Срђан Шијакињић Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Rilski šećeru, opusti se bejbe....dvoje su se tako smuvali. Sa mnom je mnogo lakše izaći na pivo, nego na kraj. Kiss, kiss...chao, chao!!! овакав крај поста је био неочекиван Mилена КШ, PowerCat, Макрина and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PowerCat Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 овакав крај поста је био неочекиван Pričam ceo dan ljudi moji, da ostavimo vladikama vladičansko, dajte da gledamo od čega se živi. Rilski je oduvek bio moja Rusija južnog toka na forumu!!! A ako će da beži od mene u monaštvo, odmah ga ja preporučujem za novog episkopa Žičkog. SREDJENO!!!! Idemo veselo veče!!!! axaxaxaxxaxaaaxaxxaaxa Ipak sam ja samo žena... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Mislim da je Rilski dobio odgovor Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 овакав крај поста је био неочекиван Метафизика брате хехехе Мачка је то! :bendoff: Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Камо среће да је некада неком часопису,запало за новинарско око и ухо,свештеник неки на ивици егзистенције,па онда свештеник који нема седам година плаћено пензионо и социјално,па доживи инфаркт,па онда почну да скупљају да му уплате године стажа да може да се лечи,па онда како ни један свештеник ни а не каже кад дође епархијски разрез,него плати и ћути и сналази се даље како зна и уме...имала бих да пишем данима и данима како се свештенство мучи и како се труде у овим тешким временима,па онда наш брат Никола како живи са женом и децом...што то не објаве????? И без обзира на ситуацију и да ли је исправно или није,како је уопште дошло до тога да новине знају све ово и да износе ствари из монашке куће? Ја заиста много волим Жичу и сестринство и уопште женско монаштво,али ово је прешло сваку меру послушања и смирења јер овакве ствари неко износи из манастира или лаици који долазе на Литургију и добро су упућени ово пишу новинарима,па се питам,чита ли ко ону књигу старца Емилијана,тумачења монашких правила или ту литературу полако нагриза патина?? :.mislise. NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Хаха,јавила се" мачка" после сто година,профи бот,спамер и слично,плус није женско,плус воли да се набацује,да би задржао пажњу форумаша и тако то... JESSY, Макрина, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Stvar je prosta, nemojmo manipulisati nego ako nešto postoji dajmo odgovor kakav umemo u najhrišćanskijem smislu, ili zaobiđimo temu i kraj. Dobio si najcrkveniji moguci odgovor - episkop je vlast, monasi slusaju. Kraj price. PowerCat, Mилена КШ, NemanjaVa and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Baš apsolutnu? Apsolutnu i bespogovnornu. To je jedan od tri zaveta koji monasi daju stupajuci u monastvo. Mi hriscani u svetu smo nesto sasvim drugo od toga, mi jesmo poslusni Crkvi, ali nikom nismo dali nikakav zavet da se odricemo svoje volje. A sto se rasudjivanja tice - monasi poslusaju, pa onda rasudjuju. Takav je njihov red. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Dobio si najcrkveniji moguci odgovor - episkop je vlast, monasi slusaju. Kraj price. Ма у питању је тај народ који се окупља и забада нос где им није место,па још ако се деси да нека монахиња и прокоментарише,ето материјала. Можда су оне заиста у послушању и миру....ја уопште не разумем зашто се лаици мешају у ове ствари? Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PowerCat Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Хаха,јавила се" мачка" после сто година,профи бот,спамер и слично,плус није женско,плус воли да се набацује,да би задржао пажњу форумаша и тако то... xaaaaxaxxxaxxaaxax Ja taman doshla da bih se vratila, a tebe te nema...Ili sam posh0!??!...axaxaxaxaxa :bleh: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Ма у питању је тај народ који се окупља и забада нос где им није место,па још ако се деси да нека монахиња и прокоментарише,ето материјала. Можда су оне заиста у послушању и миру....ја уопште не разумем зашто се лаици мешају у ове ствари? Celo vreme covek koji vodi sajt eparhije mi govori da je sve u redu. Ali, aj dokazi tvrdoglavima. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 И то да ли је нешто у реду или није је њихова ствар,искључиво везана за унутарњи живот манастира.Мене би лично било срамота а на неки начин и увредљиво да ми неко забада нос у приватни живот моје породице,поготово ако имамо неко искушење. Има она прича,чини ми се Светог Григорија Богослова или Ниског,поука о томе,како је ђаво отишао код Епископа и овај га прозрео и отерао,те је он ишао по улицама и викао на сав глас против Епископа.То је чуо неки "хришћанин" који није волео свога Епископа и позове тог човека(ђавола) у кућу да га угости.И док га је угошћавао,ђаво скочи и узме му дете,баци у ватру и побегне.Постави се питање,зашто је Бог допустио да човек тако пострада када је имао само добре намере? Па ваљда зато што је у кућу госта позвао искључиво да би се наслађивао лошим речима о свом Епископу. Опростите ако сам погрешила име светитеља,давно сам читала ово,не могу тачно да се сетим који је светитељ био у питању. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 и позове тог човека(ђавола) у кућу да га угости.И док га је угошћавао,ђаво скочи и узме му дете,баци у ватру и побегне. je l može pojašnjenje... ko je djavo a ko dete. I gde su te ulice. Laičkom oku lako može izgledati da je vladika simbol djavola, dete predstavlja igumaniju a ko ima dobre namere to je potpuno nejasno... Плутон је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 je l može pojašnjenje... ko je djavo a ko dete. I gde su te ulice. Laičkom oku lako može izgledati da je vladika simbol djavola, dete predstavlja igumaniju a ko ima dobre namere to je potpuno nejasno... Ко зна ову причу,зна о чему говорим. Лаичко око...јел то оно око што,шта год види,кликне лајк? Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Пардон...то је онда лај-ик! Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука