Jump to content

Мишљење о САД

Оцени ову тему

Препоручена порука

haha kakve to veze ima sa ovim sto sam pisao? Tralalala...

A sir? Nista mi nisi rekao o siru? Italijanske kocije i sir te ne podsecaju na bugare i planinu Vitosu?

Pa ima veze ... da vidis kako vole jevreji nemce ... ko bugari ruse ... sa tom razlikom sto jevreji nisu nikada bili u paktu koji je ratovao protiv nemaca a bugari jesu u paktu koji je ratovao proriv rusa ..... te su po zasluzi im i rusi bile gazde ...i madjarima ... i poljacima ... i rumunima ...

Dobro su prosli oni i imali srece da su im rusi gazdovali ... da je obrnuto bilo i da su im nemci bili gazde danas ne bi hodili planetom Zemljom ..

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Па не знам баш... За војску би, на пример, било веома добро. Добили би приступ најсавременијој опреми, обуци итд. За безбедност би било добро јер нико не би смео да нас нападне.

Све то треба да се измери па да се види.

Као што рекох: веровати у то исто је као и веровати у комунистичку утопију. Мада, ово твоје је можда чак и већа утопија од комунизма. Бзбедни, нико неће смети да нас пипне и то овде на Балкану. Ма дај, молим те...

Али, мислим да је ова расправа ипак бесмислена, будући да нас и не желе да приме у НАТО. Као ни у ЕУ.

Тако да...

Подели на овим сајтовима

Rsiju vole i prizeljkuju samo oni koji su imali tu srecu da rusiju nikada nisu imali za gazdu... pitajte bugare koji su iste vere ko rusi... ili cehe, poljake i slicne koji ne mogu oci da im vide. I sa nama bi bilo isto samo da je raspodela posle drugog svetskog rata bila malo drugacija...

Бугари су продане душе и издајници. Да, исте смо Вере, али као да нисмо. Бугари само знају да ти забију нож у леђа. Колико су нама, Православним Србима, то само радили у прошлом веку. Тако да не бих рекао да су они баш релеватни.

Подели на овим сајтовима

Али, мислим да је ова расправа ипак бесмислена, будући да нас и не желе да приме у НАТО. Као ни у ЕУ.

Тако да...

Iz kog razloga?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Размишљам о овоме. Ради се једноставно о томе да је та федерална влада изван контроле. Нешто није ту добро направљено - или је у међувремену покварено - па су они измакли контроли. Изворно, оснивачи су знали за ту опасност па су у Устав ставили да једино Конгрес може да објави рат. Значи идеја је била да преставници сваки пут гласају, јер извршна власт (прецедник и компанија) увек тежи ка томе да употреби силу. Е сад, то се у међувремену пореметило - од Другог св. рата ни један једини пут није ишло кроз процедуру како треба... Конгрес је требало да буде контрола. Није решење да сваки пут народ излази на улице, нити је могуће. Посебно јер они све то не осећају превише, бар не директно.

Баш напротив, скоро све су прошле формални део и то је оно најжалосније. Обично, барем у почетку, нема више од пар људи да се успротиви томе. Оне који нису прошле кроз Конгрес су изузетак (који је баш нас задесио). Пропусти су у томе што кад нпр. онај Рон Пол ил' још неко ако се јави објашњава зашто је све то и даље неуставно, иако је прошло кроз процедуру, слабо ко чује, а нарочито „не чује“ онај коме је то највише и упућено.

Углавном, данас је таква атмосфера да то више и није важно. Ратови се прво објаве на ТВ-у па онда у институцијама. У ту сврху увек изађе на десетине разних званичника пред камере и крене класична пропаганда.

„We must plant the seeds of freedom and democracy in _________ (убацити државу по жељи)“

„Let us win!“

„We must fight terrorism“

...

Нисам живео тамо и не могу да осетим њихову пропаганду као амерички грађанин, ал' то заудара кроз читав свет.

Ево, пре пар дана сам гледао утакмицу у НБА развојној лиги (NBDL), а тема о Америци у рату (она за 222 од 239 година, ако нисам омашио бројке) ме је подстакла да више обратим пажњу на те стварчице (обично не гледам тај део јер на сваких 5 минута иду рекламе). Начин извођења церемонија пре утакмице ми је застрашујућ. Да не знам да гледам утакмицу, мислио бих да почиње нека војна свечаност ил' нешто слично. Кладим се да нема тенкова само зато јер би се тиме уништио паркет. Поврх свега, никакав празник или неки значајан јубилеј није био тог дана, дакле, обична утакмица и тако је стално. НБА играчи на сваких пар недеља носе дресове са темом војне униформе као гест подршке трупама овамо, онамо. Више чак и није битно где је та војска, да ли ратује бранећи неког или убија, силује и разара слабије од себе, битно је да свако ко не подржава трупе није „прави Амер“.

Култ државе и војске (осим код вас либерала :) ) је огроман. Мислим, навео сам ту утакмицу као пример, ал' ту је увучен и информативни програм, филмска производња итд., да не смарам.

Понављам, нисам живео тамо, можда и није тако, ал' такав утисак ми одаје оно што могу одавде да сазнам.

Подели на овим сајтовима

Pa ima veze ... da vidis kako vole jevreji nemce ... ko bugari ruse ... sa tom razlikom sto jevreji nisu nikada bili u paktu koji je ratovao protiv nemaca a bugari jesu u paktu koji je ratovao proriv rusa ..... te su po zasluzi im i rusi bile gazde ...i madjarima ... i poljacima ... i rumunima ...

Dobro su prosli oni i imali srece da su im rusi gazdovali ... da je obrnuto bilo i da su im nemci bili gazde danas ne bi hodili planetom Zemljom ..

Бар им нису ,,дивљи Руси" стрељали 2000 деце ко што су ,,цивилизовани Немци" то радили у Крагујевцу. И нису Руси, колико ја знам, никада стрељали 100 Бугара за једног Руса, али зато ,,цивилизовани" Неци јесу стрељали 100 Срба за једног Немца.

Тако да, могли би ови што имају пик на Русе и Русију а одушевљавају се западом, могли би да буду мало реалнији и да се ману црне антируске митоманије. 

Подели на овим сајтовима

Баш напротив, скоро све су прошле формални део и то је оно најжалосније.

Нису. Последњи рат који је објављен по "пропису" је био WWII.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Iz kog razloga?

Не сматрају нас они на западу делом Европе. За њих ћемо увек бити ,,мали Руси" и ,,руски петоколонаши". Њима није циљ да нас приме у ЕУ, већ да нас сведу на границе београдског пашалука. Само је привид да они нас желе у своје чланство.

Подели на овим сајтовима

Свашта може овде да се прочита, које су то фантазије мадре миа... :)

Прочитај ти мало историју свог народа, онај део кад је Карађорђе тражио помоћ и савезништво од Наполеона. И прочитај шта му је он одговорио. И не треба ту бити много паметан, само треба погледати историју, видети како се одвијала и све је јасно.

А можеш да погледаш и садашњост, погледај како се неке чланице ЕУ понашају према Србији, а ако си мислио да се тако понашају без знања (и одобрења) Брисела, могу да закључим да си врло наиван. 

Подели на овим сајтовима

Прочитај ти мало историју свог народа, онај део кад је Карађорђе тражио помоћ и савезништво од Наполеона. И прочитај шта му је он одговорио. И не треба ту бити много паметан, само треба погледати историју, видети како се одвијала и све је јасно.

А можеш да погледаш и садашњост, погледај како се неке чланице ЕУ понашају према Србији, а ако си мислио да се тако понашају без знања (и одобрења) Брисела, могу да закључим да си врло наиван.

Misli da je racionalan. Ipak je bolje naći neko neutralno rešenje, jer ćemo tako izneti neku svoju vrednost koja će pomoći i nama i drugima.

Samo da budemo svoji, ništa drugo. U tom smislu zapad nam je neprijatelj jer misle da ćemo Rusima otvoriti širom vrata.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Да бре, још од Краљевића Марка нас мрзе. Због оног златног прибора за јело...

Е, мани се те ,,духовитости" којом се служиш, јер одбијаш да погледаш истини у очи. Маник се сад Краљевића Марка, него погледај колике су злочине они са запада починили над Србима само у прошлом веку.

И погледај шта је Наполеон одговорио Србима кад су тражили помоћ и савезништво.

Подели на овим сајтовима

Не сматрају нас они на западу делом Европе. За њих ћемо увек бити ,,мали Руси" и ,,руски петоколонаши". Њима није циљ да нас приме у ЕУ, већ да нас сведу на границе београдског пашалука. Само је привид да они нас желе у своје чланство.

I posle cloudking non-stop naduvan...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...