Н И Н Е Написано Април 14, 2015 Пријави Подели Написано Април 14, 2015 @@Adelaida,@@Дуња, Хтео сам да вам цитирам једну од његових љубавних песама у којима описује верност и искрену љубав али нема сврхе, већ сте донеле суд. čovek opisao patologiju neke takve veze i odmah krenuli da ga čereče LOL Испаде човек кретен ни крив ни дужан... Фазон је што швалер као Мика Антић никад не би могао да објави такву песму ма колико била аутобиографска јер не би могао да мења жене као чарапе после тога. Ракићу то ништа не значи јер је био веран својој жени. Али швалери ће увек бити цењенији међу женама хтеле то оне да признају или не. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Април 14, 2015 Пријави Подели Написано Април 14, 2015 @@Ниџока 1.1, Ao, pa kako ispade da mislim da je kreten. Nesporazum neki. Procitaj ponovo postove, ali imaj na umu moju dobronamernost, mozda ti drugacije zazvuci. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Април 14, 2015 Пријави Подели Написано Април 14, 2015 @@Ниџока 1.1, Ao, pa kako ispade da mislim da je kreten. Nesporazum neki. Procitaj ponovo postove, ali imaj na umu moju dobronamernost, mozda ti drugacije zazvuci. Не могу да те сконтам. Учини ми и јасно напиши свој став о њему и Искреној песми. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2015 Lik Pinokia izmislio je... Carlo Collodi Ela Peroci Charles Perrualt Gianni Rodari ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 14, 2015 Пријави Подели Написано Април 14, 2015 @@JESSY, Ђепето Карло JESSY је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 14, 2015 Пријави Подели Написано Април 14, 2015 Живи од пустоловинаСвојих недостижних коренаИ од дивних успоменаНа изненадне ноћиКад нестане из улице Ко зна куда иде Назив песме је...? Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2015 ... Живи од пустоловинаСвојих недостижних коренаИ од дивних успоменаНа изненадне ноћиКад нестане из улице Ко зна куда иде Назив песме је...? Uljez iz sporednog neba ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2015 ...један је од најзначајнијих писаца двадесетог века. Рођен је у Прагу у непосредној близини јеврејског гета, 3. јула 1883, а умро у 40. години у санаторијуму Кирлинг крај Клостернојбурга, у близини Беча. Већина дела објављена је постхумно захваљујући његовом пријатељу Максу Броду... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Април 14, 2015 Пријави Подели Написано Април 14, 2015 Не могу да те сконтам. Учини ми и јасно напиши свој став о њему и Искреној песми. Za iskrenost o porazavajucim istinama - sopstvenoj lazi i sebicnosti i nesposobnosti da izadje iz sebe - tri amina. Da pojasnim: Svaka cast na iskrenosti koja se ogleda u odstupanju od poznatog modela pesama tog vremena i paradigme ljubavi koja, gotovo po pravilu, stavljala objekat i ljubav u centar pesme. U Iskrenoj pesmi se centar pomera ka lirskom subjektu koji nosi zelju i potrebu, strast, a ne iskrenu ljubav (o kakvoj romanticari najcesce pisu). Snazan i realan pesimizam neretko je okarakterisan kao malodusnost, a zapravo je dubok i iskren misaoni trenutak. To je ukratko utisak o pesmi. A sto se Rakica tice - ne mislim nista, ne zato sto nije vredan hvale, vec se samo nisam bavila njegovom licnoscu. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Април 14, 2015 Пријави Подели Написано Април 14, 2015 ...један је од најзначајнијих писаца двадесетог века. Рођен је у Прагу у непосредној близини јеврејског гета, 3. јула 1883, а умро у 40. години у санаторијуму Кирлинг крај Клостернојбурга, у близини Беча. Већина дела објављена је постхумно захваљујући његовом пријатељу Максу Броду... Франц Кафка Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2015 Франц Кафка ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2015 Рођен је у Сарајеву 1937. године. Дипломирао је сликарство 1961. године на београдској Академији ликовних уметности у класи професора Недељка Гвозденовића. Објавио је велико број наслова, велики број романа и збирки прича. Аутор је и великог броја документарних филмова и телевизијских емисија, а по његовим сценаријима снимљено је неколико дугометражних филмова. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 14, 2015 Пријави Подели Написано Април 14, 2015 Uljez iz sporednog neba Кестен Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 14, 2015 Пријави Подели Написано Април 14, 2015 @@JESSY, Момо JESSY је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2015 Момо ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука