Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Јес пробала код Петровић др Мирољуба? Не чудим се, сад ћеш трчати за мном на свакој теми са П др Мирољубом. Нећу моћи да се удам. Ниси знао? Ја сам секташ, јеретик, расколник. Ма *овно обично што не зна да комуницира нормално. Задовољан? Ти си православац прави. П.С изненадио својим понашањем. Погрешно проценила, шта да се ради. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Па ако је Бог хтео да то спроведе силом нема никакве логике да чека пар хиљада година да се роди Марија... На тај начин могао је да "употреби" било коју жену пре тога. Али се чекало на особу која ће својом вољом и душом прихватити ту улогу. Зато је и прошло толико времена. А тај линк писао је неко ко са Библијом појма нема... У реду. Требају ми исправни одговори управо за такве линкове. Само што ћу ја донети закључак шта је исправно. Не миришем увек твоје одговоре, али си ово си добро објаснио. Хвала. Crveni Baron, Volim_Sina_Bozjeg and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Молим лепо. Слободно стави, одговорићемо колико знамо. Kaludjerovic Sreten and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Моја поставка није наопака, може да се поправи, уозбиљи (благе речи за насилника), али реч "понуда" без да жена сама одлучи да је "ожени" значи шта? Ти стварно мислиш да би све жене прихватиле туђе "коректне понуде"? Да не кажем бљувотине. У овој причи нема насилника. Жена је пристала у тренутку када је ''познала'' свог будућег мужа. Да ли ме разумеш? Дошла је кући, пожалила се оцу, а он, као и сваки добри отац, прихватио да реши то на најбољи могући начин. Има ту више варијанти, ствар договора, али свако мора да преузме одговорност за своје поступке. Нема ту никаквог наметања, као што се теби чини, а чини ти се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Није ни заповест ни питање, већ констатација шта ће се десити ако прихвати. Sve si to lepo rekao samo mislim da nije bilo ovog ako vec kada ili posto prihvati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Не знам јеси ли пробала да му https://allthechildrenoflight.files.wordpress.com/2013/02/lucifer-fallen-angels.jpg?w=540&h=540 кажеш да мало олади...? А ти право мушко па тераш жену испред себе да те заштити. Што му ти не речеш? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Моја поставка није наопака, може да се поправи, уозбиљи (благе речи за насилника), али реч "понуда" без да жена сама одлучи да је "ожени" значи шта? Ти стварно мислиш да би све жене прихватиле туђе "коректне понуде"? Да не кажем бљувотине. Покушаћу да гласно мислим са тобом... Ови стихови се не односе на присилу, овде је реч о двоје младих људи који су имали сексуални однос а будући у оно време невиност жене се је врло ценила. То су историјске чињенице. Дакле та жена је својом вољом ступила у љубавне односе са мушкарцем и не знам колико ту лежи тумачење, да такву жену удају без њеног пристанка. Није реч ни о силовању нити о застрашивању девојке која ступа у љубавни однос. Девојка зна за закон и свесна је тога пре ступања у сексуални однос. Иначе, ја би поставио и ово размишљање, зашто би се девојка упуштала у сексуално љубавни однос а да при том неће да се уда за тог мушкарца. Натан је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 . Пита неко Јосифа да ли његова вереница може да се користи за сурогат мајку? Javljeno mu je. A Josif muž njen, budući pobožan i ne htevši je javno sramotiti, namisli je tajno pustiti. 20 No kad on tako pomisli, a to mu se javi u snu anđeo Gospodnji govoreći: Josife, sine Davidov! Ne boj se uzeti Marije žene svoje; jer ono što se u njoj začelo od Duha je Svetog. 21 Pa će roditi Sina, i nadeni Mu ime Isus; jer će On izbaviti svoj narod od greha njihovih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Па треба разумети и једну и другу страну - има људи који су све то давно себи разјаснили па им је онда чудно да неко поставља таква питања, већ мисле да може бити само злонамерно. А има људи који још увек истражују да би формирали свој став па им је чудно да неко питање протумачи као злонамерно. Од којих сам први ја... Volim_Sina_Bozjeg, Kaludjerovic Sreten and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 У реду. Да ли разумети као заповест или питање ?: „Гле, ти ћеш зачети и родити сина, и даћеш му име Исус“ (Лука 1,31). Да поразмислимо и ово. Овде је на делу класично Божје предзнање. Велика је разлика између Божјег предзнања и заповести, што лепо показује развој догађаја, јер је Марија дала свој пристанак у свој својој слободи, Анђео није ни сугестивно утицао на њу. Анђео је весник и није сугестиван ако погледамо природу весника. Анђео такође није отишао, пре Маријиног одговора, што доводи до закључка, да се је задржао све до Маријиног одговора Богу а не Анђелу. Била би заповест само у неком лудом смислу, да је анђео издиктирао заповест и нестао, тако марија не би имала пред ким да посведочи своју слободу промисли и свој одговор и пристанак. Ово је пример у свој својој пуноћи, како је велика разлика између Божјег предзнања и Божје заповести. То је премудро и фантастично одвојено једно од другог. Тања1, Kaludjerovic Sreten and ivanaika је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 А па нема потребе, давно сам му реко да консумирам "јабуке". Сад тек не разумем што би за мном трчкарао са празном корпом. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Да поразмислимо и ово. Овде је на делу класично Божје предзнање. Велика је разлика између Божјег предзнања и заповести, што лепо показује развој догађаја, јер је Марија дала свој пристанак у свој својој слободи, Анђео није ни сугестивно утицао на њу. Анђео је весник и није сугестиван ако погледамо природу весника. Анђео такође није отишао, пре Маријиног одговора, што доводи до закључка, да се је задржао све до Маријиног одговора Богу а не Анђелу. Била би заповест само у неком лудом смислу, да је анђео издиктирао заповест и нестао, тако марија не би имала пред ким да посведочи своју слободу промисли и свој одговор и пристанак. Ово је пример у свој својој пуноћи, како је велика разлика између Божјег предзнања и Божје заповести. То је премудро и фантастично одвојено једно од другог. Хвала брате. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Хвала брате. Ништа систер све је моје твоје. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Покушаћу да гласно мислим са тобом... Ови стихови се не односе на присилу, овде је реч о двоје младих људи који су имали сексуални однос а будући у оно време невиност жене се је врло ценила. То су историјске чињенице. Дакле та жена је својом вољом ступила у љубавне односе са мушкарцем и не знам колико ту лежи тумачење, да такву жену удају без њеног пристанка. Није реч ни о силовању нити о застрашивању девојке која ступа у љубавни однос. Девојка зна за закон и свесна је тога пре ступања у сексуални однос. Иначе, ја би поставио и ово размишљање, зашто би се девојка упуштала у сексуално љубавни однос а да при том неће да се уда за тог мушкарца. У реду, али у наслову теме је реч "силовање", дакле, разумела сам да се говорило о жени која није својом вољом, да са "насилником" мора ступити у брак ако отац одлучи. Тодор каже: Отац, као заштитник своје ћерке, будућем ''зету'' нуди могућност да се поправи, уозбиљи, прихвати одговорност и ожени је. Коректна понуда. Онда, значи, није реч о силовању, већ о превари, узимајући у обзир време у ком се невиност жене врло ценила, мада у свако време може да се назове "преваром", јер код нормалних жена, мушкарац је тај који прилази први. А кад приђе, нема му другог спаса него да је жени, нема пропуштања прилике Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 У реду, али у наслову теме је реч "силовање", дакле, разумела сам да се говорило о жени која није својом вољом, да са "насилником" мора ступити у брак ако отац одлучи. Тодор каже: Отац, као заштитник своје ћерке, будућем ''зету'' нуди могућност да се поправи, уозбиљи, прихвати одговорност и ожени је. Коректна понуда. Онда, значи, није реч о силовању, већ превари, узимајући у обзир време у ком се невиност жене врло ценила. Наслов теме је један од разлога због којих смо мислили да је тема тежак трол. Наслов теме је само одраз тога како је постављач теме видео неке ствари. Kaludjerovic Sreten, Mилена КШ, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука