Jump to content

Neprijatnost u stanu

Препоручена порука

Nisam znala gde da stavim temu ni kako da je nazovem pa prosto ovako. Sta kad se covek ne oseca prijatno u stanu, domu? Nisu razlog ljudi vec sam stan. Znaci gde god drugde odes osecas se prijatno a dodjes svojoj kuci i ne osecas se prijatno. I nije samo jedna osoba primer... 

Konkretno radi se o meni. Kad sam posle duzeg vremena ispricala to svom coveku on kaze nisam jedina, i njegova majka se tako osecala. 

Elem, stan je davno osvesten, otkad je mom coveku umrla majka nije dolazio svestenik. Godine su u pitanju. A stalno je nalazena neka glupost pored vrata. Relativno skoro smo naisli na sveze isprskana vrata, sa sve travkama nekim. Okadila sam kucu... Nisam ispricala svesteniku za to, sramota me je i da spomenem to. Ali u mislima mi je to non stop...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 306
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Nisam ispricala svesteniku za to, sramota me je i da spomenem to.

A zasto te sramota? Pa bas sa njim i treba da popricas o tome. Sto se pricescivanja tice - dosta ti je vec vremena proslo, treba to svakako da bude bas cesce, a narocito treba da pricescujes dete, njega redovno, bez preskakanja.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ne znam... jednostavno mi se ne da da krenem da pricam o tome....

Editovao sam malo post, da ne ponavljam sve ovde, ako ti nije tesko pogledaj.

A za razgovor sa svestenikom nemas stvarno nikakve potrebe da se ustezes, on zato i jeste tu.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ja sam se pricestila prve nedelje vaskrsnjeg posta a coveka ne mogu da nateram u crkvu.

Не треба никога терати у Цркву.

Причешћивати се треба и у посту и ван поста и кад год је литургија.

Јер тако освећујемо себе.

Само освећен човек освећује и простор око себе.

И тад му је свеједно да ли је у конц-логору или на пустом острву или у Хајату или на Дедињу у некој вили или у манастиру, јер светиња која је у њему је јача од свих сила простора.

Ако пак човек нема довољно светиње у себи, онда је утицај простора на њега јак.

Човек је позван од Бога да собом освећује све око себе.

Подели на овим сајтовима

A zasto te sramota? Pa bas sa njim i treba da popricas o tome. Sto se pricescivanja tice - dosta ti je vec vremena proslo, treba to svakako da bude bas cesce, a narocito treba da pricescujes dete, njega redovno, bez preskakanja.

Bas mi je krenulo nizbrdo sve, krenuli panicni napadi ponovo, i strah me da krenem do crkve... Isla sam bila za trojicu ali nisam stigla da pricam sa svestenikom.

Dete nikako da prihvati ni da lizne kasicicu. 

Подели на овим сајтовима

Знам ја да ово што сам сад рекао звучи као неки теолошки трактат, али људи ја све ове ствари причам из искуства.

Ја кућу у којој живим нисам освештао.

У почетку кад сам се доселио била је туробна атмосфера. Остали претходни дуови у њојзи.

Сад је вери хепи.

Подели на овим сајтовима

Dete nikako da prihvati ni da lizne kasicicu. 

Знам једног попа чији клинац исто није тео да се причешћује па су онда "вежбали" кући и мало по мало је прихватио.

Углавном деца ако не долазе често на литургију стиде се или се боје.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...