Jump to content

Ако си русофил потпиши!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Бити русофил за србина је природно стање душе.

То је накнадно тумачење. Зна се коме је Стефан Немања нудио савезништво и од кога је траио помоћ

Не могу срби бити германофили а остати срби сем ако нису претходно полудели.

Sankt Sava Serbischen

А ког порекла бејаху Романови?

Подели на овим сајтовима

Питање је сад колико је ова Путинова Русија славенофилска уопште.

Pa ja što se tiče i slavenofilstva i pravoslavlja vjerujem više Andreju Zubovu koji je članom sinodalne biblijsko-teološke komisije Moskovske Patrijaršije i Rusom i po krvi i državljanstvu nego Putinu, bivšem kagebaku i komunisti koji je Rusom samo po državljanstvu.

Pa ne misle svi Rusi isto. Ruski istoričar, religionista i politolog Andrej Zubov, član sinodalne biblijsko-teološke komisije RPC koji je učestvovao na pisanju, osmišljavanju temeljnih dokumenata tičući se socijalne doktrine Ruske Pravoslavne Crkve o tom smislu sankcija Rusiji ima sasvim drugačije svoje mišljenje:

Na engleskom od 0:45 do 1:05

Sankcije prema Rusiji brane Ukrajinu pred totalnom agresijom, smatra Zubov

Sankce vůči Rusku brání Ukrajinu před úplnou agresí, míní Zubov

Подели на овим сајтовима

И мене подсети на Горштака... :)

Немам појма шта је са осталим Србима, ја сам од малена волео све што је са запада. За већину мојих вршњака Америка је била појам за добре ствари. У принципу, све што смо волели - музика, филмови, спорт, одећа итд. је било по угледу на запад. Русија је било оно досадно са чим те смарају у школи. Оне дебеле књиге што нико није читао, камо ли разумео итд. :)

А онда су се појавиле турбо-фолк генерације. Гледао сам их својим очима и чудио сам се тој појави.

Но не буди лењ, истраживао сам од куд то и схватио да заправо наше генерације нису васпитане како треба и да је на нама одрађен експеримент позападњачења а ове генерације које су после дошле просто нису били експериментални кунићи него су одрасли у једном народном духу.

Дакле Звоно нису они проблем, ми смо проблем.

Подели на овим сајтовима

@@Zayron, Нисам мислио на то. Кроз 19. век Русија је своју спољну политику спрам Европе темељила на сарадњи са Словенима, то чувено славенофилство на које се ослањала је Романовима дошло главе. Зато мислим да се од таквог концепта одустало. Ево, Руси сад преко Турске хоће енергентима на Средоземље, а шибали се са њима вековима.

Руси су сад неолиберални капиталисти исто као и Кинези

Подели на овим сајтовима

@@Zayron, Нисам мислио на то. Кроз 19. век Русија је своју спољну политику спрам Европе темељила на сарадњи са Словенима, то чувено славенофилство на које се ослањала је Романовима дошло главе. Зато мислим да се од таквог концепта одустало. Ево, Руси сад преко Турске хоће енергентима на Средоземље, а шибали се са њима вековима.

U redu, to je bilo samo nadovezivanje na nit, ovdje svi znaju da čim se negdje spomene slavenofilstvo ili panslavizmus ja to odmah istog momenta saznam i trčim vidjet i zkontrolovat šta se tamo piše. Profesionalna deformacija.

Подели на овим сајтовима

А онда су се појавиле турбо-фолк генерације. Гледао сам их својим очима и чудио сам се тој појави.

Но не буди лењ, истраживао сам од куд то и схватио да заправо наше генерације нису васпитане како треба и да је на нама одрађен експеримент позападњачења а ове генерације које су после дошле просто нису били експериментални кунићи него су одрасли у једном народном духу.

Дакле Звоно нису они проблем, ми смо проблем.

Ма знам да сам неваспитан, али касно ми је сад да се васпитавам... То је што је. ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Кажеду неки људови који се баве конспиративним делатностима да то све после дође тамо негде у неку архиву...па ми онда направе чип, па кад одем код чика зубе он ми то убаци испод пломбе и после теледириговано кренем у рат на Русију. А не не, па не шнира се Мирослав од позади, нека фала. 

Опасне неке чика зубе , нема шта. :D

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ма знам да сам неваспитан, али касно ми је сад да се васпитавам... То је што је. ;)

Ни то што је то је није без везе. Ми треба да будемо неки мост између народа и запада. Али то треба радити пажљиво а не на силу како се то овде радило годинама уназад.

А то се радило тако зато што су то радиле сељачине које су запад виделе само на фотографијама и које имају огроман комплекс тог запада.

Подели на овим сајтовима

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

А баш је некога брига да ли ће Србија да уведе Русији санкције... :)

Не само да је поједину евРОПСКУ камарилу брига, него чак и врше притисак и дижу кукњаву... око одласка наших званичника у Москву!

Ено га, Едуард Кукан кука све у 16. како председник Србије не треба да иде у Москву на Параду за Дан победе над фашизмом!!!

Кука Кукан све у 16. , а ако тог кукавца Николић и послуша ... е, онда брале, кукала нам мајка довека...

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Па да. Проблем је што немамо озбиљне поштоваоце ове или оне цивилизације и културе, имамо само "навијаче". Људе који у суштини ништа о свему томе не знају, већ навијају за неке тимове на основу боје коју носе.

Бити "наклоњен нечему" ништа не вреди ако ниси свестан и не знаш вредности којима тежиш. Шта је то што ти се свиђа? Који су то принципи којима тежиш? Зашто, какву корист, шта добро ти доносе? Немам ја ништа против Русије. Али немој да је "волимо" зато што има лепу химну, него да знамо шта од њих оћемо.

Али јок... Срби само као овце јуре за предводником па се сурвају у провалију безвезе... :(

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Лобачевски, Лобачевски... :)

Ма Лобачевски је био добар, ал` онај Демидович... Тог је требало у Сибир пре него што је написао ону саблазан... :)

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...