Jump to content

Бизнисмен Ненад Поповић се залаже за субвенционисање аграра

Оцени ову тему

Čale89

Препоручена порука

А и нико не помиње сумњиво субвенционисање Фиата и Ер Србије. Гушимо ситног сељака на рачун субвенционисања страних фирми који израбљују наш народ и наш порески систем!

Ja sam protiv svih subvencija. O tome sam trtljao ovde danima, to jest kritikovao te subvencije. Kritikujem apsolutno sve subvencije, subvencije su ocajan nacin da se odrzava ekonomija.

Subvencije prave negativnu selekciju i u grani ekonomije u kojoj su pomzu samo neradnicima, gmizavcima ljudima bliskim vlasti.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Dakle.

Videli smo ocajno ponasanje vlasti kada je bilo u pitanju subvencionisanje privrede. Ocajno je proslo subvencionisanje malih preduzeca. Ljudi su davali bespovratne kredite drugarima iz strane za "reket" od 30 %. Videli smo ocajne rezultate subvencionisanja FIATA, i ETIHADA... sa tim sto se nadamo da ce od toga da imamo neku vajdu.

I sada se ljudi zalazu za subvencionisanje poljoprivrede - veruju da ce to da da rezultate... iako u proslih 15 godina te subvencije ne daju nikakve rezultate.. osim mozda u slucaju FIATA.. a pitanje je tu koliko je izgubljeno u oportunitetnom trsoku... ali ajde sad.... neka bude FIAT jedan uspesan primer subvencionisanja...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ajd opet da ti ponovim.. jedini razlog sto mi ne proizvodimo hranu ( a ja zivim na selu svakog dana sam u kontaktu ljudima sa selima ) je to sto NEMAJU PRODAJU.

A prodaju nemaju:

1. Jer ljudi nemaju para ( a kak oda imaju kada Republika Srbija trosi 15 000 evra godisnje po prosecnom domacistnvu)

2. Jer su poljoprivredni proizvodi skupi ( a kako dan e budu skupi, kada je traznja mala a porezi veliki?)

dakle vec sam pokusao najdobornamernije da ti objasnim zasto je poljoprivreda zeznuta.... i kako se taj problem da resiti... medjutim tebe ne zanima da analiziras stvari.. vec da teras neku svoju pricu koja veze sa realnoscu nema.

Svaka ekonomska grana se razvija kad smanjis poreze i regulacije. To vuce sve. Porezi i regulacije vuku i korupciju, i sve redom.

Da ti ne pricam previse, ako mi ne verujes uzmi procitaj nek irad na temu korupcije, privrede ekonomije.

Ako hoces, dakle, da ozivi srpska poljoprivreda smanji poreze SVIM SRBIMA a POSEBNO poljoprivrednicimaa.

Inace porez nije subvencija. Subvencija je finasijska pomoc, smanjiti poreze nije finasijska pomoc, vec odsustvo finaasijskih poteskoca i gubitaka.

Ти се правиш као да не живиш у Србији. О каквом порезу причаш, када пољопривредници у пракси не плаћају порез. Држава има проблем било какав порез да наплати. Наравно, онда се досети да преко промета роба наплати било шта, и оформи какав такав буџет који није 100% финансиран споља. Ако то укинеш, мораће се више пара узимати од других држава и институција, па ће опет то грађани, и пољопривредници плаћати.

Производи су скупи, зато што има у продавници јефтиније. А то је јефтиније, зато што се исти производи негде другде јефтиније праве, него код нас. Главни разлог томе, а где ми не можемо да пратимо развијене државе, је субвенционисана производња. Да, имају они и развијенију технологију, али би ми ту брзо ухватили заостатак.

Субвенције не могу да функционишу код нас, јер немамо одакле да узимамо средства за субвенције.

Смањење пореза значи мање пара за пензије и плате, па иако ти направиш јефтинији производ, грађани имају мање пара, и опет неће моћи да га купе. Тако да се вртимо у круг.

Подели на овим сајтовима

Слажем се ја и са Гризлијем, да треба форсирати производњу која доноси профит. Али не можемо бити бахати да не мислимо мало дугорочније, и да занемаримо историјске поуке. Лепо и лако је сада бити паметан, али шта ћемо када дође криза. Тада је пољопривредни производ много вреднији од било ког изворног кода који будемо правили, а који сада доноси велике приходе.

Имали смо и пример поплава, где смо "тржишно" размишљали, па смо се ратосиљали опреме намењене за те ситуације, и нисмо улагали у изградњу бедема, јер не доноси приходе. Међутим, колико смо изгубили на крају због таквог размишљања? Много више него да смо стално улагали у обнову и појачавање заштите од поплава, иако гледано краткорочно, од тога нема никакве користи, када нема непогода.

Подели на овим сајтовима

То се слажем, али како?

Па повећати буџет за пољопривреду, наћи тржиште, и одмах је та грана постала примамљива. Ако људи виде да ту може да се заради, а може, пошто храна мора да се прода, све више ће њих кренути да се бави пољопривредом, па ће то повући још низ добрих ствари, оживеће села, развијаће се и остали делови државе итд...

Anquilla non capit muscas!!!

Подели на овим сајтовима

Ти се правиш као да не живиш у Србији. О каквом порезу причаш, када пољопривредници у пракси не плаћају порез. Држава има проблем било какав порез да наплати. Наравно, онда се досети да преко промета роба наплати било шта, и оформи какав такав буџет који није 100% финансиран споља.

facenew22222222 

Mladjoni kada prica o ekonomiji i slicnim stvarima prica o njegovim fantazijama .. Ne pomisljaj da diskutujes o nekoj realnosti sa njim o tim pitanjima ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Па повећати буџет за пољопривреду, наћи тржиште, и одмах је та грана постала примамљива. Ако људи виде да ту може да се заради, а може, пошто храна мора да се прода, све више ће њих кренути да се бави пољопривредом, па ће то повући још низ добрих ствари, оживеће села, развијаће се и остали делови државе итд...

Одакле повећати буџет за пољопривреду? Смањити пензије и плате?

Где наћи тржиште? Да постоји тржиште које одговара нашим пољопривредницима, већ би се нашло. Било је могућности да се нешто уради у трговини са Русима, али смо ми ту заказали, јер није било нити поштења наших произвођача, нити контроле. Па се дешавало да пакују шљиве тако да на дно ставе поломљени цреп, а од горе покрију шљивама. И кад таква роба стигне на тржиште, и неко поштено плати шљиве, а добије изломљени цреп, наравно да више никада неће купити робу из Србије.

А сад је државна политика таква, да се окреће од Руског тржишта ка ЕУ тржишту, где наша роба не може да буде конкурентна.

Имаш ту и други проблем. Ми рецимо набавимо лепе шљиве из других земаља за 20дин, а руси плаћају наше шљиве 40дин, што се исплати произвођачима. Па и ти мали произвођачи ће отићи у продавницу и купити шљиве за 20дин и продати русима за 40дин. И остварити зараду много већу него да су произвели ту шљиву, јер њега кошта 30 дин да произведе. Код нас и људи који живе на селу све више купују производе које и они праве у продавници, јер им је јефтиније него да их сами направе.

Подели на овим сајтовима

Одакле повећати буџет за пољопривреду? Смањити пензије и плате?

Где наћи тржиште? Да постоји тржиште које одговара нашим пољопривредницима, већ би се нашло. Било је могућности да се нешто уради у трговини са Русима, али смо ми ту заказали, јер није било нити поштења наших произвођача, нити контроле. Па се дешавало да пакују шљиве тако да на дно ставе поломљени цреп, а од горе покрију шљивама. И кад таква роба стигне на тржиште, и неко поштено плати шљиве, а добије изломљени цреп, наравно да више никада неће купити робу из Србије.

А сад је државна политика таква, да се окреће од Руског тржишта ка ЕУ тржишту, где наша роба не може да буде конкурентна.

Па пази тих малверзација увек има, али шта сад? Јел треба да кажемо да нећемо да извозимо и да се бавимо пољоприведом јер наши пакују цреп уместо шљива?

Треба то средити, појачати контроле итд... и онда извозити. Што онда ти Руси не би то купили? 

А  ако наша роба није конкуретна на тржишту ЕУ, тај пољопривредник следећи пут не треба да да подршку оном ко води такву државну политику.

Подели на овим сајтовима

Па пази тих малверзација увек има, али шта сад? Јел треба да кажемо да нећемо да извозимо и да се бавимо пољоприведом јер наши пакују цреп уместо шљива?

Треба то средити, појачати контроле итд... и онда извозити. Што онда ти Руси не би то купили? 

А  ако наша роба није конкуретна на тржишту ЕУ, тај пољопривредник следећи пут не треба да да подршку оном ко води такву државну политику.

Није та роба конкурентна ни на руском тржишту, али има специјални статус, па је била конкурентна. Пошто је криза, немају ни руси пара да тако скупо плаћају робу. Они су куповали робу од нас по скупљим ценама, по истим ценама по којим су куповали од својих грађана, без царине.

Како је наша држава тотално корумпирана и некредибилна, нико нас не узима за озбиљно, и нема намеру да ради са нама.

Ти кажеш промени власт. Па измењали смо их све. Сви исто причају када су у опозицији, а када дођу на власт настављају по старом. Из непоштеног народа долази непоштена власт. Поштен свет се исељава.

Подели на овим сајтовима

Значи нема наде?

Тако изгледа. Смеши нам се јеврејски сценарио. Расејање и изгнанство. Није ни то лоше, хришћанин нема домовину на земљи, тако да смо тим ближе Адаму, Аврааму, Израиљу, али и апостолима, који су путовали и живели у целом свету.

Обесмислили смо и осрамотили смо хиљадугодишњу жртву и борбу нашег народа да опстане на овим територијама. Што није успео ни један освајач, успели су сами потомци славног народа, који су се одрекли прво Бога, а затим и људског образа, поштења и својих славних предака.

Подели на овим сајтовима

Ja sam protiv svih subvencija. O tome sam trtljao ovde danima, to jest kritikovao te subvencije. Kritikujem apsolutno sve subvencije, subvencije su ocajan nacin da se odrzava ekonomija.

Subvencije prave negativnu selekciju i u grani ekonomije u kojoj su pomzu samo neradnicima, gmizavcima ljudima bliskim vlasti.

Добро, значи твој је став  да сељака тј. пољопривредника треба пустити сам да се бори са кризом! Могао би и да одустане, и пресели се у град и ради за 20 хиљада.

Читајући остале коментаре,примећујем да би ви пустили пољопривреду стихији па шта буде нек буде..па нек нам и села остану празна (нема везе биће нам пуни градови).

Мени се тај резон не свиђа, ајде да искористимо максимално постојеће обрадиве површине које зарастају јер се људима не исплати да обрађују! Нек остане и онај на селу и онај у граду!

Ајде, да заменимо корумпирани апарат, ајде да заштитимо своје производе, да држава смањује увоз страних намирница (то је и поменуто на форуму) тзв. економски патриотизам.

Ајде да искористимо максимално сваку привредну грану, нема селекције!

Ајде да развијамо нашу прехрамбену индустрију. Заокружимо ланаца!

Ајде и да извозимо. Имамо и шансе у извозу!

Најлакше је рећи - пусти је нек се гаси, није наша ствар..

Подели на овим сајтовима

Ти кажеш промени власт. Па измењали смо их све. Сви исто причају када су у опозицији, а када дођу на власт настављају по старом. Из непоштеног народа долази непоштена власт. Поштен свет се исељава.

Па онда да се иселимо и ми? Мора да се мења док се не нађе неко ко ће бити поштен. Јер у супртоном ако им пустимо да раде шта хоће, изгубили смо. Јел то решење, да пустимо своју земљу низ воду?

Подели на овим сајтовима

у које гране пољопривреде да се улаже

Фабрике оружја и муниције!

Та грана пољопривреде ће увек бити уносна, истина није то пољопривреда али могли би покренути низ малих предузећа које се баве неким од делова те производње.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...