Gresni rab Boziji Написано Јун 9, 2015 Пријави Подели Написано Јун 9, 2015 На ком Сабору су осуђени за јерес? Neznam na kom saboru ali za njih sveti oci Pravoslavne crkve kazu da su jeretici i raskolnici ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 9, 2015 Пријави Подели Написано Јун 9, 2015 odakle ti to da veruje u jeres? Jednostavno, rođena je u sredini gde postoji samo katolička vera? Zar cela Latinska Amerika treba da završi u paklu? A sta cemo sa Indijim i Kinom dali ce i oni zavrsiti u paklu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 9, 2015 Пријави Подели Написано Јун 9, 2015 Sa punim pravom kazem da su jeretici jer tako kaze i sveti Justin celiski i sveti Marko efeski i mnogi drugi sveti oci utvrdjeni u veri Pravoslavnoj ... Jeretici nego sta! GresanCovek је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 9, 2015 Пријави Подели Написано Јун 9, 2015 Па како онда можеш да кажеш да јесу јеретици, а немаш податак где и када су осуђени. Зар не мислиш да је мало неозбиљно износити такве тврдње. Који свети оци (пошто су они широк појам)? И ако неко каже за некога нешто онда је то његово лично мишљење, а када Црква донесе нешто на васељенском нивоу, онда је то став Црквe. Dali ti uopste znas nesto o jeresi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 9, 2015 Пријави Подели Написано Јун 9, 2015 Ekumenizam je zajednicko ime za psevdohriscanstva i za psevdocrkve zapadne evrope. U njemu su srcem svojim svi evropski humanizmi sa papizmom na celu. A sva ta psevdohriscanstva, sve te psevdocrkve nisu nista drugo nego jeres do jeresi njima je zajednicko ime: svejeres. Sv justin Celiski. GresanCovek је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 9, 2015 Пријави Подели Написано Јун 9, 2015 Ја не желим да се јеретици муче, нити се радујем њиховом злу, - Боже сачувај! - него се већма радујем и заједнички веселим њиховом обраћењу. Јер шта може вернима бити милије него да виде да се растурена чеда Божја саберу у једно. Ја нисам толико помахнитао да саветујем да се немилост више цени него човекољубље. Напротив, саветујем да треба са пажњом и искуством чинити и творити добро свима људима, и свима бити све како је коме потребно. Притом, једино желим и саветујем да јеретицима као јеретицима не треба помагати на подршку њиховог безумног веровања, него ту треба бити оштар и непомирљив. Јер ја не називам љубављу него човекомржњом и отпадањем од божанске љубави када неко потпомаже јеретичку заблуду, на већу пропаст оних људи који се држе те заблуде. (Св. Максим Исповедник) GresanCovek је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 9, 2015 Пријави Подели Написано Јун 9, 2015 Где су сада они који нас оптужују због наше агресивности према јеретицима?! Где су сада они који кажу да између нас нема ништа различито, већ да разлике бивају због властољубља?! Нека послушају Св. Апостола Павла, који говори, да Јеванђеље изменише они, који и у најмањем уводе новотарије. (Св. Јован Златоусти) GresanCovek је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 9, 2015 Пријави Подели Написано Јун 9, 2015 О причешћу јеретика: Неустрашиви Исповедник богочовечанских истина православних објављује свима људима у свима световима: „Причешће од јеретика - отуђује од Бога и предаје ђаволу". У Евхаристији: „хлеб јеретички и није тело христово". „Каква је разлика између светлости и таме, таква је и између православног Причешћа и јеретичког. Православно просвећује, јеретичко помрачује; једно сједињује са Христом, друго - са ђаволом; једно оживљује душу, а друго - убија". „Причешће из јеретичких руку јесте отров, а не прост хлеб". (ава Јустин Поповић „Православље и екуменизам") GresanCovek је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јун 9, 2015 Пријави Подели Написано Јун 9, 2015 па добро... а шта су заправо католици за нас православне? Како их ми доживљавамо кроз Православну Цркву? Gresni rab Boziji and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јун 9, 2015 Пријави Подели Написано Јун 9, 2015 Sa punim pravom kazem da su jeretici jer tako kaze i sveti Justin celiski i sveti Marko efeski i mnogi drugi sveti oci utvrdjeni u veri Pravoslavnoj ... Jeretici nego sta! Зашто се свети Марко Ефески, у Ферари и Фиренци, обарћао Папи са ''најсветији оче''? Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 9, 2015 Пријави Подели Написано Јун 9, 2015 Не рече ми ти на ком Сабору су римокатолици проглашени за јеретике? Да ли је св. Јустин Поповић већи од Сабора? Да ли је он могао да прогласи некога за јеретика у име Цркве? А за св. Максима Исповедника и св. Јована Златоустог погледај када су живели, имаш сада нет па су могућности велике. VЕЛИКИ РАСКОЛ 1054. ГОДИНЕ.. Kad je doslo do odvajanja zapadnog hriscanstva od Vaseljenske crkve zbog laznih ucenja ili jeretickih ucenja. A jeres je pogresno versko ucenje. Krivoverje ,ucenje koje se razlikuje i odstupa od pravog ucenja ... Au bre sve mora u detalje da ti se objasnjava GresanCovek је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GresanCovek Написано Јун 9, 2015 Пријави Подели Написано Јун 9, 2015 Не рече ми ти на ком Сабору су римокатолици проглашени за јеретике? Да ли је св. Јустин Поповић већи од Сабора? Да ли је он могао да прогласи некога за јеретика у име Цркве? А за св. Максима Исповедника и св. Јована Златоустог погледај када су живели, имаш сада нет па су могућности велике. Pored prethodnih odgovora, procitaj malo o istoriji Katolicke crkve nakon raskola pa sve do danas. Gresni rab Boziji је реаговао/ла на ово 1 Христос је основао Једну Цркву (а не цркве), коју ни врата пакла неће надвладати. Само је Православна Црква Jеднa, Света, Саборна и Апостолска. Друге, које себе називају црквама, нису цркве, већ ђавољи кукољ међу пшеницом и зборишта ђавола. Преподобни Лаврентије Черниговски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 9, 2015 Пријави Подели Написано Јун 9, 2015 nema nam brata Zayrona da se ukljuci u raspravu dali je jeretik ili nije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 9, 2015 Пријави Подели Написано Јун 9, 2015 Неки свети Оци су веровали у неку варијанту апокатастазе па опет то није званично црквено учење. Чињеница је да ПЦ не сматра РКЦ јеретичком, нарочито када се има у виду да се реч јеретик користила и за Арија, богумиле и разне друге секте. Једино ако не мислите да данашњи представници ПЦ сматрају РКЦ за јеретике али су толики лицемери да се не опходе тако са њима, чак напротив. Благовесник, Јефимија Крунић, sleki and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 9, 2015 Пријави Подели Написано Јун 9, 2015 Неки свети Оци су веровали у неку варијанту апокатастазе па опет то није званично црквено учење. Чињеница је да ПЦ не сматра РКЦ јеретичком, нарочито када се има у виду да се реч јеретик користила и за Арија, богумиле и разне друге секте. Једино ако не мислите да данашњи представници ПЦ сматрају РКЦ за јеретике али су толики лицемери да се не опходе тако са њима, чак напротив. nebih ja dovodio u pitanje ucenja svetih otaca... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука