Ромејац Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 "Док слушате Дивну Љубојевић бићете награђени небеском светлошћу која у виду њеног гласа помера границе нашег поимања лепог,хармоничног и духовног" записао је један критичар. Дан са Дивном Љубојевић почео је на литургији у манастиру Ваведење у Београду у коме је учила црквено појање када је имала 10 година. Тада, осамдесетих година су, како је забележено, Београђани долазили да уживају у анђеоском гласу једне девојчице. У то време она је волела групу "Идоли", домаће задатке је радила за време физичког, саставе из српског је читала из празне свеске, али је највише од свега волела недеље у манастиру Ваведење. Од тада до данас, Дивна је завршила Музичку академију у Новом Саду, са хором "Мелоди" имала више од 500 концерата широм света, на смотри хорова у Русији доживели су да иако то није уобичајено, на бис изводе "Оче наш" а нумере на којима су забележени њихови наступи биће најлепши поклон гледаоцима уочи Васкрса. Аутор Тања Петернек Алексић Снимак емисије на сајту РТС-а Deki992, Kaludjerovic Sreten, Милан Ракић and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Искрен да будем,никад ми се није допадала као особа дотична госпођа,а овај интервју ме није разуверио, тако да и даље остајем при свом мишљењу... draganzzz and Danijela је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Komercijala, tzv duhovni turbo-folk. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Први пут је слушам да говори (већ одгледала када је емитовано), на жалост морам рећи да ме је разочарала. Немам намеру да имитирам њен стил живота, јер су нека њена схватања о којима је говорила била без укуса. Можда је остала недопричана, не знам, није ми се допао њен говор у неким погледима на живот. Зосима and Danijela је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Prevod Tanjine poruke,ne svidja joj se sto je Divna rekla da ne razume ljude koji ne zive u svojoj zemlji Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Pojci u Srbiji (posebno vizantijski pojci) imaju jedan nedosanjani san: da zarađuju od pojanja kao Divna Ljubojević A sad ozbiljno o Divni, kao o pojcu/muzičaru; iako se mnogi neće složiti, posebno pojci bogoslovci vizantinci bratija: sjajan glas, talenat i dar! Sposobnost da bude individualna i originalna u čitanju predanja. Zanimljiva interpretacija. Nije dosadna i ne ponavlja se kao ostali crkveni horovi (posebno vizantijski). Nema idole, kao potonji. Ne imitira nikog, kao potonji. Ne pati od ideologija, kao potonji. Itd, itd. I zato je mnogi ne vole u pojačkom svetu. Posebno je mrze tvrdoverni vizantinci. S pravom, žena se ubija od zarade, dok ostali ne mogu da zarade od svog pojanja ni za džeparac. Da li nisu dovoljno dobri kao ona ili je nešto drugo, ne znam ... Divna LJ. kao osoba? Slučajno znam od bliskih prijatelja da joj je razvod braka - pre par godina - jako teško pao i da nije ona stara. Takođe, svaki veliki dar ide pod ruku sa velikim mukama. Ona mi deluje više namučeno negoli prepotentno ili gordo. Mučena duša. Eto, moje mišljenje. Nisam od nje ništa očekivao unapred, pa nisam ni razočaran niti oduševljen. Žena ko žena, šarena - kao život. Grizzly Adams, Плутон, Милан Ракић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 ја волем да чујем и Визант Evo, ja mislim da sam prvi vizantijski pojac u Srbiji koji je rekao da je Divnino pevanje OK. Ne znam šta mi je ovih dana, krenula me neka pozitiva, valjda Vaskrs i to Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Lepi Чекај,јел ти Дивнино појање више прија од , Аце византије, ПопМихајловог , Владе паганинија или Игоровог...,онако искрено? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Чекај,јел ти Дивнино појање више прија од , Аце византије, ПопМихајловог , Владе паганинија или Игоровог...,онако искрено? Nikad!!! Kažem, ok je ... ali ja je lično ne slušam mnogo; ponekad samo. Зосима је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Ма ја волим духовњаке па ми право да ти кажем све'дно. Ја волим тршаве лепе жене са лепим гласом па ми није све једно. Данче*, Kaludjerovic Sreten, Јанко and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 14, 2015 Пријави Подели Написано Април 14, 2015 Prevod Tanjine poruke,ne svidja joj se sto je Divna rekla da ne razume ljude koji ne zive u svojoj zemlji Хвала лепо, ја са познавањем српског језика и на форуму где се пише српски не требам преводиоца, нити ми треба неко да се изјашњава уместо мене око било чега. Ту заиста нема шта да се погађа у смислу шта сам мислила да кажем, написала сам „у неким погледима“ – у множини значи увек више, па ти погађај, то што си написао није тачно, надам се да не очекујеш да ти се правдам. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Април 14, 2015 Пријави Подели Написано Април 14, 2015 Ја волим Дивну и свиђа ми се њено појање. Н И Н Е and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 14, 2015 Пријави Подели Написано Април 14, 2015 Gledala sam emisiju. Ista moja mader ... ... Ne mogu da budem objektivna. Deluje antacibl ...ali je to samo privid. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 3, 2016 Пријави Подели Написано Март 3, 2016 ДИВНА ЉУБОЈЕВИЋ ПРОМОВИСАЛА „АНТОЛОГИЈУ“ У БЕЛОМ ДВОРУ Манастир Ваведење Поводом 25 година рада Дивне Љубојевић и хора „Мелоди“ Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II и Принцеза Катарина Карађорђевић били су, 1. марта, у Белом двору домаћини промоције компилацијског ЦД издања „Антологија најлепше духовне музике православног истока“. Нови албум, у издању Продукције грамофонских плоча Радио-телевизије Србије, садржи 23 песме византијског, српског, руског, и грчког напева. ЦД „Антологију“ и 25-годишњи јубилеј Дивна Љубојевић и „Мелоди“ промовисаће и 21. априла у Сава центру концертом названим „Београд у сусрет Васкрсу“. На промоцији су поред Његовог Краљевског Височанства говорили и Марко Милутиновић, директор Продукције грамофонских плоча Радио-телевизије Србије, Небојша Брадић, уредник Културног програма Радио-телевизије Србије, Исидора Жебељан, композитор и члан Српске Академије наука и уметности, и Петар Пеца Поповић, новинар и музички критичар. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 12, 2016 Пријави Подели Написано Април 12, 2016 Пуних 25 година светских успеха Дивне Љубојевић и вокалног ансамбла Мелоди биће обележено великим београдским концертом, 21. априла у Центру Сава. За Радио Слово љубве Дивна говори о православном појању, о томе како речи молитве увек разумеју у публици, када је једна песма на отвореној сцени довела до суза и зашто су јој данас концерти по малим градовима у Србији важнији од европских сцена. http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/79/16/04/12.04.16_-_pod_znakom_pitanja_-_divna_ljubojevic_-_0.49.40.mp3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука