Jump to content

Direktor Epla će donirati celo svoje bogatstvo u humanitarne svrhe

Оцени ову тему

Препоручена порука

А што ти не контактираш неку од икона Христових за тај случај?

Врло добро знаш да нам Христос није обећао материјалну помоћ на овом свету. За разлику од дотичног...

Па ко велим да сваког контактирамо за обећано...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 227
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Врло добро знаш да нам Христос није обећао материјалну помоћ на овом свету. За разлику од дотичног...

Нисам сигуран да смо се разумели. Нисам мислио да се молиш Христу пред нацртаном иконом, него да контактираш оне ходајуће иконе, који се још називају епископи или владике. Они су најпре дужни да помогну свом посленику и то не да му дају милостињу, него да му плате што заслужује, јер ради више од већине њих заједно. Тако да је потпуно сулудо прозивати Тима Кука, а поштовати ту гомилу себичњаковића.

Подели на овим сајтовима

Не знам зашто се жалиш на сопствену методологију, ти то често радиш. ;)

А не видим да сам нешто скренуо. О каквом ДЕЛУ говориш??? Нахвалисте човека а НИШТА још конкретно није урадио. Само обећао. Ево, и Вучић обећао да ће ми повећати плату крајем године. То ми је ближе. И конкретно ме дотиче. Да одмах почнемо да се веселимо? Или ми је то на дугом штапу, треба преживети до краја године? Како беше, на почетку је било да ће нам од 2016. бити боље, па онда да ћемо тада почети осећати да ће нам бити боље. Данас фигурирају 2017-18.

Код овог господина цифра која фигурира за остварење је 15-ак година. Не видим одакле ви црпите разлог за оптимизам, из обећања? Добра идеја треба да се поздрави, али ово је промотеризам. Или учини или немој. Најновији хит - добро дело у најави...

Upravo je to problem. Proizvod kulturne hermetizacije drustva.

Nismo mentalno sposobni da shvatimo da "negde tamo" postoje ljudi razliciti od nas. Ljudi kojima je javno izgovorena rec obavezujuca... To je pitanje covecnosti i casti.

Mi smo toliko izdresirani na laz, beskrupuloznost i nepostenje da svaka naznaka ponasanja, drugacijeg od ovog predefinisanog modela, nama deluje nenormalno...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Нисам сигуран да смо се разумели. Нисам мислио да се молиш Христу пред нацртаном иконом, него да контактираш оне ходајуће иконе, који се још називају епископи или владике. Они су најпре дужни да помогну свом посленику и то не да му дају милостињу, него да му плате што заслужује, јер ради више од већине њих заједно. Тако да је потпуно сулудо прозивати Тима Кука, а поштовати ту гомилу себичњаковића.

Нико не прозива Кука него клањање новинским натписима...

А за владике нисам специјализован, ја сам само чтец локалне цркве за чије постојање мој (и твој) нови владика ни не зна, и који је узгред у солидним дуговима. Можда сличним као Никола. И сигурно да нас двојица нисмо једини у таквом положају. Него, значи велиш да почнем ја на време да дижем у небеса мог владику као неки овог због обећања... [emoji56]

Подели на овим сајтовима

Upravo je to problem. Proizvod kulturne hermetizacije drustva.

Nismo mentalno sposobni da shvatimo da "negde tamo" postoje ljudi razliciti od nas. Ljudi kojima je javno izgovorena rec obavezujuca... To je pitanje covecnosti i casti.

Mi smo toliko izdresirani na laz, beskrupuloznost i nepostenje da svaka naznaka ponasanja, drugacijeg od ovog predefinisanog modela, nama deluje nenormalno...

Промашај. ЗНАМО људе који добро чине већ сада и овде и тамо. Али нам је страно новинарско промовисање доброг дела у најави у не тако блиској будућности.

Подели на овим сајтовима

Промашај. ЗНАМО људе који добро чине већ сада и овде и тамо. Али нам је страно новинарско промовисање доброг дела у најави у не тако блиској будућности.

Nasi kazu - obecanje ludom radovanje ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Gospode Boze, citam komentare i ne mogu da verujem koliko zla i niskih motiva ste uspeli "pronaci" u jednom ovako plemenitom i humanom delu. Stvarno ne mogu da razumem i pored najbolje volje odakle vise izvire ta nesreca iz vas!  :cmizdrenje:

Navikni se ovo je zemlja u kojoj se nikakav uspeh ne oprasta.

Ovde se ceni kad neko ne radi nista, il iradi preko veze...

A kad neko zaradi puno pa resi da donira.. to im je odmah sumnjivo... jer cim ima - znaci da je los. 

Oni se sa tim cinicno sprdaju, ne da sumnjaju nego su 100 % sigurni da on to ne planira, nece da uradi.

Jer naravno, cim je covek zaradio - znaci da je los covek.

Cista osuda...

Dobri su neradnici, koji nemaju... oni su super, sluge bozije prave. Sede, kuliraju, rade udobno placene poslove imaju taman koliko im treba za sva hedonisticka zadovoljstva, ne zanima ih da uzivaju u stvaranju neceg veceg....  i pljulju po onima koji stvore vise pa doinaraju.

U pravu je grizli kada prica o farisejstvu.....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Citat:

"Tim Kuk je za magazin "Fortune" izjavio da planira da donira celo svoje bogatstvo, koje iznosi 785 miliona dolara, nakon što plati koledž svom sada desetogodišnjem nećaku."

Planiram i ja da razdelim bogatstvo kada diplomira pravo  moj trogodisnji rodjak ....

Malo mi je samo nejasno zasto i Kuk i ja moramo da cekamo tako dugo ako vec zelimo da nahranimo gladne?

Gladnoj deci po Africi treba vec danas dorucak ...za 5-10 godina ce biti kasno za njih ...

Za razliku od tebe, on nije lazov. :) 

Подели на овим сајтовима

Као прво болесно је, нехумано, како год,да неко зарађује 250 долара у секунди, и онда од 50 милијарди донира пола, ма нека му остане и 1%, он и његови су мирни за живота...

Овде се стално потенцира неки турбо рад и памет,која је условила да ето, човек заради,само ако следи апостолате либералне идеологије,ето пара...

Тај систем,како га год звали, где богати постају још богатији,па онда од њихове милости,као треба да будемо захвални,и да се дивимо њиховом "племенитом подвигу" је мени лично одвратан!

Друга ствар, њихова филантропија ,засигурно има своје разлоге,лично не верујем да су се на "суво" одлучили на тај потез.

Иначе већ постоји термин за ову врсту филантропства,тзв филантропски-капитализам , доста се о томе пише и прати,као и његовој позадини и последицама.

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Као прво болесно је, нехумано, како год,да неко зарађује 250 долара у секунди, и онда од 50 милијарди донира пола, ма нека му остане и 1%, он и његови су мирни за живота...

Овде се стално потенцира неки турбо рад и памет,која је условила да ето, човек заради,само ако следи апостолате либералне идеологије,ето пара...

Тај систем,како га год звали, где богати постају још богатији,па онда од њихове милости,као треба да будемо захвални,и да се дивимо њиховом "племенитом подвигу" је мени лично одвратан!

Друга ствар, њихова филантропија ,засигурно има своје разлоге,лично не верујем да су се на "суво" одлучили на тај потез.

Иначе већ постоји термин за ову врсту филантропства,тзв филантропски-капитализам , доста се о томе пише и прати,као и његовој позадини и последицама.

:(

Koje grozne osude.... predrasude, uvrede.. 

Подели на овим сајтовима

Bil Gejts je dao ogromnu vecinu svog bogatstva a dana je finansijer nekoliko ogromnih zdravstvenih projekata i stalno promovise i potencira finansijsku potporu za raznorazne stvari. Takdodje ima dobrotvorne fondacije kojima pomaze ugrozeno stanovnistvo u zemljama treceg sveta (to je onaj svet ka kojem se i mi krecemo ubrzano). 

Inspirise mlade naucnike svojim fondovima da istrazuju i otkrivaju nove patente koji bi pomogli poboljsanju naseg svakodnevnog zivota (trenutno je aktuelan njegov projkat gde je rekao da ce novcano da nagradi nove koncepte koji bi izumeli kontraceptivno sredstvo za muskarce koje je efikasnije od kondoma, (eto ako neko ima dobru ideju ima priliku da zaradi nekoliko stotina hiljada dolara).

Koliko se secam (mada nisam za to siguran) finansirao je distribuciju jedne naprave koja izgleda kao veliki plasticni cilindar u kome ima aktivnog ugljenika i jos nekih stvari a funkcionise kao cevcica i toliko je savrsen da mozes jedan kraj da zabodes  u otpadnu vodu, da povuces snazno i na drugi kraj izlazi cista pijaca voda...

Ako samo krenes da sagledas humanost i filantropiju tog coveka ja ne razumem ovim mojim ateistickim zakrljaim mozgom kako iko moze da pretpostavi da iza toga psotoji neka mnogo zlokobnija metoda...?

Zasto smo postali toliko ogorceni i negativni. Mi nismo ljudi u cijem drustvu je prijatno biti. Zato nam je zemlja jedna od najgorih u svetu po SVEMU. (sto nas ne sprecava da snevamo mokre snove o srbskoj superiornosti kulture, istorije i tradicije...)

Подели на овим сајтовима

Dobro Zoske sta je sad problem? Covek resio da daa svoje bogatstvo u humanitarno, doslovno ispunjava Hristovu zapovest: Bogati, podajte  bogatstvo siromasnima. 

Ja znam... sad sam se setio. Isus je lepo rekao da bogatas nece uci u carstvo nebesko. Cak je toliko kategoricno to ustvrdio da je napravio poredjenje sa kamilom i iglenim usima. Poruka je jasna- Bogatima nema mesta u raju.

E sad, svi ovi sto daju kintu su bogati... to znaci da  su gresni u startu i kao takvi ne smeju biti posmatrani kao nekakvi heroji. Oni su gresni zbog para koje  su zaradiili pa sve i da krenu da dele kintu ko Popaj u "SInbadu" to im ne moze ukinuti cinjenicu da su po hriscanskim verovanjima i ucenjima oni- teski gresnici.

E sad jos da skontam gde se u zosketovom pisanju krije ona mnogoponovljena floskula da hricasni mrze greh a ne gresnika... al mi za sad ne uspeva... cim i to skontam- javljam!

Подели на овим сајтовима

Такав систем и јесте одвратан, само што га у овој причи нема. Када неко од ових богатих донира милионе, то није никаква милостиња за сиротињу рају. Ти вероватно замишљаш неког Мишковића, који надмено отвара кесу, а око њега клече и плачу гладни, голи и боси. Напротив, тамо раја може да заради од свог рада и да и сама постаје богатија. Неком се заломи и да постане милионер, али то уопште није неопходно. Дониране паре иду на изградњу болница, истраживање нових лекова, изградњу зграда на универзитетима и томе слично. Лепо је рекао Ракић, имали смо и ми то некада давно, пре него што су нам комунисти испрали мозак како је то немогуће.

А како се Тим Кук обогатио? Ћале му је био радник на бродоградилишту, а кева радила у апотеци или тако нешто. Родио се у неком селу у Алабами, које има око 5000 становника.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...