Млађони Написано Март 18, 2015 Пријави Подели Написано Март 18, 2015 Па разумљиво и ја би волео да ми неко даје паре за џ... Ja ne bih voleo, jer svaki dinar koji mi koji imamo gazdinstva dobijemo za DZ to je manj traznja z nasim proizvodima jer nasi kupci imaju manju kupovnu moc zbog tih nasih para za "Dz" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 18, 2015 Пријави Подели Написано Март 18, 2015 Incce, da dodam ovo za "kolicinu zemlje" Kolicin zemlje nije bitna osim za zitarice. Kada su u pitanju krompiri, voce ili tako nesto, dovoljno je do maks desetak hektra. Sve preko toga je previse. Ljudi koji rade sa vocnim sadnicma u Srbiji imaaju konstatan izvoz za rusiju n sveg par hektare. Te ogromne posede od po 50 + hektara, tu se uglvnom sade zitarice, voce, povrce i ostale kulture se gaje na mnogo manjim parceclama. To je cisto za @@Crveni Baron, dakle sa po 4+ hektara kvalitetne zemlje proizvedes ogromne kolicine voca... a ono sto ti vidjas po nemackoj to je za zitarice. I molim te ucini uslugu Srbiji i ne siri vise ove glupe price kroz jaavnost.... im budala poverovace ti.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 18, 2015 Пријави Подели Написано Март 18, 2015 Covek koji loptu u zivotu u rukam nije drzao, na njivi verovatno nikad nije radio.. kravu vica jednom u 10 godina na TV.. drzi debate o poljoprivredi.. i prica sta se isplati sta se ne isplati i misli da ima znanja i iskustva da odredi sta je dobro za poljoprvirednike. Osim tog praktinog iskustv (koje nema) da bar im neko teorijsko nego nema ni to. Iz predjsnjih debata sa eminentnim gospodinom koji se zalaze za subvencije..... videlo se da gospodin crveni baron.... misli da je poljoprivreda.. sednes u trakotr koji je udoban ko mercedes.. provozs se njihovm 2 puta godisnje po pola sata i ubiras profit.. I kako selo da nam opstane kad ovakvi imaju pravo glasa? ) Jok ti si izmislio poljoprivredu pa znas ...Ili mislis da rudar najbolje zna kako i sta raditi sa rudnikom ... To je tvoja logika. Kao ti kopas pa znas ... Pa da seljaci nesto znaju ne bi bili seljaci ... ) Биберче је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 18, 2015 Пријави Подели Написано Март 18, 2015 Jok ti si izmislio poljoprivredu pa znas ... od tebe bolje svakako Pa da seljaci nesto znaju ne bi bili seljaci ... Samo debil moze ovakvo nesto da napise oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Čale89 Написано Март 19, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2015 Брате, имаш свој посао, ради најбоље што знаш, сналази Реци то оном човеку на планини на 1400м у селу у којем је још петоро људи остало! Остали старци зато што немају куд! Немају ни асфалтиран пут! Па како "нема селекције", када си на почетку направио селекцију да се помаже једна привредна грана... Па ако посматраш прошле године, јасно је колико се улагало у пољопривреднике са малим поседима. Кад кажем улагало не мислим на малверзације!Све се људи враћају земљи!А самим тим што на неки начин стимулишеш пољопривредну производњу малих пољопривредника. Задржаваш пољопривредника на селу! Можеш и да активираш сеоски туризам. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 19, 2015 Пријави Подели Написано Март 19, 2015 Реци то оном човеку на планини на 1400м у селу у којем је још петоро људи остало! Остали старци зато што немају куд! Немају ни асфалтиран пут! Па реци било коме... Свима је у Србији тешко. Проблем је друге природе - из неког разлога предузетницима се не исплати да се баве пољопривредом. Треба уклонити те разлоге. А не додавати нове. А самим тим што на неки начин стимулишеш пољопривредну производњу малих пољопривредника. Задржаваш пољопривредника на селу! Можеш и да активираш сеоски туризам. Па мени није потребно да некога задржавам на селу или у граду, свако налази место за себе. Докле год је пољопривреда "стимулисана", "заштићена" итд. она ће бити слаба и неразвијена. Јер те мере имају супротан ефекат од жељеног. Оне слабе тога кога "штите". Поента није да ми некога вештачки одржавамо на селу, него да тај ресурс дође у руке способних људи који ће га употребити најефикасније. А то брате обезбеђује слободно тржиште - што слободније, то боље. Брже ће се решити проблем и кренути напред. А сеоски туризам... Људи бре воле да иду на море, у планине, Париз, Лондон... На село иде само онај ко баш нема где друго. А није нам ваљда циљ да будемо сиромашни, него да будемо богати. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Čale89 Написано Март 21, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Проблем је друге природе - из неког разлога предузетницима се не исплати да се баве пољопривредом. Треба уклонити те разлоге. А не додавати нове. Проблем је друге природе - из неког разлога предузетницима се не исплати да се баве пољопривредом. Треба уклонити те разлоге. А не додавати нове. Чекај, овде је и реч о "моралним" питањима да ли је држава иста према сваком грађанину Србије, и оном на планини и оном у граду, овај једва воду да је довео, пута нема!? Па мени није потребно да некога задржавам на селу или у граду, свако налази место за себе. Докле год је пољопривреда "стимулисана", "заштићена" итд. она ће бити слаба и неразвијена Мислим да је нормално да мораш бежати са села ако немаш услова да уопште живиш на селу. Јер ти би да он побегне у град, изнајми стан, ради за цркавицу, а кући му чучи сва механизација, њиве зарастају..итд.А што се тиче сеоског ти ништа не улажеш у њега, сем основих услова за људе на селу што сваки човек мора да добије. А добијаш, колико толико, јер су гости из иностранства већином! А могу ти рећи да долазе људи са запада да би видели аутентичне српске крајеве. Мислим, што да не. Биберче је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Чекај, овде је и реч о "моралним" питањима да ли је држава иста према сваком грађанину Србије, и оном на планини и оном у граду, овај једва воду да је довео, пута нема!? Мислим да је нормално да мораш бежати са села ако немаш услова да уопште живиш на селу. Јер ти би да он побегне у град, изнајми стан, ради за цркавицу, а кући му чучи сва механизација, њиве зарастају..итд. А што се тиче сеоског ти ништа не улажеш у њега, сем основих услова за људе на селу што сваки човек мора да добије. А добијаш, колико толико, јер су гости из иностранства већином! А могу ти рећи да долазе људи са запада да би видели аутентичне српске крајеве. Мислим, што да не. Ово што ти причаш нема никакве везе. Много је тежи живот у граду, у смислу да на селу нећеш бити гладан, а у граду и те како хоћеш. У граду ти много више зависиш од новца, кога нема нигде, него на селу... О каквом сеоском туризму причаш, то је чиста утопија. Иди у западне државе, имају и они села, и сеоски туризам. Да би неко дошао да види село, за њега то мора да буде нешто што он нема. Дакле, они који живе у пустињи, би можда пожелели да виде европско село. А и онда ће пре да оду у Француску, Немачку, јер тамо имају много тога више да виде (замкови, пећине, разноразне историјске споменике...). Шта би немац могао да види на српском селу? Српски трактор? Као да нема и лепших трактора у немачком селу. Што се тиче сеоског туризма, тамо где је он развијен, главни гости су држављани те земље. После тога долазе страни гости, када се развију капацитети. То је просто тако. Код нас више готово да нема излетишта, где би људи могли викендом да оду, да се мало одморе, а ми причамо о страним гостима. То је бајка, замајавање, причам ти причу. Као када би причали о развијању свемирског програма у Србији. Узалудно бачен новац. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Чале, па јесте морално питање. Ја тражим да држава буде према свима иста, а не да од неких отима да би другима помагала. Поента целе приче јесте да су субвенције у суштини веома штетне. Ми морамо да потпуно променимо поглед на привреду и приступ решавању проблема. Што рече један паметан човек - држава није решење проблема, држава је проблем. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Čale89 Написано Март 22, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Много је тежи живот у граду, у смислу да на селу нећеш бити гладан, а у граду и те како хоћеш. У граду ти много више зависиш од новца, кога нема нигде, него на селу. Прво, видим да имаш завидан начин поимања ситуације на селу и да мислиш да је на селу све сјајно - уђеш у шталу и узмеш два јаја, литар млека, парче пршуте. То је то! Не бих се баш сложио с тобом! Питај мало људе шта све раде током године на селу! Друго, ја и делим став да људи не иду са села у градове! Зашто?Зато што имају своју земљу, кућу итд. и уз малу помоћ државе могу повећати производњу. Било је таквих покушаја и неславно су се завршили због корумпираног чиновништва српског!Е сад, какав је могућ развој догађаја? Сељак добије субвенцију, погодан кредит итд. подигне производњу, подигне профит. Више зарађује и више троши (већи порез плаћа држави), што опет иде , у једну руку, у корист свима нама пореским обвезницима а и неки стратешки циљеви државе се остварују, смањује се урбанизација градова (читај: мање новца за нову инфраструктуру, јер наравно ми то плаћамо, повећава се саобраћај, загађење околине, смањује се квалитет живљења..итд.) Ми морамо да потпуно променимо поглед на привреду и приступ решавању проблема. Да констатујемо.Ја колико разумем, твој резон је да оно што нам не иде, иако имамо потенцијала, не треба ни да се бавимо тиме тј. ко преживи - преживи!?Као на пример пољопривреда! По теби је боље улагати у развој софтвера или шта ти ја знам!? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Да констатујемо.Ја колико разумем, твој резон је да оно што нам не иде, иако имамо потенцијала, не треба ни да се бавимо тиме тј. ко преживи - преживи!? Као на пример пољопривреда! По теби је боље улагати у развој софтвера или шта ти ја знам!? Моје уверење је да држава не треба да се меша у привреду уопште (јер то веома лоше ради) и да се привредници и инвеститори пуно боље сналазе када их једноставно оставимо на миру. Они ће сами знати у шта је најбоље да се улаже из једноставног разлога што следе профит. Тамо где је профит, тамо имамо потенцијала и добро је за улагање. Морамо да превазиђемо ту социјалистичку идеју да држава треба да руководи привредом. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Да констатујемо.Ја колико разумем, твој резон је да оно што нам не иде, иако имамо потенцијала, не треба ни да се бавимо тиме тј. ко преживи - преживи!?Као на пример пољопривреда! По теби је боље улагати у развој софтвера или шта ти ја знам!? A sto ti smatras da "glasanjem" treba da biramo 'de ce da ulazemo? Pa valjda privrednici treba da ulazu, svoje pare, a ne politicari tudje? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Čale89 Написано Март 25, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Тамо где је профит, тамо имамо потенцијала и добро је за улагање. A профита има и у пољопривреди. Ако се омогуће макар основни улови за њено функционисање! Јер наша села су запуштена и ја сам то помињао, не постоји инфраструктура до њих итд.И ипак је ту у питању стратешки циљеви државе, да се не претрпавају градови и тиме опет улажемо у инфраструктуру. Ако има неко отворено тржиште да омогућимо искоришћење тог тржишта. A sto ti smatras da "glasanjem" treba da biramo 'de ce da ulazemo? Позвао сам се на неки пређашњи пост, Гризлија где он чини ми се помиње развој и потенцијал у улагању у софтвере.А што се тиче гласања, мислим да држава треба да поседује одређене стратегије и планове развоја. Као што и поседује. Е сад, питање је у ком смеру ће оне ићи. Неуређен систем где свако чини шта хоће, намеће монопол итд, по мени то није начин развоја, треба пустити слободно тржиште али дозирано.Такође, што помену гласање, ја га не истичем али оно постоји. Сваки правац развоја, улагања иде по политичкој линији, тј. политичари су нажалост они који доносе крајње одлуке. Е сад што они сада имају саветнике који су глупљи од њих то је опет, системски проблем! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Морамо да превазиђемо ту социјалистичку идеју да држава треба да руководи привредом. Misliš kao Kinezi? Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Моје уверење је да држава не треба да се меша у привреду уопште ,,, Морамо да превазиђемо ту социјалистичку идеју да држава треба да руководи привредом. Ovio su dve tazlicite stvari. Drzava ne treba da rukovodi privredom ali treba da se mesa sto i cini kao u nemackoj na primer. Negde bolje i uspesnije a negde losije .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука