selkoba Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 И то је оно што ја овде покушавам да вам кажем - Мухамед је дао неке веома добре ствари: монотеизам, молитву, пост итд. Али неке примере из његовог живота нема потребе да верници следе. Може то да се схвати као његова лична ствар или као погрешно тумачење - како год, али не треба правити верско правило од нечијег брачног живота или односа према људима. Управо је ту проблем. Они тврде да је Мухамедбезгрешан и зато им се овакве ствари не уклапају. Уколико то прихвате, онда неповратно пада у воду заблуда да је Мухамед, или било ко од људи био без греха. Ne ne tvrdimo da je bezgrijesan nego da su njegovi grijesi svi oprosteni jer je on najbolji medju ljudima i najbolje cudi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 До сада је тврђено да су сви Божији посланици без греха, те сте на основу таквог става тврдили да у Библији постоје "онтерполације".Јер, немогуће је да Божији посланици Ноје, Давид,...учине грех. То је до сада била прича. А по чему је најбољи међу људима? И како је њеми опроштену а осталима мора по закону? Ако је закон онда нема праштања. Закон тражи казну, он не познеје мислост. То није логично - закон и милост не иду зсједно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 До сада је тврђено да су сви Божији посланици без греха, те сте на основу таквог става тврдили да у Библији постоје "онтерполације".Јер, немогуће је да Божији посланици Ноје, Давид,...учине грех. То је до сада била прича. А по чему је најбољи међу људима? И како је њеми опроштену а осталима мора по закону? Ако је закон онда нема праштања. Закон тражи казну, он не познеје мислост. То није логично - закон и милост не иду зсједно. Pa Poslanici imaju najbolja mjesta kod Allaha swt a Ibrahima a.s. je uzeo sebi kao prijatelja.Njima su grijesi oprosteni Kuran 40 51. Mi ćemo, doista, pomoći poslanike Naše i vjernike u životu na ovom svijetu, a i na Dan kad se dignu svjedoci, 52. na Dan kada krivcima pravdanja njihova neće od koristi biti; njih će prokletstvo i najgore prebivalište čekati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 До сада је тврђено да су сви Божији посланици без греха, те сте на основу таквог става тврдили да у Библији постоје "онтерполације".Јер, немогуће је да Божији посланици Ноје, Давид,...учине грех. То је до сада била прича. А по чему је најбољи међу људима? И како је њеми опроштену а осталима мора по закону? Ако је закон онда нема праштања. Закон тражи казну, он не познеје мислост. То није логично - закон и милост не иду зсједно. Bez velikih odnosno teških grijeha! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 U Islamu je potpuno jasno..Svako ce za svoje grijehe odgovarati.Kod vas je to Isus sve preuzeo na sebe.Znaci vama je vec oprosteno po tome.Znaci pravi belaje nema problema bice oprosteno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Znaci pravi belaje nema problema bice oprosteno Одговоре овог типа заобиђи,молим те...мислим да чак ни ти не верујеш у овакву несувислу изјаву. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Znaci pravi belaje nema problema bice oprosteno Одговоре овог типа заобиђи,молим те...мислим да чак ни ти не верујеш у овакву несувислу изјаву. Zasto?Pa zar nije tako?vi ne trebate pokajanje je vam je oprosteno sto god da uradite.ii se ja tu varam? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Znaci pravi belaje nema problema bice oprosteno Одговоре овог типа заобиђи,молим те...мислим да чак ни ти не верујеш у овакву несувислу изјаву.Zamolio bih da mi brat Solomon Kan odgovori na sljedeće pitanje: Poznato je da je po hriščanstvu Isusovom smrću se iskupilo zbog učinjenih grijeha ljudi:Ono što mi nije jasno, a od vas bih zamolio pojašnjenje u sljedećem: Da li se Isus iskupio za grijehe adama odnosno grijeh Adama? Da li je se Isus iskupio za učinjene grijehe čovječanstva koje je živjelo do njegova dolaska? Da li je se isus iskupio za grije čovječanstva koje učine do sudnjeg dana? Da li je se Isus iskupio za grijehe čovječanstva tj onih koji ga budu kao Boga prihvatili? Da li znači da oni koji ga budu prihvatili kao Boga a budu činili svakojake grijehe da će im biti oprošteno sve što budu činili i da će u raju biti zbog toga što su ga kao boga prihvatili? Zamolio bih odgovor striktno od gospodina solomon Kana, od drugih odgovore ne prihvatam,uz dužno poštovanje, jer mi se čini da je znanstvenom titulom u krščanstvu brat solomon Kane najpriznatiji od prisutnih!Hvala! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Чек да завршим са клопом! 0104_cheesy Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Чек да завршим са клопом! 0104_cheesy I gotovo sa klopom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Znaci pravi belaje nema problema bice oprosteno Одговоре овог типа заобиђи,молим те...мислим да чак ни ти не верујеш у овакву несувислу изјаву.Zamolio bih da mi brat Solomon Kan odgovori na sljedeće pitanje: Poznato je da je po hriščanstvu Isusovom smrću se iskupilo zbog učinjenih grijeha ljudi:Ono što mi nije jasno, a od vas bih zamolio pojašnjenje u sljedećem: Da li se Isus iskupio za grijehe adama odnosno grijeh Adama? Da li je se Isus iskupio za učinjene grijehe čovječanstva koje je živjelo do njegova dolaska? Da li je se isus iskupio za grije čovječanstva koje učine do sudnjeg dana? Da li je se Isus iskupio za grijehe čovječanstva tj onih koji ga budu kao Boga prihvatili? Da li znači da oni koji ga budu prihvatili kao Boga a budu činili svakojake grijehe da će im biti oprošteno sve što budu činili i da će u raju biti zbog toga što su ga kao boga prihvatili? Zamolio bih odgovor striktno od gospodina solomon Kana, od drugih odgovore ne prihvatam,uz dužno poštovanje, jer mi se čini da je znanstvenom titulom u krščanstvu brat solomon Kane najpriznatiji od prisutnih!Hvala! Богочовек Исус Христос,Бог Логос и Друго Лице Пресвете Тројице нас није искупио само од "греха као греха" (грех је производ слободне воље човекове и морала би та слобода да му се "отме" да би постао "неспособан за грех"...слобода увек подразумева могућност искривљења њене благодатне позадине и њеног богоциљног,благодатно-вечносног усмерења и назначења ),већ од последице Адамовог греха,а то је не само "пад у смрт" већ и "повратак у смрт" као нечему што је имплиците присутно у свему створеном.Грех је ништа друго него претумачење и преусмерење наше слободе и нашег бића од Бога као Извора Живота на створено,пролазно и смртно (потребно је прочучити хришћанско поимање односа Бог-човек и значење греха у том контексту).Ослободио нас је смрти као онтолошог непријатеља,смрти као инхерентне тежње свега створеног ка егзистенцијалном (само)порицању и (само)уништењу и повратку у пратворбеност,у ништавило, у не-биће.Све створено је имало тај "Дамаклов мач" на свом врату до Христа и Његовог славног,величанственог и свеспасоносног Васкрсења у и кроз које је Бог Логос,Који је заувек Собом несливено сјединио смртно (човечанска природа у Њему) са бесмртним (Бог),заувек дао човеку,а самим тим и целокупној твари,могућност,гаранцију,залог вечног и благодатног бесмрћа,јер је "смрћу смрт уништио" - како каже дивни и радосни васкршни тропар.Човек није по природи бесмртан и не постоји ништа што би сушрински тај јаз могло премостити до Самог Бога.Зато Бог постаје човек,"да би човек постао бог" (вечан као Бог,тј."бог по благодати" - прим.) - речи св.Атанасија Великог.Да Адам и није згрешио,да је и остао у животворној заједници са Богом опет би Бог Логос узео на себе оно смртно и обесмртио га заувек,довршавајући процес љубавно мотивисаног суштинског обесмрћења свеколике твари,тако што би је слободним човековим пристанком,кроз човека,сјединио са Собом...само што би се у том случају мало другачије одиграло обесмрћење него што се одиграло.Лични грех је могућност,као што то већ рекох,који произилази из Богом дане слободе човекове и који се не може насилно одузети а да се притом не наруши сам човек као боголико биће (читај - слободно биће,биће које је једино створено по "лику и обличју Божијем")...Бог не ствара "андроиде и киборге" Којима ће путем некакавог "божанског џоистика" управљати и усмеравати их у жељеном смеру,већ жели и чезне за слободно-љубавним човековим "да". Лични грех,којим увек можемо бити инфицирани,мора бити,од стране самог човека и уз свенеопходну благодатну помоћ Божију која се даје таквом настројењу душе, слободно одстрањиван кроз свеживотно саображавање,уподобљавање и целосно узрастање у Христу као почетку,средини и крају сваког сегмента животне динамике човековог бића,кроз литургијско партиципирање у и кроз Христа...тако да неће свако ко буде "устима" исповедао Христа бити са Њим,већ ће онај,који буде свеживотно сведочио и свеживотно пројављивао Христа у себи и око себе,моћи бити учесник и прејемник оног "залога вечног живота" који нам је дарован славним Крстом и Васкрсењем Богочовека Христа. ПС.Нисам само ја позван да сведочим и да причам о овоме,већ су ту и моја браћа која могу много штошта боље и потпуније од мене и који су и позванији и меродавнији од мене. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Чек да завршим са клопом! 0104_cheesy I gotovo sa klopom? Заврших коначно! 0104_cheesy Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Чек да завршим са клопом! 0104_cheesyPrijatno! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 0202_238 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 0202_238Шта значи ово? klapklap Јел треба после клопе и кафу да попијем? 0104_cheesy Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука