SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Posle mu se javi Gospod u ravnici mamrijskoj kad seđaše na vratima pred šatorom svojim u podne. 2 Podigavši oči svoje pogleda, i gle, tri čoveka stajaše prema njemu. I ugledavši ih potrča im u susret ispred vrata šatora svog, i pokloni se do zemlje; 3 I reče: Gospode, ako sam našao milost pred Tobom, nemoj proći sluge svog. 4 Da vam donesem malo vode i operite noge, te se naslonite malo pod ovim drvetom. 5 I izneću malo hleba, te potkrepite srce svoje, pa onda pođite, kad idete pored sluge svog. I rekoše: Učini šta si kazao Da li ovaj tekst U Starom zavetu zapravo govori o ovaplocenju Svete Trojice?Avram ovde trojicu coveka naziva Gospodom i klanja im se kao Bogu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 То су били анђели. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 То су били анђели. Pa sto andjele naziva Gospode i klanja im se?I drugo jasno pise tri coveka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Da li ovaj tekst U Starom zavetu zapravo govori o ovaplocenju Svete Trojice?Avram ovde trojicu coveka naziva Gospodom i klanja im se kao Bogu. Не говори се о оваплоћењу . Оваплоћење је онолико колико је и оваплоћење горући жбун и пламени стуб ,тј. није . Оваплотити се значи постати плот, тело у сваком погледу , не значи јавити се у лику човека . Плутон and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Оваплотити се значи постати плот, тело у сваком погледу , не значи јавити се у лику човека . Pa ako se Bog javio Avramu u liku tri coveka(tela) onda to po definiciji jeste ovaplocenje.Kao i recimo javljanje Duha Svetoga u vidu goluba.Ovaoplocenje-inkarnacija-otelotvorenje.Nisam rekao da nuzno mora da bude covek sam sam naglasio da nisu andjeli u pitanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Pa ako se Bog javio Avramu u liku tri coveka(tela) onda to po definiciji jeste ovaplocenje.Kao i recimo javljanje Duha Svetoga u vidu goluba.Ovaoplocenje-inkarnacija-otelotvorenje.Nisam rekao da nuzno mora da bude covek sam sam naglasio da nisu andjeli u pitanju. Није. Јавити се у лику човека не значи бити човек . Као што обући полицијску униформу не значи бити полицајац . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Pa sto andjele naziva Gospode i klanja im se?I drugo jasno pise tri coveka. Бог је у Три потпуне Ипостаси, као што су три човека три потпуне линости. Није случајно тај стих у Св.Писму, као што није ни: ,,Потом рече Бог: Да начинимо човека по свом обличју, као што смо ми''. Јавио се Бог Авааму у виду три анђела. По мени најлепша икона Св.Тројице гостопримство авраамово то показује. Кападокијски Оци су дефинисали тријадологију коришћењем обрасца конкретна три човека. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Није. Јавити се у лику човека не значи бити човек . Као што обући полицијску униформу не значи бити полицајац . Pa sta je onda Avram po tebi video?Kako su jeli ako se nisu javili u ljudskom obliku? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Бог је у Три потпуне Ипостаси, као што су три човека три потпуне линости. Није случајно тај стих у Св.Писму, као што није ни: ,,Потом рече Бог: Да начинимо човека по свом обличју, као што смо ми''. Јавио се Бог Авааму у виду три анђела. По мени најлепша икона Св.Тројице гостопримство авраамово то показује. Кападокијски Оци су дефинисали тријадологију коришћењем обрасца конкретна три човека. Pa pise da su tri coveka ne tri andjela. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Pa sta je onda Avram po tebi video?Kako su jeli ako se nisu javili u ljudskom obliku? Potpuni covek posle jela metabolise, te su zvonke flatulencije dokaz njegove ljuckosti! Ovo su bili najobicniji humanoidi od kartona sa sakrivenim gramofonima. Ili nesto slicno. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Све што Бог чини чини из неког разлога. Јављање три Анђела је знак монотеистима, у првом реду Јеврејима који не примише Истину, а који ће у своје време познати Три Ипостасног Бога; а то ће се догодити када се испуни време незнабожаца - апостол Павле. Значи тако силне слике јављања Бога у Старом Завету које алудирају на Свету Тројицу, су остављене као знаци онима који сада не повероваше, да би у своје време поверовали у оваплоћеног Логоса, Сина Оца и Марије. А то ће бити пред крај историје, пред Други долазак Христа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Pa pise da su tri coveka ne tri andjela. Некада се анђели наводе као људи. Изгледа да смо толико слични, само нас нешто другачија природа дели од њих. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 У Библији и семитској мисли антропоморфизми постоје, постоје и "контрадикторности" које указују на уплетеност Бога у историју; такође, присутне су и језичке нетачности, јер семитски менталитет није аналитички. Једење овде, иако реално описано, треба разумевати у једном алегоријском смислу, и културолошком контексту праксе номада-сточара приликом гостољубља. Такође, седање за трпезу и изношење онога што је највредније тој (Т)тројици уакзује и на евхаристијске дарове и њихово присуство за Аврамовом/нашом (часном) трпезом узајамно даровање/уздарје живота Троједнога Бога и човека. Плод те трпезе је обећање Исака, обећање које опет указује на Оваплоћење..итд. feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука