Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 У реду, али у наслову теме је реч "силовање", дакле, разумела сам да се говорило о жени која није својом вољом, да са "насилником" мора ступити у брак ако отац одлучи. Тодор каже: Отац, као заштитник своје ћерке, будућем ''зету'' нуди могућност да се поправи, уозбиљи, прихвати одговорност и ожени је. Коректна понуда. Онда, значи, није реч о силовању, већ превари, узимајући у обзир време у ком се невиност жене врло ценила. Власник теме нас с времена на време, добро товари, са намерним искривљеним сликама односно користи речи које не постоје у цитату. Не умем да разумем то стање људског ума, па да ти кажем зашто то ради. Вероватно рачуна и на оне који морају тему да прочешљају од прве странице а то наравно на форуму не учинимо сви и тако добијамо на х страни глуве телефоне. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Што се почетног цитата тиче, мора се пре свега разумети да је у питању једно веома давно и сурово време. То су били номадски народи, једва цивилизовани, на граници варварства (коју су често и прелазили - што је такође у Старом Завету описано). Ако њихова правила меримо данашњим мерилима, онда она немају никаквог смисла... Дивља су, варварска, сурова, нелогична... Али у време док су околни народи приносили својим "божанствима" људске жрве, она су у ствари била корак напред. Увела су бар неки минималан ред. Да је Мојсије кренуо да им проповеда о демократији, еманципацији жена, геј правима... Не би далеко догурао. Па људи ни дан данас не могу да се суздрже од најгорег варварства, а камо ли тада. Погледајте само вести, све ове ратове, убијање, масовни покољи које још снимају, страхоте... Иди ти сада па њима кажи "немојте људи, није лепо". RYLAH, ivanaika and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Ако будемо стрпљиви једни до других, таква врста безумља, може да нам се окрене и на корист. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Да ти дам корпу. Да идем у бербу јабука? Важи, наберем ти четири до пет килограма, половину суши у лековито биље, да не бринем за великдане. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Наслов теме је један од разлога због којих смо мислили да је тема тежак трол. Наслов теме је само одраз тога како је постављач теме видео неке ствари. Видео је као што сам ја могла видети на оном линку што сам поставила (мада сам ја то све много раније прочитала и нисам прихватила, и са намером пренела, да сазнамо како друге очи виде). Не мора да значи да је тако видео неке ствари, већ да трага за другачијим начином мишљења, другачије чињенице и аргументе, другачији дијалог и схватања, а на то не треба гледати као нешто необично или секташко, постајемо много обазривији. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Стари завет је писан пре много векова , тако да нема смисла коментарисати јер су тада била много другачија времена него данас . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Budi Bog s' nama.... Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Budi Bog s' nama.... Најпаметније што се може прочитати ових неколико страница. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Ја не разумем каква је сврха покретати било каква питања у вези старог завета , он је давна прошлост и он је такав какав јесте . Он је био модеран у време раног хришћанства . Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Да ли је Марија имала избора осим да прихвати оплодњу God dammit. Nego, poenta je da je Bogorodica slobodnom volju resila (prihvatila) da bude jel te Bogorodica. Zato je ona daleko vaznija i svetija, ne samo jer je rodila Sina nego zato sto ona predstavlja odgovor tvorevine o Bozjem planu. Upravo je ona ono sto se pisalo ovde u teoloskim diskusijama da tvorevina jedino moze uci u zajednicu sa Bogom ako kaze: DA, hocu u zajednicu sa tobom. Doduse ovde se radilo o ovaplocenju Logosa koje je bitno za citav nas spas, dok mi svako za sebe odlucujemo hocemo-necemo u tu zajednicu. Bilo kako bilo nevezano za nas tvorevina ce uci u tu zajednicu na Drugom dolasku, dakle sve materijalno ukljucujuci i nasa tela - zato ce i pravedni i nepravedni vaskrusnuti, samo sto ce neki biti u raju (stanju uzivanciji sto su u zajednici sa Bozom), dok ce neki biti van te zajednice tj. u paklu tj. nece ni postojati kao licnost, vec kao ''mutavi" subjekti. Kaludjerovic Sreten, ИгорМ and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Добро де, шта сте се сви ухватили за ту једну Тањину реч, јасно је да је мислила на безгрешно зачеће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Добро де, шта сте се сви ухватили за ту једну Тањину реч, јасно је да је мислила на безгрешно зачеће. Buona sera Todore. Није то моја реч, већ сам дала објашњење да сам пренела причу са линка, , како друге очи виде: http://www.biblen.info/Bibelen-voldtaegt.htm Нови тестамент при самом дну линка (Det Nye Testamente) Пише "inseminering", у преводу тачно „оплодња“. Нека узму текст и преведу уз помоћ Гугла. А тема на линку је "Библијa о силовању?". Ако неко ужива да блати или лајкује постове који блате друге, пусти људе нека уживају у томе ако не могу да смисле нешто боље. :good2: Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Buona sera Todore. Није то моја реч, већ сам дала објашњење да сам пренела причу са линка, , како друге очи виде: http://www.biblen.info/Bibelen-voldtaegt.htm Нови тестамент при самом дну линка (Det Nye Testamente) Пише "inseminering", у преводу тачно „оплодња“. Нека узму текст и преведу уз помоћ Гугла. А тема на линку је "Библијa о силовању?". Ако неко ужива да блати или лајкује постове који блате друге, пусти људе нека уживају у томе ако не могу да смисле нешто боље. :good2: Добро вече. Ниси у тој поруци назначила да је то пренета прича са тог сајта. Делује као да је твоје казивање. Како год, поткраде се грешка. Саблазнила си много људи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Добро вече. Ниси у тој поруци назначила да је то пренета прича са тог сајта. Делује као да је твоје казивање. Како год, поткраде се грешка. Саблазнила си много људи. Назначила на страни 5: У реду. Моја питања уследила су након читања линка испод: http://www.biblen.in...n-voldtaegt.htm па ме је занимало да чујем одговоре са православног форума, упоредим тумачења, а текст и питања у мојим порукама сам поставила онако како су обрађена на самом линку. https://www.pouke.org/forum/topic/38496-da-li-biblija-pravda-silovanje/page-5 Иначе је то "Библија атеиста", њих нисам саблазнила, а они овде главну реч воде. Загађен ваздух форума ЖРУ свакодневно удишем и ја. Али бактерије се не задрже на мени. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Загађен ваздух форумса ЖРУ свакодневно удишем и ја. Има и за то решење, да те више не загађујемо, само одлучиш да не долазиш ако ти је непријатно међу нама. Снежана and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука