema problema bice oprosteno

Одговоре овог типа заобиђи,молим те...мислим да чак ни ти не верујеш у овакву несувислу изјаву.
Zamolio bih da mi brat Solomon Kan odgovori na sljedeće pitanje: Poznato je da je po hriščanstvu Isusovom smrću se iskupilo zbog učinjenih grijeha ljudi:

Ono što mi nije jasno, a od vas bih zamolio pojašnjenje u sljedećem: Da li se Isus iskupio za grijehe adama odnosno grijeh Adama?

Da li je se Isus iskupio za učinjene grijehe čovječanstva koje je živjelo do njegova dolaska?

Da li je se isus iskupio za grije čovječanstva koje učine do sudnjeg dana?

Da li je se Isus iskupio za grijehe čovječanstva tj onih koji ga budu kao Boga prihvatili?

Da li znači da oni koji ga budu prihvatili kao Boga a budu činili svakojake grijehe da će im biti oprošteno sve što budu činili i da će u raju biti zbog toga što su ga kao boga prihvatili?

Zamolio bih odgovor striktno od gospodina solomon Kana, od drugih odgovore ne prihvatam,uz dužno poštovanje, jer mi se čini da je znanstvenom titulom u krščanstvu brat solomon Kane najpriznatiji od prisutnih!Hvala!

Богочовек Исус Христос,Бог Логос и Друго Лице Пресвете Тројице нас није искупио само од "греха као греха" (грех је производ слободне воље човекове и морала би та слобода да му се "отме" да би постао "неспособан за грех"...слобода увек подразумева могућност искривљења њене благодатне позадине и њеног богоциљног,благодатно-вечносног усмерења и назначења ),већ од последице Адамовог греха,а то је не само "пад у смрт" већ и "повратак у смрт" као нечему што је имплиците присутно у свему створеном.Грех је ништа друго него претумачење и преусмерење наше слободе и нашег бића од Бога као Извора Живота на створено,пролазно и смртно (потребно је прочучити хришћанско поимање односа Бог-човек и значење греха у том контексту).Ослободио нас је смрти као онтолошог непријатеља,смрти као инхерентне тежње свега створеног ка егзистенцијалном (само)порицању и (само)уништењу и повратку у пратворбеност,у ништавило, у не-биће.Све створено је имало тај "Дамаклов мач" на свом врату до Христа и Његовог славног,величанственог и свеспасоносног Васкрсења у и кроз које је Бог Логос,Који је заувек Собом несливено сјединио смртно (човечанска природа у Њему) са бесмртним (Бог),заувек дао човеку,а самим тим и целокупној твари,могућност,гаранцију,залог вечног и благодатног бесмрћа,јер је "смрћу смрт уништио" - како каже дивни и радосни васкршни тропар.Човек није по природи бесмртан и не постоји ништа што би сушрински тај јаз могло премостити до Самог Бога.Зато Бог постаје човек,"да би човек постао бог" (вечан као Бог,тј."бог по благодати" - прим.) - речи св.Атанасија Великог.Да Адам и није згрешио,да је и остао у животворној заједници са Богом опет би Бог Логос узео на себе оно смртно и обесмртио га заувек,довршавајући процес љубавно мотивисаног суштинског обесмрћења свеколике твари,тако што би је слободним човековим пристанком,кроз човека,сјединио са Собом...само што би се у том случају мало другачије одиграло обесмрћење него што се одиграло.

Лични грех је могућност,као што то већ рекох,који произилази из Богом дане слободе човекове и који се не може насилно одузети а да се притом не наруши сам човек као боголико биће (читај - слободно биће,биће које је једино створено по "лику и обличју Божијем")...Бог не ствара "андроиде и киборге" Којима ће путем некакавог "божанског џоистика" управљати и усмеравати их у жељеном смеру,већ жели и чезне за слободно-љубавним човековим "да".

Лични грех,којим увек можемо бити инфицирани,мора бити,од стране самог човека и уз свенеопходну благодатну помоћ Божију која се даје таквом настројењу душе, слободно одстрањиван кроз свеживотно и целосно узрастање у Христу као почетку,средини и крају сваког сегмента животне динамике човековог бића,кроз литургијско партиципирање у и кроз Христа...тако да неће свако ко буде "устима" исповедао Христа бити са Њим,већ ће онај,који буде свеживотно сведочио и свеживотно пројављивао Христа у себи и око себе,моћи бити учесник и прејемник оног "залога вечног живота" који нам је дарован славним Крстом и Васкрсењем Богочовека Христа.

ПС.Нисам само ја позван да сведочим и да причам о овоме,већ су ту и моја браћа која могу много штошта боље и потпуније од мене и који су и позванији и меродавнији од мене.

Brate hvala na odgovoru a što se tiče opaske, nije mi bila namjera diskriminacija braće krščana koji sudjeluju u ovome, želio sam eksplicitno da vas pitam, zato što ste po meni najkompetentniji od braće da odgovoriš na to pitanje.Ovo sam pitanje postavio za sebe da bih razumio ovu tematiku u što boljem obliku a do sada je bilo da su neki davali odgovore različite na ista pitanja.to su radili što su iz emotivnih razloga i želje da stoje ne branicima svoje vjere i da je brane to razumijem ali nije pohvalno govoriti o vjeri bez znanja o njoj.to je tako u mojoj vjeri a mislim i u vašoj.Stoga nemojte mi krščani zamjeriti na načinu postavljanja pitanja.Namjera je bila čista bez ponižavanja ikoga.Hvala na odgovoru koji je bio razumljiv i pisan teškim riječnikom.Ako želiš da te drugi razumiju brate Solomone spusti riječi na nivo naroda.Vjera treba da bude objašnjiva i najjednostavnijim načinom izražavanja.U svakom slučaju zahvaljujem!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Одговори 265
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ako želiš da te drugi razumiju brate Solomone spusti riječi na nivo naroda.Vjera treba da bude objašnjiva i najjednostavnijim načinom izražavanja.U svakom slučaju zahvaljujem!

Тешко је баш једноставним речником детаљно описати,кристално јасно дочарати и у потпуности дефинисати одређене ствари хришћанске вере...мада заиста вучем тај проклети "философски реп" одавно.То ти је моја "професионална деформација",шта да се ради.  0104_cheesy

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Ako želiš da te drugi razumiju brate Solomone spusti riječi na nivo naroda.Vjera treba da bude objašnjiva i najjednostavnijim načinom izražavanja.U svakom slučaju zahvaljujem!

Тешко је баш једноставним речником детаљно описати,кристално јасно дочарати и у потпуности дефинисати одређене ствари хришћанске вере...мада заиста вучем тај проклети "философски реп" одавно.То ти је моја "професионална деформација",шта да се ради.  0104_cheesy
Privikavaj se moj Solomone, to ti je jedini način da komuniciraš inače ćeš pucati u prazno svojim pisanjem!Ovo je bratski, moj stav i moje mišljenje!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Тешко је баш једноставним речником детаљно описати,кристално јасно дочарати и у потпуности дефинисати одређене ствари хришћанске вере...мада заиста вучем тај проклети "философски реп" одавно.То ти је моја "професионална деформација",шта да се ради.  0104_cheesy
Privikavaj se moj Solomone, to ti je jedini način da komuniciraš inače ćeš pucati u prazno svojim pisanjem!Ovo je bratski, moj stav i moje mišljenje!
Као што рекох...јес да сам мало компликованији,али неке ствари се не могу баш једноставним речником објаснити и у потпуности стојим иза реченог...а ти би као образована особа,пошто је ово разговор са тобом а не са неким необразованим човеком,са којим бих вероватно другачије разговарао,као што и разговарам,и чији "теоллошки апетити" нису као твоји и моји,требао да све ово прихватиш као подразумевајућу дијалошку реалност и неопходност. Ајд,лаку ноћ људи...мора да се ради сутра!  :smiley:

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Тешко је баш једноставним речником детаљно описати,кристално јасно дочарати и у потпуности дефинисати одређене ствари хришћанске вере...мада заиста вучем тај проклети "философски реп" одавно.То ти је моја "професионална деформација",шта да се ради.  0104_cheesy
Као што рекох...јес да сам мало компликованији,али неке ствари се не могу баш једноставним речником објаснити и у потпуности стојим иза реченог...а ти би као образована особа,пошто је ово разговор са тобом а не са неким необразованим човеком,са којим бих вероватно другачије разговарао,као што и разговарам,и чији "теоллошки апетити" нису као твоји и моји,требао да све ово прихватиш као подразумевајућу дијалошку реалност и неопходност. Ајд,лаку ноћ људи...мора да се ради сутра!  :smiley:
Brate to je tako objasnio si i dao odgovor, ja sam samo dao sugestiju zbog drugih čitalaca, mislim da te i tvoji nisu upotpunosti razumjeli ali nebitno,nemoj da mi se ljutiš!Ti znaš da kod nas balkanaca ako je neko načitan ovaj mu kaže a što se ovaj folira! 0205_whistling 319.gif
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...