Jump to content

Блиц најбеднији антицрквени таблоид!

Оцени ову тему

Препоручена порука

%D0%91%D0%BB%D0%B8%D1%86_%D0%BB%D0%BE%D0

Тако се Блиц својевремено разбацивао слободном проценом колико прилога има у касицама манастира Раковица који би лопов могао украсти и навео цифру од 3000€ на дневном нивоу.
Како у међувремену моје послушање укључује често и да бројим поменути прилог, могу само думрем од смеха и кажем:" Дај Боже, нека буду у праву"

Напомена ово је: Сплит теме SPC godišnje zaradi 140 mil. EUR

Админ Жељко

Измењено од Жељко
Подели на овим сајтовима

Cela priča oko finansija i socijalne uloge Crkve je na mestu. No problem su motivi koji stoje iza te priče. Drugosrbijanski mediji su se nešto uzvrpoljili ovih dana i kidišu na Crkvu i pravoslavlje...

Подели на овим сајтовима

Ординарна глупост у коју не вјерују ни они који су написали , него је намијењено да у кризном времену изазове завист народа према Цркви која има толике паре,а стално тражи да се дају прилози за издржавање та исте Цркве.

Прво коначну бројку нико не зна, па чак ни Његова Светост, а камоли неки инсајдер. Манастири имају приходе са многих страна, а по дневнику благајне што пријаве требало би да приме социјалну помоћ. Неким свештеницима ЦО плаћа соц и пензионо, други уплаћују сами или су у дугу.

Могли су написати и 150 или 250 милиона иста ствар, јер нико од нас у стварности није видео ни 1% од тог новца нити зна шта се с тим може урадити.

Слично као она тема гдје је проблем 7.000 рсд за опело, а нико се не пита колико кошта гробно мјесто и по којим се критеријумима то одређује.

Подели на овим сајтовима

Cela priča oko finansija i socijalne uloge Crkve je na mestu. No problem su motivi koji stoje iza te priče. Drugosrbijanski mediji su se nešto uzvrpoljili ovih dana i kidišu na Crkvu i pravoslavlje...

Лијевица је склона критици религије одувијек. Мотив је мање-више идеолошки како се мени чини. Јесте, зна се некада претјерати и са те стране, али у суштини, критика је потпуно на мјесту.

Подели на овим сајтовима

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/555840/BLIC-ISTRAZUJE-Crkva-godisnje-zaradi-140-miliona-evra

Ideja teksta je da Crkva, kao moćan privredni subjekt, treba da plaća porez Republici Srbiji, a kao argumentacija navodi se prihod manastira Ostrog i izvoz vina eparhije Zahumsko - hrcegovačke, dakle primeri iz drugih država - Crne Gore i BIH. Očigledna tendencioznost i propagandnost teksta dovodi u sumnju i samu osnovnu informaciju izrečenu u naslovu.

Подели на овим сајтовима

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/555840/BLIC-ISTRAZUJE-Crkva-godisnje-zaradi-140-miliona-evra

Ideja teksta je da Crkva, kao moćan privredni subjekt, treba da plaća porez Republici Srbiji, a kao argumentacija navodi se prihod manastira Ostrog i izvoz vina eparhije Zahumsko - hrcegovačke, dakle primeri iz drugih država - Crne Gore i BIH. Očigledna tendencioznost i propagandnost teksta dovodi u sumnju i samu osnovnu informaciju izrečenu u naslovu.

То је посебна а заправо кључна прича ове теме, али као што видиш то су форумаши (не)намерно превидели

Подели на овим сајтовима

Опет "Блиц" блица.

Сад кад се спрема прослава 200 година Боја на Дубљу некима је криво што се сређује црква, него се настоји да се опљује свештеник и да што мање људи дође цркви. Чест је случај да неки побегну од куће кад се свети Васкршња водица, а после нормално приме свештеника за Славу.

Има људи који 10 годин а не плаћају ништа свештенику, а после нађу неки разлог као да су они увређени и врате га са врат па иду у другу парохију.

Подели на овим сајтовима

c,c,c,c... 0703_read

Nista mi se ne dopada sve ovo sto se dogadja u i oko crkve....a mediji jesu poceli neku anticrkvenu kampanju...te svestenici gaze narod po Novom Sadu u Zmaj Jovinoj...te zaradjuju ovolko, te naplacuju onolko...

Da zlo bude vece sam klir daje povode za ogovaranja...te raskol, te Artemije, te smena Igumanije, te Horo(skop)episkop, te odbegli Pahomije... te pronevera novca, te onaj iz Kanade....ju ju... :icon_pop:

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Све је тако и то што Блиц пише је тако барем у 50% случајева и Блиц је наравно внаго.

Све смо рекли.

Кад они потежу нас и наше главате господине да потегнемо и ми њихове. У чијем власништву је Блиц? Ко издаје директиву Блицу за овај медијски линч СПЦ? Какви су то новинари у Блицу који без имало стида пишу то све што пишу? 

Ко их плаћа? Од чијих пара се финансирају? Да ли само од продаје и реклама са портала? Па они имају пара ко салате. Они нећете веровати имају администраторе само за одобравање коментара који су плаћени, а где је остала екипа. И при том сви коментари на Блицу који нису антисрпски буду цензурисани.

На крају чуо сам да Блиц неће да сиромашнима дели своје новине него им наплаћује!!!

Срамота!

А да не причам колико их је добрих новинара напустило јер нема разумевања за истраживачко новинарство него се све ради по директиви с врха. Приде многи их напуштају јер им плате касне а многим добрим уредницима су никакве плате. Само полтрони из врха Блица имају огромна примања. Ево знам да им поједини админи на порталу имају плату свега 10 000 динара, па видите може ли неко ко ради смену од 8 сати дневно месец дана да живи са 10 000 динара.

П. С. Све сам ово сазнао из поузданих извора блиских врху Блица, мајке ми.

Подели на овим сајтовима

Jeste, pa i siromasan narod treba da cita novine...oni tek treba da citaju. Ovi bogati imaju kompjutere i internet pa mogu novine citati u elektronskom obliku...

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

logo.png

+ Ало новине.

Зашто Ало новине?

Па зато што је то филијала Блица. Иста екипа га уређује.

Од куд ово знам?

Из поузданих извора блиских врху Блица који су желели да остану анонимни да не би изгубили посао.

Подели на овим сајтовима

Hahaha, kakav naslov teme ... joooj

Ми никад нисмо ни крили да смо православни таблоид.

Тако да...како оно пише у Јеванђељу-којом мером мериш том ће ти се одмерити!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...