Млађони Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Au, pa ti si se bas ovde dobro namucila buduci toliko na oprezu. Super je sto si otisla tamo gde su svi dobri a ovde svi losi i svakako svi imaju zadnje namere, od prodavacice do popa. Kakvo ruzno podmetanje noge.. uzas.... ovu temu covek da cita i da se zali, kako nacionalni egoizam iskljucuje pamet... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Zato nisu izmislili ameri vec srbi izraz "lobiranje" ... i pazi gde ... bas u SAD ... Koje nema uvek negativno znacenje. Obicno kada se kaze ''lobi'' misli se na neka zla tajna udruzenja koja vladaju Amerikom. Postoje ekoloski lobiji recimo koji se na takav nacin bore da bi americka politika uzela u obzir vazne ekoloske probleme. Mislim da je i Gejts sklon tome, mada je on lobirao bas za tako nesto u vezi geoinzenjeringa. Dakle nije lobirao da bi vise para imao ili da ga nekakva konkurencija ne ugrozi kao sto rade nasi tajkuni ili da potpuno ovlada ovdasnjim institucijama. Postoje radnicki lobiji. Kada neki sindikat ode da smara nekog senatora i kongresmena da se npr.. povecaju plate radnicima, to je lobiranje. Ono sto sam hteo reci jeste da Gejts ne vidi nikakvu priliku da zgrne veliku lovu i zezne nekog tako sto ce da se mesa u americku vladu. Doduse, mislim lobisti nikad i ne smaraju vladu, nego Kongres. Tacno je da lobiji uticu na americku politiku i da ima raznih lobija koji mogu da budu slika i prilika Miskovica, to stoji. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Koje nema uvek negativno znacenje. A zasto je onda apriori Miskovicevo interesvanje za tebe negativno? Dozvoljavas li da taj interes i ovde moze biti pozitivan kao koda amera? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 I to sam ti objasnio, te milijarde su mu "vlasnistvo" nad kompanijama, pa racunaju koliko vredi nejgovo vlasnistvo. Pa sta je onda on to dao? Ako mu Forbs redovno procenjuje bogatsrvo koje redovno raste? Gde je taj deo bogatstva ko je velikodusko "dao" Gates? Ako je dao "veci deo bogatstva" kako rece neko ...koji deo? Veci deo od cega? Veci deo od 100 dollara? Nije on dao nista kao ni Buffet vec su investirali novac. I to je pozitivno, OK investirali su u Afriku, ali necemo pricati da su "dali" kada nisu. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Pa sta je onda on to dao? Pa pare, prihod koji dobija na vlasnistvo od kompanija.... divideda.. platu.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Nije on dao nista kao ni Buffet vec su investirali novac. I to je pozitivno, OK investirali su u Afriku, ali necemo pricati da su "dali" kada nisu. Ti bas voluis da okreces termine kako tebi odgovara... opravdas novostvoreni srpski termin bilbijanje Nisu investirali jer nemaju nikakvu korist od toga. Investicfija je kad uplatis neke pare pa ocekujes neke pare nazad. A kada das svoju platu, bez da ocekujes prihod nisi investirao.. ja znam da tebe mnogo bole te cinjenice jer ti se ne uklapaju u sliku sveta.. ali mani se te lukavosti.... sebe prvo lazes njome pa onda sve ostale.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 A zasto je onda apriori Miskovicevo interesvanje za tebe negativno? Dozvoljavas li da taj interes i ovde moze biti pozitivan kao koda amera? Zato sto se miskovicevo bogastvo steklo takzovanom institucionalizovanom korupcijom. To ti je kad ti je zakonodavni organ korumpiran pa donosi zakone koje favorizuju jednog privrednika, zakosnki gledano sve je legalno, ali je debela korupcija po sredi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Ti bas voluis da okreces termine kako tebi odgovara... opravdas novostvoreni srpski termin bilbijanje Nisu investirali jer nemaju nikakvu korist od toga. Investicfija je kad uplatis neke pare pa ocekujes neke pare nazad. A kada das svoju platu, bez da ocekujes prihod nisi investirao.. ja znam da tebe mnogo bole te cinjenice jer ti se ne uklapaju u sliku sveta.. ali mani se te lukavosti.... sebe prvo lazes njome pa onda sve ostale.. Pa nisu dali oni nego investirali, manite se vi price o "davanju" veceg dela bogatstva kada ljudi udruzuju kapital u investicioni fond i plasiraju ga u siromasne zemlje po Africi sto je za svaku pohvalu lai nije "davanje veceg dela bogatstva". Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Pa nisu dali oni nego investirali, manite se vi price o "davanju" veceg dela bogatstva kada ljudi udruzuju kapital u investicioni fond i plasiraju ga u siromasne zemlje po Africi sto je za svaku pohvalu lai nije "davanje veceg dela bogatstva". Kupis leba drugom coveku da jede, ne trazish mu nista za uzvrat - investiranje. Kupis bolesnom afrikancu od AIDSA lek za sidu, koji ce da m uproduzi zivot - investiranje. Kupis africkoj deci vakcine - da ih zastitis od bolesti od kojih se uredno vakcinusu evropska deca - investiranje. :.mislise. Zanimljive su te tvoje definicije "investiranja" Zayron је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Kupis leba drugom coveku da jede, ne trazish mu nista za uzvrat - investiranje. Kupis bolesnom afrikancu od AIDSA lek za sidu, koji ce da m uproduzi zivot - investiranje. Kupis africkoj deci vakcine - da ih zastitis od bolesti od kojih se uredno vakcinusu evropska deca - investiranje. :.mislise. Zanimljive su te tvoje definicije "investiranja" Pa šta, u pravu je Crveni Baron, i to su investicije. I Gospod Isus Hristos je rekao ljudima: Zašto investirate u propadljive pozemske stvari koje poždere moljac i može ih ukrast svako? Investirajte u stvari koje vam ne poždere moljac a ni ne ukrade vam ih niko, u akcije na nebu! Зосима је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Може ли ко да контактира дотичног за ситну донацију брату Николи Ђоловићу? Гризли, Јуане? Да конкретизујемо ту хуманост... Па могу исто колико и било ко други... Не верујем да ће моћи тако. Његове донације ићи ће кроз неке фондације у разне области током времена, а не појединачно. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Ljudi zaradjuju pare na trzistu slobodnom razmenom dobara svake vrste pa to bude ocenjeno kao podlumklo, zlo, gramzivo, blabla truc. Ljudi krecu da dele veliki deo tog bogatstva u humanitarne svrhe pa opet bude ocenjeno kao zlo, podmuklo, gramzivo, blabla truc. Sta god da rade ti velikani poslovnog sveta jendom broju ljudi ce to uvek biti zlo. Ali to ne nuzno zato sto su ljubomorni, nepsoobni, frustrirani ili slicno nego zato sto takva desavanja pokazuju da se svet ne krece u pravcu u kome oni milse da ide. Sve one price sve je gore i gore, ljudi su sve gramziciji, sve vise sto imaju vise im treba se ruse bas ovakvim primerima. I sta ce kud ce ljudi izmisljaju razne budalastine da bi ipak usilili i ako drugome ne onda sebi dokazali da njihove projekcije buducnosti nisu puka masta. Avocado, Млађони and florenntina је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 29, 2015 Пријави Подели Написано Март 29, 2015 Али пази,кад овако испричану причу,од Фло уопште нисам очекивао,како се човек лако може преварити... Е па драги моји зли,пакосни и лоши грађани Србије,нахебали смо... Zosima, ja nisam rekla da su Srbi ni zli ni pakosni ni losi (u odnosu na druge narode) jer to ne mislim i stvarno je ruzno da tako izvrces moje reci. Млађони је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 29, 2015 Пријави Подели Написано Март 29, 2015 @@florenntina, Срећно у Америкама или где год... нажалост страхове, фрустрације, предрасуде носимо са собом, они немају везе са системом ни злим Србима. Hvala. Delimicno se slazem ali mislim da ne treba gledati na stvari tako fatalisticki. Svaki covek ima svoje frustracije, predrasude ili strahove ali je isto tako i njihov vlasnik, sto znaci da uz odredjen rad i trud na sebi to moze i da promeni. Btw. Ako nisi procitala gornji post, da ukratko ponovim...ne smatram da su Srbi zli nego uplaseni i zbunjeni Grizzly Adams and Млађони је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 29, 2015 Пријави Подели Написано Март 29, 2015 На муци се познају јунаци . Сви би ми волели да нам је лако и лепо , али праву своју нарав најчешће показујемо у кризним ситуацијама . Систем није идеалан и он је такав какав јесте и ми не можемо да утичемо на њега , али то не би смело да буде никакав изговор и он није крив због тога што у људима исплива зло . Првествено треба тражити кривца у тим људима где је зло испливало на површину. Opet se delimicno slazem. Ja se prosto trudim da ne budem fatalista i zato smatram da sistem koji imamo nije "usud kleti" i da itekako moze i treba da se menja. Dalje smatram da nema nikakvog razloga da Srbi kao i dosta drugih naroda ne pocnu da zive normalno i za razliku do sada, pocnu da trose svoju energiju konstruktivno. Sto se tice zla i krivice, tu jos uvek nisam nacisto. Svakako je do ljudi, ali mislim da ne treba nikako zanemarivati ni uticaj okruzenja. Opet kazem, ima dosta ljudi koji jednostavno promene okruzenje, sistem, drzavu i pocnu sasvim lepo da funkcionisu iako su pre toga imali potpuno drugacija iskustva... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука