Jump to content

Свети Архијерејски Сабор 2015. године

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zanima me mišljenje studenata teologije koji su imali kontakt sa +Irinejom (Bulovićem): da li je on stvarno takav kakvim ga mediji predstavljaju?

Мој свештеник је завршио ПБФ и прича д је вл. Иринеј један од најбољих професора које је имао. Има врло позитивно мишљење о њему... Не знам да ли је то одговор на питање, јер је само мишљење једног човека али ето...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Мој свештеник је завршио ПБФ и прича д је вл. Иринеј један од најбољих професора које је имао. Има врло позитивно мишљење о њему... Не знам да ли је то одговор на питање, јер је само мишљење једног човека али ето...

Ako je tako, pozdravljam..Čudilo bi me da se čovek takvih intelektualnih sposobnosti bavi takvim prizemnim stvarima i gubi energiju na odbranu onih koji to ne zaslužuju.

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Sta podrazumevas pod ovim? jesi li to cuo licno od svestenstva ili naroda ili je to tvoj zakljucak? 

Не бавим се интригама. Све што казах чуо сам од релевантних људи.

И хтео сам да поделим са свима вама.

И ми лаици смо Црква, имамо право да знамо стварно стање, али не да би вређали или распиривали свађе.

Јер су за мене ови дани победа Православља.

А да се бавим интригама написао бих и оно што не написах.

Али тим чињеницама би неки били затровани.

И сам знам како истина може да затрује човека.

Јер или негираш истину или ти истина долива уље на ватру. 

А истина би тербала да освешћује и ословешћује човека.

Подели на овим сајтовима

Ako je tako, pozdravljam..Čudilo bi me da se čovek takvih intelektualnih sposobnosti bavi takvim prizemnim stvarima i gubi energiju na odbranu onih koji to ne zaslužuju.

Да је само одбрана било би добро, има ту и напада.

Али то није за јавну расправу барем док они сами не кажу истину о себи и другима.

Подели на овим сајтовима

To sto ste vi pisali nisu intrige, nego obicne lazi.

Добро Лаве Викторовичу. Време ће убрзо показати све.

А за твоју информацију, за длаку је е. Никанор избегао комисију пре Сабора.

Подели на овим сајтовима

Онако, мимо теме ко је сместио Зеки Роџеру и те форе...и коме се шта спремало(а разне масонско/зидарске-инвестиционе акције наших епископа су у најмању руку сумњиве са законске стране), једна ствар ми је интересантна - да Комисије које се баве парама и финансијама наилазе на пуну посвећеност епископа српских, док ствари као што су богослужење, верска настава и просвета и мисија ни 10 део пажње не привлаче. А Комисије и некаква тела су при Сабору/Синоду формирана. Шта је битније за Цркву?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Онако, мимо теме ко је сместио Зеки Роџеру и те форе...и коме се шта спремало(а разне масонско/зидарске-инвестиционе акције наших епископа су у најмању руку сумњиве са законске стране), једна ствар ми је интересантна - да Комисије које се баве парама и финансијама наилазе на пуну посвећеност епископа српских, док ствари као што су богослужење, верска настава и просвета и мисија ни 10 део пажње не привлаче. А Комисије и некаква тела су при Сабору/Синоду формирана. Шта је битније за Цркву?

Mislim da je bitno i jedno i drugo. U suprotnom bismo bili monofiziti- samo duhovno.

Подели на овим сајтовима

Meni stanje u SPC veoma liči na današnje stanje u osnovnim školama - treba žešće da zase..š  da bi te izbacili - i to bar 3-4 puta da zase..š

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Имам стрица у позним годинама, непокретан је - причешћује се за Васкрс и Божић - који каже - ја често замишљам да сам присутан на Сабору и прија ми та улога. Временом, како Сабор одмиче, схватам да ту све мање везе оно око чега се дискутује има са теологијом и учењем цркве а лагано се претвара у лични сукоб - до те мере да се понекад појединци посвађају само зато што је неко неком мазнуо женску педесет треће или зато што су се на његов рачун смејали после рата. Таман кад се расправа захукта, ето ти брадате, дебеле куварице која носи прљаву кецељу. У руци јој пива, за ревером значка, ФК СПЦ. Она махне кутлачом кроз ваздух и каже - ајдемо, време је ручку! И сви, као по команди, смирено устану, помоле се и обедују. Након тога се иде на поподневну дремку па све испочетка. И сви толеришу ону куварицу и реч не смеју да јој кажу а она увек упадне усред најжешће расправе - некад зове на ручак а понекад пита - Колико смо шопских салата имали? Ко је наручио цревца? Да ли имамо само три порције мешаног меса, ко ме је таговао данас... итд.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...