Deki992 Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 2:06, Grizzly Adams рече Ваздух је загађен много у Србији. Посебно у градовима. Meni kaze drugar da u Nju Jorku nije mogao da dise ko covek.... Neka pomrcina se spustila tada, sta li je Mada, kad mi se spusti otrov sa Mostarske petlje ujutru, Nju Jork je verujem za to atomska banja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 6:32, Пг рече Иста ствар је и у Црној Гори. Умиру људи од 30-ак, 40-ак година. А, ето, јесмо и ми били бомбардовани, али само у пар наврата. Било и раније ратова и несрећа, али... Нешто баш размишљам о томе. Ми смо некако "најздравији" били у вријеме рата. Знао си да је рат и то си већ некако подносио. Ал' нас, што би рекао Лаза Ристовски у "Дугом путовању", "уби овај мир"! Па, само погледајте црну хронику! Пуцају људи, али буквално се распадају, по свим шавовима. Таква је депресија захватила овај народ, да је добро да је још увјек ишта од нас остало. Не разумијем се у медицину, нити знам колико је(или није) штетан осиромашени уранијум, ал' мислим да ништа мањи проблем није психичко стање просјечног Србина. Притом, не треба занемарити чињеницу да смо изгубили вјеру, окренули се од Бога, оптеретили се свакодневним проблемима... Свега ту има по мало, а и по доста! Ne znam sta je ali je veliko zlo . Stvari koje nekada nisi mogao da zamislis sada su postale svakodnevna pojava . Da neko ubije porodicu pa sebe , to je nekad bilo izuzetno retko .Danas to je strahota sta se sve desava , radi mi prijatelj u vrsackoj bolnici pa mi po nekad prica sta se sve desava i kakvi ljudi dolaze na zatvoreno odeljenje , veruj mi , posle nekih prica danima ne mogu da spavam . Agaton Vuzman and Пг је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 2:06, Grizzly Adams рече Ваздух је загађен много у Србији. Посебно у градовима. А ове климатске промене толо-хладно су много учесталије од краја другог миленијума. Све то утиче на статистику, а и људи се жале. Какав бре црни уранијум сиротан. Никог нисам чуо да се жали на уранијум, него баш на тај загађен ваздух, климатске промене, лошу храну, стрес... Него, пусти ти Србе. Срби ко Срби, стално им неко други крив. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 10:18, Ignjatije рече А ове климатске промене толо-хладно су много учесталије од краја другог миленијума. Све то утиче на статистику, а и људи се жале. Какав бре црни уранијум сиротан. Никог нисам чуо да се жали на уранијум, него баш на тај загађен ваздух, климатске промене, лошу храну, стрес... Него, пусти ти Србе. Срби ко Срби, стално им неко други крив. E bas tako. Nikad nisam cuo nekog ko se zali na uranijum. Nije li to malo sumnjivo? Te price o uranijumu samo cujem u medijima. Kapiram i ti novinari moraju od necega da zive .. a mozda je u pitanju i masovna CIA psiholoska operacija da se narod ubedaci bez razloga. :.mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 10:18, Ignjatije рече А ове климатске промене толо-хладно су много учесталије од краја другог миленијума. Све то утиче на статистику, а и људи се жале. Какав бре црни уранијум сиротан. Никог нисам чуо да се жали на уранијум, него баш на тај загађен ваздух, климатске промене, лошу храну, стрес... Него, пусти ти Србе. Срби ко Срби, стално им неко други крив. On 26. 3. 2015. at 13:43, pedja257 рече E bas tako. Nikad nisam cuo nekog ko se zali na uranijum. Nije li to malo sumnjivo? Te price o uranijumu samo cujem u medijima. Kapiram i ti novinari moraju od necega da zive .. a mozda je u pitanju i masovna CIA psiholoska operacija da se narod ubedaci bez razloga. :.mislise. Zapravo, ovo je jedino sto imate... cinicni komentari po drustvenim mrezama a argumenti? Nidje... A posle kad skontate da takve "teorije" niko normlana ne uzima u razmatranje onda ce se zalite kako vas svi mrze i tajno rade na unistenju. Nema nista gore nego kad upadnes u kolotecinu predvidljivosti. To totalno ubija psihu, sto takodje zakljucujemp iz posmatranja... Млађони је реаговао/ла на ово 1 On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 Ignjatije, pedja257, пазите, cloudking watching you и... On 26. 3. 2015. at 13:53, cloudking рече takodje zakljucujemp iz posmatranja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 Да ли тај уранијум има неке везе не знам. Само кажем да је разлика баш приметна. Мислим да има сасвим довољно узрока за појаву болести и овако... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 14:13, Grizzly Adams рече Да ли тај уранијум има неке везе не знам. Ја сам чак склон да мис'им како је тај уранијум лековит, што би се 'но у нас казло, к'о витамин. feeble, Crveni Baron and Manolis је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 Пошто видим да ме током дебате поменуше Голуб и Младен, а потоњи и гледе "скенирања терена" да појасним, да не би било забуне. Наиме, након што смо на колосалан начин победили НАТО пакт, нама појединима доделише личне дозиметре, које смо имали обавезу да носимо собом где год идемо. Стицајем околности, исте (дозиметре) су добиле посаде из ВЗ "Мома", које су након победе обилазиле рушевине аеродрома победника, те резервне (такође рушевне) аеродромске просторије, све у нади да ће се од распарчаног победничког хардвера, у перспективи моћи канибализацијом (која је у зракопловству иначе уобичајена), од три нпр., саставити један ваздухоплов... Тако да сам/смо, у наредних неколико месеци након Кумановског споразума, обишли све аеродроме и аеродромске просторије на територији СРЈ, а где су базирале наше јединице и имали обавезу да собом, попут некакве акредитације носимо дозиметре. Крајем 1999. године, на редовном једногодишњем прегледу пред војном лекарском комисијом Ваздухопловног медицинског Института, дозиметре смо предали на мерење, где нам је након неколико дана саопштено да су они негативни... У контексту Младенове приче дакле, није скенирање терена било са намером да се изврши сондажа истог, али су нам дозиметри додељени знајући (тај неко) да ћемо свеједно "преорати" све просторије где је базирао наш наелитнији вид војске, те онда, зашто то да не искористе... У том смислу су дозиметри корипћени и као што рекох, барем нам је тако предочено, исти су били негативни на тест... Како год, рак још увек немам, а ка` ће и ако ће, Бог нек` суди... Срђан Шијакињић, зеленизуб, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 14:23, Милан Ракић рече дозиметре смо предали на мерење, где нам је након неколико дана саопштено да су они негативни... То значи да нису регистровали радијацију? Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 14:18, зеленизуб рече Ја сам чак склон да мис'им како је тај уранијум лековит, што би се 'но у нас казло, к'о витамин. Jeste, da zamolimo našeg savetnika Blera Tonija da nam nabavi još. Pokazalo se da postoji velika potražnja u srba za time. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 14:23, Милан Ракић рече ... Ја се сећам како ми се тај "лични дозиметар" убаталио нешто, да л' ми исп'о... к'о налив перо, не'м појма... ал' ми драго Милане да се бар неко сетио како "смо на колосалан начин победили НАТО пакт". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 14:27, Manolis рече Jeste, da zamolimo našeg savetnika Blera Tonija da nam nabavi još. Pokazalo se da postoji velika potražnja u srba za time. Мис'иш на ову хорду страних плаћеника и секташких безумника, што 'но би казли, камарилу? Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 14:25, Grizzly Adams рече То значи да нису регистровали радијацију? Тако нам рекло On 26. 3. 2015. at 14:31, зеленизуб рече Ја се сећам како ми се тај "лични дозиметар" убаталио нешто, да л' ми исп'о... к'о налив перо, не'м појма... ал' ми драго Милане да се бар неко сетио како "смо на колосалан начин победили НАТО пакт". Ови су били некако "амерички" Знам за наливперо, уч`ло нас у школи ал` ови бејаху, к`о што рекох попут акредитивне картице као на слици доле, са именом, презименом, називом јединице/ескадриле из које долазим(о) и некаквом комбинацијом (само ЊИМА ) знаних бројева, а без тзв. бар-кода, као на слици доле... зеленизуб је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 14:25, Grizzly Adams рече То значи да нису регистровали радијацију?Znas sta je tu fora, ako smem da se ubacim samo.Kada govorimo konkretno o uranijumu, on je alfa emiter (emituje alfa zracenje). E sad, karalteristika alfa zracenja je visoka energija ali izuzetno mali domet zracenja, za razliku od npr beta ili gama zracenja. Znaci, domet je nekoliko mm i uglavnom se svodi na ostecenja tkiva koja nastaju direktnim kontaktom sa izvorom zracenja. Osiromaseni uranijum se pre svega smatra opasnim zbog svoje toksicnosti. Znaci, on se mora uneti u organizam (npr hranom, vodom..) da bi dosao u kontakt sa tkivom. Ali, energije su mnogo, mnogo vece od npr X zracenja, koje opet deluje sa mnogo vecih razdaljina. U principu, intenzitet zracenja je u ovom slucaju obrnuto srazmeran udaljenosti od izvora zracenja. Milance je verovatno nosio klasicne dozimetre, ove sto ja nosim na praksi i samim tim je "logicno" da nisu pokazivali neke vece vrednosti od uobicajenih, oni su super npr za detekciju klasicnog fotonskog zracenja (rtg zraci). Ali to nikako ne mora umanjivati opasnost od toksicnosti npr uranijuma 235 i njegov cesticnog prisustva na bekim podrucjima Srbije i KiM. Imao sam seminarski bas na ovu temu na prvoj godini, sa jednom lepom mapom koja prikazuje njegova prisustva kod nas i u svetu, cini mi se. Милан Ракић, GeniusAtWork, Grizzly Adams and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука