Благовесник Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Kontradiktorno sa onim sto Velja kaze. Objasnio ti je brat Zayron - to je bilo pre, ranije... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Kontradiktorno sa onim sto Velja kaze. Nije kontradiktorno, danas kanonski priznajemo vaše Svete Tajne i dozvoljavamo svoijim vjernicima da se (ako im to dozvoli vaš pravoslavni klir i Crkva) tamo opskrbe Svetim Tajnama koje trebaju i ne smatramo ih više otpadnicima od katoličanstva kao što su to smatrani bili prije Drugog Vatikanskog Koncila. Sve je tu jednostavno prosto i jasno ko pasulj. Јанко and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Objasnio ti je brat Zayron - to je bilo pre, ranije... Da, tačno, prije 2VK (1965) je to bilo NEMOGUĆE, takvi su bili smatrani exkomunikovanim, izopšteni i KC tim činom ako su to uradili svjesno i tačno znajući da se radi o pravoslavnoj Crkvi i pravoslavnoj Liturgiji i o pravoslavnoj Svetoj Evharistiji a nisu je slučajno zabunom zamjenili sa grkokatoličkom, tada u tom slučaju se nisu smatrali exkomunikovani ukoliko je do toga došlo zabunom i iz neznanja, nesvjesno i nehtijući. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Dobro dobro, zivi bili. Htedoh nesto drugo da zapazim Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 ja sam iz ovog izvuko zaključak da KC nema problema sa PC i smatra je u svemu pravovjernom, a nažalost PC nemože preći preko nekih stvari pa se pitam ko se ovdje ponaša više kao majka a ko kao kćer. Закључак си извукао онако како ти је срцу драго. Ствар је у томе да се овде може и другачији закључак извући, на пример да је јасно да је ПЦ правовернија јер не одступа од својих канон и учења. Ово није мој закључак него ти само скрећем пажњу да у логичком расуђивању баталиш ствари срца( ако си способан). Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Закључак си извукао онако како ти је срцу драго. Ствар је у томе да се овде може и другачији закључак извући, на пример да је јасно да је ПЦ правовернија јер не одступа од својих канон и учења. Ово није мој закључак него ти само скрећем пажњу да у логичком расуђивању баталиш ствари срца( ако си способан). Zavisi kako se gleda na to stanje raskola od 1054. godine, na zapadu preovladjuje mišljenje da se radi o nedoriješenom dsisplinskom a ne o dogmatskom sporu, stvari koja se tiče pretežno tj. više ispravnog unutarcrkvenog funkcionisanja pa i administrativnog poretka (misli se pod tim na jedinstvenu Crkvu do 1054. u prvom milenijumu postojanja) nego toliko tog ispravnog vjerovanja (orthodoxie, pravovjerja). Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 I kako gledati na tu zenu, kao licnost koja je u zajednici sa pravoslavnima ili katolicima, ili pak - njihova a nasa, nasa a njihova ? Ја је посматрам као надконфесионалну. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Zavisi kako se gleda na to stanje raskola od 1054. godine, na zapadu preovladjuje mišljenje da se radi o nedoriješenom dsisplinskom a ne o dogmatskom sporu, stvari koja se tiče pretežno tj. više ispravnog unutrašnjeg crkvenog pa i administrativnog poretka nego ispravnog vjerovanja. Уопште не улазим у ту тематику, него одговарам Копитару тако да му укажем да ствар перцепције често произилази из срца а не ума. Чега је класичан пример његов коментар. Зато дадох напомену да се ово може видети и из оваког угла како сам презентовао. На крају додадох да то није моје мишљење. Тако да твој одговор мени по том питању је бесмислен. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Ја је посматрам као надконфесионалну. U promislu Boga Zivoga. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 U promislu Boga Zivoga. Могуће. Не знам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Могуће. Не знам. Pa to ili ono vidljivo, za svaki slucaj sto bi se reklo, malo vamo malo tamo....kao sto rece i sam jedne nedelje misa, druge Liturgija. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Уопште не улазим у ту тематику, него одговарам Копитару тако да му укажем да ствар перцепције често произилази из срца а не ума. Чега је класичан пример његов коментар. Зато дадох напомену да се ово може видети и из оваковг угла како сам презентовао. На крају додадох да то није моје мишљење. Тако да твој одговор мени по том питању је бесмислен. A ja ti velim da sam reagovao baš na tebe a ne ni na Kopitara a ni na tvoju korespondenciju s njim. A zbog ovog tačno: Ствар је у томе да се овде може и другачији закључак извући, на пример да је јасно да је ПЦ правовернија јер не одступа од својих канон и учења. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 A ja ti velim da sam reagovao baš na tebe a ne ni na Kopitara a ni na tvoju korespondenciju s njim. A zbog ovog tačno: Ствар је у томе да се овде може и другачији закључак извући, на пример да је јасно да је ПЦ правовернија јер не одступа од својих канон и учења. Мој одговор је би Копитару и има свој контекст. Ти си извукао реченицу за коју сам ја ( поново кажем) рекао да то није мој став и одговараш ми. Зашто? Шта те нагнава да ми одговараш за реченицу која није мој став? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 za svaki slucaj sto bi se reklo Није тако. Жена искрено воли и католичку и православну цркву. Јанко and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Мој одговор је би Копитару и има свој контекст. Ти си извукао реченицу за коју сам ја ( поново кажем) рекао да то није мој став и одговараш ми. Зашто? Шта те нагнава да ми одговараш за реченицу која није мој став? Nije bitno da li je ili nije tvoj stav, u odnosu na Kopitara je to tvrdjenje protiv tvrdjenja, Kopitar ima lično pravo da zaključi šta hoće što, naravno, automatski ne znači da je i njegov zaključak uopšte nekako i ispravan, u tom bude taj problem, ahahahaha. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука