CecaV Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 - Ustavni sud se izjasnio o verskoj nastavi. U pravu si. (vidi član 40 ovde) Moje primedbe [1] : taj isti ustavni sud je istakao kakav sadržaj ver.nastave se očekuje. Ono što imamo u praksi, i ono šta je zakon propisao, su "nebo i zemlja". [2] ocena ustavnog suda da nije narušena sekularnost zato što ver.nastava ima alternativu (građansko) nije logična jer se organizovanjem alternativne nastave ne menja činjenica da država plaća konfesionalnu nastavu. Zlaja kaže: - I ostale evropske zemlje su sekularne, pa skoro sve imaju neku verziju verske nastave. Prouči šta se uči u verskoj nastavi u evr.zemljama, pa uporedi sa planom i programom onog što se uči u Srbiji. Pa onda zakorači jedan korak dalje: šta i kako se zaista uči u praksi. Zaključi sam. ------------------------------- Moj stav: šta hoće i koliko hoće Crkva da uči decu i ljude, neka uči, van drž.budzeta. Izdavanje učionica (besplatno) je rezon ka praktičnoj lakoj realzaciji veronauke (deca su već u školi, pa je logistika laka i organizatorima i deci). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Рекао си "које су запослили њихови претходници". А ја ти кажем да многе од њих нису запослили њихови претходници, већ раде у просвети 30 година. ... nebitno... poenta je da su ti ljudi tamo, da rade posao, a da oni moraju nekog iz javnog sektora da sutnu sa posla, a mnogo im je lakse da sutiraju one koji im nisu glasaci, i koje oni nisu zposlili oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Bas herojski sa njihove strane sto rezu po prosveti... Просвјету и здравство најмање треба погађати оваквим мејрама. ЗАправ, скоро да уопште и не треба. Невјероватно је како ова власт поставља добре циљеве ( смањити дефицит, смањити вишак запослених у јавном сектору итд. ) и онда потпуно погрешне методе предузима. Сваки пут. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlaja Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Prouči šta se uči u verskoj nastavi u evr.zemljama, pa uporedi sa planom i programom onog što se uči u Srbiji. Pa onda zakorači jedan korak dalje: šta i kako se zaista uči u praksi. Zaključi sam. U nekim evropskim državama verska nastava je, kao u Srbiji, konfesionalnog tipa (npr. Austrija, Nemačka, Španija, Italija, Grčka itd.), a u nekim je opšta (npr skandinavske zemlje, Britanija). A šta se uči u praksi, ne znam, to je pitanje za prosvetne inspektore. Za sebe znam da predajem pravoslavni katihizis. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 ... nebitno... poenta je da su ti ljudi tamo, da rade posao, a da oni moraju nekog iz javnog sektora da sutnu sa posla, a mnogo im je lakse da sutiraju one koji im nisu glasaci, i koje oni nisu zposlili Ту се слажемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Иначе, иако мислим да је цео тај систем застарео и неадекватан за данашње време, просветаре дефинитивно не сматрам класичним јавним сектором, баш као ни докторе, глумце и сличне. Истина, њих све плаћа држава, али они нису чист ”трошак”, попут гомиле канцеларијских пацова, чија је једина сврха да нам загорчавају животе. Ћириличар, GeniusAtWork, Млађони and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Те пацове треба разјурити, ово остало ће већ доћи на своје место... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Prvo i prvo zatvoriti Karlovacku gimnaziju, to gnusno leglo korumpiranih i sujetnih dinosaurusa. Bez njih ce nam biti mnogo bolje RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Prvo i prvo zatvoriti Karlovacku gimnaziju, to gnusno leglo korumpiranih i sujetnih dinosaurusa. Bez njih ce nam biti mnogo bolje Си озбиљна или иронична? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Си озбиљна или иронична? Pa da li mislis da bih se toliko jedila oko takve institucije da mi nije bliska srcu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Politika sile i ucene "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 U nekim evropskim državama verska nastava je, kao u Srbiji, konfesionalnog tipa (npr. Austrija, Nemačka, Španija, Italija, Grčka itd.), a u nekim je opšta (npr skandinavske zemlje, Britanija). A šta se uči u praksi, ne znam, to je pitanje za prosvetne inspektore. Za sebe znam da predajem pravoslavni katihizis. Mala digresija: naziv predmeta, umesto - Verska nastava, radi odrzivosti na duze staze, treba preformulisati u - Poznavanje Pravoslavne vere i kulture ili Pravoslavna vera i kultura. Ovo "kultura" je od presudnog znacaja! Dok se veronauka u crkvi treba zvati: Verska nastava - Pravoslavni katihizis. To zahteva malu korekciju u reformi plana i programa i unosenja po 4 casa koji bi imali karakter pozitivnog upoznavanja sa ostalim Tradicionalnim verama i kulturama Srbije: katolicke, protestantske, islamske i jevrejske. -Pravoslavna vera i kultura -Katolicka vera i kultura -Protestanska vera i kultura -Islamska vera i kultura -Jevrejska vera i kultura Sve pod parolom: poznavanje svoje kulture, sa sirenjem medjuverske tolerancije i komunikacije izmedju tradicionalnih religijskih kultura u Srbiji. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 23, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 23, 2015 U pravu si. (vidi član 40 ovde) Moje primedbe [1] : taj isti ustavni sud je istakao kakav sadržaj ver.nastave se očekuje. Ono što imamo u praksi, i ono šta je zakon propisao, su "nebo i zemlja". [2] ocena ustavnog suda da nije narušena sekularnost zato što ver.nastava ima alternativu (građansko) nije logična jer se organizovanjem alternativne nastave ne menja činjenica da država plaća konfesionalnu nastavu. A vi uvek zaboravite da je "drzava" onaj parlament koji biraju gradjani na izborima i taj parlament odlucuje u ime tih ljudi sta ce da finansira i to sta ce finansirati nema nikakve veze sa sekularnoscu jer sekularnost je nesto drugo, u stvari upravo demokratski mehanizam odlucivanja o finansiranju je sekularnost ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Da bar mogu da se zaposle napolju kao medicinari pa da i taj problem resimo U inostranstvu radi oko 10.000 naših lekara Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Da bar mogu da se zaposle napolju kao medicinari pa da i taj problem resimo U inostranstvu radi oko 10.000 naših lekara Moj ortak je pre nekih godinu dana, zbrisao u nemacku. Zavrsio je medicinu, specijalizirao psijihatriju, ovde mu nije islo za posao, video da ne moze "bez veze". Naucio nemacki jezik, dobio neku diplomu tamo da zna isti, kostalo ga tip 500-1000 e ta diploma, konkuriso i dobio posao u nekoj privatnoj psihijatrijskoj klinici. I sad leci Njemce alkoholicare. Inace sve papire mu oni sredili itd..njegovo je bilo samo da sedne na avion. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука