Jump to content

Dusa i mozak

Препоручена порука

А чиме је онда Христос сишао у пакао да проповеда и ослободи тамошње будући умро на крсту? Да ли је Његово дело било половично обзиром да телом није био тамо ? Глупости.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, todor рече

Па да, али платонисти би то међ догме, по своме, да се тек тако ратосиљају још једне дилеме. 

Veze nema sa platonizmom i njegovim učenjem o duši.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Давор73 рече

А чиме је онда Христос сишао у пакао да проповеда и ослободи тамошње будући умро на крсту? Да ли је и Његово дело било половично обзиром да телом није био тамо ? Глупости.

Ne razumem.

Čime je bio sa pokajanim razbojnikom u raju?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne razumem.

Čime je bio sa pokajanim razbojnikom u raju?

U grobu telom, u adu dušom kao Bog, u raju sa razbojnikom, i na Prestolu bio si, Hriste, sa Ocem i Duhom, sve ispunjavajući Neopisivi“.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Знаш како...не можемо ми баш да идемо у такве детаље (осим ако ме не ,,провераваш") На крају крајева, није ли се једанпут десило јављање неког од светих на више места истовремено. Мислим да зачкољице тог типа уопште не би требало ни спомињати .

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

dakle kako je bio u raju?

Dušom kao Bog.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Давор73 рече

Знаш како...не можемо ми баш да идемо у такве детаље (осим ако ме не ,,провераваш") На крају крајева, није ли се једанпут десило јављање неког од светих на више места истовремено. Мислим да зачкољице тог типа уопште не би требало ни спомињати .

Pa otkud onda znaš da je dušom bio u raju?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

U adu je bio dušom

I sa razbojinikom u raju.Piše lepo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...