Jump to content

SRBIJO, NAUČI OD NAJBOLJE ZEMLJE: Kako je sravnjena Nemačka postala najbogatija u Evropi

Оцени ову тему

Препоручена порука

Moja mama mi pričala kako je s jednom starom Bavarkom, Njemicom s kojom se zna tamo gdje živi pričala nešto na tu temu. Tako su počeli pričat o nečem sasvim drugom pa tamo-vamo slučajno se nadjoše i na toj temi kako je bilo to odmah poslije rata a ta baba joj se žalila kako su iíh Amerikanci sravnili sa zemljom, Berlin, Drezden, Keln, Štutgart, Hamburg itd. i kako su dosta pretrpjeli pod Amerikancima a moja mama joj na to reče, pa vi ste to započeli i taj vaš Dolfik, šta ste vi sve sravnili drugima po Evropi prije toga, vi ste to sve prvi razbombardovali: Beograd, Varšavu, Lenjingrad, Staljingrad, Fau 2 na London itd. Baba samo ćutala, riječi nije rekla.

Подели на овим сајтовима

а ми смо имали распад, тако да не можемо да се поредимо. 

Можемо да се поредимо.

Немци доживели пораз и Срби су скоро га доживели.

Њих су победили Американци (наравно не само Американци) и нас су победили Американци ( и не само Американци).

Немачкој су одузете територије и била је подељена и Србији се нешто слично догодило.

Немци су окарактерисани као злочинци и Срби су данас окарактерисани као злочинци.

Е сад, ако је Немачка успела не само да се обнови, већ и да  временом постене економски џин мислим да треба нешто научити од њих. Слично је и са Јапаном, који је неко поменуо.

Наравно, то није обавезно. Увек можемо кукати на свет око себе и не мењати ништа,  а људи ће одлазити из Србије.

Подели на овим сајтовима

Можемо да се поредимо.

Њих су победили Американци (наравно не само Американци) и нас су победили Американци ( и не само Американци).

Немачкој су одузете територије и била је подељена и Србији се нешто слично догодило.

Немци су окарактерисани као злочинци и Срби су данас окарактерисани као злочинци.

Е сад, ако је Немачка успела не само да се обнови, већ и да  временом постене економски џин мислим да треба нешто научити од њих. Слично је и са Јапаном, који је неко поменуо.

Наравно, то није обавезно. Увек можемо кукати на свет око себе и не мењати ништа,  а људи ће одлазити из Србије.

Са наслеђеном и укорењеном турском самовољом ми у Србији само можемо да маштамо о некој немачкој способности организовања и пословичној педантности, а не да се поредимо.

... То је приказ савршене организације Трећег рајха, нацистичке државе у којој плате војника, официра, професора, учитеља, лекара, новинара нису касниле ниједан дан, чак ни у априлу 1945. године. Државе, у којој је производња тенкова, авиона и подморница била већа 1944. него 1941. То је приказ тајних нацистичких операција како наставити живот и после изгубљеног рата, фрапантни подаци и документи...

http://www.politika.rs/pogledi/Miroslav-Lazanski/Kako-se-pere-istorija.sr.html

Подели на овим сајтовима

немачки политичари су се недвосмислено определили за савезништво са САД-ом

Kakva bajkovitost. Nemacki politicari su se onda pitali o Nemackoj kol`ko ti i ja sad, a to znaci apsolutno nista.

Zapadna Nemacka je prosperirala samo zato sto je to bila cena da se ogranici Ruski uticaj u Evropi, i nista drugo osim toga.

Nemcima niko ne spori ozbiljnost i poslovicnost, ali bez pocetne infuzije koju su dobili sa Zapada, sve to bi bilo sasvim beskorisno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Они су од губитника постали победници, а ми од победника - губитници. 

Можемо само да учимо од њих.

Gubis iz vida da se radi o nemcima. To su oni sto proizvode Audi, VW i slicno a Srbi cekaju da im neko zakrpi rupe po putu i kukaju na vladu ... Mi bi od nemaca imali sto sta da naucimo kao i ostali ali smo losu djaci bili i ostali ..

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Наравно. Не може се било који економски модел тек тако пресадити из једне земље у другу, а да се при том не узму у обзир бројне специфичности. Али ипак то не треба да буде изговор. Једноставно могуће је после пораза постићи успех. Али проблем је што ми и дан данас кукамо на Турке, на комунизам, на Милошевића, на Запад...на ово на оно, а очито је да немамо добра решења. Зато није лоше да нешто добро преузмемо од других, ако не цео модел, онда бар основу.

Mi bi morali prvo da preuzmemo model "namac" i da ga ugradimo na model "balkanac" .

Znaci red, rad, disciplina, postovanje propisa i zakona, drzave, placanje poreza, postovanje saobracajnih propisa i sve ovo ne zato sto se morai sto je kaznjivo vec zato sto tako treba i pametno je tako se ponasati ...

Sve ostalo dolazi samo po sebi...

Подели на овим сајтовима

Genetski kod Nemaca je ono sto je bitno. Ocigledno. Sve vladajuce dinastije do 20 veka u Evropi su bile nemacke dinastije. Romanovi su nemacka dinastija. Nemci su stvoreni da vladaju sta je tu je....

Pa nije ni cudo kada znamo da su srpskog porekla ...

Подели на овим сајтовима

Kakva bajkovitost. Nemacki politicari su se onda pitali o Nemackoj kol`ko ti i ja sad, a to znaci apsolutno nista.

У принципу то је тачно. Али опет они су достигли ниво не само да се питају за себе него и за друге. Није свима то пошло за руком.

Zapadna Nemacka je prosperirala samo zato sto je to bila cena da se ogranici Ruski uticaj u Evropi, i nista drugo osim toga.

Ништа друго осим тога? Па зашто онда друге земље (попут Грчке, Италије, Турске) нису тако просперирале а имале су функцију ограничавање совјетског утицаја?

Nemcima niko ne spori ozbiljnost i poslovicnost, ali bez pocetne infuzije koju su dobili sa Zapada, sve to bi bilo sasvim beskorisno.

Ма то није тачно. Ево сад да поново поразе Немачку, за педесет година они би престигли све друге земље. 

Подели на овим сајтовима

Немачка је имала индустријске џинове који су после 2 св. рата наставили да раде. Шта је Србија имала?

И Србија (Југославија) је имала индустрију, сасвим пристојну. Ништа епохално, али за домаће услове врло добру. Она је истина пропала, али да је имала индустрију, имала је. Та толики српски сељаци су постали фабрички радници.

Немачка је била под Америком, а као што сам и рекао, Немачка је имала "срећу" да се Амери и Руси боре преко њих, па је Америка дозвољавала Немачкој да се развија, а и помагала јој.

Да, била је под Америком и не само Амерком, али су успели да постану не само независна држава, него и да имају водећу улогу у Европи и свету. О томе и причам. 

Опет ти кажем, Немачка је имала основни капитал (индустрију, покрадене паре, помоћ Американаца), Србија није.

Имала је  Србија и индустрију и фабрике, па чак и помоћ са Запада, али опет се нисмо пуно напредовали.

Занимљиво да су развијене земље све оне које су освајале, угњетавале, чиниле злочине... и којима је све опроштено

Види, то не важи за Немачку или Јапан. Тачно је да су вршили стравичне злочине, али су их и добро платили. Јапане је добио две атомске бомбе, као нико у свету! То баш и није опроштај.

Немачка нпр. није била ни велика колонијална сила (као нпр. Велика Британија или Француска) и као покретач светских ратова редовно је била поражена и прегажена. Погледај карту Немачке 1914. године и погледај  је данас. 

Подели на овим сајтовима

Можемо да се поредимо.

Ti se malo gubis u tim poredjenjima ... Japan je parirao u ratu SAD a nemacka je na evrooskom kontinentu oarirala svima...

To su nacije koje su prvenstveno disciplinovane a iz toga proizilazi sve ostalo sto ih cini jakima. Nasa osnovna osobina je nedisciplinovanost i mi nikada ne mozemo ni pomisliti da se poredimo sa nemcima u pojedinim oblastima. Ili japancima, sve jedno. Srbi ce da ostave deponiju smeca iza sebe na stadionu a japanci ce da ostave stadion cistiji nego sto je bio pre njihovig dolaska.

Подели на овим сајтовима

Sad stvarno više tačno ne znam ko bi se od koga prije trebao čemu poučit i na šta ugledat,

Srbija od Njemačke ekonomiji ili Njemačka od Srbije mirnoj "koegzistenciji" sa muslimanima:

Njemačka je na ivici gradjanskog rata

(radi islamskih imigranata - azilanata)

Německo na pokraji občanské války

http://www.ostrava-online.cz/blogy/nemecko-na-pokraji-obcanske-valky-0

FB Video

https://www.facebook.com/michael.moder/videos/10203043297523045/

Franački kralj Karl Martel i poljski kralj Jan Sobieski mole za oproštenje zato što su zabranjivali islamskom oplemenjivanju Evrope. Tek posljednjih 50 godina nas u Njemačkoj obogaćuju ljudi muslimanske vjere i orijentalnog porijekla. A pri tom se to moglo desiti već mnogo ranije! Zlosini, koji su zakašnjenje u prilivu stručnjaka prouzročili mole za oproštenje.

Prosíme za odpuštění - Molimo za oproštaj

Подели на овим сајтовима

Razgovarao sam sa jednim Nemcem, izneo mu svoje divljenje i rekao manje više kako i piše u početnom tekstu, naročito da se divim vrednoći i minimalnom lopovluku, na šta mi je on rekao da radi za Nemačke kompanije po inostranstvu, da u zemljama gde je to moguće i nisu baš pošteni ali sve što rade, rade u interesu Nemačke.

Naravno, tek su tada porasli u mojim očima.

Подели на овим сајтовима

Razgovarao sam sa jednim Nemcem, izneo mu svoje divljenje i rekao manje više kako i piše u početnom tekstu, naročito da se divim vrednoći i minimalnom lopovluku, na šta mi je on rekao da radi za Nemačke kompanije po inostranstvu, da u zemljama gde je to moguće i nisu baš pošteni ali sve što rade, rade u interesu Nemačke.

Naravno, tek su tada porasli u mojim očima.

Kako to? Valjda je trebao da ti padne u ocima jer sve sto radi radi u interesu nemacke? Valjda je prvo hriscanin pa onda ostalo? Ili ovaj princip, anacionalni, primenjujete samo na Srbe?

Подели на овим сајтовима

• 5 years later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...