Goku Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 http://www.njuz.net/...ze-mihailovica/ Ali najjače mi je "Prestolonaslednik Aleksandar III Karađorđrvić već pola sata pokušava da protumači odluku suda strana 5 " Дуња and Баба је реаговао/ла на ово 2 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 А како коментаришеш оне депеше из архива? Једина ствар коју сам чуо у Дражину одбрану је да су у питању фалсификати, али нисам баш добио превише аргумената у прилог тој тези. Ја бих јако волео да је Дража био налик на оним Србима (политичарима и официрима) с краја 19. и почетка 20. века. Али судећи према документима на које сам наилазио, Дража ми делује као култивисанији Шешељ. Његови саветници и идеолози четничког покрета још више иду на ту страну, чак и отворено. Како коментаришеш и то што му је чак и Слободан Јовановић говорио да смањи борбе с партизанима и окрене се борби против окупатора, а овај је чак и њега игнорисао. Не знам, мени Јовановић делује за неколико копаља озбиљније и као човек и као интелектуалац од ликова које је Дража слушао. На које депеше тачно мислиш? Ја Дражу видим као човека који је имао патриотске намере, осећај дужности и верности Југославији, не само српском народу, али који није био потпуно дорастао ситуацији у којој се нашао (ако би уопште ико и могао да одигра боље у његовој ситуацији). Тако је бар било на почетку рата. Касније, са променама на терену, како је добијао све мање подршке и како су комунисти све више јачали, почео је да вуче неке потезе који су за циљ имали пре свега опстанак покрета и српског народа, и физички и опстанак идентитета. То је можда разлог што (ни)је урадио неке ствари, које су данас спорне. Што се тиче Слободана Јовановића, ја сам налазио доста мишљења да је и он, као председник владе, као и цела влада у Лондону, био неактиван, неодлучан и под великим утицајем енглеске политике, што је на крају довело и до тога да влада подржи Тита. А проблем је био и што ЈВуО није имала ни близу подршку савезника колико комунисти: рецимо за период 1941- 1943. ЈВуО је примила свега 150 тона оружија и опреме, а комунисти у току рата 50 000 тона, а после '43. та помоћ је ситзала и од западних савезника. Тако да је разумљиво зашто Дража није био спреман да слуша наредбе владе из Лондона по сваку цену. Човек Жоја and Драган Јашић је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Каже Чеда да смо дезоријентисани. Eto sale. RYLAH, Плутон and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Мени једна ствар била интересантна. Кад видиш испред суднице блесаве радикале са једне стране и НВО антифа лудаке са друге стране, који су били тамо не знајући ни сами због чега, још једном сам се уплашио за судбину овог народа. Са једне стране, лудаци који носе заставе земље која не постоји већ двадесет и кусур година и слике злочинца који је мртав већ тридесет и пет година, а са друге стране паљевине које свој патриотизам доказују певањем четничких песама и клањањем Шешељу. Ако су они пресек стања нашег друштва, онда је једино рационално решење да постанеш алкохоличар. Јефимија Крунић, Goku, Срђан Ранђеловић and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Следећи корак је да признамо Тајван. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Крајности. Не ваља кад екстреми постану већина. Мислим да нису, само су и једни и други сувише гласни па изгледа да их има много. Стварно се надам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Jugosloven, mason, kolaborant. Jad i beda. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 само су и једни и други сувише гласни па изгледа да их има много. Koliko god da ih ima, mnogo je. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Ево пар ратних слика у прилог националном помирењу. Четници и партизани заједно. Срђан Шијакињић, Јанко and Баба је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Аустријанци и Немци су за време Првог светског рата подизали споменике погинулим српским војницима, а после рата Срби погинулим аустријским и немачким војницима. Али Срби данас (70 година после Другог светског рата) не могу да подигну један заједнички споменик и партизанима и четницима. Баба, Јефимија Крунић, Дијана. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Patrijarh: Epilog rehabilitacije Mihilovića - pomirenje srpkog naroda Daj Boze ali znajuci srbe leve i desne ovo ce jos produbiti podele. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Постоји ли сад макар могућност да се у Србији заврши Други светски рат? И то после јубиларних 70 година. Човек Жоја, Плутон, Баба and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=05&dd=14&nav_category=11&nav_id=991856 Stefanović nezadovoljan zbog DražeIZVOR: TANJUG Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je lično nezadovoljan odlukom suda o rehabilitaciji Draže Mihailovića. Foto. Tanjug, arhiva Viši sud u Beogradu rehabilitovao je danas komandanta Kraljevske vojske u otadžbini generala Dragoljuba Dražu Mihailovića i vratio mu građanska prava koja su mu bila oduzeta u političko-ideološkom procesu komunističkog režima 1946. godine. Stefanović je podvukao da je to njegov lični stav i naglasio da je, kao potomak partizanskog borca koji je učestvovao u oslobađanju Beograda i Srbije tokom Drugog svetskog rata, nezadovoljan rehabilitacijom Mihailovića. "Naravno, ne mešam se u odluke nezavisnih pravosudnih organa, oni su verovatno imali više pravnih argumenata i dokaza nego što ja imam", rekao je Stefanović i ponovio da je lično nezadovoljan tom odlukom. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 А таман сам се порадов'о. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Али је много добро, из још једног разлога. Сви ови што се праве европејцима, демократама, отворенима за дијалог, науку, сукоб мишљења и остале хумане ствари, поскакали као један и уствари показали да су обичне комуњаре. И то она врста комуњара која је заслепљена идеолошком мржњом, којима ниједан историјски или правни или било какав аргумент не може отклонити мржњу. Добро је видети их све, данас се показују у правом светлу. Јанко, Драган Јашић, Ћириличар and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука